Originally Posted by
getaway blues
E ovako... prvo, oko mog komentara: mislim da je sasvim normalno da zelim da lik za kojeg navijam dobije lakseg protivnika u polufinalu, ili u bilo kom sledecem mecu. Ne znam sta je tu problem. Nema to veze ni sa tim, ko je veci sampion - Fedu to niko ne spori, ja ne vjerujem da ce Novak u karijeri osvojiti vise od 6-7 GSova, na primjer... Medjutim - ovakav Novak, kakav sad jeste - sve i da nikad vise ne osvoji GS, je mozda najbolji exYu sportista svih vremena. No, i to nije bitno... Navijamo, svako za svog favorita, sport koji nosi mnogo emocija za navijace, i to je jedino pravilno i ne bih to mijenjao, iz bilo cije perspektive.
Drugo... ja Federera niti volim niti ne volim, postujem ga, kad igra protiv Rafe najcesce navijam za Rafu, do prije par godina nije bilo tako... Danas je Tsonga igrao prelijep tenis, strastven, napadacki, raznovrstan... i pokazao mnogo, mnogo vise od Rogera. I jos se borio protiv statistike i istorije - onda kad je gubio 2:0. Nekako je bilo prirodno u tom mecu, da kao neutralac navijam za njega. Federerova igra... je oskudijevala mastovitoscu, prije svega. Da li mislim da ce sledece godine Federer ucestvovati na turniru veterana? Mislim da postoji velika sansa da tako bude. Prvo zato sto me ova situacija jako, jako podsjeca na prva Samprasova posrtanja na travi, pred kraj karijere... otprilike onda kad je imao isto godina kao i Fed sad. I nemoc je bila slicna, na turniru je uglavnom pokazivao jako jednolicnu igru i nedostatak strasti... naravno, posle toga je jos jednom uspio da podigne formu, i na najljepsem GS koji sam ikad gledao, osvoji US Open 2002. i ode kao najveci sampion. dvije godine posle svog zadnjeg Wimbledona. Mislim da Fed ima jednu slicnu sansu... ali u mnogo jacoj konkurenciji nego Pete sad. Ako to ne ucini na sledeca dva GS na tvrdoj podlozi... tesko, zaista tesko ce biti ocekivati nesto novo, bolje od njega na sledecem Wimbledonu. Pa mozda i kraj karijere prije toga, kao konacno zasicenje.
Novak ili Tsonga...? Novak ce biti spremniji od Feda da odigra kvalitetno u defanzivi, riternirace kvalitetnije od Feda, bice spremniji da igra duge poene sa mnogo iznudjenih greski protivnika, a Tsonga ce tesko igrati ovako dobro kao danas... Prognoza - 3:1 za Novaka, ali i jako uzbudljive zavrsnice setova.
Nadal ili Murray? Rafa, naravno.
Bookmarks