Page 117 of 748 FirstFirst ... 1767107113114115116117118119120121127167217617 ... LastLast
Results 2,901 to 2,925 of 18690

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sram bilo komšije

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by logoff View Post
    Zalud oštre carinske kontrole kad se provuku. ....
    Nema djao maka "oštre carinske kontrole" i cijela procedura i kod Hrvata i kod nasih ne traje ni pet minuta. Strah je jedino kad se izlazi preko Madjarske granice jer svuda cak i nacrtano da je zabranjeno prsute nositi a kad im je dosadno bas detaljno provjere sta se vozi pa se onda snalazi kako umijes i mozes

Thanks Thanks Given 
    666
    Thanks Thanks Received 
    693
    Thanked in
    341 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Ako je 10 € za markicu koja važi godinu puno,i ako je to razlog nedolaska u CG,a pomamio se...
    Znaš kako, ljudi se s pravom pitaju zašto plaćaju tu ekološku taksu kad pored puteva ima toliko smeća da je to za plakati. Bio sam krajem maja po hrvatskom primorju - jeste da je naša obala ljepša, ali po čistoći a i ljubaznosti se zaista ne možemo porediti sa njima - u Hrvatskoj niđe pored puteva nećeš vidjeti pobačane plastične flaše, papire i što znam sve ne kao kod nas. Kao što reče Montenegrina, prvo što stranci primijete kad dođu u Crnu Goru je - jeste, lijepo je, ali ima previše smeća okolo. Stoga se postavlja pitanje što je to popravljeno od kad je uvedena ta taksa? Smeća i dalje ima u izobilju, pronaći kantu u nekim mjestima je skoro nemoguća misija, a o otpadnim vodama da ne govorim.
    Don't mind anything anyone tells you about anyone else. Judge everyone and everything for yourself.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Valjda su so'tim parama trpali ono jalovište u Mojkovcu.Pitanje je nekulture,domaćih a onda nekih gostiju.Imamo smeta kao u priči.
    Hari,Mađarski carinici imaju samo pik na hrvatske kamiondžije,tako da ih deru zbog elektronskog tahografa,i inih stvari,a inače,carina i policija u Mađarskoj je poznata kao 50 €!
    Last edited by minjo; 27-07-11 at 16:40.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

deset eura po prsutu, a za ostalo valjda ima neka druga tarifa

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mislio sam više na onoga policiota našega. Kad te taj priupita za zdravlje, onako rutinski, čak i samo "dobar dan" kad ti kaže, zaboraviš i đe si krenuo a izgubiš želju da se prisjećaš. Sve ti je jasno. To je ta kultura koja se slabo cijeni kod nas - da te bez pendreka naćera da se vratiš odakle si došao.
    A tek ako je žena, triput je gore. (Izvinjavam se muškom auditorijumu na diskriminaciji)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sigurno nemaš dodatnu opremu,kada ulaziš u Hr staviš na retrovizor gospinu krunicu a kada ulaziš u MNE brojanicu iz ostroga

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ranije sam znala da zamjerim CG glavarima sto se nesto ne mijenja na bolje, jer su bar nesto od svijeta uspjeli vidjeti na racun budzeta CG gradjana.. Ali, sa vremenom, sto cesce svracam u CG, postaje mi "svejedno" iz raznih ociglednih razloga.. Ako hocu top destinaciju za sebe, odem gdje mi odgovara vise i sve ok..
    CG je takva kakva je, odgovara njenim politicarima, a odgovara i njenim gradjanima u potpunosti.. Ne moze g. Hariju a ni meni biti milija CG nego svima u CG. Ne moze nama dvoma biti draze da CG prosperira nego sto je to drago politicarima CG.. Uostalom, njihovoj djeci i unucadima sredjuju CG kakvu njihova djeca i unucad zasluzuju. Roditelje su vjerovatno odusevili.. Zasluzuju to sto rade i to sto ce ostaviti za sobom..
    Gradjani CG su zanimljivi kao lichnosti.. Elem, kad vidim kako se ophode prema njihovom zajednickom dobru, meni je mnogo sta jasno. Vidim kucerine kao iz Dinastije, unutar tih kuca isti opis.. ispred kuca divni travnjaci, ponegdje i bazeni, a ispred kapije jedna uska asfaltna traka bez trotoara.. Bash mi je to zanimljivo.. Izguraju ograde koliko jadni mogu, ne razmishljajuci kuda ce im djeca i unucad prolaziti .. Sebicluk i neobzirnost da se ne moze ni shvatiti..
    Bacanje smeca ispred ulazne kapije.. Ih, ko to gleda. "Udjite da vidite koliko smo ulozili u kucu".. Ulozili bash...
    Domaci prodavci.. Vidjeli ste Med na prodaju, sokove, rakija.. Normalno - da "normalno" cijene moraju biti vece nego u radnji - jer to je domace. OK, pitam kako su dosli do cijene koju traze, na osnovu kojih proracuna.. Ne znaju. Tako je neki tamo, pa i oni. Nista PDV, nista racun.. Cjepidlacim.. E pa, desava se da neko od tih prodavaca "domacih proizvoda" bude i neko ko vas prepozna, i onda vas odvede da vam proda bolji med, onaj za porodicu a ne "taj za ko zna koga na ulici".. Uz neizostavnu recenicu "Nismo Djukama stvarali drzavu".. Nisu, ne, nisu.. ali mi vise znaci to prodavanje "smeca" turistima koji se mogu i otrovati, jer dokaza o provjeri kvaliteta nema, ili im uvaliti med iz prodavnice za "domaci", neplacanje poreza, itd.. Samo mi preleti misao.. - A za kakvu su se to CG, i chiju CG borili, jer ovo im ne bi proslo ni u jednoj normalnoj drzavi..
    No.. za koga je , kako kazu, dobro je..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sigurno nemaš dodatnu opremu,kada ulaziš u Hr staviš na retrovizor gospinu krunicu a kada ulaziš u MNE brojanicu iz ostroga
    Ne nosim ja, poštovani minjo, nikakve brojanice. Ja naivan, kao ok sam momak, ništa ne švercam, ali kad me ošine sa nepersiranjem osjećam se kao da sam već uhapšen. Ovo uglavnom za PG aerodrom, ali ne samo...
    A na MNE - CRO granici je još i super, tu se nekad i popričam i sa jednima i sa drugima.

P.S: Majo, +!
    Last edited by logoff; 27-07-11 at 18:58.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naivni,parkiraj sa strane Đećeš a?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naivni,parkiraj sa strane Đećeš a?
    Taj rad.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Ne znam da li ste imali više štete ili koristi, ali ruku na srce ta taksa ničim nije bila opravdana. Hari prvi ja već tri godine ne idem često dole jer jednostavno ne volim plaćati nešto čemu ne vidim ni svrhu ni namjenu. Rađe bi tih 10 eura potrošio na pivo i ćevape
    pa eto racunaj da je to taksa za koriscenje puteva, Slovenci naplacuju vinjetu 15 eura za 15 dana pa pri tome 10 eura godisnje stvarno nije neki trosak jbg kad jos uvijek nemamo autoput kao vi pa da oderemo 30 eura putarine za jedan prolaz
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Bacanje smeca ispred ulazne kapije.. Ih, ko to gleda. "Udjite da vidite koliko smo ulozili u kucu".. Ulozili bash...
    Domaci prodavci.. Vidjeli ste Med na prodaju, sokove, rakija.. Normalno - da "normalno" cijene moraju biti vece nego u radnji - jer to je domace. OK, pitam kako su dosli do cijene koju traze, na osnovu kojih proracuna.. Ne znaju. Tako je neki tamo, pa i oni. Nista PDV, nista racun..
    Zbilja interesantan slucaj. Dok se prilazi kući ne moze se ni na konju od raznog suta i smeća, a u kući sve ka' u apoteci. Bukvalno se izgleda shvata ona "samo sto vrata zatvaraju", a jos u ekoloskoj drzavi. "Prodavnice" sa obaveznim "domaće" imaju neku draz, a pogotovo kad prispiju maline, borovnice... u casama od jogurta, mada mi se cini da je toga mnogo vise kroz BiH i oko Uzica kroz Srbiju nego kod nas.
    Mi smo rekorderi sa lubenicama obicno skupljim nego u radnjama, ali....
    Nema toga ko će nase glavesine ubijediti da se moze mnogo bolje i ljepse sa "morskim" turizmom, a i ne treba jer oni ocitio bolje znaju. Polako kreću privatne inicijative sa kontinentalnim turizmom, eko sela, sredjeni katuni, ali opet nasa boljka, sto neko rece, oće da za godinu dana vrate sve ulozeno i da jos zarade.

Quote Originally Posted by NSX View Post
    pa eto racunaj da je to taksa za koriscenje puteva, Slovenci naplacuju vinjetu 15 eura za 15 dana pa pri tome 10 eura godisnje stvarno nije neki trosak jbg kad jos uvijek nemamo autoput kao vi pa da oderemo 30 eura putarine za jedan prolaz
    kad se to preracuna na kilometre do granice sa Hrvatskom vala da se vozi preko svile i kadife mnogo je

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Mi smo rekorderi sa lubenicama obicno skupljim nego u radnjama, ali....
    u Alboni na magistrali kilo lubenice 8 centi, "domisljati" prodavci (kako bi ih nazvao nas voljeni rtcg) iznesu te iste i naprave hlad jedno 30ak metara odatle(ne vise a i to je vala puno) i prodaju ih po 20-30 centi
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U srijedu, 27. srpnja, Nacionalni park Plitvička jezera šest je dana ranije nego prošle godine posjetio 500-tisućiti posjetitelj. Jubilarni posjetilac je turist iz Poljske

Plitvice, naš najpopularniji nacionalni park, godišnje posjeti gotovo milijun turista od kojih su čak oko 85 posto stranci, najviše Nijemci, Francuzi, Talijani i Japanci. Nacionalni park ove godine najavljuje prvi put u povijesti parka milijuntog posjetitelja kojeg se očekuje u studenom. U sezoni Plitvice dnevno posjeti oko 10 tisuća ljudi, a u prvih sedam mjeseci ove godine broj turista je veći za 11 posto. Odlični rezultati u Nacionalnom parku Plitvička jezera se uklapaju u uspješne brojke hrvatskog turizma ove godine.

i bonus o paradajz turistima i ostalim nepoželjnim.
    http://www.hronika.ba/kolumne-blog/2...i-su-viak.html

Naše "gostoprimstvo" se svodi na nalaženje taktike za Western union aranžmane. Pošaljite pare, ne morate ni dolaziti
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dižemo cijene u avgustu,da vidimo oće li gužva pasti...
    Last edited by minjo; 28-07-11 at 11:10.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

turizam - sta se to desava?
    ama bas nista
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    266
    Thanks Thanks Received 
    197
    Thanked in
    89 Posts

u Alboni na magistrali kilo lubenice 8 centi, "domisljati" prodavci (kako bi ih nazvao nas voljeni rtcg) iznesu te iste i naprave hlad jedno 30ak metara odatle(ne vise a i to je vala puno) i prodaju ih po 20-30 centi
    Živa istina. Prije nekih dvadesetak dana kad sam išao za Crmnicu rekoh da uzmem jednu lubenicu (ha, eto i rime iako nijesam htio ). I rekoh da je ne uzimam u Podgorici da se ne zadržavam nego ću usput. U piljari kod mog ulaza su bile 20 centi a znao sam da mogu jeftinije proć. I tako zapičim put Crmnice i gledam koliko koštaju lubenice pored puta kroz Zetu. Mali milion tih prodavaca a cijena 30 centi! E stvarno nijesam htio iz principa da uzimam pa nikad se ne viđelo. Zadnja stanica đe sam mogao uzeti je Virpazar. Tražim prodavnicu kad tamo otvoren Voli. Uđem i vidim cijenu lubenice 10 centi sa sve PDV-om. E ima li tu logike ikakve osim toga što bi ljudi nekoga da prevare ko nije upućen i da zarade makar dvjesta posto? Nema, ali ima bezobrazluka od kojeg korist imaju samo pojedinci koji ne plaćaju porez. I kakve koristi ima država od toga što neko puni džepove na divlje?
    Dick Laurent is dead!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Lopovi lubeničari- Kafa+kisela = lubenica od 10 kila.. strašno..
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

E ali kroz Sloveniju imaš alternativne pravce da ne platiš tih 15 eura, a Boga mi kroz Crnu Goru nema alternative. Ako hoćeš ući plati 10 eura. Ako ćeš mi vjerovat, ja do jučer nisam znao da ona naljepnica vrijedi godinu dana jer mi to nitko nije rekao pa sam je skinuo čim sam se vratio doma.

Što se tiče cestarine kroz Hrvatsku, isto tako imaš alternativu da ne platiš ni jednu jedinu lipu a da prođeš Hrvatsku uzduž i poprijeko.

p.s. Neka je onda nazovu naknadom za ceste a ne ekološkom taksom jer ovako imam osjećaj da mi se rugaju. Naravno, neka ostave i neke besplatne alternativne pravce jer bi i naknada za onakve ceste bila ruganje (bez uvrede)
    Last edited by bracodubrovnik; 28-07-11 at 13:13.

Thanks Thanks Given 
    2,333
    Thanks Thanks Received 
    5,877
    Thanked in
    2,048 Posts

Nakon turista iz Srbije koji su proteklih 20 godina bili najbrojniji na našem Primorju, čineći sezonu više-manje uspješnom a koje podrugljivo nominovaše paradajz turistima, pojavila se jedna nova, ispada slična „fela” – ruski, do juče elitni a danas obični „ključar” turisti.

izvor: e-balkan.net, piše: Saša Božović

Prije svega, segregaciju ljudi nizom nula doživljavam kao odliku gadnih ljudi. Ne glupih ili primitivnih, jer to ne moraju biti. Gadni svakako jesu. Drugo je kad to rade blogeri, komentatori portala sakriveni nikovima ili dokoni ljudi u kafani. Njihovo pravo na slobodno izgovorenu riječ nije obavezujuće niti zvanično. Predstavnici vlade, raznih agencija, organizacija i turističkih mudraca na budžetu, međutim, su nešto sasvim drugo. Jer upravo pred bijedom i nemaštinom, ljudi iz ovog crnog i ljutog krša jedini put su se dali u atletiku. Ciljna pravina je naginjala uglavnom zapadu, vodila preko raznih terena, prepreka i bila znatno duža od 42 kilometra. Često bez paradajza i rezervnih gaća. Na neki volšeban način, nova crnogorska aristokratija je odstranila „gen gladi” a izgleda i blisku proletersku prošlost. Ovo čeprkanje po genetici i memoriji kao da stvara „govornu manu” tako da su u svom vokabularu boldovali elita, elitno, elitizam, ne znajući da se navedeni termini ponajmanje odnose na platežnu moć pojedinca ili grupe.
    Zamislite bahate Ruse i nešto Engleza koji su se, eto, drznuli da kupe stan na našem Primorju, plativši nekoliko hiljada eura po kvadratu, da bi danas, u vrijeme velike krize, odlučili da se ležerno baškare u istim ili, još gore, ključeve dali bratu od tetke, rođaku ili prijatelju, umjesto da kao savjesni turisti, odsjednu u hotelu i tako doprinesu stabilnosti budžeta i zadrže titulu elite. Ono jes’ da je prošlogodišnji požar u Moskvi spasio sezonu i da je strah od dima činio svaku cijenu bagatelnom. Ono jes’ da su i prethodnih par godina turisti iz Rusije ostavljali najviše. Ali braćo pravoslavna i slovenska, od stare slave se ne živi. Skupa je titula elite u Crnoj Gori, nije nasljedna i lako se pretvara u svoju suprotnost.
    Srećom, država nikad ne spava te je na vrijeme detektovala „zločinački” naum Rusa da vlastitom imovinom razpolažu prema svom nahođenju. Ne može to tako i mora se zavesti red. Pravo svojine je ostavljeno kupcu ali se „stanarsko pravo” prenosi na državu. Takođe, za eventualnu primopredaju ključeva koja se odigra na nekom aerodrumu a bez saglasnosti države, turisti se kao prefiks dodaje uvredljivi nadimak. Znalci su izdali saopštenje, mediji propustili kroz patriotski filter i eto kampanje. Molim lijepo, pa sad zveckajte ključevima. Kao konačno rješenje predložen je moratorijum na izgradnju i prodaju stanova. Podsjećanja radi, ne tako davno turizam je nanovo predstavljen kao razvojna šansa Crne Gore. Angažovani su renomirani Njemci, koji su pedantno, onako njemački, sve to predstavili kroz master plan. A onda su rođaci, prijatelji, pobratimi i junoše vlasti pristupili njegovoj realizaciji, onako crnogorski, kroz decenijsku divlju i poludivlju gradnju. Detaljne izmjene urbanističkog plana vršene su na dnevnoj bazi, kako kome zatreba, uz nesebičku logistiku državnog kadra, koji je za stručan i savjestan rad nagrađen i nesebičnim procentom. Novi val crnogorskog preduzetništva prodavao je stanove, placeve, kulturno-istorijske spomenike, gradio etno-elitna carska, ruska i kakva sve ne sela. Ruski jezik je ponovo postao obavezan. Neimari crnogorske vizije, koje zajedljive i sitne duše prozvaše građevinskom mafijom, maltene su se hvalili kako odraše Ruse i kako su primorske uvale pretvorili u gradove milionera. Rado viđeni gosti u informativi, ekonomskim specijalkama i ležernim talk show-ima, u komparaciji su udarali na Monte Karlo, Marbelju, Kapri. A onda je sve stalo. Rusi su pokupovali sve što im se ponudilo i time napravili smrtni grijeh. Turistički filosofi su osuli paljbu po Moskvi opredijelivši se za medije umjesto diplomatiju, ne zakidajući Crnogorca u sebi pri smišljanju novih slikovitih nadimaka. Pomenuti vizionari nađoše se, ne prozvani već pozvani, da uoče problem i utru put stabilizaciji i opštem boljitku. Polako zemljaci, ako ste se već izasrali nemojte da zajedno jedemo *****.
    Da ironija bude zaokružena pobrine se neki nesrećni niži činovnik iz turističke organizacije, koji sezonu otvori obraćanjem naciji, autoritativno saopštivši da izazove dočekujemo spremni i da ove godine imamo strategiju kojom će se konačno stati na put buci, smeću i kršenju propozicija o plažnom mobilijaru. I tako već 20 godina – sanitarna, poreska, komunalna, ekološka i ostale naše policije muku muče sa nesalomljivim. Treba uvući NATO u okršaj sa zakupcima plaža.
    Poput svake alternative i crnogorski novi val je bio kratkog vijeka. Brzo se razbio o hrid realnosti. Ostala je zapjenušana voda u kojoj je ovih dana otpočeo lov. Nisam turistički radnik-poslanik ali eto, znam za par elitnih turista. Jedan je bio Ivo Andrić, drugi je Miloš-Miša Radivojević.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

juče,348 000 € uplata na račun BD opštine

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    i bonus o paradajz turistima i ostalim nepoželjnim.
    http://www.hronika.ba/kolumne-blog/2...i-su-viak.html
    Ovo je odavno prožvakana tema i potpuno se slažem sa autorom originalnog teksta. Ovi takozvani turisti su sve samo ne turisti. I ne bi riječ rekao da se barem ponašaju kako treba, jer svatko ima pravo doći i okupati se, ali ako nakon potpuno besplatnog boravka u Hrvatskoj, tijekom kojega zauzmu sve besplatne parkinge i okupiraju plaže, iza sebe po sred plaže ostave gomile smeća, pa i usranih pelena, onda treba uvesti neki sustav kažnjavanja ili nekakve naplate korištenja naše obale. To što ova Sopta gunđa je samo zato jer je autor prvog teksta podjednako ciljao i na Hercegovce i na Bosance.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by remark View Post
    Nakon turista iz Srbije koji su proteklih 20 godina bili najbrojniji na našem Primorju, čineći sezonu više-manje uspješnom a koje podrugljivo nominovaše paradajz turistima, pojavila se jedna nova, ispada slična „fela” – ruski, do juče elitni a danas obični „ključar” turisti.

izvor: e-balkan.net, piše: Saša Božović

.
    https://forum.cdm.me/showthread.php?...86#post2307486

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako ovo rješiti ja ne znam,da ih ćeramo,dižemo cijene ili šta,ima ih prijavljenih 55 000 u Budvi,to jest jedno 120 000 sa neprijavljenim gostima,struja i voda izdržavaju ali je saobracaj u kolapsu,PG-BD 2 sata debela vožnje,a groz Budvu po bulevaru se vozi 20 na sat

Page 117 of 748 FirstFirst ... 1767107113114115116117118119120121127167217617 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)