Šta je ispravna analiza?

Šalim se malo...temeljna analiza podrazumjeva ispravan zaključak, zato sam naveo da u temljnom i opširnom analiziranju uvijek su zaključci ispravni i oopširni, što je jako bitno, jer nam omogućavaju povezivanje više zaključaka u formiranju nekog novog mišljenja.
Baš sam sinoć gledao neku emisiju o staljinovim špijunima...a i čtao sam knjigu o o ovom tipu...V.Kuznjecov.
nesvakidašnji špijun...knjiga je ?Čovjek koji je uzdrmao treći rajh'...ako se ne varam
Tip je imao slabo obrazovanje, onako samouk je naučio njemački jezik. Perfektno, da je razlikovao sva njemačka nariječja i znao ih koristiti da ga apsolutno njemci nisu provalili. To je isto da sada u Perth dođe tip zavija ka' rođeni beranac nekom bernacu koji ratuje tamo.
Sprijateljio se sa gomilom oficira, uglavnom sjedjeći u kafani i tako izvlačio veoma vitalne informacije kroz obične razgovore. Niko ga nije provjerio , svi su ga shvaćali kao domaćeg.
Eto postupnost i procedura gdje je zakazala. Nekome je bilo dosadno da odradi postupnu analizu (da mu provjeri temeljno papire,položaj u jedinicu) već je donio logički zaključak...mora se prizati pogrešan.
Bookmarks