Page 6 of 16 FirstFirst ... 2345678910 ... LastLast
Results 126 to 150 of 396

Thread: Sa koliko EUR prođete mjesec?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by sparco View Post
    sto ce vi ljeb uopste, steti, goji nikava namirnica, iz navike se jede jer nekad sirotinja nista drugo nije mogla spremiti
    eto odma usteda od 30 eura, ili vise zavisi ko ga pece pa uzima brasna i sve sto mu treba
    Bas tako.
    Porodica koja svaki dan daje po 1.50 euro za bijeli hljeb koji je smece napumpano za te pare moze 3 dana hljeb praviti.
    A tek ko kupuje skuplji hljeb sa zitaricama o tome da ne pricam.
    Vidim zenu koja dodje u prodavnicu i kupi 5 krofni za 2 eura, za te pare moze da napravi 3 zdjele krofni da ih ne moze pojesti 2 dana.
    @Viktor
    Ova prica da ces potrositi vise struje ne pije vodu, to je samo LOS izgovor lijenih i nesposobnih domacica.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako dodje do situacije da mora da se stedi na hljebu selim se....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Victor View Post
    Ako dodje do situacije da mora da se stedi na hljebu selim se....
    Ne stedi se na onome sto kupujes jednom u mjesecu, vec se usteda pravi na onome sto kupujes SVAKI DAN.
    Ne treba biti pretjerano inteligentan da bi to skapirao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ti bas imas visak slobodnog vremena...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by fm_group View Post
    Ne stedi se na onome sto kupujes jednom u mjesecu, vec se usteda pravi na onome sto kupujes SVAKI DAN.
    Ne treba biti pretjerano inteligentan da bi to skapirao.
    Mijesis li ti leb doma lepa?
    Svaki dan trosim gorivo, svaki dan kupujem hljeb, mlijeko jer MORAM. Ne trebas biti pretjerano inteligentna da bi to skapirala.
    p.s. nemam vremena da ce bakcem oko sporeta, da drzim kravu da ne bih kupovao mlijeko i matraka i da idem pjeskobusom.
    Last edited by Victor; 12-10-11 at 13:40.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

stani zasto moras??!?!?! niko ne mora isto mnoge stvari u zivotu no ih radi po navici, il sto se osjeca bitan i vazan tako
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Editovano, objasnjeno...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MimiR' View Post
    Ti bas imas visak slobodnog vremena...
    Ne kapiras me bas najbolje jer sam pricala o porodicama.
    Imam komsinicu koju sretoh na kasi koja kupuje 5 krofni za 2 eura uz komentar: "Proci ce mi serija brze to malo" a mene ufati da davi kako se nema okle ustedjet i kako je kriza. Kupuje svaki dan 2 hljeba a kuka kako je skup. Besposlena zena koja ima cetvoroclanu porodicu i kojoj se muka ustati sat ranije da napravi taj jebeni hljeb.
    Dobra domacica moze da napravi ustedu, no iz pomodarstva lakse je poci u prodavnicu i sve gotovo kupiti uz ovaj izgovor: Potrosicu vise struje

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Tačno je da bijeli hleb koji svi kupujemo nije toliko zdrav i kaloričan a opet cijena mu je dosta visoka. Ipak u našim okolnostima kupiti kvalitetno integralno brašno je skoro nemoguće a i skupo je đe ga ima jer ga kod nas niko ne proizvodi. Sve je iz uvoza.
    Sa druge strane ishrana bez osnovnih sastojaka koje se nalaze u žitaricama je veoma loša ishrana.
    Svako bi trebao da se pridržava piramide ishrane.

Click image for larger version. 

Name:	piramida-m.jpg 
Views:	165 
Size:	21.8 KB 
ID:	66893

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Victor View Post
    Mijesis li ti leb doma lepa?
    Svaki dan trosim gorivo, svaki dan kupujem hljeb, mlijeko jer MORAM. Ne trebas biti pretjerano inteligentna da bi to skapirala.
    p.s. nemam vremena da ce bakcem oko sporeta, da drzim kravu da ne bih kupovao mlijeko i matraka i da idem pjeskobusom.
    Pravis vrlo losa poredjenja. Ako vec navodis drzanje krave onda bi za hljeb trebao da imas polja zitarica (a ne da kupis gotovo brasno).
    Mnogo smo moderni postali, mislim zasto bi se sad dama zmarala pravljenjem rodjendanske torte kad moze da podje kod Marine i kupi za 20 eura gotovu.
    Da napravim spisak sta sve mozes da kupis za 20 eura i koliko torti za te pare mozes napraviti.....

Thanks Thanks Given 
    471
    Thanks Thanks Received 
    467
    Thanked in
    358 Posts

Quote Originally Posted by Enjoy_The_Silence View Post
    Televizor posle 2 sata dosadi. Računar posle 2 sata dosadi. Knjiga posle 2 sata dosadi.
    Ti bi možda trebalo da investiraš u lekove za ADD, mislim da bi ti kvalitet života rapidno porastao, a troškovi se smanjili.

A opet, ako ti je čitanje novina i ispijanje kava po Njegoševoj zanimljivo i konstituiše kvalitetno provođenje slobodnog vremena, onda se bojim da pomoći nema.

OT:
    Dok sam zarađivala 300 eura, toliko sam trošila. Dok sam zarađivala 800-900 eura bila je ista situacija, kraj meseca se dočekivao s kesicom Smokija i bez centa. Trenutno nemam posao, i ne trošim ništa. Simple as that.
    ​Ne čitam s razumevanjem.

Thanks Thanks Given 
    1,011
    Thanks Thanks Received 
    1,857
    Thanked in
    707 Posts

Pravis vrlo losa poredjenja. Ako vec navodis drzanje krave onda bi za hljeb trebao da imas polja zitarica (a ne da kupis gotovo brasno).
    Mnogo smo moderni postali, mislim zasto bi se sad dama zmarala pravljenjem rodjendanske torte kad moze da podje kod Marine i kupi za 20 eura gotovu.
    Da napravim spisak sta sve mozes da kupis za 20 eura i koliko torti za te pare mozes napraviti.....
    neka , ne griješi dušu..ja sam stvarno imala volju da kutaram oko 'komplikovanijih' kolača i torti, ali to je ispadalo žalosno za viđet, još jadnije za rezat i servirat ('jupi' tortu sam služila u čašama za sladoled, kako se 'stvrdnula' bila u kalupu, vjerovala ili ne)..A stvarno je malo skup hobi da bačam pare, da bih se učila da napravim PRAVU tortu, ne računam jednostavne sitne kolače..Što se mene tiče slastičara 'Dijana' će me vazda imat kao redovnu i zahvalnu mušteriju za torte, ne zbog lijenosti, nego što mi jednostavno ne ide!
    Da li sam dama..pomodarka, nesposobna..moguće..ne znam..ali živjele 'Marine', 'Dijane', 'Sonje' i sl...
    Last edited by KRKNA; 12-10-11 at 14:15.
    Sell the Vatican, Feed the World!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

ne daj boze zivjele mesare il nesto slicno, ako krknice moja bucaj ti sreco secera samo .............

Thanks Thanks Given 
    12,517
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

Dosta ljudi ovdje pretjeruje prilicno "Nemam nikakvo rjesenje ali se divim problemu", rece cika Marfi.
    Potrebe covjeka su individualne kao i finansije, mislim da bi svi mi lagano potrosili i milion da nam moze biti. Neko mora da zivi sa 300 a neko ima pricu kako jedva uspijeva da zivi bez 2000.

Nikad mi se nisu svidjale ove procjene i racunice "prosjecnog" potrosaca.
    Stednja = ODRICANJE zarad buducih koristi. Pametno je stedjeti pa makar malo, a ko ce se cega odreci to je vec licni izbor.
    Za pocetak mislim da je prilicna usteda za porodicu ne kupovati svaki dan 2 hljeba nego ga fino domacinski spremati
    tačno, svako troši onoliko koliko može...a i odmah ću ti reći, da najviše hleba troše porodice koje imaju više članova, vjerovala ili ne, najjeftiniji je upravo hleb!
    Pričaš potpuno neutemeljeno, jer porodice koje imaju mnogo članova i prosječna primanja gledaju da što manje struje potroše, a pečenje hleba od 3 kg brašna svakodnevno nosi mnoooogo potrošenih kW i što će da čine posle kad im isključe struju?
    a i zaboravila si na vrlo bitan momenat, da ljudi, nažalost, mahom kupuju na zapisivanje u radnjaa, a hleb je najjeftiniji...ne znam da li znaš da je prije mjesec dana u Crnoj Gori bilo od 75 do 90 centi kg brašna???? Nije ga bilo za manje

Bas tako.
    Porodica koja svaki dan daje po 1.50 euro za bijeli hljeb koji je smece napumpano za te pare moze 3 dana hljeb praviti.
    A tek ko kupuje skuplji hljeb sa zitaricama o tome da ne pricam.
    Vidim zenu koja dodje u prodavnicu i kupi 5 krofni za 2 eura, za te pare moze da napravi 3 zdjele krofni da ih ne moze pojesti 2 dana.
    @Viktor
    Ova prica da ces potrositi vise struje ne pije vodu, to je samo LOS izgovor lijenih i nesposobnih domacica.
    nije tačno ni da za euro ipo možeš tri dana hleb praviti, niti da za 2 eura možeš jesti krofne tri dana, osim, ako ti kao iskusna domaćica ne računaš struju jer je i ne plaćaš godinama?
    Nemoj molim te pretjerivati, baš me zanima kako mijesiš hleb? Bih recept pošto taj tvoj hleb od 1.50 za tri dana bismo rado probali

Ne kapiras me bas najbolje jer sam pricala o porodicama.
    Imam komsinicu koju sretoh na kasi koja kupuje 5 krofni za 2 eura uz komentar: "Proci ce mi serija brze to malo" a mene ufati da davi kako se nema okle ustedjet i kako je kriza. Kupuje svaki dan 2 hljeba a kuka kako je skup. Besposlena zena koja ima cetvoroclanu porodicu i kojoj se muka ustati sat ranije da napravi taj jebeni hljeb.
    Dobra domacica moze da napravi ustedu, no iz pomodarstva lakse je poci u prodavnicu i sve gotovo kupiti uz ovaj izgovor: Potrosicu vise struje
    i da ne gleda na tudji vagan? Što misliš? baš si dobro izanalizirala komšinicu, vidim da znaš i što gleda i kad ustaje...kladim se da ona nema toliko informacija o tebi?

Da, kao što rekoh, za NORMALAN život jedne četvoročlane porodice treba od 1200 do 1500 eura, ali može se preživjeti i sa 500 ukoliko pečeš hleb, siriš mlijeko, kisjeliš, ne plaćeš struju i griješ se na drva iz sopstvene šume koje si, naravno, sam brao
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    12,517
    Thanks Thanks Received 
    2,360
    Thanked in
    1,205 Posts

insistiram! Molim te! Pošto sama pravim torte, baš me zanima KOLIKO torti možeš napraviti za 20 eura...samo da ti javim da je kg oraha 15 eura...eto da znaš kad budeš opravila kalkulaciju za, recimo, običnu domaću tortu od oraha
    Sovršenstvo tvorenija, tainstvene sile bože,
    ništa ljepše, nit’ je kada, niti od nje stvorit može!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

ne moz ti bez dozvole ni iz svoje sume brat drva vise, oooo kako da ne

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

ne moz ti bez dozvole ni iz svoje sume brat drva vise, oooo kako da ne
    Jes, sjećam se kad je jedan u zatvor završio zbog toga, bilo po dnevniku prije god-dvije

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zvoncice pretjerujes.
    Taj isti hljeb je nekad bio 0.30 a sad nam je najjeftiniji za 0.70.
    Ajde mi molim te reci kako si ti dosla do racunice da za samca za odrzavanje domacinstva treba 100 eura pa cu ti ja reci kako da napravis hljeb za 1.50 euro.
    Pretpostavljam da je sapun Dior, kupka Armani, toalet papir Louis Vuitton itd, a sudi se peru najnovijom linijom Chanel deterdzenta za sudje.

Neko nema talenta a nekome je to samo izgovor. Kad sam bila manja jeli su se extra kolaci i torte vazda a nije bilo ni Marina ni Sonja.
    U prodavnici nije bilo 10 proizvodjaca hljebova nego 1 ili 2.
    Ljudi su se ulijenili, pomodarili i jos to pokusavaju na svaki moguci nacin da opravdaju.

Hvala na paznji i prijatno vece.

Quote Originally Posted by zvoncica View Post
    insistiram! Molim te! Pošto sama pravim torte, baš me zanima KOLIKO torti možeš napraviti za 20 eura...samo da ti javim da je kg oraha 15 eura...eto da znaš kad budeš opravila kalkulaciju za, recimo, običnu domaću tortu od oraha
    Hoces li to da kazes da ove sto spremaju tortu za 20 eura stave kilo oraha u nju?
    Hahahahah te torte su pune jeftinog slaga, kore bez zere oraha, colade za kuvanje i margarina, cak nisu ni slatke jer se naravno stedi na seceru .Idem u Voli sa spiskom da pokupim cijene prvom prilikom pa cu ti slikati spisak a ti kao neko ko sprema torte ces vidjeti sta sve mozes napraviti za 20 eura.
    Last edited by fm_group; 12-10-11 at 14:33.

Thanks Thanks Given 
    931
    Thanks Thanks Received 
    1,312
    Thanked in
    624 Posts

e ja to nisam znao do prije dva mjesca . no podjosmo nas desetina na planinu da ispecemo jedno prasence, reko daj motornu da uskocimo u sumu da uberemo dva drva ... kako ne, ne smje se upalit motorna a ne kidat suma ...
    " If you love something let it go, if it comes back to you it's yours. If it doesn't, it never was."

Thanks Thanks Given 
    1,129
    Thanks Thanks Received 
    579
    Thanked in
    338 Posts

Sve ove štednje što nabrajate... sve su to uslovi života, je li lakše peći hleb ili ga kupiti, praviti tortu ili kupiti... je li ljepse i bolje nositi kineske patike ili armani, d&g... vozit jugo ili BMW?
    Može na svaku stranu da se štedi, ali kad se manje štedi uslovi života su veći i lagodnije i ljepše se živi... po tome se razlikuje život nekog kome je plata 300 i 3000 eura..
    U redu je da se štedi na gluposti i nepotrebne stvari, ali treba da ne izlaziš iz kuće godinu dana, da nemaš djevojku/momka, da se zabiješ u 4 zida, da bi otišao mjesec dana neđe vani, ne sprdajte se...
    Pa ima li išta gore nego oni što štekaju čitavi život, žao im da kupe išta, pa umru sa tim parama ispod kreveta, makse...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Olivere niko to ne osporava
    Evo ja prva nisam toliko stedljiva jer mi moze biti. Ne znam zasto ljudi dozivljavaju diskusiju ovoliko licno.
    Smetaju mi samo oni sto kukaju kako jedva sklapaju kraj s krajem, pucaju na visoko i razbacuju na svaki cosak a guzice ne micu.
    I ova prica za struju tacno me glava zaboli kad cujem "vise ces struje potrositi".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Enjoy_The_Silence View Post
    Kako fino zvuči ovo, mjesec-dva ne piješ kafe, ne pušiš, ne izlaziš, ne piješ pivo, ne čitaš novine i uštediš. Samo me interesuje što radite onda ta 2 mjeseca? Šetat' se ne može, kiša pada. Televizor posle 2 sata dosadi. Računar posle 2 sata dosadi. Knjiga posle 2 sata dosadi. Imate li kakvu zanimaciju ili se učaurite dok se pare ne skupe?

Tebi i tebi slicnima (= ogromna vecina mladih) ne bi pomogla ni NBCG, nazalost.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

nabavite sve aaa uredjaje i nista struje necete potrosit ;p , dobro dihtovana vrati prozori izolacije sve i mirni ste dugorocno ;p

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nabavite sve aaa uredjaje i nista struje necete potrosit ;p , dobro dihtovana vrati prozori izolacije sve i mirni ste dugorocno ;p
    Ovo mi je omiljeni dio
    Kad treba ispeci hljeb onda ce ti to vise struje potrosit nego da ga kupis, a kad treba uprijet dugme na masini za sudje 2 puta dnevno to nista ne trosi (iako joj program traje najmanje 2 sata)
    Priznali to ili ne ljudi su postali teski pacijenti vecinom.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by ^^0LIvEr_QuEeN^^ View Post
    U redu je da se štedi na gluposti i nepotrebne stvari, ali treba da ne izlaziš iz kuće godinu dana, da nemaš djevojku/momka, da se zabiješ u 4 zida, da bi otišao mjesec dana neđe vani, ne sprdajte se...
    Pa ima li išta gore nego oni što štekaju čitavi život, žao im da kupe išta, pa umru sa tim parama ispod kreveta, makse...
    E o ovome ja pričam, no ne razumiju pojedini pa provociraju sa nekakvom glupom pričom...

Quote Originally Posted by nauzeja View Post
    Tebi i tebi slicnima (= ogromna vecina mladih) ne bi pomogla ni NBCG, nazalost.

Meni ne bi pomogle ni 3 banke, ako već oćeš da znaš. I još da dodam, čisto da se ne bi stvarala pogrešna slika, sa svoje 22 godine sam bio na mjesta koja je polovina forumaša odavde, koja se pravi toliko pametna, viđela samo na slike.

Page 6 of 16 FirstFirst ... 2345678910 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)