Page 13 of 62 FirstFirst ... 39101112131415161723 ... LastLast
Results 301 to 325 of 1547

Thread: Prava religija!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ovo engleski postade alahov omiljeni jezik?

Fino, vidim ni Alaha progres ne zaobilazi.
    Aferim!

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Ego... liku najveći na svijet i u Beograd.
    Nekoga nazivaš neznalicom A PIŠEŠ DA JE HINDUIZAM MONOTEISTIČKA RELIGIJA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! MUDOČUDOVIŠTE JEDNO
    Zasto se trudis? Kad mu ukazes na to da je napravio idiotsku gresku on samo ignorise u nadi da cemo zaboravit sta je lupio. I onda ima obraza da dodje i da kaze kako mi lupamo gluposti i kako su nase tvrdnje neargumentovane. Klasicni vjernicki potezi. Ignorisi i napadaj istim "argumentima" dok im ne dosadi da ih gaze. Onda se proglasi pobjednikom i uzivaj u svom neznanju.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Pobijednik?

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Pobijednik?
    Ne, nego pobjednik
    Zar nisi bio tu kad je izjavio da nas je sve potukao na forumskom ratistu...tako nekako.

Pocinjes da zvucis kao Nabla. Postavljas pogresna i plitka pitanja. Kao da ne razumijes do kraja ono sto je receno. Ili mozda ne zelis da razumijes. Sto me dovodi do gomile drugih zakljucaka koje necu iznijeti sad dok ne budem siguran u tvoje motive.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ne, nego pobjednik
    Zar nisi bio tu kad je izjavio da nas je sve potukao na forumskom ratistu...tako nekako.

Pocinjes da zvucis kao Nabla. Postavljas pogresna i plitka pitanja. Kao da ne razumijes do kraja ono sto je receno. Ili mozda ne zelis da razumijes. Sto me dovodi do gomile drugih zakljucaka koje necu iznijeti sad dok ne budem siguran u tvoje motive.
    nema plitkog pitanja, ima samo plitkog shvatanja same suštine pitanja i adekvatnog odgovora,koji naravno proizilazi kao plitak.

POstati BIJEDNIK je vrlo lako, ako su ciljevi kojem se teži takvi. Ne bih sada da budem advokat Rakunu ili bilo kome, ali ne smatram da bi to bio njegov cilj, neka 'pobjeda' na nekim forumskim raspravama, koje same po sebi imaju ovaj neozbiljni karakter.
    Doduše igra je način učenja...tako je bilo tako će bit'.

PS: Ne znam što si se navrzao toliko na 'Nablu'...meni je baš OK, pokazuje maštovitost i dio karaktera sa samim odabirom nicka...zaista joj je sjajan.
    Last edited by gaul; 11-07-11 at 00:27.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

nema plitkog pitanja, ima samo plitkog shvatanja same suštine pitanja i adekvatnog odgovora,koji naravno proizilazi kao plitak.
    Ovo zvuci kao opravdanje i prebacivanje greske na drugoga. Vjerovatno zato sto i jeste. Sto ces ti, siguran sam, da pokusas da negiras. Ili mozda i neces sad kad sam ti na to ukazao.
    Nisam to od tebe ocekivao ali s obzirom na to kako se ponasas u zanje vrijeme ne znam zasto me bilo sta od tebe cudi. Je'l i dalje mislis da je Deja Vu prikaz buducnosti?
    PS: Ne znam što si se navrzao toliko na 'Nablu'...meni je baš OK, pokazuje maštovitost i dio karaktera sa samim odabirom nicka...zaista joj je sjajan.
    Jer shvata logiku bukvalno i pokusava da je primijeni i analizira sablonski. Ne zna da donosi zakljucke od A do F nego mora da ide postupno A, B, C, D, E pa onda mozda F. Doduse ovo zadnje radi preko 90% foruma, ali kad to pomijesas sa sablonskim znanjem logickih principa rezultat je katastrofalan. Ja se stvarno trudim da pricam sto jednostavnije, ali ponekad ni to nije dovoljno.

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Nabla je musko. Samuraj. Opusteno s Nablom.
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ovo zvuci kao opravdanje i prebacivanje greske na drugoga. Vjerovatno zato sto i jeste. Sto ces ti, siguran sam, da pokusas da negiras. Ili mozda i neces sad kad sam ti na to ukazao.
    Nisam to od tebe ocekivao ali s obzirom na to kako se ponasas u zanje vrijeme ne znam zasto me bilo sta od tebe cudi. Je'l i dalje mislis da je Deja Vu prikaz buducnosti?
    Pogrešna premisa dovodi do pogrešnog zaključka,bez obzira na doslijedan logički slijed.
    Porijeklo premise...to je već diskutabilno.

Jer shvata logiku bukvalno i pokusava da je primijeni i analizira sablonski. Ne zna da donosi zakljucke od A do F nego mora da ide postupno A, B, C, D, E pa onda mozda F. Doduse ovo zadnje radi preko 90% foruma, ali kad to pomijesas sa sablonskim znanjem logickih principa rezultat je katastrofalan. Ja se stvarno trudim da pricam sto jednostavnije, ali ponekad ni to nije dovoljno.
    Svaka temeljna analiza je dobra analiza.
    Logika jeste određeni šablon...u čitav logički zadatak se ubacuju premise. Posebno ako znaš da neko ima određene komplekse i određene predrasude lako ga je dovesti do katastrofalnog zaključka.
    Manipulacija...koja ne mora biti obavezno simptom pasivne agresivnosti.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Svaka temeljna analiza je dobra analiza.
    Logika jeste određeni šablon...u čitav logički zadatak se ubacuju premise. Posebno ako znaš da neko ima određene komplekse i određene predrasude lako ga je dovesti do katastrofalnog zaključka.
    Manipulacija...koja ne mora biti obavezno simptom pasivne agresivnosti.
    Svaka ispravna analiza je dobra analiza. Nablin problem je sto kad analizira on polazi od jednog detalja izvucenog iz konteksta, umjesto od sustine. On ga ne izvlaci namjerno iz konteksta, nego jednostavno ne zapaza sustinu. Analizira se sustina, znacenje u cjelini, a ne pojedinacni detalji. Smisao za logiku moras da posjedujes i prije nego sto naucis da je primjenjujes sablonski sto ja nikad nisam niti cu ikad uraditi. Sabloni su kruti, ogranicavajuci i nepotrebno postupni. Lakse je jednostavno donijet logicki zakljucak, pa ko je shvatio kako sam dosao do njega, dobro jeste, ko nije neka razglaba, mozda otkrije nesto novo. Zato ja nikad nisam mogao da objasnim kako sam dosao do zakljucka da bog ne postoji (ako uzmete ono sto sam ja rekao da definicija boga predstavlja za mene). Previse je komplikovano, previse je faktora da bi se jednostavno razlozili na detalje. Najbolje sto mogu je da dam argumente protiv vjerovanja u boga.
    Last edited by VanjaTheMan; 11-07-11 at 01:07.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by getaway blues View Post
    Sta se bolan to steluje potenciometrom, objasni to jednom inzinjeru elektronike...
    diplomiranom?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Svaka ispravna analiza je dobra analiza. Nablin problem je sto kad analizira on polazi od jednog detalja izvucenog iz konteksta, umjesto od sustine. On ga ne izvlaci namjerno iz konteksta, nego jednostavno ne zapaza sustinu. Analizira se sustina, znacenje u cjelini, a ne pojedinacni detalji. Smisao za logiku moras da posjedujes i prije nego sto naucis da je primjenjujes sablonski sto ja nikad nisam niti cu ikad uraditi. Sabloni su kruti, ogranicavajuci i nepotrebno postupni. Lakse je jednostavno donijet logicki zakljucak, pa ko je shvatio kako sam dosao do njega, dobro jeste, ko nije neka razglaba, mozda otkrije nesto novo. Zato ja nikad nisam mogao da objasnim kako sam dosao do zakljucka da bog ne postoji (ako uzmete ono sto sam ja rekao da definicija boga predstavlja za mene).
    Šta je ispravna analiza?
    Šalim se malo...temeljna analiza podrazumjeva ispravan zaključak, zato sam naveo da u temljnom i opširnom analiziranju uvijek su zaključci ispravni i oopširni, što je jako bitno, jer nam omogućavaju povezivanje više zaključaka u formiranju nekog novog mišljenja.

Baš sam sinoć gledao neku emisiju o staljinovim špijunima...a i čtao sam knjigu o o ovom tipu...V.Kuznjecov.
    nesvakidašnji špijun...knjiga je ?Čovjek koji je uzdrmao treći rajh'...ako se ne varam
    Tip je imao slabo obrazovanje, onako samouk je naučio njemački jezik. Perfektno, da je razlikovao sva njemačka nariječja i znao ih koristiti da ga apsolutno njemci nisu provalili. To je isto da sada u Perth dođe tip zavija ka' rođeni beranac nekom bernacu koji ratuje tamo.

Sprijateljio se sa gomilom oficira, uglavnom sjedjeći u kafani i tako izvlačio veoma vitalne informacije kroz obične razgovore. Niko ga nije provjerio , svi su ga shvaćali kao domaćeg.

Eto postupnost i procedura gdje je zakazala. Nekome je bilo dosadno da odradi postupnu analizu (da mu provjeri temeljno papire,položaj u jedinicu) već je donio logički zaključak...mora se prizati pogrešan.
    Last edited by gaul; 11-07-11 at 01:20.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    diplomiranom?
    ahahaha

Zašto se toliko trudiš da budeš bad gay?

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Šta je ispravna analiza?
    Šalim se malo...temeljna analiza podrazumjeva ispravan zaključak, zato sam naveo da u temljnom i opširnom analiziranju uvijek su zaključci ispravni i oopširni, što je jako bitno, jer nam omogućavaju povezivanje više zaključaka u formiranju nekog novog mišljenja.

Baš sam sinoć gledao neku emisiju o staljinovim špijunima...a i čtao sam knjigu o o ovom tipu...V.Kuznjecov.
    nesvakidašnji špijun...knjiga je ?Čovjek koji je uzdrmao treći rajh'...ako se ne varam
    Tip je imao slabo obrazovanje, onako samouk je naučio njemački jezik. Perfektno, da je razlikovao sva njemačka nariječja i znao ih koristiti da ga apsolutno njemci nisu provalili. To je isto da sada u Perth dođe tip zavija ka' rođeni beranac nekom bernacu koji ratuje tamo.

Sprijateljio se sa gomilom oficira, uglavnom sjedjeći u kafani i tako izvlačio veoma vitalne informacije kroz obične razgovore. Niko ga nije provjerio , svi su ga shvaćali kao domaćeg.

Eto postupnost i procedura gdje je zakazala. Nekome je bilo dosadno da odradi postupnu analizu (da mu provjeri temeljno papire,položaj u jedinicu) već je donio logički zaključak...mora se prizati pogrešan.
    Nevezano za temu: Mislim da sam i ja to ranije gledao. Je li to onaj spijun kojem nisu vjerovali kad je upozoravao majku Rusiju na to da ce Hitler da napadne?

Ali ovdije se ne radi o logickoj proceduri. Taj neko jeste donio logicki zakljucak da je on jedan od njih, ali to nema veze sa logickom procedurom. Procedura koju nisu temeljno obavili je tehnicke prirode. Logika se bavi drugim stvarima. Ne znam jesi li upoznat sa slucajem OJ Simpsona. Vjerovatno jesi. Zbog lose procedure i postupka nisu ga osudili, a svakom normanlom je logicno da je on ubio zenu i njenog ljubavnika. Naravno, ne kazem da sudovi treba da donose odluke na osnovu logike. Vecini ljudi logika ne ide od ruke jer su ljudi subjektivna bica. Fizicki dokazi nisu subjektivni i stite princip "nevin dok se suprotno ne dokaze". Nije savrsen sistem, ali je najbolje sto imamo.
    Last edited by VanjaTheMan; 11-07-11 at 01:35.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Nevezano za temu: Mislim da sam i ja to ranije gledao. Je li to onaj spijun kojem nisu vjerovali kad je upozoravao majku Rusiju na to da ce Hitler da napadne?
    Nije baš konkretno on...ali je davao važne informacije. On je nastupio na scenu već kada se otvorio istočni front. A taj tip koji je provalio info o planu 'barbarosa' je bio u Japanu,kao ambasador Njemačke...čak im je dao i datum kada će početi napad. Koji fantom saznao je za plan 'barbarosa' dok je za njega samo znalo sammo 8 ljudi...uključujući i Hitlera.

naravno Staljin nije mogao da povjeruje u tačnost informacije, već je posumnjao da je to provokacije.

Opet pogrešno neopširna i netemeljna analiza

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Nije mu to jedina greska bila.

Inace, ne kazem ja da ja ne analiziram stvari logicki. Ja to radim stalno, ali na svoj nacin. Tesko je to objasnit nekom ako taj neko ne radi isto. To se sve odvija nekako unutra i odjednom bez procedure. Ali ako analiziras postepeno taj zakljucak vidis da procedura postoji, samo je preskocena. Sto znaci da bi i sa [logickom] procedurom zakljucak bio isti [jer ne pricamo o tehnickoj proceduri].

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Nije mu to jedina greska bila.

Inace, ne kazem ja da ja ne analiziram stvari logicki. Ja to radim stalno, ali na svoj nacin. Tesko je to objasnit nekom ako taj neko ne radi isto. To se sve odvija nekako unutra i odjednom bez procedure. Ali ako analiziras postepeno taj zakljucak vidis da procedura postoji, samo je preskocena. Sto znaci da bi i sa [logickom] procedurom zakljucak bio isti [jer ne pricamo o tehnickoj proceduri].
    intuitivna analiza...

odradiš ti proceduru što bi rekli u back stage...pogotovo sa materijom sa kojom barataš , istreniranost i posvećenost.

inteligencija se mora trenirati i održavati u kondiciji

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

intuitivna analiza...

odradiš ti proceduru što bi rekli u back stage...pogotovo sa materijom sa kojom barataš , istreniranost i posvećenost.

inteligencija se mora trenirati i održavati u kondiciji

On je nesto slicno rekao.
    Last edited by VanjaTheMan; 11-07-11 at 02:09.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

ahahaha

Zašto se toliko trudiš da budeš bad gay?
    Nemosh ti bez svojih homoseksualnih frustracija....

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Vidis meni je prva pomisao da je mozda napravio gresku u kucanju ili da ne zna da se pise guy. Ali posto je tebi prva pomisao bila da je napisao bas onako kako je htio, to malo vise govori o tebi i tvojim homoseksualnim frustracijama. Mislim, nisam ja Frojd, ali nisi ni ti tezak za analizu koliko li sisarka.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

ahahahaha

izvini...stvarno mi se omaklo...iskreno izvini htio sam reći bad guy

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

On je nesto slicno rekao.
    Moj omiljeni lik iz serije...

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Zasto se trudis? Kad mu ukazes na to da je napravio idiotsku gresku on samo ignorise u nadi da cemo zaboravit sta je lupio. I onda ima obraza da dodje i da kaze kako mi lupamo gluposti i kako su nase tvrdnje neargumentovane. Klasicni vjernicki potezi. Ignorisi i napadaj istim "argumentima" dok im ne dosadi da ih gaze. Onda se proglasi pobjednikom i uzivaj u svom neznanju.
    Sa tobom su pocistili, ja mislim, svaki "cosak" ovog foruma. Ako o svom doprinosu u raznim diskusijama na ovom forumu pricash.

Ali si svakako posluzio kao dobar primjer "Ateiste".

Thanks Thanks Given 
    204
    Thanks Thanks Received 
    224
    Thanked in
    166 Posts

Uh? Omaklo, gaule? Postoji li sluchajni odabir ono? Kome se ti u stvari izvinjavas, njemu ili sebi?

:*
    Samo oni koji se usude uvelike podbaciti, mogu uspjeti u velikoj mjeri.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,965
    Thanked in
    1,466 Posts

Sa tobom su pocistili, ja mislim, svaki "cosak" ovog foruma. Ako o svom doprinosu u raznim diskusijama na ovom forumu pricash.
    Jos projekcije? Samo donesi, cujem da je dijetalna. Valja na ove vrucine.

Ali si svakako posluzio kao dobar primjer "Ateiste".
    Ne sumnjam da sam tebi posluzio kao dobar primjer. Ipak, i ti si meni posluzio kao fenomenalan primjer zaludjenog vjernika. Boljeg ne bih nasao da sam obisao sve crkve u Crnoj Gori. Kad kazem boljeg, ne mislim kao osobu, nego kao licnost koja ispunjava svaki vjernicki stereotip. Napravio si svaku gresku koju vjernici prave u pokusajima da dokazu da bog postoji. Od argumenta iz neznanja pa sve do proklinjanja i prijetnji vatrama pakla.
    Last edited by VanjaTheMan; 11-07-11 at 02:57.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Raquel View Post
    Uh? Omaklo, gaule? Postoji li sluchajni odabir ono? Kome se ti u stvari izvinjavas, njemu ili sebi?

:*
    Dobro pitanje...

mada mislim da vanja kriv za laspus...jer mi vadi kucaće greške...lapsuse itd...pa me prosipa da se stvarno postidim...kao za ono hvali mi

sa druge strane, mislim da je ego amerikanac,pa mu engleski dođe kao maternji...kompleks od greške u pobudi...strah od greške i pravim grešku..

Izvinjenje je bilo njemu jer je odreagovao, tada sam i vidio...

Page 13 of 62 FirstFirst ... 39101112131415161723 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)