Odgovor-NE ZNAM!Ja se obrazujem za oblast koja je samo indirektno povezana za socioloskim pitanjima tako da nisam kompententa da ti odgovorim na tvoje pitanje,kao sto nije ni vecina ljudi ovdje.Mogu imati svoje misljenje u vezi usvajanja djece,al potpuno je nebitno da ga ja iznesem ovdje,o tome ce odlucivati neki drugi ljudi sa nekim interesima,ja necu,u to sam sigurna.
Ja nesto ne vidim da ljudi u Cg su neki veliki planeri te razmisljaju 10 godina unaprijed.Da li vi razmisljate recimo o vasim finansijama od prvog u mjesecu pa sve do kraja tog mjeseca?Ili zivite na tom polju od danas do sjutra? Pretpostavljam da je odgovor blizi drugoj tezi,zato nemojte razmisljati ni o buducnosti ove planete godinama unaprijed kad vec o sebi ne razmisljate na isti nacin.
Ako ljudi paradiraju ne znaci da ce im 31 om maja dati pravo na brak,pravo na usvajanje djece,to ce se vjerovatno dogoditi jednog dana,al ko zna kada,mozda za tri godine,mozda za 10 godina,ko zna....Svakako nece pitati ni mene ni vas,te dzabe sebe punite mrznjom prema osobama koje ne poznajete.Mislim da se treba skoncentrisati na svoj mir a ne rasipati energiju na stvari koje vas direktno ne doticu( i nemojte da se sad neko dohvati za 'ne doticu vas direktno' uh)
Ako cete da se borite,borite se za praktice stvari koje fale Crnoj Gori,a mnogo ih je,te ima mjesta za svakog borca svjeze krvi.Zasucite rukave
P.S.ODgovorih ti Shone 81 iako mi nije nikako simpatican dio koji sam podvukla u tvom tekstu.

)

Bookmarks