Bingo!!
Hvala + reputation
Evo ti 2 citata s jednog hrvatskog foruma. "Ivan Grozni" je moj nik na tom forumu pa se mog vis-a-vis moze takodjer lako prepoznat po niku.
Stradi 19.10.2011., 15:31 #1948
Grozni je primijetio, ali ignoriše, da ga svako malo na crnogorskim forumima napucaju veliki Crngorci. Krivi su njima i Rusi. Nije im smetalo kad su Rusi davali pare, ali im smeta što hoće i vrijeme da provode u Crnoj Gori, u svojim stanovima i kućama. Što hoće da prošetaju, da izađu u restorane, u prodavnice...
Smetaju njima i Albanci koji hoće da se pitaju u lokalnim samoupravama gdje su većina. Smetaju im i Muslimani, a još više Bošnjaci koji traže opštinu Petnjica. Smetaju njima i Crnogorci koji ne uviđaju da su najprije Srbi, a potom i ostali glavni razlog što je standard sve lošiji, što je posla sve manje, što je sve manje i onoga što bi se moglo prodati, a sve teže naveliko švercovati...
Mnogo toga njima smeta.Ivan Grozny 19.10.2011., 18:06 #1950
Najveci broj onih tko pljue po Rusima,Albancima, Bosnjacima cine:
- pravi neprijatelji neovisne Crge Gore - povampireni pripadnici "veljesrpskog projekta" i raznorazni "dosljaci" koje mrze sve nesprsko i nepravoslavno nakon poraza u Balkanskim ratovima pa cija se "politicka prEstonica" zovi "Srbobran-na-moru"
- politicki pajaci pored Novaka Kilibarde koji je jos prije 10 godina bio agresivni ratni huskac i veci Srbin od Cara Dusana pa sad postao veci Crnogorac od Sekule Drljevica i ponovno "brani" Crnu Goru ali ovaj put od "30 tisuca ... Rusa"
- egzaltirani pa ponekad i mentalno nestabilni likovi iz inozemstva koji su jednom otisli "trbuhom za kruhom" i napustili svoju domovinu u teska za nju vremena pa sad traze psiholosku samokompenzaciju demonstrirajuci "velikocrnogorski radikalizam".
Ali one tri grupacije ne cine cjelokupno stanovnistvo Crne Gore niti je njihova tocka gledista dominantna.
Toliko o tome
Last edited by A+A; 13-11-11 at 15:38.
Deserve's got nothing to do with it.
EhNažalost U.S.A. je dostigla po našim standardima mnogo veći uticaj, silu i moć nego što ga je Res Publica i Imperium Romanii ikad imala....
![]()
USA su danas veće u svakom smislu nego što je Rimsko carstvo ikad bilo. U stvari to su jedine dvije civilizacije koje su oblikovale svijet....
Neka prica shta god ko hoce, Evropa kao cjelina i njena politika je puno izgubila Berluskonijevim odlaskom. O njegovim manama, skandalima i pogresnim potezima moze se mjesecima raspravljati, ali je imao neshto shto ogromna vecina danasnjih lidera nema-licnost, stav, imidz lidera. Nije bio prazno odijelo sa kravatom.
Deserve's got nothing to do with it.
vidi kralju,znam sta je mene zadesilo i znam po kojem sablonu Rusi rade na primorje(cast casnim izuzecima).
nece ni rus reci,jes ja sam kriv,a nece ni Darici reci,mi nismo u pravu.
ja samo govorim kakvo je ponasanje Ruskih investitora,a kakvo recimo jednog Engleza ili Irca.
tako da nije isto Rus ili Norvezanin!inace ja nisam prodao ni centimenat zemlje niti imam namjeru,a imam je.
da su moji stari htijeli prodavat,davno bi prodali,zasto bi se ja nasao pametan da prodajem sto su oni mukom kupovali?
drug,kako Englez ili Irac tako ne podmazuju???
ali naravno kao sto napisah, ne bi oni se tako ponasali da nam opcina nije korumpirana do srzi,a cast izuzecima.
Rusi kao narod ok,ali vecina ovog sto dolazi ovamo je dno dna,ljudi koji su se obogatili tokom noci u RU,tzv oligarsi ili njihovi pomocnici,KGB etc...
a dosta ima pranja parica,nemoj mi reci da jednom Rusu treba 500 000m2 u neku vukojebinu kod Cuca ili Trubjele?!
Last edited by cartuning kotor; 13-11-11 at 18:39.
to kako su se oni obogatili i da li imaju 3 oka ili 4 uveta je apsolutno nebitno za ovu pricu, sta mislis zasto ne iskorumpiraju tako nekoga u Njemackoj ili usa?![]()
She is only here to annoy herself!
Ova tvoja recenica vise lici na generalizaciju baziranu na tvom negativnom iskustvu.
Englezi, Irci, Norvedzani ... Bogami pri cemu su tu svi oni?
Samo zamisli kakav bi bio tvoj odnos prema Norvedjanima kad bi onu kucu koja blokira pogled s terase tvog restorana isgradio netko porijeklom ne iz Moskve nego iz Osla ...
Rusi, Rusi, Rusi ... pri cemu su tu Rusi?
Eto zar je Peter Mank Rus? Ali je pljunuo u lice cijelom gradu da ne kazem cijeloj drzavi a ti sutis ...
Last edited by A+A; 13-11-11 at 18:46.
sta je pljusnuo Mank?
napravio grad od Tivta,si bio tamo?
naravno da je svejedno odakle je covjek,ali postoji velika razlika u mentalitetu parasha iz Norveske , Njemacke,Engleske i mentalitet novopecenog parasha iz Rusije(opet navodim cast izuzecima)?
grijeshim mozda?
znam na dosta primjera u komsiluku i siroj okolini kad englez kupuje zemlju i gradi i kad to radi neki tvoj zemljak.
a i iz opcine znam dosta primjera ciste korupcije u urbanizmu,kovertice ispod ruke & so on...
Jbg,da su im ovi nasi rekli njet korupciji i mitu,nista od toga ne bi bilo,tako da opet kazem,za sex je potrebno dvoje.
sam pricas da je korupcija jako izrazena u Rusiji
Ne ulazeci u diskusije o pravilama ponasanja, stilu jezika u nacionalne nianse htio bih reci da je forumas cartuning kotor u pravu, bar u tom djelu svog posta gdje pise o ruskoj spremnosti na izlaz iz problema uz pomoc mita. Na zalost ovo je istina. Mi smo narod u kojem zive ova zaraza, uvijek kad ima neki problem prvo sto pada na pamet je mogucnost rjesavanja tog problema parama. Sto kaze ruski vozac kad je saobracajac koji ga zaustavio pocinje da pise zapisnik? "Inspektore, mozemo li da se dogovorimo da na neki drugi nacin idu stvari?" I ovo je u mozgu, u mentalitetu. Psiholski smo navikli na to u doba komunizma/post-komunizma, a i, procitajte malo Gogolja, u doba carske Rusije.
Eo jedan zanimljiv slucaj. Moj je poznanik prije nekoliko godina odlucio da kupuje ovdje kucu. Ja ga dobro znam, covjek je posten sa svih strana i nije nikakav mutan tip. Potpuno bijele pare (svi su neophodne porezi sa tog novca bili uplaceni u Rusiji) on je prebacio na racun u Crnoj Gori da izmire svoje obaveze prema ugovoru kupoprodaji. Sa radnikom agenciji posli su u banku i sve to zavrsili. Provizija je cinila 600 eura jer racun prodavca nekretnine je bio u drugoj banci. Izasli su na ulicu i seli u nekom kaficu da slave taj dogadjaj. Iznenadjeno momak iz agencije mu kaze: zelis da ti smanjem iznos provizije na pola? Moj je odgovori: Jel' ovo moguce? Momak: Moguce, daj mi pedeset eura videces odmah. I onda moj poznanik kao u nekom snu, misleci da je ovo neka sala, vadi mu novcanicu od pedeset eurica. Momak je usao u banku i nakon nekoliko minuta se vraca sa izvodom u rukama u kojem jasno se vidi da je iznos od 300 eura stigao nazad sa komentarom "korekcija".
Zasto ovo spominjem? Kako je rekao cartuning kotor, za sex je potrebno dvoje. Ne bi bio mitoprimaoca ne bi i mitodavaoca.
Ne znam da li je taj Rus iz "Vijesti" nekog podmazao ili nije, ali znam sigurno da pitanje korupcije i u Rus i u CG treba pod hitno rjesiti zato sto ona gubi svaki smisao postojanja drzave i zakona. Na zalost, kako mi kazemo u Rusiji: "brzo samo macke radjaju", na to treba dosta vremena, a mozda i cijela generacija.
Pozdrav svima
i izvinjavam se moderatorima za moguci off
bas tako Jaroslave!
Last edited by cartuning kotor; 13-11-11 at 22:40.
Ei incumbit probatio qui dicit, non qui negat.
Pitajte vas dvojica El Re-a sto ovo znaci.
PS G-n Jelagin je drzavljanin Estonije - drzave-clanice Europske Unije![]()
Ako netko bude kazao da je spremnost na korupciju prirodno svojstvo ruskog etnosa gledat cu to rasizmom i fasizmom!
Last edited by A+A; 14-11-11 at 08:05.
Sretan sam da se moje omiljeno Cetinje mijenja k boljemu!
Nadam se da stic ce nam uskoro i autobuska![]()
Last edited by A+A; 14-11-11 at 08:40.
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
nije stvar etnosa ,kakav crni rasizam,sta pijes ti ujutro?
ja kod tebe primjecujem rasizam kad su srbi u pitanju.
Rusi su zivjeli u takvom sistemu,a taj sistem u RU i danas traje,pa eno procitah nedje,ruske firme najkorumpiranije u svijetu prema istrazivanjima.
opet kazem,ne amnestiram ja ove opstinare i ostale,karika mora biti potpuna u korupciji.
i naravno nisu svi Rusi koji su dosli ovamo,oholi,bahati itd...
imam mnogo prijatelja medju njima,sta vise,dosta njih bar jednom sedmicno olazi kod mene doma,ili izlazimo po kaficima,pravimo rostilj itd...
sami ti ljudi kazu da je citiram "mnogo slajma iz Rusije doslo u CG".
znas i ti to sam A+A ,a cast izuzecima medju kojima cujem si i ti,bar po humanosti,za slaganje u nekim stvarima sa tobom nemamo isto misljenje,ali ljudi smo,ne bi ni valjalo kad bi svi isto razmisljali:encouragement:
Last edited by cartuning kotor; 14-11-11 at 08:53.
preglup, dok se tamo sve planski zavrsava. obama ce biti skinut vec sledeceg novembra, crnci su dobili svojih pet minuta, i tako ce biti do daljnjeg. namjerno ubijaju u pojam i bacaju sve u depresiju, da bi sa novim predsjednikom mogla poceti ponovni rast i uzdizanje nove amerike. Sa Ron Paul-om od 2012...
Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.
Katjon vazda :)
Ovo nije bilo za tebe, nego sam komentirao izjavu drugog forumasa.
Mislim da nismo, barem nisam ni ja, niti moja supruga, niti nasi stari!
Generalizacija je neprijatelj razumnog misljenja.
Ti si tocno primjetio da nisam ni ja besprijekoran u ovom smislu.
Ali uvijek se treba zaustavit loptu i svakij slucaj razmatrat posebno.
I kod Rusa ima puno onih za koje su "svi Crnogorci prevaranti" jer su ponekad bili prevareni od strane jednog jedinog drzavljanina Crne Gore (Bog zna koje etnicke pripadnosti) ali siguran sam da su upravo ti prevaranti izuzetci a svi su Crnogorci posteni ljudi.
Slicno tome ocekivam da ce mene ljudi u CG gledat postenim covjekom by default do se ne dokaze da sam ja prevarant, korumpirani lik i Bog zna tko jos.
sorry,mislio sam da je meni bilo upuceno.
nikad nisam na rasizam ni pomislio,ne za Rusa nego za bilo koga,imam prijatelja svih boja koze,covjek je covjek,a fukara je vazda fukara,bez obzira na narod ili boju koze.
cuo sam sinoc neke vrlo humane stvari da si radio na CT.
svaka cast za to!
nisam ja rekao da si i korumpiran,neznam te licno niti mogu da pricam,ja sam rekao za neke Ruse,a ima ih dosta po primorju,koji bi gazili preko mrtvih da urade ono sto su zacrtali,mada ima dosta prevara i od strane ljudi iz CG.
a ima i prevara da Rus Rusa zezne,znam i tih primjera,jer sam sa dosta tih ljudi u kontaktu.
mene su 2 Rusa(muz i zena(otac joj neki direktor u gazprom-u)) doslovno unistili u materijalnom smislu,a i psihicki mi je kompletna porodica ispastala,pradjedovina je u pitanju,emotivno sam vezan,tu sam odrastao,ja,moj otac,djed,pradjed...ali evo izgleda dolazi i mojih 5 minuta,podignuta optuznica protiv celnika kotorskog urbanizma,pa moja privatna tuzba protiv ovo dvoje...
nadam se samo u zakone i u pravnu drzavu!
Last edited by cartuning kotor; 14-11-11 at 10:22.
http://javniservis.me/2011/11/14/crnogorski-ultras/
(piše: običan građanin)Pita li se neko gdje je ovih dana „osramoćeni“ gradonačelnik opštine Budva, naše presvete metropole turizma. Šta li radi jatak mnogih kriminalaca koji se skrivaju po Budvanskim hotelima čekajući neka bolja vremena? Da li je ozdravilo koljeno ove ljudske gromade, učesnika sudskog procesa optuženog za podkradanje opštinskog budžeta?
Ako Vas muče ova pitanja kao što su mene mučila nemojte biti zabrinuti. Naš dragi Rajko je na liječenju u Pragu. Ispostavilo se da je stajanje na tribinama na minusu od par stepeni idealna terapija za brz oporavak i nastavak suđenja. To je lično propisao njegov kolega M.M. vrsni doktor, a sve u korist što većeg uspjeha Crne Gore u borbi protiv korupcije i organizovanog kriminala.
Hladnoća je „okidala uši“ te večeri ali Kuljača nije mario. Njegovo srce je bilo ispunjeno toplinom dok je hrabro uzvikivao „Ti si naša prva ljubav (prva banka) . . .“
![]()
pa coeku treba svjez vazduh i promjena sredine,da se oslobodi stresa ;p
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
E ne znam ko se oslobodio stresa na onoj utakmici..ja sam se bas stresirao..nasom igrom![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks