Page 116 of 748 FirstFirst ... 1666106112113114115116117118119120126166216616 ... LastLast
Results 2,876 to 2,900 of 18690

Thread: Turizam - što se to dešava!?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne samo to već će turisti i za Egipat putovati preko Crne Gore jer ukinuta taksa

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    <br>Zbilja jeste napravila vise stete no koristi Smijesno je koliko pausalnih ocjena kod nas se uzima za ozbiljno. Tesko bilo koji turista moze doći do Crne Gore da se sit ne naplaca raznih vinjeta, putarina... i autor te misli bi tesko dokazao da je neko odustao od puta u Crnu Goru zbog eko takse. Da je okrenuo trvdnju u drugom smjeru pa pitao odgovorne koliko je para bilo od te takse, kako su i dje ulagane te pare... bilo bi cjelishodnije. No nas premijer ima sluha za strucne analize, pa će taksu zamijeniti nekim novim kreditom, a a ko će vracati kredite neka se brinu oni koji sad ne znaju ni sta su to putarine, takse vinjete i .....
    Ne znam da li ste imali više štete ili koristi, ali ruku na srce ta taksa ničim nije bila opravdana. Hari prvi ja već tri godine ne idem često dole jer jednostavno ne volim plaćati nešto čemu ne vidim ni svrhu ni namjenu. Rađe bi tih 10 eura potrošio na pivo i ćevape
    Iz ovih mojih krajeva je do uvođenja takse masa mladih išla na provod u Budvu. Otkad je uvedena ta taksa masa njih je prestala da ide. Ne znam kolika je bila korist od njih, ali i jedan euro manje je šteta
    Last edited by bracodubrovnik; 27-07-11 at 13:08.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako je 10 € za markicu koja važi godinu puno,i ako je to razlog nedolaska u CG,a pomamio se...

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Minjo, mi smo takvi, ne gledamo, 10 eura sto je to...ja prva. Nikad i nizasto ne zalim. Ali stranci to ne gledaju tako. Placaju nesto sto ne znaju sto je. Jos i nacin kako ih cekaju na granicu i to. Ne svidja mi se.
    Evo pola godine nijesam nidje vani bila (nazalost zbog posla jos pola necu), pa se brzo adaptiram. Ali recimo sestra i zet su mi tu. Dosli su ovoga puta iz Luxembourga a ne iz Andorre, i kaze mi sestra da se bas vidi da je nesredjeno. Nije sad ona nesto pokondirena, i voli CG svim srcem isto koliko i ja ali ne valja. Jeste mozda i Barsa za neke zapadne sttandarde prljava, ali to drugacije. Koliko i danju i nocu, tokom cijele godine prodje turista kroz nju.
    Isli su u T Mobile da nesto zavrse, zet je sve pitao zasto svi ljudi u isto vrijeme pricaju, zasto se svadjaju. Pdala je kisha, oni nemaju dje potrositi kvlaitetno svoje vrijeme. Juce su bili u Krasice, kaze Ksenija super sank, muzika, techno, kad odjednom nardonjaci poceli da treste. Bas stranci uzivaju u tome.
    A novska autobuska stanica, prvo mjesto turista kada udju u zemlju, jaoooooo. Kakvo je ono ruglo.
    Zatim, kakvi ono autobusi saobracaju putevima, ko se usudi onim voziti, kako to izgleda turistima.
    Volim ja ovo najvise na svijetu, zato i kritike.
    Zasto se nekad ne ugledamo na bolje od nas, ne uzmemo od njih ono sto valja...au da, mi smo najpametniji

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by minjo View Post
    Ako je 10 € za markicu koja važi godinu puno,i ako je to razlog nedolaska u CG,a pomamio se...
    Minjo radi se o principu. Da je sto eura ali da znam i vidim zašto ih plaćam ne bi bilo problema, ali ja nemam pojma zašto dajem tih 10 eura. Zašto bi nekome nešto poklanjao a nije mi tolika potreba ići dole?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

znaci ovako, bijah ovih dana ne lijen, i odoh od bara do hn malo u skitnju, i iskreno, veceg ocaja od ovog naseg primorja turizma i usluge vidio u zivotu nisam, dno dna na sve strane, odok jedan dan do dubrovnika, skupog preskupog i ne zalih jednog milisekunda dinara datog tamo, i samo potvrdih sebi zasto ne volim cg, i da cu i dalje radije ici vani i davat pare ,
    najbolji primjer,
    plaza , sjedaljke lezaljke kafic sve, dolazi coek ne umije da progovori, trazim prvo kafu mala solja epsreso, dobijem dojch , sa mlijekom, zamijenim , dobijem veliku solju, kasice nema, tacnu ne donose veli nema ne sluze
    narucim sok pun leda, ne dobijem led i casu, veli ne sluze case na plazu, padnu dok nose pa slome , pa je lakse iz boce pit, pa onda da ne idem dalje sto mi se sve desavalo i kolko bi primjera nabrojao pogresnih, chemer i jad .................
    Risk , is what makes life worth living

Never a failure, always a lesson!

Thanks Thanks Given 
    108
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    97 Posts

Default 300 000

Monstat: Crnu Goru posjetilo 297.650 turista

Crnu Goru je u prvih šest mjeseci ove godine posjetilo 297,65 hiljada turista, 8,3 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period, pokazuju podaci Monstata.
    Turisti su za šest mjeseci ostvarili oko 1,57 miliona noćenja, 6,4 odsto više u odnosu na isti period prošle godine. Broj noćenja domaćih turista veći je 2,4 odsto, a stranih 7,1 odsto.

U junu je zabilježeno 137,58 hiljada dolazaka turista, što je 13,4 odsto više u odnosu na isti mjesec prošle godine. Broj ostvarenih noćenja povećan je 11,2 odsto na 897,52 hiljade. Od toga su 9,4 odsto noćenja domaćih turista, a 90,6 odsto stranih.
    U junu su najviše noćenja ostvarili turisti iz Rusije, 29,5 odsto, Srbije 21,4 odsto, Bosne i Hercegovine 7,1 odsto, Ukrajine 3,8 odsto, Poljske 2,9 odsto i Kosova 2,8 odsto.
    Najviše noćenja ostvareno je u primorskim mjestima 96,9 odsto, glavnom gradu jedan odsto, a planinskim 1,3 odsto.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by sparco View Post
    znaci ovako, bijah ovih dana ne lijen, i odoh od bara do hn malo u skitnju, i iskreno, veceg ocaja od ovog naseg primorja turizma i usluge vidio u zivotu nisam, dno dna na sve strane, odok jedan dan do dubrovnika, skupog preskupog i ne zalih jednog milisekunda dinara datog tamo, i samo potvrdih sebi zasto ne volim cg, i da cu i dalje radije ici vani i davat pare ,
    najbolji primjer,
    plaza , sjedaljke lezaljke kafic sve, dolazi coek ne umije da progovori, trazim prvo kafu mala solja epsreso, dobijem dojch , sa mlijekom, zamijenim , dobijem veliku solju, kasice nema, tacnu ne donose veli nema ne sluze
    narucim sok pun leda, ne dobijem led i casu, veli ne sluze case na plazu, padnu dok nose pa slome , pa je lakse iz boce pit, pa onda da ne idem dalje sto mi se sve desavalo i kolko bi primjera nabrojao pogresnih, chemer i jad .................
    Ako si u Dubrovnik išao s nekim ciljem, na primjer neki koncert, party, predstava ili slično, onda to jest skup provod, ali ako ideš bez nekog određenog razloga, recimo samo u turistički obilazak onda Dubrovnik može biti prilično jeftin. Kafa na Stradunu može biti 4 eura ali pet metara dalje u sporednoj ulici kafa koja je bolja od one na Stradunu je max 1,5 eura. Dubrovnik je skup Grad za one koji ne znaju gdje, što i kako. Oni koji znaju prođu puno jeftinije

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

Ja otkad znam za sebe, a to je poodavno , broj gostiju se stalno povecava. Da je tako, ne bi nam nista sem turizma trebalo, sve bi nam cvjetalo.
    Ili je to ono, ove godine je bilo 5 turista, dogodine 10, to je 100% vishe. Ihaaa

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Ako si u Dubrovnik išao s nekim ciljem, na primjer neki koncert, party, predstava ili slično, onda to jest skup provod, ali ako ideš bez nekog određenog razloga, recimo samo u turistički obilazak onda Dubrovnik može biti prilično jeftin. Kafa na Stradunu može biti 4 eura ali pet metara dalje u sporednoj ulici kafa koja je bolja od one na Stradunu je max 1,5 eura. Dubrovnik je skup Grad za one koji ne znaju gdje, što i kako. Oni koji znaju prođu puno jeftinije
    kad odem sjedim samo u jazz klubu ;p

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Treba nam sada podići na 20 € ekološku taksu kad se kola registruju.
    Ne treba očekivat od nas da budemo Luxemburg,ali da je "liše turbo folka" kod nas bolje no na Malti ili Kipru,to Vam garatujem.
    Tražim destinaciju za septembar,oktobar,treba mi ograđeni rezeravat sunca i hotela,tipa Šarm el Šeik,da se odmorim od ove gužve...
    Iskustva i destinacije na PM

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

kad odem sjedim samo u jazz klubu ;p
    Ako se ne zaje*avaš onda pretpostavljam da ideš u Trubadura. Skup je ko Svetog Petra kajgana

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    1 Post

znam, al rijetko sam tamo pa ne zalim, jos od 6 7 kad krenu svirke samo hvale mi takva mjesta pa moram nadokndatiti

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by montenegrina View Post
    Juce su bili u Krasice, kaze Ksenija super sank, muzika, techno, kad odjednom nardonjaci poceli da treste. Bas stranci uzivaju u tome.
    A novska autobuska stanica, prvo mjesto turista kada udju u zemlju, jaoooooo. Kakvo je ono ruglo.
    Zatim, kakvi ono autobusi saobracaju putevima, ko se usudi onim voziti, kako to izgleda turistima.
    Volim ja ovo najvise na svijetu, zato i kritike.
    Zasto se nekad ne ugledamo na bolje od nas, ne uzmemo od njih ono sto valja...au da, mi smo najpametniji
    najbolji primjer,
    To je to i sve se to ponavlja i stalno se o tome prica i opet dzaba. Jad i tuga sta se napravilo od Herceg Novog, ali svaka destinacija ima valjda neku ciljnu grupu i zadovoljava se tim malim pa su zadovoljni.
    Nasi nikako da shvate da nije turizam neki elitni hotel već sve u globalu. Nema toga ko bi nasao zamjerke hotelu The Queen of Montenegro ni sto se tice usluge, ljubaznosti, pomoci, organizacije svega i svacega.... ali taj turista mora izaci iz hotela i u najobicniju poslasticarnicu, a onda vidi sav nas nemar i princip "lakoćemo", mada će na kraju kao i svaka sezona biti savrsena, uspjesna i sve naj, naj....
    Sto se tice cijena tu je onaj problem koji Braco kaze da treba znati dje se ide, a stranac obicno ne zna.
    Vjerovatno i ne gleda bas da cijena bude par centi vise ili manje, ali opet nije glup da ne poredi cijene kod sebe i tu dje je dosao i ostaje neki opor ukus, ako se ośeti pomalo prevaren.
    U Ogolinu na recepciji kazu da je dvokretna soba nocenje 53 eura, sve je savrseno cisto i fino, ali ujutro kad se probudi turista na stolu stoji cjenovnik dje pise da je ta cijena nesto manja, a ko bi onda cjenjkao za par eura ili provjeravao koji je kurs kad se vec unaprijed slozio sa tom cijenom. Rucak sa vinom, pivom ... u restoranu Bastion u Omisu za 11 osoba bio je dosta skuplji nego slican u restoranu Dimidzana kod nas sa izuzetkom sto nasi nijesu imali jagnjetine
    Kod nas se ne moze zivjeti od trestanja narodnjaka i tu je nemoćan gazda koji iznajmljuje i samo slijeze ramena da je to van njegove moći.
    Slicno i kod komsija. Dugi Rat, malo fino tiho mjesto za odmor, ali onaj koji ima peh pa nadje smjestaj blizu crkve neće se naspavati djaolju stopu. Na svakih pola sata zvono bije jednom, a kad je pun sat tacno onoliko puta koliko je sati, pa zaspi majcin sine. Gazda slijeze ramena i kaze "kako da rece crkvenim vlastima da to i nije dobro i kako bi se to shvatilo".
    Sa druge strane opet ona srdacnost i posto je bila svadba u susjedstvu svi turisti iz komsiluka bili su gosti do rane zore, a djeca sa uzivanjem bacala petarde i igrali kola koja prvi put u zivotu vidjela.
    Kod nas je jos uvijek navika da su turisti samo na moru, a Hrvati su shvatili da se svako lijepo mjesto moze unovciti kod turista i rade na tome.
    Na Skradinu je stravicna guzva, a kod nas u Kolasinu strance se moze izbrojiti na prste a nasi će onda zakljuciti da je njihov prihod puno veći jer imaju vise mora i obala. Mozda imaju i malo vise pameti, ali...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Na Skradinu je stravicna guzva, a kod nas u Kolasinu strance se moze izbrojiti na prste a nasi će onda zakljuciti da je njihov prihod puno veći jer imaju vise mora i obala. Mozda imaju i malo vise pameti, ali...
    Ne određuje zaradu dužina obale što nekima od vaših glavešina očito nije jasno. Mislim da barem 80 posto hrvatske obale uopće nije iskorišteno. Sam Grad Dubrovnik ima puno manje obale nego CG, a cijela CG zaradi od turizma nešto malo više (mada nisam siguran da zaradi išta više) od samog Dubrovnika. Znači nije problem u obali, nego u ponudi i kvaliteti ponuđenog. Dubrovnik jest svjetski brend, ali to na jedan pametan način može postati i Kotor. O Herceg Novom, autobusnoj stanici, taksistima i policiji sam već ovdje pisao. Da se to danas dogodi kod nas mnogi bi ostali bez posla i dozvola za rad. Ja sam dva puta bio na toj stanici i oba puta doživio nešto što je kod nas već godinama nezamislivo. Mislim, malu nuždu mi ona neka teta na novskom kolodvoru u prljavom wc-u naplati 1 euro

Imate kapaciteta ali nemate znanja kod onih koji bi morali znati.

Thanks Thanks Given 
    4,445
    Thanks Thanks Received 
    8,580
    Thanked in
    3,300 Posts

A ne moze ovdje, ovdje oce svako da se obogati preko noci pa makar naplacivao ljudima 1 eura da se p****u.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by bracodubrovnik View Post
    Ne određuje zaradu dužina obale što nekima od vaših glavešina očito nije jasno. Mislim da barem 80 posto hrvatske obale uopće nije iskorišteno. Sam Grad Dubrovnik ima puno manje obale nego CG, a cijela CG zaradi od turizma nešto malo više (mada nisam siguran da zaradi išta više) od samog Dubrovnika. Znači nije problem u obali, nego u ponudi i kvaliteti ponuđenog. Dubrovnik jest svjetski brend, ali to na jedan pametan način može postati i Kotor. O Herceg Novom, autobusnoj stanici, taksistima i policiji sam već ovdje pisao. Da se to danas dogodi kod nas mnogi bi ostali bez posla i dozvola za rad. Ja sam dva puta bio na toj stanici i oba puta doživio nešto što je kod nas već godinama nezamislivo. Mislim, malu nuždu mi ona neka teta na novskom kolodvoru u prljavom wc-u naplati 1 euro

Imate kapaciteta ali nemate znanja kod onih koji bi morali znati.
    To je to o cemu cijelo vrijeme pricamo, ali mi imamo vazda super pricu "sezona je bila uspjesna i bilo vise turista"
    Braco, ne mogu da shvatim da Hrvatska nije autoput pocela i od Dubrovnika gore pa da se nedje sretnu jer doći do Splita savrsenstvo a do Dubrovnika muka ziva, ako se ne sleti

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Okle,evo oce i Andra HDZ da hapsi,prosto DU nema sreće!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Neđe sam pročitao da samo Plitvice zarade oko 20 miliona eura godišnje...kod nas 4 nacionalna parka uzmu oko 1-2 i sve nogama u guzicu. Trenutno nudimo ono što oni koji dolaze kod nas žele - dobru zabavu i tokom dana i tokom noći, polugole đevojke i one malo starije, nabildovane momke po plažama i slično. I zbog toga dolazi 50% turista, pogotovo onih mlađih. Probaj naći sto ispred Starog grada u Budvu, ili separe na Top Hill, da ne pričam koliko sve to košta i koji je PDV na taj trošak.

Kad budu dolazili oni koji će da plate 130 eura za noć da bi gledali slike i muzeje, freske u manastirima i uživali u seoskom turizmu tada će toga i bit. Dok gođ turisti iz DBK računaju koliko im treba do Budve i kako da dođu tamo da bi se proveli imat ćemo takvu ponudi i takve goste.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To je to o cemu cijelo vrijeme pricamo, ali mi imamo vazda super pricu "sezona je bila uspjesna i bilo vise turista"
    Braco, ne mogu da shvatim da Hrvatska nije autoput pocela i od Dubrovnika gore pa da se nedje sretnu jer doći do Splita savrsenstvo a do Dubrovnika muka ziva, ako se ne sleti
    A što bi radili autoput do DBK pa da neko iz centralne Evrope može za 12 sati stići do CG? Da nam razviju turizam?
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    23
    Thanked in
    2 Posts

Jbg, kriva procjena mogućnosti. Mislilo se da će se moći ali se ostalo bez para. Da je sreće bilo bi krenulo od Dubrovnika ali je tu malo birčko tijelo pa se kontalo da se neće puno izgubiti ako se Dubrovnik ostavi za kraj.

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    A što bi radili autoput do DBK pa da neko iz centralne Evrope može za 12 sati stići do CG? Da nam razviju turizam?
    Takvim razmišljanjem nije ni čudo da vam je turizam tako nisko. Dubrovniku i Hrvatskoj bi odgovaralo da ste nam zdrava konkurencija. Ništa mi nećemo izgubit gradnjom autoceste do Debelog brijega, ma njanci jednog turistu. Možemo samo dobro naplatit kave na odmorištima, gorivo i cestarine za sva vozila u tranzitu, a takvih bi sigurno bilo puno više nego sad. I ovo autoceste do Ploča je podiglo tranzit za barem 20 posto jer dosta Kosovara danas prema Kosovu putuje ovom rutom.
    Last edited by bracodubrovnik; 27-07-11 at 16:18.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Oskare, i nije bas tako i cini mi se da je to bas obrnuto. Treba nesto nuditi i reklamirati pa cekati turiste, a ne da oni sami nesto nadju. Plitvice i ne treba posebno reklamirati, ali Djevojacki Most i Biogradsko jezero treba. Krstarenje Jezerom je obicno bez ikakvog svraćanja na ostrva, a moglo bi sto malo srediti

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by nenocopy View Post
    Monstat: Crnu Goru posjetilo 297.650 turista

Crnu Goru je u prvih šest mjeseci ove godine posjetilo 297,65 hiljada turista, 8,3 odsto više...
    Zalud nam je sve, ovi turisti samo nagrću. Zalud mi snižavali kvalitet i povećavali cijenu, oni dolaze. Zalud oštre carinske kontrole kad se provuku. Da srušiš sve objekte došli bi oni što vole prirodu. Ne možeš danas na miru provest ljeto, pa ni da ga nazoveš zimom. Možda rat kad bi izbio nekakav, ali nije ni onda baš mirno.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ubi nas ovaj mir,sad ih ne možemo oćerat

Thanks Thanks Given 
    2,817
    Thanks Thanks Received 
    3,098
    Thanked in
    1,528 Posts

E da, zaboravila sam najbitniju stvar, kultura. Nemamo mi kulture za jaci turizam. Lako meni za mene ali juce ispred stranca, neki tip iz lokala, sjedao i pio kafu ispljunu iz dubine dushe. Pi. U centru Pg.
    Mnogo toga jos treba da se promijeni u svijesti nasega naroda. Za pocetak da turisticki radnici nabace osmjeh.
    E vala ti Srbi i Hrvati kako ne naprave autoputeve do nasih granica, a mogli bi vala i nama kad vec rade. Samo da nam to ucine i turizam ce nam procvjetat

Page 116 of 748 FirstFirst ... 1666106112113114115116117118119120126166216616 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)