Stradivari, da je taj zakon poceo da se primjenjuje i juce nasao bi se neko da kaze "a sto ne i danas" i opet bi neko bio "ugrozen". Ti smatras da bi dobra namjera bila sad produzavati pa neka uzima drugo trece peto drzavljanstvo, a ja na primjer smatram da je je sramotan cin sto oni uopste rapravljaju o tome. Dobra namjera bi bila ko oće drugo drzavljanstvo sretno bilo crgonorsko ne moze i gotova rabota.
Sad ćemo se pregoniti sta se kome isplati i sta bi ko htio a moze ili ne moze ili bi htio ali mu se neće..... Nema śedjenja na dvije stolice i sve sto je pravo licnog izbora neka drzava ne regiluse jer cemo jos malo traziti i pravo na dvije zene ili muza i ljubavnika i ko zna sta.
Dakle Zakon nije (uslovno receno) ni po tvojoj ni mojoj volji ali je zakon jednak i za mene i tebe od trenutka kad je poceo vaziti. Ubijedjen sam da bi ja i ti jednako razgovarili i diskutovali da si ti Kinez a ja Eskim. Prije neki dan sam diskutovao sa jednim koji smatra da je sasvim normalno a ja tvrdim da je to nemoguce i ne vjerujem dok svojim ocima (a ne njegovim) ne procitam.
Naime, tvrdi da je u Ustavu BiH napisano da im preśednik moze biti samo neko ko je pripadnik jednog od tri naroda ( Srbin, Hrvat ili Bosnjak). Zamisli samo koja je je to bolesna odluka i politicka trgovina da ne moze preśednik biti pripadnik neke nacionalne manjine ili neko ko je iz mjesovitog braka?