Page 173 of 666 FirstFirst ... 73123163169170171172173174175176177183223273 ... LastLast
Results 4,301 to 4,325 of 16635

Thread: Iz raznih novina II

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Ja sam (posmatrajući zadnjih godina odnos pojedinaca prema novim sugrađanima) primijetio jedan zaista pravi mali fenomen, a to je da ovi doseljeni Rusi nešto izgleda (pa gotovo je to pravilo) najviše smetaju ovim našim domaćim Srbima... Kad ove naše Srbe čovjek čuje prosto ga zapljusnu tirade o bratskoj Rusiji,napaćenom Slovenstvu i pravoslavlju i ne ostave prostora za ikakvu dilemu da su njima Rusi najmiliji narod. No, izgleda da je to tako samo ukoliko svaki Rus zadrži najmanje 500 km distance od njih i njihove kuće... Bože me sačuvaj takve ljubavi....
    Bingo!!
    Hvala + reputation
    Evo ti 2 citata s jednog hrvatskog foruma. "Ivan Grozni" je moj nik na tom forumu pa se mog vis-a-vis moze takodjer lako prepoznat po niku.

Stradi 19.10.2011., 15:31 #1948
    Grozni je primijetio, ali ignoriše, da ga svako malo na crnogorskim forumima napucaju veliki Crngorci. Krivi su njima i Rusi. Nije im smetalo kad su Rusi davali pare, ali im smeta što hoće i vrijeme da provode u Crnoj Gori, u svojim stanovima i kućama. Što hoće da prošetaju, da izađu u restorane, u prodavnice...
    Smetaju njima i Albanci koji hoće da se pitaju u lokalnim samoupravama gdje su većina. Smetaju im i Muslimani, a još više Bošnjaci koji traže opštinu Petnjica. Smetaju njima i Crnogorci koji ne uviđaju da su najprije Srbi, a potom i ostali glavni razlog što je standard sve lošiji, što je posla sve manje, što je sve manje i onoga što bi se moglo prodati, a sve teže naveliko švercovati...
    Mnogo toga njima smeta.
    Ivan Grozny 19.10.2011., 18:06 #1950
    Najveci broj onih tko pljue po Rusima,Albancima, Bosnjacima cine:
    - pravi neprijatelji neovisne Crge Gore - povampireni pripadnici "veljesrpskog projekta" i raznorazni "dosljaci" koje mrze sve nesprsko i nepravoslavno nakon poraza u Balkanskim ratovima pa cija se "politicka prEstonica" zovi "Srbobran-na-moru"
    - politicki pajaci pored Novaka Kilibarde koji je jos prije 10 godina bio agresivni ratni huskac i veci Srbin od Cara Dusana pa sad postao veci Crnogorac od Sekule Drljevica i ponovno "brani" Crnu Goru ali ovaj put od "30 tisuca ... Rusa"
    - egzaltirani pa ponekad i mentalno nestabilni likovi iz inozemstva koji su jednom otisli "trbuhom za kruhom" i napustili svoju domovinu u teska za nju vremena pa sad traze psiholosku samokompenzaciju demonstrirajuci "velikocrnogorski radikalizam".
    Ali one tri grupacije ne cine cjelokupno stanovnistvo Crne Gore niti je njihova tocka gledista dominantna.
    Toliko o tome
    Last edited by A+A; 13-11-11 at 15:38.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    Eh Nažalost U.S.A. je dostigla po našim standardima mnogo veći uticaj, silu i moć nego što ga je Res Publica i Imperium Romanii ikad imala....
    USA su danas veće u svakom smislu nego što je Rimsko carstvo ikad bilo. U stvari to su jedine dvije civilizacije koje su oblikovale svijet....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Neka prica shta god ko hoce, Evropa kao cjelina i njena politika je puno izgubila Berluskonijevim odlaskom. O njegovim manama, skandalima i pogresnim potezima moze se mjesecima raspravljati, ali je imao neshto shto ogromna vecina danasnjih lidera nema-licnost, stav, imidz lidera. Nije bio prazno odijelo sa kravatom.
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    ja ne vidim kako je Rus ovdje kriv..(ne velim da nije samo ne vidim kako se to iz ovoga moze zakljucit)
    vidi,Rus malo podmaze u opstinu i dobije sta zeli.
    da li je bas tako kao sto Rus kaze?
    imam iskustva sa njihovom pravdom,mada smo i mi sami krivi na primorje,jer su navikli da sa parama mogu da rade sta hoce,a i bahatosti nikad kraja.
    cast casnim izuzecima,a ima ih.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by cartuning kotor View Post
    vidi,Rus malo podmaze u opstinu i dobije sta zeli.
    hahahah pa ti je Rus kriv zbog toga sto su tvoje komsije izglasale one koji su iskorumpirali tu opstinu a i cijelu drzavu?
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by A+A View Post
    Mislim da si jednostavno pristran jer osobno imas neki konflikt s ruskim susjedom i zbog toga su svi Rusi za tebe uvijek i u svemu krivi ... cak i u zadnjem zemljotresu u Turskoj
    Dakle razumijem tvoje emocije ali bih zelio procitat malo vise detalja o razvoju situacije.
    Onaj Rus pise da nije gradio novi zidovi nego obnovio stari i strogo u granici vlastitog placa onda u cemu je problem? Mislim da je sledeca njegova recenica kljucna za shvatanje cijele situacije: “Zašto sam ja dužan dati nekome put kroz moju parcelu? Ona je trebala prije prodaje svojih parcela da razmišlja kako će kolima dolaziti do kuće”. Ako je istina da je komsinica prodajom svoje zemlje sama sebe onemogucila prilaz kolima do svoje kuce i nije potpisala odgovarajuci ugovor s kupcima onda pri cemu je tu njezin susjed?
    Mislim da je neki lik vrlo tocno komentirao zahtjev gospodje Daric: "Apsolutno je (Rus) u pravu .... za najobičnije kamenjare ste uzimali milone od tih istih Rusa koji vam sad smetaju , ne može i jare i pare ..."
    I uopce nije bitno je li taj covjek Rus iliti Norvedjanin jer je princip uvijek isti: "Ne moze i jaje i pare".
    vidi kralju,znam sta je mene zadesilo i znam po kojem sablonu Rusi rade na primorje(cast casnim izuzecima).

nece ni rus reci,jes ja sam kriv,a nece ni Darici reci,mi nismo u pravu.

ja samo govorim kakvo je ponasanje Ruskih investitora,a kakvo recimo jednog Engleza ili Irca.
    tako da nije isto Rus ili Norvezanin!inace ja nisam prodao ni centimenat zemlje niti imam namjeru,a imam je.
    da su moji stari htijeli prodavat,davno bi prodali,zasto bi se ja nasao pametan da prodajem sto su oni mukom kupovali?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

hahahah pa ti je Rus kriv zbog toga sto su tvoje komsije izglasale one koji su iskorumpirali tu opstinu a i cijelu drzavu?
    drug,kako Englez ili Irac tako ne podmazuju???
    ali naravno kao sto napisah, ne bi oni se tako ponasali da nam opcina nije korumpirana do srzi,a cast izuzecima.
    Rusi kao narod ok,ali vecina ovog sto dolazi ovamo je dno dna,ljudi koji su se obogatili tokom noci u RU,tzv oligarsi ili njihovi pomocnici,KGB etc...
    a dosta ima pranja parica,nemoj mi reci da jednom Rusu treba 500 000m2 u neku vukojebinu kod Cuca ili Trubjele?!
    Last edited by cartuning kotor; 13-11-11 at 18:39.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

to kako su se oni obogatili i da li imaju 3 oka ili 4 uveta je apsolutno nebitno za ovu pricu, sta mislis zasto ne iskorumpiraju tako nekoga u Njemackoj ili usa?
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

to kako su se oni obogatili i da li imaju 3 oka ili 4 uveta je apsolutno nebitno za ovu pricu, sta mislis zasto ne iskorumpiraju tako nekoga u Njemackoj ili usa?
    razumijem ja tvoju poentu i slazem se u potpunosti,ali za kvalitetnu korupciju moraju biti spremni na obje strane?!
    right?
    u Rusiji navikli na korupciju,a ovima nasim opcinarima se oslachale pare i bingo!

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

ja samo govorim kakvo je ponasanje Ruskih investitora,a kakvo recimo jednog Engleza ili Irca.
    tako da nije isto Rus ili Norvezanin!
    Ova tvoja recenica vise lici na generalizaciju baziranu na tvom negativnom iskustvu.
    Englezi, Irci, Norvedzani ... Bogami pri cemu su tu svi oni?
    Samo zamisli kakav bi bio tvoj odnos prema Norvedjanima kad bi onu kucu koja blokira pogled s terase tvog restorana isgradio netko porijeklom ne iz Moskve nego iz Osla ...
    Rusi, Rusi, Rusi ... pri cemu su tu Rusi?
    Eto zar je Peter Mank Rus? Ali je pljunuo u lice cijelom gradu da ne kazem cijeloj drzavi a ti sutis ...
    Last edited by A+A; 13-11-11 at 18:46.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ova tvoja recenica vise lici na generalizaciju baziranu na tvom negativnom iskustvu.
    Englezi, Irci, Norvedzani ... Bogami pri cemu su tu svi oni?
    Samo zamisli kakav bi bio tvoj odnos prema Norvedjanima kad bi onu kucu koja blokira pogled s terase tvog restorana isgradio netko porijeklom ne iz Moskve nego iz Osla ...
    Rusi, Rusi, Rusi ... pri cemu su tu Rusi?
    Eto zar je Peter Mank Rus? Ali je pljunuo u lice cijelom gradu da ne kazem cijeloj drzavi a ti sutis ...
    sta je pljusnuo Mank?
    napravio grad od Tivta,si bio tamo?
    naravno da je svejedno odakle je covjek,ali postoji velika razlika u mentalitetu parasha iz Norveske , Njemacke,Engleske i mentalitet novopecenog parasha iz Rusije(opet navodim cast izuzecima)?
    grijeshim mozda?

znam na dosta primjera u komsiluku i siroj okolini kad englez kupuje zemlju i gradi i kad to radi neki tvoj zemljak.

a i iz opcine znam dosta primjera ciste korupcije u urbanizmu,kovertice ispod ruke & so on...

Jbg,da su im ovi nasi rekli njet korupciji i mitu,nista od toga ne bi bilo,tako da opet kazem,za sex je potrebno dvoje.

sam pricas da je korupcija jako izrazena u Rusiji

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne ulazeci u diskusije o pravilama ponasanja, stilu jezika u nacionalne nianse htio bih reci da je forumas cartuning kotor u pravu, bar u tom djelu svog posta gdje pise o ruskoj spremnosti na izlaz iz problema uz pomoc mita. Na zalost ovo je istina. Mi smo narod u kojem zive ova zaraza, uvijek kad ima neki problem prvo sto pada na pamet je mogucnost rjesavanja tog problema parama. Sto kaze ruski vozac kad je saobracajac koji ga zaustavio pocinje da pise zapisnik? "Inspektore, mozemo li da se dogovorimo da na neki drugi nacin idu stvari?" I ovo je u mozgu, u mentalitetu. Psiholski smo navikli na to u doba komunizma/post-komunizma, a i, procitajte malo Gogolja, u doba carske Rusije.
    Eo jedan zanimljiv slucaj. Moj je poznanik prije nekoliko godina odlucio da kupuje ovdje kucu. Ja ga dobro znam, covjek je posten sa svih strana i nije nikakav mutan tip. Potpuno bijele pare (svi su neophodne porezi sa tog novca bili uplaceni u Rusiji) on je prebacio na racun u Crnoj Gori da izmire svoje obaveze prema ugovoru kupoprodaji. Sa radnikom agenciji posli su u banku i sve to zavrsili. Provizija je cinila 600 eura jer racun prodavca nekretnine je bio u drugoj banci. Izasli su na ulicu i seli u nekom kaficu da slave taj dogadjaj. Iznenadjeno momak iz agencije mu kaze: zelis da ti smanjem iznos provizije na pola? Moj je odgovori: Jel' ovo moguce? Momak: Moguce, daj mi pedeset eura videces odmah. I onda moj poznanik kao u nekom snu, misleci da je ovo neka sala, vadi mu novcanicu od pedeset eurica. Momak je usao u banku i nakon nekoliko minuta se vraca sa izvodom u rukama u kojem jasno se vidi da je iznos od 300 eura stigao nazad sa komentarom "korekcija".
    Zasto ovo spominjem? Kako je rekao cartuning kotor, za sex je potrebno dvoje. Ne bi bio mitoprimaoca ne bi i mitodavaoca.
    Ne znam da li je taj Rus iz "Vijesti" nekog podmazao ili nije, ali znam sigurno da pitanje korupcije i u Rus i u CG treba pod hitno rjesiti zato sto ona gubi svaki smisao postojanja drzave i zakona. Na zalost, kako mi kazemo u Rusiji: "brzo samo macke radjaju", na to treba dosta vremena, a mozda i cijela generacija.
    Pozdrav svima
    i izvinjavam se moderatorima za moguci off

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

bas tako Jaroslave!
    Last edited by cartuning kotor; 13-11-11 at 22:40.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat.
    Pitajte vas dvojica El Re-a sto ovo znaci.

PS G-n Jelagin je drzavljanin Estonije - drzave-clanice Europske Unije
    Ako netko bude kazao da je spremnost na korupciju prirodno svojstvo ruskog etnosa gledat cu to rasizmom i fasizmom!
    Last edited by A+A; 14-11-11 at 08:05.

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

Sretan sam da se moje omiljeno Cetinje mijenja k boljemu!
    Nadam se da stic ce nam uskoro i autobuska
    Last edited by A+A; 14-11-11 at 08:40.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat.
    Pitajte vas dvojica El Re-a sto ovo znaci.

PS G-n Jelagin je drzavljanin Estonije - drzave-clanice Europske Unije
    Ako netko bude kazao da je spremnost na korupciju prirodno svojstvo ruskog etnosa gledat cu to rasizmom i fasizmom!
    nije stvar etnosa ,kakav crni rasizam,sta pijes ti ujutro?
    ja kod tebe primjecujem rasizam kad su srbi u pitanju.

Rusi su zivjeli u takvom sistemu,a taj sistem u RU i danas traje,pa eno procitah nedje,ruske firme najkorumpiranije u svijetu prema istrazivanjima.

opet kazem,ne amnestiram ja ove opstinare i ostale,karika mora biti potpuna u korupciji.
    i naravno nisu svi Rusi koji su dosli ovamo,oholi,bahati itd...
    imam mnogo prijatelja medju njima,sta vise,dosta njih bar jednom sedmicno olazi kod mene doma,ili izlazimo po kaficima,pravimo rostilj itd...
    sami ti ljudi kazu da je citiram "mnogo slajma iz Rusije doslo u CG".
    znas i ti to sam A+A ,a cast izuzecima medju kojima cujem si i ti,bar po humanosti,za slaganje u nekim stvarima sa tobom nemamo isto misljenje,ali ljudi smo,ne bi ni valjalo kad bi svi isto razmisljali:encouragement:
    Last edited by cartuning kotor; 14-11-11 at 08:53.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    preglup, dok se tamo sve planski zavrsava. obama ce biti skinut vec sledeceg novembra, crnci su dobili svojih pet minuta, i tako ce biti do daljnjeg. namjerno ubijaju u pojam i bacaju sve u depresiju, da bi sa novim predsjednikom mogla poceti ponovni rast i uzdizanje nove amerike. Sa Ron Paul-om od 2012...
    Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.

Katjon vazda :)

Thanks Thanks Given 
    230
    Thanks Thanks Received 
    73
    Thanked in
    57 Posts

nije stvar etnosa ,kakav crni rasizam,sta pijes ti ujutro?
    Ovo nije bilo za tebe, nego sam komentirao izjavu drugog forumasa.
    Quote Originally Posted by Jaroslav View Post
    Mi smo narod u kojem zive ova zaraza, uvijek kad ima neki problem prvo sto pada na pamet je mogucnost rjesavanja tog problema parama.
    Mislim da nismo, barem nisam ni ja, niti moja supruga, niti nasi stari!

Rusi su zivjeli u takvom sistemu,a taj sistem u RU i danas traje,pa eno procitah nedje,ruske firme najkorumpiranije u svijetu prema istrazivanjima.
    Generalizacija je neprijatelj razumnog misljenja.
    Ti si tocno primjetio da nisam ni ja besprijekoran u ovom smislu.
    Ali uvijek se treba zaustavit loptu i svakij slucaj razmatrat posebno.
    I kod Rusa ima puno onih za koje su "svi Crnogorci prevaranti" jer su ponekad bili prevareni od strane jednog jedinog drzavljanina Crne Gore (Bog zna koje etnicke pripadnosti ) ali siguran sam da su upravo ti prevaranti izuzetci a svi su Crnogorci posteni ljudi.
    Slicno tome ocekivam da ce mene ljudi u CG gledat postenim covjekom by default do se ne dokaze da sam ja prevarant, korumpirani lik i Bog zna tko jos.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo nije bilo za tebe, nego sam komentirao izjavu drugog forumasa.
    sorry,mislio sam da je meni bilo upuceno.
    nikad nisam na rasizam ni pomislio,ne za Rusa nego za bilo koga,imam prijatelja svih boja koze,covjek je covjek,a fukara je vazda fukara,bez obzira na narod ili boju koze.

Mislim da nismo, barem nisam ni ja, niti moja supruga, niti nasi stari!

Generalizacija je neprijatelj razumnog misljenja.
    Ti si tocno primjetio da nisam ni ja besprijekoran u ovom smislu.
    Ali uvijek se treba zaustavit loptu i svakij slucaj razmatrat posebno.
    I kod Rusa ima puno onih za koje su "svi Crnogorci prevaranti" jer su ponekad bili prevareni od strane jednog jedinog drzavljanina Crne Gore (Bog zna koje etnicke pripadnosti ) ali siguran sam da su upravo ti prevaranti izuzetci a svi su Crnogorci posteni ljudi.
    Slicno tome ocekivam da ce mene ljudi u CG gledat postenim covjekom by default do se ne dokaze da sam ja prevarant, korumpirani lik i Bog zna tko jos.

cuo sam sinoc neke vrlo humane stvari da si radio na CT.
    svaka cast za to!
    nisam ja rekao da si i korumpiran,neznam te licno niti mogu da pricam,ja sam rekao za neke Ruse,a ima ih dosta po primorju,koji bi gazili preko mrtvih da urade ono sto su zacrtali,mada ima dosta prevara i od strane ljudi iz CG.
    a ima i prevara da Rus Rusa zezne,znam i tih primjera,jer sam sa dosta tih ljudi u kontaktu.
    mene su 2 Rusa(muz i zena(otac joj neki direktor u gazprom-u)) doslovno unistili u materijalnom smislu,a i psihicki mi je kompletna porodica ispastala,pradjedovina je u pitanju,emotivno sam vezan,tu sam odrastao,ja,moj otac,djed,pradjed...ali evo izgleda dolazi i mojih 5 minuta,podignuta optuznica protiv celnika kotorskog urbanizma,pa moja privatna tuzba protiv ovo dvoje...
    nadam se samo u zakone i u pravnu drzavu!
    Last edited by cartuning kotor; 14-11-11 at 10:22.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

http://javniservis.me/2011/11/14/crnogorski-ultras/
    (piše: običan građanin)Pita li se neko gdje je ovih dana „osramoćeni“ gradonačelnik opštine Budva, naše presvete metropole turizma. Šta li radi jatak mnogih kriminalaca koji se skrivaju po Budvanskim hotelima čekajući neka bolja vremena? Da li je ozdravilo koljeno ove ljudske gromade, učesnika sudskog procesa optuženog za podkradanje opštinskog budžeta?
    Ako Vas muče ova pitanja kao što su mene mučila nemojte biti zabrinuti. Naš dragi Rajko je na liječenju u Pragu. Ispostavilo se da je stajanje na tribinama na minusu od par stepeni idealna terapija za brz oporavak i nastavak suđenja. To je lično propisao njegov kolega M.M. vrsni doktor, a sve u korist što većeg uspjeha Crne Gore u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.
    Hladnoća je „okidala uši“ te večeri ali Kuljača nije mario. Njegovo srce je bilo ispunjeno toplinom dok je hrabro uzvikivao „Ti si naša prva ljubav (prva banka) . . .“

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

pa coeku treba svjez vazduh i promjena sredine,da se oslobodi stresa ;p
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    32
    Thanks Thanks Received 
    81
    Thanked in
    44 Posts

E ne znam ko se oslobodio stresa na onoj utakmici..ja sam se bas stresirao..nasom igrom

Page 173 of 666 FirstFirst ... 73123163169170171172173174175176177183223273 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)