Page 29 of 51 FirstFirst ... 1925262728293031323339 ... LastLast
Results 701 to 725 of 1252

Thread: Gej parada PG

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    16
    Thanked in
    6 Posts

Quote Originally Posted by MRDzA View Post
    Помиње се одлагање геј параде, због штрајка полиције 30ог априла...
    Što to oni zavise od policije?
    ako njih mora policija da obezbjedjuje nek pišu: propalo
    Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    nemoguce je da dobar covjek ne vjeruje u Boga.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by AltaMarea88 View Post
    Ok,shvatila sam pravila foruma,ovdje treba iskljucivo mudrovati,pisati poruke od jedne recenice kako bi moji uzviseni zemljaci imali zivaca da ih procitaju.Izvinjavam se forumskom auditorijumu sto sam zauzela 10 cm ove stranice.Sad cu obrisati moj komentar,jer ipak mi se ne citaju razne 'fore' na ono sto sam ja napisala,al kao sto sam rekla shvatila sam i dok sam pisala da ce malo koga pokrenuti da razmisli (izuzev Gorostasa,koji je objasnio svoje razmisljanje).
    NA ovoj temi sigurno necu vise pisati...na ostalom djelu foruma,razmislicu
    Veliki naklon vasim visocanstvima.

Meni je milije procitati jedan tvoj veliki post nego 10 strana od kojih je 80% postova bez mrvice razmisljanja i rezonovanja stvarnosti, neke propale fore ponovljene 100 puta, spamovanje itd.
    Ako pojedinci daju sebi za pravo da kazu kako je necije misljenje NEVAZNO (a time isticu vaznost svog misljenja u odnosu na druge) onda nema smisla pokleknuti pred takvima pa neka tu tiraniju sprovode tamo gdje su navikli.
    Moze mi se tvoje razmisljanje svidjeti ili ne ali ga necu ocjenjivati kao nevazno vec cu argumentovano iznijeti moje misljenje koje je mozda suprotno, ali to nikako nece umanjiti vaznost tvog misljenja. Kad se i drugi forumasi budu ponasali tako onda ce se voditi zdrava diskusija, a ovako..........

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    zasto los? Postoji nesto sto je "drustveno prihvatljivo" ponasanje i tako to..
    Jeste, jeste. Ali je protestvovanje društveno prihvatljivo ponašanje. Kenjanje na ulici nije. Možda je problem to što u mašti ljudi ta gej parada izgleda kao neka otvorena bahanalija poput onih iz, što znam, Amsterdama ili tako nešto, ali uglavnom nije. Naročito na našim prostorima, đe se i sama šetnja smatra nekom agresijom, a još ako ko majcu skine...
    To je samo protest ljudi koji su gej, a koji zbog toga imaju nekih problema upravo na socijalnom planu. I to nisu 'neprilagođenost' i te neke mistične dimenzije o kojima ljudi jako malo znaju a jako puno govore, već stvarni problemi koji se ogledaju u mogućnostima zapošljavanja, stepenu socijalne prihvaćenosti od strane 'seksualne većine' itd.
    E sad, kad govorimo o 'društveno prihvatljivom' i 'neprihvatljivom' ponašanju, meni je od mirnog protestvovanja daleko neprihvatljivije nasilje na ulicama kakvim bi mladi Mojkovčani rado dočekali svima nama najzanimljiviju socijalnu manjinu. Mislim, naravno, na LGBT populaciju. U stvari, volio bih da svi ostanu u svojim gradovima na taj dan. Zadnje što mi treba je da neki bilder iz Berana dođe u Podgoricu da bije nekoga zato što nije baš siguran oko dužine svog miška.
    Last edited by Čika Džo; 17-04-11 at 13:55.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Jeste, jeste. Ali je protestvovanje društveno prihvatljivo ponašanje. Kenjanje na ulici nije. Možda je problem to što u mašti ljudi ta gej parada izgleda kao neka otvorena bahanalija poput onih iz, što znam, Amsterdama ili tako nešto, ali uglavnom nije. Naročito na našim prostorima, đe se i sama šetnja smatra nekom agresijom, a još ako ko majcu skine...
    To je samo protest ljudi koji su gej, a koji zbog toga imaju nekih problema upravo na socijalnom planu. I to nisu 'neprilagođenost' i te neke mistične dimenzije o kojima ljudi jako malo znaju a jako puno govore, već stvarni problemi koji se ogledaju u mogućnostima zapošljavanja, stepenu socijalne prihvaćenosti od strane 'seksualne većine' itd.
    E sad, kad govorimo o 'društveno prihvatljivom' i 'neprihvatljivom' ponašanju, meni je od mirnog protestvovanja daleko neprihvatljivije nasilje na ulicama kakvim bi mladi Mojkovčani rado dočekali svima nama najzanimljiviju socijalnu manjinu. Mislim, naravno, na LGBT populaciju. U stvari, volio bih da svi ostanu u svojim gradovima na taj dan. Zadnje što mi treba je da neki bilder iz Berana dođe u Podgoricu da bije nekoga zato što nije baš siguran oko dužine svog miška.
    Ovo sto kazes je sve na mjestu i potpuno razumno.
    Ali zar ne bi to trebalo da se zove PROTEST PROTIV DISKRIMINACIJE ili STOP DISKRIMINACIJI LGBT a ne "Parada ponosa"?
    Mislis li da ce im to setkanje pomoci i da ce ih na socijalnom planu prihvatati oni koji do tad nisu?

Ovdje samo pare vrte pricu, a od tih para se mi necemo najesti, neka sto se necemo najesti nego sto ce iz budzeta otici NASE pare na obezbjedjenje predispozicija za odrzavanje, a potom na saniranje stete koja ce biti ko zna kolika.

Thanks Thanks Given 
    53
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    30 Posts

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Quote Originally Posted by fm_group View Post
    Meni je milije procitati jedan tvoj veliki post nego 10 strana od kojih je 80% postova bez mrvice razmisljanja i rezonovanja stvarnosti, neke propale fore ponovljene 100 puta, spamovanje itd.
    Ako pojedinci daju sebi za pravo da kazu kako je necije misljenje NEVAZNO (a time isticu vaznost svog misljenja u odnosu na druge) onda nema smisla pokleknuti pred takvima pa neka tu tiraniju sprovode tamo gdje su navikli.
    Moze mi se tvoje razmisljanje svidjeti ili ne ali ga necu ocjenjivati kao nevazno vec cu argumentovano iznijeti moje misljenje koje je mozda suprotno, ali to nikako nece umanjiti vaznost tvog misljenja. Kad se i drugi forumasi budu ponasali tako onda ce se voditi zdrava diskusija, a ovako..........
    Hvala ti.Ja sinoc napisah podugacak post na ovoj temi,iznoseci cak i primjere ljudi drugacijih orijentacija koje je poznajem,obrazlozih i misljenje o paradi ,al kad vidjeh komentare ' pfff ako mogu ovo citat',pa onda neko drugi ' a kako ti nije bilo muka ovo kopirati' zakljucih da moj post ne zasluzuje da se nalazi na takvom mjestu.Pogrijesila jesam,jer je sigurno bilo ljudi kojima bi bilo zanimljivo procitati al sad nema povratka.

Mogu imati bilo kakvo misljenje o Lgbt populaciji,i koliko god mi bilo neprijatno vidjeti dva muskarca u ljubavnom zanosu,vjerujte da su mi mnogo gadniji neotesani komentari kakve sam ja procitala nakom mog posta.
    Non sum uni angulo natus: patria mea totus hic mundus est.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,991
    Thanked in
    4,012 Posts

Nema potrebe da se opterećuješ komentarima na forumu. Valjda pišeš da bi iskazala svoje mišljenje, a ne radi nečijeg odobravanja. Ako se neko složi sa tobom - super; ako ne, možda čuješ neki argument koji ti nije pao na pamet; ako dobiješ podrugljiv komentar - ne bi trebalo da takva sitnica može bilo koga da uznemiri. Ukoliko neko ima, na bilo koji način, bilo kakvu ličnu vezu sa nekom temom, razumijem da, na nekom nivou, može da bude povrijeđen. Ako ne - samo opušteno.

Pozdrav.
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    1,482
    Thanks Thanks Received 
    5,900
    Thanked in
    2,780 Posts

Ali zar ne bi to trebalo da se zove PROTEST PROTIV DISKRIMINACIJE ili STOP DISKRIMINACIJI LGBT a ne "Parada ponosa"?
    Mislis li da ce im to setkanje pomoci i da ce ih na socijalnom planu prihvatati oni koji do tad nisu?
    Upravo tako, jer bilo ko može biti ponosan na bilo što, pa u to ime i paradirati.
    Za dizanje svijest o ovoj problematici ima milion načina.
    Parade na ovim prostorima neće nas učiniti tolerantnijim, mogu imat samo kontra efekat.
    The more things change, the more they stay the same.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ovo sto kazes je sve na mjestu i potpuno razumno.
    2 pitanja.
    Odgovor na prvo je: Mislim da je to neka zamjena teza ili ona varijanta 'ne vidjeti šumu od drveta'. Šta ima veze kako se zove? Svi znamo što je to. Valjda. Osim Lommyja i njemu sličnih koji će dobiti svoj paragraf u ovom mom mini - izlaganju.
    Razumijem ljude poput nekih koji su se javili, čiji su motivi najčešće neka ideja čuvanja tradicije i držanja do nekih vrijednosti u kojima oni nalaze izvjesnu sigurnost i smatraju da bi prema njima svijet bio bolje uređen i da bi funkcionisao i bez nekih gluposti koje, šta znam, na kraju i nisu toliko važne. I ja mislim da nisu. Mislim da nije ništa posebno super bit' gej. Mislim da nije ni nešto posebno super bit' živ uopšte, ali to je druga priča.
    Ono što je po meni problem je što ni ti ljudi ne kažu to tako, polako i sa mirom, nego otvaraju priče i bukvalno stvaraju fiktivne probleme oko ovoga. Ovdje, da se razumijemo, nije problem to što se događaj zove 'parada ponosa'. Nije problem ni to što je to neprirodno, ni to što Evropska Unija traži integraciju tih manjina, ni što su ti ljudi koji protestvuju GEJ čak (gomili ljudi, kako se vidi, gej osobe ne smetaju, smeta im što izlaze iz kuće ) ni ovo ni ono.
    Ovdje je problem krajnje jednostavan i linearan. Stvari se mijenjaju, i to brzo. Ljudi će se tim promjenama, naravno, prilagoditi, svako u svoje vrijeme, samo što ne mogu a da ne udaraju malo u šerpe i tiganje u - gle čuda - znak protesta.
    Svijet se, naravno, neće raspasti ni dan poslije 'parade', ni za par mjeseci, dana, godina, itd. Svijet će se raspasti iz potpuno drugih razloga, ako se bude raspadao uopšte.
    Radi se o promjeni koja se svodi na razumijevanje drugih ljudi koji imaju probleme (fina stvar), a koja je proizvod globalne apsolutizacije ljudskih prava i sloboda (ne toliko fina stvar, ali što ćemo, dok je hrišćanstva, biće i takvih ideja - aludiram na 'pred Bogom smo svi jednaki'). Sa tim promjenama treba živjet' i to je to.
    Na kraju krajeva, određen je jasan kriterijum kojim se homoseksualizam odvaja od nekog debelog izopačenja i možemo lako da razlikujemo što je tu 'bolesno' a što nije.
    Priča će, naravno, bit'. Od 1970-e je tako, i ostaće do kraja. Za njih su uglavnom vezane ideje da je homoseksualizam nešto novo. Nije. Tu je bar 25.000 godina.
    To nas dovodi do tačke 2.
    Da, mislim da će promijenit'. Mislim da će skrenut' pažnju ljudima koji imaju neke pogrešne ideje o svemu tome i da će ukapirat' možda da se tu ne radi o nekakvim anđelima mračnog seksa nego o ljudima kojima treba (ka' i svima nama pomalo) da ih neko voli i da im povremeno opali žvaku u javnosti a da ih niko ne gađa mačetom.

Na kraju krajeva, što kaže Roni, to je pravo koje im je zagarantovano ustavom, i protivustavno djelanje je borba protiv tog njihovog prava, svidjelo se to nama ili ne.

Eto, da i ja doživim da me cenzurišu. Inače sam tako divan.
    Last edited by Čika Džo; 17-04-11 at 15:31.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

U tom gradu zive gejevi i potomci gejeva koje je americka mornarica godinama stacionirala, jer u to vrijeme nijesu dozvoljavali gejevima da sluze u vojsci, pa im je taj grad sluzio kao neka vrsta stacionara za homoseksualce. Dakle, to su militantni gejevi, vrlo opasna sorta s kojima ne bi zelio da imas grke. Ne daju ni da ih poprijeko pogledas, a kamo li da im razbijas parade. Takodje su zauzeli sva znacajna mjesta u gradu i graskoj vladi, sudu, policiji i bolnici. Toga kod nas nema, te se ne moras bojati da ce takve slike u buducnosti biti na nasim ulicama.
    Last edited by nikola_mne; 17-04-11 at 15:17.
    There are so many dawns that have yet to shine!

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Quote Originally Posted by NHM View Post
    Nema potrebe da se opterećuješ komentarima na forumu. Valjda pišeš da bi iskazala svoje mišljenje, a ne radi nečijeg odobravanja. Ako se neko složi sa tobom - super; ako ne, možda čuješ neki argument koji ti nije pao na pamet; ako dobiješ podrugljiv komentar - ne bi trebalo da takva sitnica može bilo koga da uznemiri. Ukoliko neko ima, na bilo koji način, bilo kakvu ličnu vezu sa nekom temom, razumijem da, na nekom nivou, može da bude povrijeđen. Ako ne - samo opušteno.

Pozdrav.
    Moj komentar nije bio licne prirode,navela sam primjere razlicitih homoseksualaca,mojih poznanika, koji zive u zemlji u kojoj ja zivim s ciljem da nekome priblizim to moje iskustvo.Ne trazim ja da niko klima glavom na moje postove,zelim samo zdravu diskusiju jer smatram da ovdje pisu koliko toliko zreli ljudi.Navikla sam da sam okruzena kulturinim ljudima zbog toga sam i odreagovala ishitreno,moja greska.

P.S.Izvinjavam se sto pisem van teme,al mozda bas o ovakvim problematikama treba razmisliti.Ja se nadam da ce se u Cg jednog dana promjeniti praktika svrstavanja ljudi u odredjene kategorije,treba biti optimista....
    Last edited by AltaMarea88; 17-04-11 at 15:32.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,991
    Thanked in
    4,012 Posts

Upravo su zbog toga dobrodošli komentari koji su utemeljeni na iskustvu i na neostrašćenom razmišljanju. Kad počnu da argumentima pobijaju ono što si rekla, onda se zabrini. Ruganje je znak da nema šta da se kaže.

Pričam uopšteno, za svaku temu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

@Cika_Dzo sve si ti to fino objasnio ali parada ne moze izmijeniti mentalitet naroda ni 1% a cini mi se ni nacin na koji gledamo na ispoljavanje intime tih parova u javnosti. Mogu skrenuti paznju na sebe ali paradiranjem nece ostvariti bas nikakva extra prava i ni jedan covjek koji se gadi na njihovo postojanje posle parade nece reci: Gej je ok.
    Kao i za sve drugo vazda ce biti i pristalica i protivnika i to nece promijeniti ni 100 parada ni novi ustav ni 1000 zakona, a konkretno kod nas pripadnicima LGBT lobija nije u interesu da to priznaju, jer pare se ne beru na grani vec se na sve nacine cupaju iz raznih tudjih slamarica.
    jednostavno: Iako znaju da NISTA nece promijeniti (na pozitivno), leba se mora od nekud jesti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Meh..

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,991
    Thanked in
    4,012 Posts

Može da se promijeni ponešto.

Prvo - biće jasno da ne mogu uticati na održavanje takvog okupljanja. Država garantuje tako nešto.

Drugo - ako se neko zaleti da ih bije, i sam će dobiti po glavi, biće uhapšen i procesuiran dalje.

Treće - možda neko i nauči da ga ne bude briga, možda neko nauči da ignoriše ono što mu nije po volji, a na šta ne može da utiče.

To je dovoljno. Možda bude i višestruke koristi. Možda to što (ako) budu naučili primijene i na druge oblasti života. Mislim na poštovanje zakona i strah od sankcija koje bi se potegle zbog kršenja zakona.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Shone81 View Post
    Izvini, podsjeti me kako glase te osnovne humane ideje i ustav pošto ti u startu ne poštuješ tuđa!?
    Sloboda, bratstvo, jednakost. Ustav možeš pročitat ovđe. Ne poštujem tuđa prava? Ne znam o čemu govoriš.

Quote Originally Posted by Shone81 View Post
    Ako ovo piše u Ustavu Crne Gore đe na jednu stranu moramo poštovati slobodu drugih a već u trećem boldovanom redu piše da su nama sloboda i prava bukvalno narušeni (uzimamo gay populaciju za primjer jer je ovdje o njima riječ) od strane gay prava i njihove slobode, što znači to? Je li to nehumano, nevažno, neosnovano i u totalnoj suprotnosti sa osnovnim idejama i Ustavom?
    Koja su naša prava "bukvalno" narušena pravima i slobodama homoseksualaca?

Slažem se. I mene nerviraju poređenja sa nekrofilima i zoofilima, nazivanje protestne šetnje nametanjem i propagandom i pravdanje diskriminacije prilikom usvajanja đece činjenicom da par ne može napraviti svoje dijete (ova je dobra).

Da, ako čitaš ono što misliš da je neko mislio a ne ono što je napisao.

Moje mišljenje je da vas dvoje ne razumijete razliku između rečenica "Imam pravo na mišljenje i to pravo treba poštovati" i "Imam mišljenje i to mišljenje treba poštovati".
    ★

Thanks Thanks Given 
    29
    Thanks Thanks Received 
    85
    Thanked in
    20 Posts

Za one koji su u stanju da saslusaju tudje misljenje,nebitno slagali se sa njim ili ne:

Treba prije svega naglasiti da se ovdje prica o ljudima. Ljudi su razliciti,razlikujemo se po izgledu,po karakteru,po koeficijentu inteligencije...sve do razlika u boji koze,vjeri,seksualnoj orijentaciji. Samim tim sto se ovdje prica o ljudskoj vrsti ne mogu se porediti sa ljudskim izmetom (kao sto ucinjese neki- danas zvucim ogroceno ) Treba imati razumijevanja za taj dio populacije,a imati razumijevanja prema necem nepoznatom tesko je.Vi bi trebalo da shvatite da u Crnoj Gori postoje homosekusalci (kao i transvestiti,citala sam mozda prije dvije godine jedan clanak odbacenog crnogorskog transvestita kome nisu dozvolili ni da dodje na sahranu svoje majke kako ne bi obrukao porodicu),dakle njihovo postojanje se ne moze negirati.

Ovdje vidim da mnogi negiraju njihovu ugrozenost,al probajte da shvatite zasto se oni osjecaju ugrozenima.Ugrozeni su upravo zbog ovakvih sirovina koje su i mene sa svojim komentarima dotakli,mene za koju ova tema nije licna,al jednostavno ne mogu da prihvatim da postoje nazadni ljudi koje ne rade na sebi samima,koji ne zele da sebe usavrsavaju,necivilizovani ljudi,ne znam kako da ih nazovem.Formalno oni nisu ugrozeni,al sve dok bude ljudi koji upiru u njih prstom kao da gledaju egzoticne vrste zivotinja iz zoloskog vrta,sve dok postoje ljudi koji pozivaju na njihovo kamenovanje,sve dok vi budete zainteresovani da saznate ko su ti homoseksualci u Cg,imenom i prezimenom, sve dok se bude vodila ovolika prasina oko njihovih parada oni ce se osjecati ugrozenima,njihovi lobiji ce jacati ,a parade nestati nece.Dosta govori i ovaj topik,pogledajte koliko se stranica napisalo ovdje i razmislite kakvo je vidjenej vecine ucesnika,i onda recite da li su ugrozni ili nisu. Covjek nije ugrozen kad moze da zivi normalno svoj zivot,oni ne mogu u mnogo razvijenim sredinama,a ne kod nas,i to je cinjenicno stanje,jer za vas su oni ATRAKCIJA,i ja vas shvatma jer su i meni bili nepojmivi sve dok ih nisam upoznala.

Medju tim ljudima,ima raznih profila ljudi,kao i medju heteroseksualnim osobama,imate pametnih,zanimljivih za razgovor,a ima i losih ljudi,jer i oni su samo ljudi!Ono zajednicko svima njima jeste njihova neprivacenost,ne samo od strane sredine,vec od njih samih.Niko od njih nije shvatio da je homoseksualac od dana kad je prestao da nosi pelene.Nije lako prihvatiti ni svoje mane,a ne jednu ekstremnu vrstu razlicitosti.Uzmite primjer transeksualnih osoba,oni ne zive u skladu sa svojim tijelom,ne mogu da ga prihvate.Njih stvarno ne poznajem,al eto srecem ih na ulici,i tuzno djeluje vidjeti nekoga ko ima grudi,zensku odjecu,al to veliko stopalo ,siroka ramena ,jake crte lica jer znas da se radi o osobi kojoj je najveci cilj u zivotu da zaradi za tu operaciju.Upravo zbog toga veliki broj njih ide u prostituciju.I oni su ljudi,i sta ja treba da radim kad ih vidim,da ne skidam pogleda sa njih?Da im se podsmijavam,da cinim nesto zbog cega bi se oni osjecali ruzno?Ne,nisu ni oni nikakva atrakcija,jednostavno koliko god me interesovalo,jer to je u ljudskoj prirodi da zagledas nesto novo sto nikad nisi vidio,ja skrenem pogled,jer eto ni sama ne volim da mene neko zagleda iako sam sasvim normalnog izgleda.

Svjesna sam da je tesko promjeniti svijest ljudi,i samo vremenom ce takve osobe biti prihvacene u drustvu.Parade su pogresan nacin da se stigne do njihovog prihvatanja,i kao sto napisah u postu koji obrisah ,pametni momci iz njihove populacije,obrazovani,protiv su tih parada i nikada ne bi izasli da se prosetaju ,dok neki ficfirici koji vole da se eksponiraju bice tamo u prvim redovima.Sigurna sam da ce oni jednog dana ispuniti svoj cilj,jer se svijet i Evropa bore protiv diskriminacije bilo kog oblika,a Cg kao mala zemlja koja zeli da se integrise medju taj svijet ici ce u korak sa istim.

Hvala na strpljenju

Thanks Thanks Given 
    25
    Thanks Thanks Received 
    1,441
    Thanked in
    398 Posts

Brani li tim ljudima neko nesto?
    Rade li?Znamo da ljudi sa invaliditetom npr. ne rade,ne dobijaju posao i to su pravi problemi i ti ljudi ne idu da setaju,a ovi ka' da moraju svima rec' da su gejevi,sram ih bilo.Ne znaju sto ce pa se malo zajebavaju,ma ne moze da se seta,nema potrebe da se seta!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by AltaMarea88 View Post
    Za one koji su u stanju da saslusaju tudje misljenje,nebitno slagali se sa njim ili ne:

Treba prije svega naglasiti da se ovdje prica o ljudima. Ljudi su razliciti,razlikujemo se po izgledu,po karakteru,po koeficijentu inteligencije...sve do razlika u boji koze,vjeri,seksualnoj orijentaciji. Samim tim sto se ovdje prica o ljudskoj vrsti ne mogu se porediti sa ljudskim izmetom (kao sto ucinjese neki- danas zvucim ogroceno ) Treba imati razumijevanja za taj dio populacije,a imati razumijevanja prema necem nepoznatom tesko je.Vi bi trebalo da shvatite da u Crnoj Gori postoje homosekusalci (kao i transvestiti,citala sam mozda prije dvije godine jedan clanak odbacenog crnogorskog transvestita kome nisu dozvolili ni da dodje na sahranu svoje majke kako ne bi obrukao porodicu),dakle njihovo postojanje se ne moze negirati.

Ovdje vidim da mnogi negiraju njihovu ugrozenost,al probajte da shvatite zasto se oni osjecaju ugrozenima.Ugrozeni su upravo zbog ovakvih sirovina koje su i mene sa svojim komentarima dotakli,mene za koju ova tema nije licna,al jednostavno ne mogu da prihvatim da postoje nazadni ljudi koje ne rade na sebi samima,koji ne zele da sebe usavrsavaju,necivilizovani ljudi,ne znam kako da ih nazovem.Formalno oni nisu ugrozeni,al sve dok bude ljudi koji upiru u njih prstom kao da gledaju egzoticne vrste zivotinja iz zoloskog vrta,sve dok postoje ljudi koji pozivaju na njihovo kamenovanje,sve dok vi budete zainteresovani da saznate ko su ti homoseksualci u Cg,imenom i prezimenom, sve dok se bude vodila ovolika prasina oko njihovih parada oni ce se osjecati ugrozenima,njihovi lobiji ce jacati ,a parade nestati nece.Dosta govori i ovaj topik,pogledajte koliko se stranica napisalo ovdje i razmislite kakvo je vidjenej vecine ucesnika,i onda recite da li su ugrozni ili nisu. Covjek nije ugrozen kad moze da zivi normalno svoj zivot,oni ne mogu u mnogo razvijenim sredinama,a ne kod nas,i to je cinjenicno stanje,jer za vas su oni ATRAKCIJA,i ja vas shvatma jer su i meni bili nepojmivi sve dok ih nisam upoznala.

Medju tim ljudima,ima raznih profila ljudi,kao i medju heteroseksualnim osobama,imate pametnih,zanimljivih za razgovor,a ima i losih ljudi,jer i oni su samo ljudi!Ono zajednicko svima njima jeste njihova neprivacenost,ne samo od strane sredine,vec od njih samih.Niko od njih nije shvatio da je homoseksualac od dana kad je prestao da nosi pelene.Nije lako prihvatiti ni svoje mane,a ne jednu ekstremnu vrstu razlicitosti.Uzmite primjer transeksualnih osoba,oni ne zive u skladu sa svojim tijelom,ne mogu da ga prihvate.Njih stvarno ne poznajem,al eto srecem ih na ulici,i tuzno djeluje vidjeti nekoga ko ima grudi,zensku odjecu,al to veliko stopalo ,siroka ramena ,jake crte lica jer znas da se radi o osobi kojoj je najveci cilj u zivotu da zaradi za tu operaciju.Upravo zbog toga veliki broj njih ide u prostituciju.I oni su ljudi,i sta ja treba da radim kad ih vidim,da ne skidam pogleda sa njih?Da im se podsmijavam,da cinim nesto zbog cega bi se oni osjecali ruzno?Ne,nisu ni oni nikakva atrakcija,jednostavno koliko god me interesovalo,jer to je u ljudskoj prirodi da zagledas nesto novo sto nikad nisi vidio,ja skrenem pogled,jer eto ni sama ne volim da mene neko zagleda iako sam sasvim normalnog izgleda.

Svjesna sam da je tesko promjeniti svijest ljudi,i samo vremenom ce takve osobe biti prihvacene u drustvu.Parade su pogresan nacin da se stigne do njihovog prihvatanja,i kao sto napisah u postu koji obrisah ,pametni momci iz njihove populacije,obrazovani,protiv su tih parada i nikada ne bi izasli da se prosetaju ,dok neki ficfirici koji vole da se eksponiraju bice tamo u prvim redovima.Sigurna sam da ce oni jednog dana ispuniti svoj cilj,jer se svijet i Evropa bore protiv diskriminacije bilo kog oblika,a Cg kao mala zemlja koja zeli da se integrise medju taj svijet ici ce u korak sa istim.

Hvala na strpljenju
    Sve je ovo OK što si napisala, a mene zanima pošto će nekad i ta sjutrašnjica donijeti njihova prava, kako se slažeš da recimo (što može da se desi) dva istopolna roditelja imaju dijete tj da ga usvoje a da recimo jedan hetero par ne bude mogao da ostvari to pravo? Što bi na to rekla? (pitam čisto bzv...čisto da priča ne zataji
    Vi se smijete meni jer sam drugačiji, a ja se smijem vama jer ste svi vi isti

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Lommy View Post
    Danas setnja, sjutra ovo:
    Toliko o tome..diraju li oni koga? Ne vala..i bas me zanima zasto bi se njihova parada toliko razlikovala od ovdasnje ako bi moglo da se pojasni.
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Danas mi pricaju komsije od Cimbaljevica, kazu otac mu i majka izbjegavaju narod koliko mogu, ne idu nidje bez kad se mora, idu pognute glave, mada ih niko ne proziva, nema grafita po komsiluku i sl...no comment
    There are so many dawns that have yet to shine!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Toliko o tome..diraju li oni koga? Ne vala..i bas me zanima zasto bi se njihova parada toliko razlikovala od ovdasnje ako bi moglo da se pojasni.
    E pa tesko da ljudi razmisljaju u tom pravcu
    da sve to pocinje ovako

a zavrsava ovako http://www.moonbattery.com/archives/gay.jpg ili jos gore.
    Nisu se ni ovi skinuli na prvoj paradi vec su se drzali za rukice ali zato na desetoj ili dvadesetoj serviraju svoje bahanalije sirokim narodnim masama bez potrebe.
    Kad vec sirimo vidike lijepo bi bilo da poprimimo i neke finije kulturne obicaje sa zapada a ne samo bahanalije, pa da svrha okupljanja prikazuje neki progres a ne nazadovanje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nikola ajde zivota ti ne se** to je njihova privatna stvar i ne izigravaj tetkicu na ovaj forum prilicno je nekulturno pricati o tome.

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by nikola_mne View Post
    Danas mi pricaju komsije od Cimbaljevica, kazu otac mu i majka izbjegavaju narod koliko mogu, ne idu nidje bez kad se mora, idu pognute glave, mada ih niko ne proziva, nema grafita po komsiluku i sl...no comment
    to je vec glupo, to nije nesto cega se treba stidjet ali ni nesto cime se treba ponosit..
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    3
    Thanks Thanks Received 
    33
    Thanked in
    22 Posts

Iskreno ja ne vidim sto bi iko razmisljao sta drugi misle i zasto bi neko isao pognute glave.....ne shvatam bas sve to...
    You are born. And you die. And if you are very lucky in between you get to ride motorcycles.

Page 29 of 51 FirstFirst ... 1925262728293031323339 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)