Za one koji su u stanju da saslusaju tudje misljenje,nebitno slagali se sa njim ili ne:
Treba prije svega naglasiti da se ovdje prica o
ljudima. Ljudi su razliciti,razlikujemo se po izgledu,po karakteru,po koeficijentu inteligencije...sve do razlika u boji koze,vjeri,seksualnoj orijentaciji. Samim tim sto se ovdje prica o ljudskoj vrsti ne mogu se porediti sa ljudskim izmetom (kao sto ucinjese neki- danas zvucim ogroceno

) Treba imati razumijevanja za taj dio populacije,a imati razumijevanja prema necem nepoznatom tesko je.Vi bi trebalo da shvatite da u Crnoj Gori postoje homosekusalci (kao i transvestiti,citala sam mozda prije dvije godine jedan clanak odbacenog crnogorskog transvestita kome nisu dozvolili ni da dodje na sahranu svoje majke kako ne bi obrukao porodicu),dakle njihovo postojanje se ne moze negirati.
Ovdje vidim da mnogi negiraju njihovu ugrozenost,al probajte da shvatite zasto se oni osjecaju ugrozenima.Ugrozeni su upravo zbog ovakvih sirovina koje su i mene sa svojim komentarima dotakli,mene za koju ova tema nije licna,al jednostavno ne mogu da prihvatim da postoje nazadni ljudi koje ne rade na sebi samima,koji ne zele da sebe usavrsavaju,necivilizovani ljudi,ne znam kako da ih nazovem.
Formalno oni nisu ugrozeni,al sve dok bude ljudi koji upiru u njih prstom kao da gledaju egzoticne vrste zivotinja iz zoloskog vrta,sve dok postoje ljudi koji pozivaju na njihovo kamenovanje,sve dok vi budete zainteresovani da saznate ko su ti homoseksualci u Cg,imenom i prezimenom, sve dok se bude vodila ovolika prasina oko njihovih parada oni ce se osjecati ugrozenima,njihovi lobiji ce jacati ,a parade nestati nece.Dosta govori i ovaj topik,pogledajte koliko se stranica napisalo ovdje i razmislite kakvo je vidjenej vecine ucesnika,i onda recite da li su ugrozni ili nisu. Covjek nije ugrozen kad moze da zivi normalno svoj zivot,oni ne mogu u mnogo razvijenim sredinama,a ne kod nas,i to je cinjenicno stanje,jer za vas su oni ATRAKCIJA,i ja vas shvatma jer su i meni bili nepojmivi sve dok ih nisam upoznala.
Medju tim ljudima,ima raznih profila ljudi,kao i medju heteroseksualnim osobama,imate pametnih,zanimljivih za razgovor,a ima i losih ljudi,jer i oni su samo ljudi!Ono zajednicko svima njima jeste njihova neprivacenost,ne samo od strane sredine,vec od njih samih.Niko od njih nije shvatio da je homoseksualac od dana kad je prestao da nosi pelene.Nije lako prihvatiti ni svoje mane,a ne jednu ekstremnu vrstu razlicitosti.Uzmite primjer transeksualnih osoba,oni ne zive u skladu sa svojim tijelom,ne mogu da ga prihvate.Njih stvarno ne poznajem,al eto srecem ih na ulici,i tuzno djeluje vidjeti nekoga ko ima grudi,zensku odjecu,al to veliko stopalo ,siroka ramena ,jake crte lica jer znas da se radi o osobi kojoj je najveci cilj u zivotu da zaradi za tu operaciju.Upravo zbog toga veliki broj njih ide u prostituciju.I oni su ljudi,i sta ja treba da radim kad ih vidim,da ne skidam pogleda sa njih?Da im se podsmijavam,da cinim nesto zbog cega bi se oni osjecali ruzno?Ne,nisu ni oni nikakva atrakcija,jednostavno koliko god me interesovalo,jer to je u ljudskoj prirodi da zagledas nesto novo sto nikad nisi vidio,ja skrenem pogled,jer eto ni sama ne volim da mene neko zagleda iako sam sasvim normalnog izgleda.
Svjesna sam da je tesko promjeniti svijest ljudi,i samo vremenom ce takve osobe biti prihvacene u drustvu.Parade su pogresan nacin da se stigne do njihovog prihvatanja,i kao sto napisah u postu koji obrisah

,pametni momci iz njihove populacije,obrazovani,protiv su tih parada i nikada ne bi izasli da se prosetaju ,dok neki ficfirici koji vole da se eksponiraju bice tamo u prvim redovima.Sigurna sam da ce oni jednog dana ispuniti svoj cilj,jer se svijet i Evropa bore protiv diskriminacije bilo kog oblika,a Cg kao mala zemlja koja zeli da se integrise medju taj svijet ici ce u korak sa istim.
Hvala na strpljenju

Bookmarks