Originally Posted by
TheLucas
Povremeno,a vise rijetko,navratim na ovu temu da vidim sto ima aktuelno i svjestan sam da nam u reprezentaciji ne cvjetaju ruze zbog vise stvari.ali,kolko ja mogu da procijenim,nisam odavno vidio (malo je neprecizno rec bolju,al ajde)bolju utakmicu reprezentacije.Ja sam mislio da ce nas Madjari dobit min. 5 razlike,posto ih svudje najavljivahu kao nikad jacu Madjarsku.Ono je stvarno masina od reprezentacije,ubice,ali mi smo mogli da ih dobijemo sinoc.Pali smo na kraj jer tesko da smo mogli izdrzat cijelu utakmicu a reka bih i da Pero ima dosta krivice sto smo izgubili.Ono sto je za pohvalu je igrac vise,konstantna nasa boljka.A ni iskljucenja nismo imali ka sto znamo da imamo.Tukli smo se kolko smo mogli,i u odbranu i napad,kad god je neki nas iskljucen,dobio je batine samo tako.S obzirom da u ekipi imamo samo jednog centra i to rezervnog nije lose bilo.Mada Madjari su nas drzali isto daleko, posebno s onim presingom ali opet smo uspjeli da im damo 10.Dobro je da igramo strpljiv napad,da ga organizujemo i sve to ali ne mogu da podnesem da ostane napad a da se ne sutne,pa bilo kako.Kolko smo samo tako im lopti ostavili,pa ona dva napada sto je prosuo pero s izmjenama,pa zadnji napad,sutirajte momci.Po ovome sto sam sinoc vidio,nemamo igru,ali imamo kvalitet i borbenost a usudio bi se reci i timski duh da se nosimo sa svima,iako smo slabiji trenutno.Bez ove trojice i bez Vlada Gojkovica,po meni ubjedljivo najboljeg vaterpoliste ove generacije,dobro se borimo.
Kako igraju Madjari ruka ruci,vazda su bili sampioni one igre.Oni visak prave s onim,ovi nasi nekako sporo,dok se ovaj namjesti da mu je da.Sve golove dajemo individualno,ka ono sto je Danilovic zavuka,pa Nikola kad se primaka,pa Toni onu sto je provuka.Leku su strasno cuvali,cijelo vrijeme,nije se vidio.Kad bi samo malo popravili igru bilo bi to dosta dobro.Eo vidjecemo,samo da ne bude ka u Zagreb,prvi mec dobar,posle trt.
Dok cekamo da se neke stvari promijene bolje da se zakuci nedje neka medalja ako ikako moze,jer ovi kolko god gubili i neuspjeha imali opet su tu.
Bookmarks