View Poll Results: Mozete li prihvatiti ovaj kompromis?

Voters
102. You may not vote on this poll
  • Pricam crnogorski i na jedvite jade mogu prihvatit ovaj kompromis

20 19.61%
  • Pricam crnogorski i ne mogu nikako prihvatit ovaj kompromis

39 38.24%
  • Pricam srpski i na jedvite jade mogu prihvatit ovaj kompromis

10 9.80%
  • Pricam srpski i ne mogu nikako prihvatit ovaj kompromis

33 32.35%
Page 37 of 42 FirstFirst ... 27333435363738394041 ... LastLast
Results 901 to 925 of 1039

Thread: Mozete li prihvatiti ovaj kompromis oko jezika?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

dakle, uletiti na sjednicu i gadjati morone konzerviranim paradajzom, i to demokratski, kako poziciju tako i opoziciju

kakva sprdnja od drzave i politike

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Kad ne bi bilo uticaja Beograda, SPC i njihove političke nedoraslosti, tj. kad bi oni bili neki drugi, a da imaju makar malo mozga, izašli bi danas (sva trojica!) i obratili se javnosti CG sa zajedničkom porukom da će zBog interesa svih građana CG i nastavka integracija CG u EU, podržati izborni zakon, a borbu (mogu reći i "legitimnu") za srpski jezik nastaviti drugim sredstvima.
    A kad bi bilo volje, zdrave pameti i zelje da se bori za bolje ovom narodu a ne sebi izashla bi druga trojica Ranko, Igor i Milo i rekli prihvatamo sve moguce crte i crtice u svim mogucim oblicima a ne praviti sprdnju. Opozicija je izashla sa ustupcima do granice do koje se mislilo da nikad nece ali jednostavno druga strana ne zeli dogovor. Ne znam kako mozesh neshto ovako da izjavish. Poslije svega shto je ovaj trojac uradio, shto je zemlja prezaduzena, shto su firme propale, shtoradnici leba nemaju da jedu, pored slucaja KAP, DKP, Zeljezara... da ne idem dalje da me opet ne brishete iako sve shto kazem mogu potkrijepiti i argumentima i cinjenicama. Ynaci pored svega i posle svega tebi je neko drugi kriv!? Treba opozicija zbog vishih interesa!? A trebaju li ovi shto osim da sjede i primaju plate voze sluzbena kola etc.

[/QUOTE] Sve je to odbijeno i (u ove 3 srpske partije) iznova se smišljaju rješenja čiji je cilj da vještački izjednače status crnogorskog i srpskog.[/QUOTE]

Ozbiljno vi ste antipropaganda svega crnogorskog. Tvrdim da je vecina nas koji smo se izjasnili kao Crnogorci i da pishemo crnogorski briga za ove vashe *** ko za lanjski snijeg. Oce vjeshtacki veli da izjednachi. Dje ti zivish ozbiljno. Koliko ih pricha po popisu srpski, koliko ljudi koje znash govori srpski. Kakvo izvjeshtacheno izjednacavanje!? Pa treba da su izjednacheni i da budemo sretni shto je tako. Ovoliko ostrashcenih lhudi koji ne zele vidjeti nishta oko sebe i na najbizarniji nachin opravdati kao kod CG nacionalista ja ne vidjeh. Shto je najgore je to shto sve shto radite radite na shtetu CG i i tog tyv. crnogorstva. Mi koji smo Crnogorci ne danas, ne juce nego od rodjenja. Mi koji ne stojimo iza Mishka Vukovica koji je prvi uveo u ustav na prostoru ex-Ju srpski jezik necemo da nam on brani crnogorski vishe smo siti i SDP-a i Dukljana i... olabavite vishe ljudi... Vishe zivaca nemam. Kriva opozicija, kriv Brisel, kriva Srbija, kriv ... ma ajte svi krivi samo ne oni koji vrshe vlast i koji su doveli zemlju dovde dje je!!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    A što tebi smetaju manjinski narodi u CG?
    A gdje si ti pročitao da meni smeta bilo koji narod? Ne izmišljaj.
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Rodion Romanovich View Post
    vishe smo siti i SDP-a i Dukljana i... olabavite vishe ljudi... Vishe zivaca nemam. Kriva opozicija, kriv Brisel, kriva Srbija, kriv ... ma ajte svi krivi samo ne oni koji vrshe vlast i koji su doveli zemlju dovde dje je!!!
    Lakše malo Rodione rode!... Nemoj se benzinom polit i zapalit...Lakše malo drug,.. đe izgubi te živce? Ako "više živaca nemaš" odaberi za sebe nešto manje uznemirujuće. Recimo vrati se da bodriš košarkaše đe si i dosad bio.
    Mnogo si i inače bučan za nekog sa svega 108 postova (od kojih su 3 na ovom pdf-u). Gotovo svaka rečenica ti završava gomilom znakova uzvika... Znaš li kad bi mi tako razgovarali ovđe koliko bi brzo bio gotov svaki razgovor i prešlo se na prijetnje i psovke. To ne radimo upravo zato jer za ovaj pdf. trebaju malo veći živci i samokontrola nego na drugima. Ko to ne može - brzo shvati da ovo nije mjesto za njega.
    Post ti ne bih komentarisao jer veze s mozgom nema. Nije DPS ucijenio opoziciju, već opozicija državu (a ne DPS). DPS je mrtav zadovoljan i da Crna Gora bude jedina izvan EU.
    Uostalom, bez sjekiracije...Biće (ako se ne usvoji zakon) izbori, pa ćeš bijes istovarit na biralište, ukoliko si naravno punoljetan,.. i to bi bilo to.
    Last edited by El Re; 07-09-11 at 17:10.

Thanks Thanks Given 
    970
    Thanks Thanks Received 
    1,813
    Thanked in
    982 Posts

e kad el re proziva necije zivce, propalo se
    - Baba, zašto za nas Zećane vele da govorimo: "Ovizi, onizi"?

- A kojizi to vele, sine??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nihil View Post
    A gdje si ti pročitao da meni smeta bilo koji narod? Ne izmišljaj.
    Naša služba ima podatke,aj smiri se ,što si neurozan
    Ja sam za njegovanje svih prava manjinskih naroda! A izgleda da sam te načepio...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Glasanje o izbornom zakonu sjutra u podne
    07. septembar 2011.
    SharePredsjednik crnogorskog Parlamenta Ranko Krivokapić zakazao je za sjutra u podne glasanje u načelu o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika i o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o crnogorskom državljanstvu, nakon što ga je za to zamolio šef poslaničkog kluba SNP-a Aleksandar Damjanović.
    „U želji da ostanemo kod poštovanja našeg dogovora koji smo jutros imali na kolegijumu, i da nakon obavljenih rasprava o oba predloga zakona se pristupi glasanju u načelu, i istovremeno, u želji da damo šansu političkom dogovoru između predstavnika opozicionih partija i predsjednika Vlade koji su u toku, molba kluba SNP-a bi bila da odložimo glasanje u načelu, do momenta kada se ovdje dogovorimo i da nakon toga idemo dalje“, kazao je Damjanović obrazlažući molbu.
    On je izrazio uvjerenje i očekivanje da će do tada biti definisan i politički sporazum koji treba da bude parafiran između predsjednika Vlade i predsjednika opozicionih partija.
    „Ovo zbog toga što bi nakon toga sporazuma u potpunosti relaksirali diskusiju vezanu za pojedinosti za podnešene amandmane i istovremeno bismo imali vremena i da amandmane koji su suštinskog tipa koji su podneseni od jednog broja kolega u nekom primjeremom roku, dakle, do sjednice odbora koje bi vjerovatno bile zakazane za sjutra. Ova molba je isključivo na fonu iskrene želje da se dođe do konačnog rješenja i da se ova problematika konačno skine sa dnevnog reda parlamenta“, kazao je Damjanović.
    Krivokapić je kazao da „ne sumnja da će sjutra biti dan odluke“.
    Lukšić sa opozicionim liderima pregovara o nazivu nastavnog predmeta jezika koji će se izučavati u školama.
    Posljednji predlog opozicije je da to bude crnogorski-srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost.
    Iz Lukšićevog kabineta je Portalu Analitika ranije saopšteno da taj predlog ima određene neprihvatljive elemente.
    Usvajanje izbornog zakona je, inače, ključni uslov za dobijanje datuma pregovora o članstvu u EU.
    Inače, poslanici Skupštine danas su okončali raspravu o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o crnogorskom državljanstvu.

Predlogom su uvedene olakšice za dobijanje crnogorskog državljanstva građana bivše Jugoslavije koji su u Crnoj Gori imali neprekidno prebivalište pet godina prije 3. juna 2006. godine.

Pravo da zatraže državljanstvo ti građani imaće do 31. januara sljedeće godine.

Izmjenama zakona predviđeno je i da se crnogorsko državljanstvo može dobiti i bez otpusta iz državljanstva druge države.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naša služba ima podatke,aj smiri se ,što si neurozan
    Ja sam za njegovanje svih prava manjinskih naroda! A izgleda da sam te načepio...
    I ja sam za prava svih manjinskih, a i većinskih naroda, u svakom pa i u jezičkom smislu. Nisi me ništa načepio, no eto, da se pridružim željama za predsjednika, i nadam se da će DPS predložiti da sljedeći predsjednik bude iz redova Bošnjaka ili Hrvata, što bi bilo i logično pošto se zalažu za prava manjinskih naroda. Ne vidim što ti bi to tebi ili DPSu smetalo?
    *O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
    (H. Hese, Sidarta)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I Gadafija da dovedu,bolji bi bio od Fića!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kad danas vec ceramo mak na konac sa jezickim nijansama:

Iz Lukšićevog kabineta je Portalu Analitika ranije saopšteno da taj predlog ima određene neprihvatljive elemente.
    znaci, neprihvatljiv je u pojedinostima a ne u cjelosti?

Thanks Thanks Given 
    112
    Thanks Thanks Received 
    1,847
    Thanked in
    1,078 Posts

Post ti ne bih komentarisao jer veze s mozgom nema. Nije DPS ucijenio opoziciju, već opozicija državu (a ne DPS). DPS je mrtav zadovoljan i da Crna Gora bude jedina izvan EU.
    Uostalom, bez sjekiracije...Biće (ako se ne usvoji zakon) izbori, pa ćeš bijes istovarit na biralište, ukoliko si naravno punoljetan,.. i to bi bilo to.
    Mala je stvar shto sam ja izgubio zivce ovdje vec je gora shto su mnogi izgubili odavno i shto se tachka trpljenja priblizila. Ne ni zarez, ni kosa crta, ni ostali znaci. Prag tolerancije je kod naroda u CG ogroman ali nije beskonachan.Post mi ni ne mozesh komentarisati bez da nastavish sa besmislicama pa da optuzish i vremenske neprilike i sl. za zavjeru prema CG strateskim interesima. Kolika je besmislica to shto ti je opozicija kriva a ne vlast ne vrijedi komentarisati. Koliko je ponizavajuce bilo kom pravniku, a ja sam pravnik, prichati o tzv. ustavnosti najbolje govori to shto nisu mogli naci nikoga da to obrazlaze do cuveni boem kome nije problem sjutra ustvrditi suprotno. Nadji mi jednog profesora prava sa PF u Pgd. a ja ih znam i znam njihovo zgrazavanje nad ovom ujdurmom jer ovdje nema ni minimuma minimuma da bi se moglo raspravljati. Naravno oni bi ishli i na ustavni sud a tamo predsjednik vishegodishnji chlan SDP koji je pravo iz poslanickih klupa uskochio u sud. Prava mjera objektivnosti, pravednosti i prava. Ocemo li i o tome? Ono vi ste legalisti. Kako je to moguce?

Govorish o trazenju -izvjeshtacenog izjednachavanja- srpskog i crnogorskog. Stvarno shta bi ti mogao tu da mi odgovorish kad je sama tvoja pocetna tvrdnja odraz politichkog sljepila i ostrashcenosti bez zelje da pogledash oko sebe i prihvatish realnost da u ovoj zemlji i pored svoga pritiska pricha 47% srpski. Shta je tu izvjeshtaceno? Naravno da ne mozesh da odgovorish.Procitaj cl. 79 ustava pa mi kazi shta je od toga ostvareno ako cemo po ustavu. Vi ste legalisti jel tako?

Kako da idemo na izbore ako je i izborni zakon neustavan dje je tu potrebni legalitet i legitimitet? Chisto pitam jer ste vi legalisti? Sa druge strane izbori su u CG farsa. Najbilje da me pozovesh na basket dje bi ti vodio 20-0 a da igramo do 21. Kad vec spominjesh kosharku sve nam je chega se on dohvatio propalo pa i to.

Stvarno shto bi ti moj komentar komentarisao. Nemash sto. Fino nabaci ruzichaste naocare i uzivaj ali se ne chudi shto je stvarnost toliko ruzna kad ih skinesh i zapitaj se koliko si sam doprinio tome.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Koliko je ponizavajuce bilo kom pravniku, a ja sam pravnik, prichati o tzv. ustavnosti najbolje govori to shto nisu mogli naci nikoga da to obrazlaze do cuveni boem kome nije problem sjutra ustvrditi suprotno. Nadji mi jednog profesora prava sa PF u Pgd. a ja ih znam i znam njihovo zgrazavanje nad ovom ujdurmom jer ovdje nema ni minimuma minimuma da bi se moglo raspravljati. Naravno oni bi ishli i na ustavni sud a tamo predsjednik vishegodishnji chlan SDP koji je pravo iz poslanickih klupa uskochio u sud. Prava mjera objektivnosti, pravednosti i prava. Ocemo li i o tome? Ono vi ste legalisti. Kako je to moguce?
    Drugi put ipak napisi da si kosmonaut jer da si i "p" od pravnika znao bi ko je ko za Ustavno pravo u Crnoj Gori. Nije da mi tebi ne vjerujemo na rijec ali citiraj nam nekog od th silnih profesora koje znas. Komentarisati insinuacije za sudiju koji bio u SDP ne treba jer se neće u Crnoj Gori naći ni 3 cojeka koji će o njemu ruznu rijec reći. E oni koji znaju nesto sto niko drugi ne zna sam sebi svjedocanstvo ispisuje pa patisi malo sa kvalifikacijama iz maloga prsta.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Mala je stvar shto sam ja izgubio zivce ovdje vec je gora shto su mnogi izgubili odavno i shto se tachka trpljenja priblizila. Ne ni zarez, ni kosa crta, ni ostali znaci. Prag tolerancije je kod naroda u CG ogroman ali nije beskonachan.Post mi ni ne mozesh komentarisati bez da nastavish sa besmislicama pa da optuzish i vremenske neprilike i sl. za zavjeru prema CG strateskim interesima. Kolika je besmislica to shto ti je opozicija kriva a ne vlast ne vrijedi komentarisati. Koliko je ponizavajuce bilo kom pravniku, a ja sam pravnik, prichati o tzv. ustavnosti najbolje govori to shto nisu mogli naci nikoga da to obrazlaze do cuveni boem kome nije problem sjutra ustvrditi suprotno. Nadji mi jednog profesora prava sa PF u Pgd. a ja ih znam i znam njihovo zgrazavanje nad ovom ujdurmom jer ovdje nema ni minimuma minimuma da bi se moglo raspravljati. Naravno oni bi ishli i na ustavni sud a tamo predsjednik vishegodishnji chlan SDP koji je pravo iz poslanickih klupa uskochio u sud. Prava mjera objektivnosti, pravednosti i prava. Ocemo li i o tome? Ono vi ste legalisti. Kako je to moguce?

Govorish o trazenju -izvjeshtacenog izjednachavanja- srpskog i crnogorskog. Stvarno shta bi ti mogao tu da mi odgovorish kad je sama tvoja pocetna tvrdnja odraz politichkog sljepila i ostrashcenosti bez zelje da pogledash oko sebe i prihvatish realnost da u ovoj zemlji i pored svoga pritiska pricha 47% srpski. Shta je tu izvjeshtaceno? Naravno da ne mozesh da odgovorish.Procitaj cl. 79 ustava pa mi kazi shta je od toga ostvareno ako cemo po ustavu. Vi ste legalisti jel tako?

Kako da idemo na izbore ako je i izborni zakon neustavan dje je tu potrebni legalitet i legitimitet? Chisto pitam jer ste vi legalisti? Sa druge strane izbori su u CG farsa. Najbilje da me pozovesh na basket dje bi ti vodio 20-0 a da igramo do 21. Kad vec spominjesh kosharku sve nam je chega se on dohvatio propalo pa i to.

Stvarno shto bi ti moj komentar komentarisao. Nemash sto. Fino nabaci ruzichaste naocare i uzivaj ali se ne chudi shto je stvarnost toliko ruzna kad ih skinesh i zapitaj se koliko si sam doprinio tome.
    Rodione sunce,..ako si ti pravnik ja sam španski kralj Huan Karlos.. Comprende? Ne?... To što si ti nakitio ne bi nakitio ni student koji ima makar 3 ispita položena na bilo kom PF-u.
    Da jesi nikad ne bi pomislio da me pitaš za to šta su Srbi ostvarili po članu 79. Ustava jer je to član po kom prava mogu vući samo narodi koji su se deklarisali JAVNO kao nacionalne manjine. Kad bi tebe pravniče pitali, onda bi na taj član mogli da se pozovu i Crnogorci i pitaju isto pitanje.... Ti ćeš da mi nabrajaš profesore s Pravnog fakulteta...
    Ti si ipak biće neki frustrirani Srba kojeg nešto dobro svrbi. Samo Srba bi mogao da izjavi glupost da u CG ima 47% onih koji govore "srpskim jezikom" iako je odavno prezentiran podatak da je takvih 42,88%. Ali očigledno se ti napajaš podacima sa klero-fašističkih srpskih sajtova.
    Toliko Rodione rode...Malo si se zatrčao i proklizavaš ovđe...Zato je uvijek dobro za svakog novajliju da malo posmatra utakmicu prije nego utrči u teren. Međutim s vremena na vrijeme pojavi se i neki kao ti koji "nema živaca" za tim i htio bi odmah da on da gol...
    Ako te ne banuju u međuvremenu, shvatićeš to i ti... Izgleda na teži način....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Crnogorski;Srpski,Bosanski i Hrvatski jezik i književnost

aj aminujte pa da stavimo lock
    Last edited by minjo; 07-09-11 at 18:35.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Glasanje o izbornom zakonu sjutra u podne
    07. septembar 2011.
    SharePredsjednik crnogorskog Parlamenta Ranko Krivokapić zakazao je za sjutra u podne glasanje u načelu o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o izboru odbornika i poslanika i o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o crnogorskom državljanstvu, nakon što ga je za to zamolio šef poslaničkog kluba SNP-a Aleksandar Damjanović.
    „U želji da ostanemo kod poštovanja našeg dogovora koji smo jutros imali na kolegijumu, i da nakon obavljenih rasprava o oba predloga zakona se pristupi glasanju u načelu, i istovremeno, u želji da damo šansu političkom dogovoru između predstavnika opozicionih partija i predsjednika Vlade koji su u toku, molba kluba SNP-a bi bila da odložimo glasanje u načelu, do momenta kada se ovdje dogovorimo i da nakon toga idemo dalje“, kazao je Damjanović obrazlažući molbu.
    On je izrazio uvjerenje i očekivanje da će do tada biti definisan i politički sporazum koji treba da bude parafiran između predsjednika Vlade i predsjednika opozicionih partija.
    „Ovo zbog toga što bi nakon toga sporazuma u potpunosti relaksirali diskusiju vezanu za pojedinosti za podnešene amandmane i istovremeno bismo imali vremena i da amandmane koji su suštinskog tipa koji su podneseni od jednog broja kolega u nekom primjeremom roku, dakle, do sjednice odbora koje bi vjerovatno bile zakazane za sjutra. Ova molba je isključivo na fonu iskrene želje da se dođe do konačnog rješenja i da se ova problematika konačno skine sa dnevnog reda parlamenta“, kazao je Damjanović.
    Krivokapić je kazao da „ne sumnja da će sjutra biti dan odluke“.
    Lukšić sa opozicionim liderima pregovara o nazivu nastavnog predmeta jezika koji će se izučavati u školama.
    Posljednji predlog opozicije je da to bude crnogorski-srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost.
    Usvajanje izbornog zakona je, inače, ključni uslov za dobijanje datuma pregovora o članstvu u EU.
    Inače, poslanici Skupštine danas su okončali raspravu o Predlogu zakona o izmjenama i dopunama Zakona o crnogorskom državljanstvu.

Predlogom su uvedene olakšice za dobijanje crnogorskog državljanstva građana bivše Jugoslavije koji su u Crnoj Gori imali neprekidno prebivalište pet godina prije 3. juna 2006. godine.

Pravo da zatraže državljanstvo ti građani imaće do 31. januara sljedeće godine.

Izmjenama zakona predviđeno je i da se crnogorsko državljanstvo može dobiti i bez otpusta iz državljanstva druge države.

Sto je DPS/SDP-u sve ovo trebalo?Zasto nisu(kao sto EL re)maloprije rece u aprilu pristali na zahtjeve SNP-a koji su se ticali drzavljanstva i vec tada usvojili taj jebeni izborni zakon?Umjesto toga su zakerali i doveli sebe u poziciju da ih prvo NOVA a onda ove druge 2 partije pocnu ucijenjivati sa jezikom.I sta su dobili sada?Pristali su na sve ono sto im je SNP tada trazio i jos pride izjednacili srpski sa crnogorskim!Aferim gospodo iz vladajuce kolaicije!
    Za mene je DPS napravio 2 ogromne greske u zadnjih 5 mjesecirva je bila ovo o cemu sam upravo pisao, a druga totalna pasivnost uoci popisa gdje su dozvolili da srpske partije,SPC i BGD preuzmu totalnu inicijativu i time onih nekoliko koji"srpskim govore"iz navike" privuku kod sebe.Prema tome, mozete da pricate sta hocete, DPS ovo,DPS ono,"Milo ih uvijek mota oko malog prsta"-ja kazem na to:ovaj put su se na moju veliku zalost debelo presli!

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Zanima me kako ce stat u skolski dnevnik ime crnogorskog; srpsko, bosansko, hrvatskog jezika i knjizevnosti

PS

Branka Radulovica za predsjednika :mrgreen: jedini coek u onoj skupstini, oznoji se jadan svaki dan
    Last edited by chucknorris; 07-09-11 at 18:39.
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    3,190
    Thanks Thanks Received 
    3,228
    Thanked in
    1,563 Posts

Quote Originally Posted by Peko View Post
    Sto prije ova opozicija pukne napravice se prostor da dodje neka zdravija opozicija.
    nazalost ova vlast ce prije dati vlast nego ovakvu opoziciju..
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Referee View Post
    Sto je DPS/SDP-u sve ovo trebalo?Zasto nisu(kao sto El Re maloprije rece) u aprilu pristali na zahtjeve SNP-a koji su se ticali drzavljanstva i vec tada usvojili taj jebeni izborni zakon?[/U]
    Slažem se Referee,..ali moram da priznam da nije ovo ni tako loše... Sve ovo što je nakon interpunkcijskog znaka / ; / će pri upisu u dnevnike da završi upisivano u zagradi i to vjerovatno skraćenicama...
    Bitno je da je crnogorski ozvaničen i da je jasno pozicioniran kao prvi i jasno odiljen od ostalih manjinskih jezika...
    Ako nam se rješenje u praksi ne dopadne, uvijek Zakon možemo promijeniti. Uostalom, bitno je da dobijemo datum pregovora...
    Uzgred, vidio sam šta pišu šokirani Srbi na In4S tako da njihovo nezadovoljstvo svojim "liderima" nije bez razloga. Imam osjećaj da bi danas linčovali svakog ko pomene bilo kog od trojice M.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Crnogorski;Srpski,Bosanski i Hrvatski jezik i književnost

aj aminujte pa da stavimo lock
    jel ovo novi prijedlog dps-a ili tvoj?

ako je stvarno ovo opcija, i bude prihvacena, onda je jasno - trazi se sto crnogorskije rjesenje koje ce, pak, glasace opozicije ostaviti sto manje ljutima na 3M

posto je ovako crnogorski dodatno potenciran

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Referee View Post
    Sto je DPS/SDP-u sve ovo trebalo?Zasto nisu(kao sto EL re)maloprije rece u aprilu pristali na zahtjeve SNP-a koji su se ticali drzavljanstva i vec tada usvojili taj jebeni izborni zakon?Umjesto toga su zakerali i doveli sebe u poziciju da ih prvo NOVA a onda ove druge 2 partije pocnu ucijenjivati sa jezikom.I sta su dobili sada?Pristali su na sve ono sto im je SNP tada trazio i jos pride izjednacili srpski sa crnogorskim!Aferim gospodo iz vladajuce kolaicije!
    Za mene je DPS napravio 2 ogromne greske u zadnjih 5 mjesecirva je bila ovo o cemu sam upravo pisao, a druga totalna pasivnost uoci popisa gdje su dozvolili da srpske partije,SPC i BGD preuzmu totalnu inicijativu i time onih nekoliko koji"srpskim govore"iz navike" privuku kod sebe.Prema tome, mozete da pricate sta hocete, DPS ovo,DPS ono,"Milo ih uvijek mota oko malog prsta"-ja kazem na to:ovaj put su se na moju veliku zalost debelo presli![/U]
    Ako znam zna me jad za DPS i to sto nijesu pristali i to sto mene pitas za tako nesto. Trebao si Minja pitati on je upućeniji Meni se cini da je i tada sa usvajanjem bilo "jos ovo, jos ovo." Ja ne znam na primjer zasto je promijenjeno ono sto je funkcionisalo i sto su albanske stranke trazile da ostane. Ne znam zasto se pravili ustupci oko drzavljanstva mada je to zaista za razliku oko jezika direktno vezano za izborni zakon... Trazio sam da nedje procitam tu usaglasenu varijantu i nijesam nasao i doslo se do paranoje da pricamo o necemu samo operisući onim cine opozicija ucjenjuje.

Thanks Thanks Given 
    30
    Thanks Thanks Received 
    131
    Thanked in
    66 Posts

Quote Originally Posted by istorijska licnost View Post

ako je stvarno ovo opcija, i bude prihvacena, onda je jasno - trazi se sto crnogorskije rjesenje koje ce, pak, glasace opozicije ostaviti sto manje ljutima na 3M

Ja mislim da je druga opcija crnogorsko-srpski, bosanski, hrvatski jezik i knjizevnost , tako nekako cuh
    Priroda je lijepa, al' zajebano društvo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ako znam zna me jad za DPS i to sto nijesu pristali i to sto mene pitas za tako nesto. Trebao si Minja pitati on je upućeniji Meni se cini da je i tada sa usvajanjem bilo "jos ovo, jos ovo." Ja ne znam na primjer zasto je promijenjeno ono sto je funkcionisalo i sto su albanske stranke trazile da ostane. Ne znam zasto se pravili ustupci oko drzavljanstva mada je to zaista za razliku oko jezika direktno vezano za izborni zakon... Trazio sam da nedje procitam tu usaglasenu varijantu i nijesam nasao i doslo se do paranoje da pricamo o necemu samo operisući onim cine opozicija ucjenjuje.
    Hari,
    i Zakon o državljanstvu i izborni Zakon su oba (ovako kako su ih usaglašavali sa opozicijom) - neustavni. Znaju to i DPS-u i u SDP-u, a vjerujem i među mnogim ljudima od struke u opoziociji. Prva inicijativa pred Ustavnim sudom i sve će to da popada. Živ bio dragi prijatelju pa gledao.
    Inače ja sam (da li ovdje ili na temi "izborni zakon", ne sjećam se) i navodio koji članovi izbornog zakona su u direktnoj suprotnosti sa Ustavom i zašto.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by istorijska licnost View Post

I.L.,
    pazi, ima smisla to što govoriš, ali ne zaboravi da ukoliko bilo koji interpunkcijski znak stoji i odvaja crnogorski od srpskog, bosankog i hrvatskog - onda nema govora o ravnopravnosti srpskog! Nijesu Srbi takva telad da to nijesu u stanju da shvate.
    Ljudi te interpunkcijske znake dosta olako shvataju. Međutim jedan interpunkcijski znak pogrešno upotrijebljen je u stanju da izmijeni čitav smisao teksta koji se tumači. Pravna leksika je čudo i pravni laici nijesu u stanju da razumiju njen značaj.

Ova trojica su pošli u bitku da na svakom polju (i u pitanju naziva službenog jezika u školama, i u pitanju naziva jezika na kom će se djeca školovati i na kraju naziva nastavnog predmeta) postignu ili premoć ili ravnopravnost srpskog sa crnogorskim. Na svakom od 3 pitanja doživjeli su poraz i još sad sve to treba da popiju sa šećernom vodicom... Blamaža neviđena do sad...Čak ni za crnogorske prilike...
    Tako da to koliko će ovo uveselit Srbe,..ne znam,..ja ne bih mnogo računao na to... Njihova je jedina sreća što Srbi drugih partija nemaju, osim naravno da svi kolektivno pretrče u DPS. Poslije ovoga ni to me ne bi iznenadilo. Tu je Fićo da im raširi ruke i razvuče čuveni svoj osmijeh...
    Last edited by El Re; 07-09-11 at 19:13.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

I.L.,
    pazi, ima smisla to što govoriš, ali ne zaboravi da ukoliko bilo koji interpunkcijski znak stoji i odvaja crnogorski od srpskog, bosankog i hrvatskog - onda nema govora o ravnopravnosti srpskog! Nijesu Srbi takva telad da to nijesu u stanju da shvate.
    Pošli su u bitku da na svakom polju (i u pitanju naziva službenog jezika u školama, i u pitanju naziva jezika na kom će se djeca školovati i na kraju naziva nastavnog predmeta) postignu ili premoć ili ravnopravnost srpskog sa crnogorskim. Na svakom od 3 pitanja doživjeli su poraz i jo sad sve to treba da popiju sa šećernom vidicom... Blamaža neviđena do sad...
    Tako da to koliko će ovo uveselit Srbe,..ne znam,..ja ne bih mnogo računao na to... Njihova je jedina sreća što Srbi drugih partija nemaju, osim naravno da svi kolektivno pretrče u DPS. Poslije ovoga ni to me ne bi iznenadilo. Tu je Fićo da im raširi ruke i razvuče čuveni svoj osmijeh...
    naravno. komentarisala sam iskljucivo ovo rjesenje sa tacka zarezom i pretpostavila pozadinu tog konkretnog rjesenja. mene i zacudilo ovo sto je minjo napisao i nije mi jasno je li to njegova posalica ili stvaran prijedlog dps-a.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Politika - Vijesti
    Mogući kompromis: Crnogorski; srpski, bosanski i hrvatski?

07. septembar 2011.
    Crnogorska opozicija ozbiljno razmatra kompromisni prijedlog vladajuće koalicije po kojem bi se nastavni program u školama nazvao Crnogorski; srpski, bosanski jezik i književnost, saznaje Portal Analitika od više izvora iz vlasti i opozicije.
    Izvori Portala Analitika su saopštili da je u pitanju prijedlog koji je najviše približio suprostavljene stavove vlasti i opozicije o nazivu nastavnog predmeta u školama.
    - Ukoliko bi opozicija prihvatila kompromisni prijedlog, prema saznajima Portala Analitika, pristupilo bi se potpisivanju Političkog dogovora po kojem bi bila izabrana komisija koja bi u određenom roku pripremila nastavni plan i program za taj nastavni predmet.
    Premijer Lukšić je danas indirektno odbio prijedlog opozicije da se nastavni predmet nazove Crnogorski-srpski, bosanski i hrvatski jezik i književnost, jer kako je navedeno, u svom sadržaju ima neprihvatljive elemente.
    Crnogorski parlament je danas nakon načelne rasprave za sjutra odložio glasanje o izbornom zakonu.
    Za usvajanje izbornog zakona, što je prvi uslov Brisela da Crna Gora dobije datum pregovora o punopravnom članstvu u Evropskoj uniji, potrebna je dvotrećinska većina u parlamentu.

Page 37 of 42 FirstFirst ... 27333435363738394041 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)