Ovdje pričamo o oduzimanju državljanstva kao i o mogućnosti dobijanja dvojnog. Ko ga može a ko ne može dobiti. U Njemačkoj očigledno u praksi postoji puno problema oko dvojnog državljanstva, ali se oni odnose prije svega na strance, a ne one sa njemačkim porijeklom.
U njemačkom Ustavu stoji da državljanstvo njemačkim državljanima ne smije bito oduzeto. To se, međutim, ne odnosi na osobe stranog porijekla kojima je državljanstvo dodijeljeno, ako su prilikom podnošenja zahtjeva lagali. Linik
*O svemu je govorio, bio je u stanju da kaze sve, pa i najmucnije, sve se moglo reci, sve pokazati, o svemu pricati.*
(H. Hese, Sidarta)
C.Gorski sindikat,Svizajedno!!!
mi smo nebeski narod,ali na zemlji za chuda znamo.******!!!opet mi je umro konj.. steta bejashe dobar,gazio je ;) pogana
nihil je u pravu ovo predstavlja diskriminaciju i krsenje ljudskih prava.
Konačno se završi i ta otužna saga...
--------------------------------------------------------------------------
PC NEN Posljednji update: 24. Mar 2011, 15:28
Lider NS ostao bez državljanstva i ličnih dokumenata
Predsjedniku vanparlamentarne Narodne stranke (NS) Predragu Popoviću je danas uručeno rješenje Ministarstva unutrašnjih poslova i javne uprave o oduzimanju crnogorskog državljanstva.
Popoviću su, nakon uručivanja rješenja u Područnoj jedinici MUP u Podgorica, oduzeti pasoš, lična karta, vozačka i saobraćajna dozvola.
"Danas sam lišen svih građanskih prava u mojoj matičnoj državi Crnoj Gori. Radi se o političkom progonu i pritisku uoči popisa", izjavio je Popović.
Popoviću je oduzeto državljanstvo zbog toga što se nije odrekao državljanstva Republike Srbije.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
Peco,dok si bio poslanik,mahao si srbijaskim državljastvom i govorio-čik nešto mi učinite ???
Šta je sad problem,jebeš ga -pišti,puštih ga-vrišti![]()
Last edited by minjo; 24-03-11 at 16:30.
pravedna odluka države.
nepravedna kao filosofija.
kognitivna disonanca.
Sraman potez drzave. No, siguran sam, ni prvi, ni poslednji!
i to bas slucajno u praskozorje popisa![]()
She is only here to annoy herself!
Kad se pogleda datum pocetka ove teme vidi se koliko nasoj drzavi treba da uradi ono sto je jako prosto i jednostavno i sve fino jasno i precizno napisano.
Nadam se da je ovo tek pocetak. Ako se potpuno ispravno oduzelo drzavljanstvo onom koji je mislio da je iznad zakona i nedodirljiv, onom koji je u inat selu sebi otkinuo usi, a nije ga nidje mrda iz ove drzave, neka se oduzmu i onima koja ga nijesu ni stopom mrcili u Crnu Goru i drzavljanstvo kupili.
PS.
Nema lose stvari koja ne moze na dobro izaći. Brzo su izbori za preśednika Srbije. Peco navijamo za tebe.
A šta da kažem sem da potpišem tvoj komentar...To je ono što mene strašno iritira kod ove vlasti. Ta rekao bih ipak svjesna otezanja da elementarna pravna sigurnost među građanima zaživi. Da se zakoni koji se donose ne primjenjuju selektivno i u zavisnosti od toga da li je to politički oportuno ili ne već da država funkcioniše kao država. Ukoliko nije sposobna bolje da je nema...
Isto ovako DPS treba da primjenjuje zakone kada se to tiče svih. Ali baš svih počev od sebe samih. Pa onda uključujući tu i SPC koja je zaposjela neke objekte koje i prema papirima i prema pravdi Božjoj pripadaju ovom narodu, a nije joj strano i da divlje gradi i posađuje na tuđoj zemlji.
Kakogod,..hajde u Boga da se nadamo da je ovo vjesnik nekih novih vremena kada će zakon važiti za svakog i primjenjivati se bez otezanja.
ORA ET LABORA
ORA ET LABORA
Covjek oce da zivi u Crnu Goru a da ima srpsko drzavljanstvo. Drzava je tu samo da ispravi nelogicnost. Eto mu ga na pa nek razmislja logicno sledeci put.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
dupli post
Last edited by VanjaTheMan; 25-03-11 at 16:13.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
She is only here to annoy herself!
Vala mi je milo za pare!! Kako je donio u MUP dokaz da je postao državljanin Srbije ponosit kao da je uzeo Nobelovu nagradu!
Sjećam se i naslova iz Vijesti: "Popović preduhitrio Mandića". A jasno je bilo u čemu je trka - ko je veći i troprstiji binSr među njima.
Na kraju jedna fina satisfakcija za sve one koji su imali pojest tastaturu kad smo viđeli da se onaj kompleksaš širi kao da je Barak Obama u najmanju ruku.
Da ne zaboravim da bezobrazno laže - ili nas kad kaže da mu je CG matična država ili Srbiju kad je potpisao u zahtjevu da mu je Srbija matična država.
Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...
Možda...
Mada da budem iskren ja sam skloniji da vjerujem da je ovaj trenutak odabran kako bi ovo kod domaćih Srba izazvalo efekat upozorenja i stvorilo osjećaj pritiska da se pomire s tim da su neka vremena drčnog "srbovanja" definitivno dio istorije i da kreativni doživljaji državnosti Crne Gore više neće biti tolerisani.
To je što se tiče trenutka, a što se tiče otezanja od nekolike godine vjerujem da se uistinu razvlačilo zato što se čekalo da se vidi da li će biti moguć dogovor sa Srbijom o dvojnom državljanstvu.
Jasno je naravno da je Popovićevo ponašanje bilo najprimitivnije izazivanje države. Da je htio državljanstvo Srbije mogao ga je uzeti a da niko ne zna. Ne, njemu je trebao šou. I sad kad je shvatio da se preigrao zavapio je kako mu je Crna Gora ipak matična država. Takvo ponašanje nije vrijedno komentara...
ORA ET LABORA
Doigrao se zestoko, ali sve je to po principu "zeljeli ste slusajte" Sad kad se pocne slijed dogadjaja da li strani drzavljanin moze biti sef ili clan politicke partije, pa onda pitanje boravka i regulisanje tog statusa, pa eventualno zaposlenje... pa kad opet pocne da se javlja kao dobrovoljac za neko rusenje... kazu strani drzavljin deportacija i ode mast u propastNema druge nego se kandidovati za preśednika Srbije a obzirom koliko je onih poreklom, pa terazijski Crnogorci, pa oni koji pamte vatrene govore... druga tura mu ne gine, a nas kolega dusanp će prvi glasati za njega.
Podrzavam. Neprijatelj drzave.
steta samo sto cu cekali ovoliko dugo da mu ga uzmu... trebali su odma po dobijanju srpskog...
da vidimo oce li sad da se ***** sa srpskim drzavljanstvom...
sad nece imat pravo da glasa na izborima, tako je valjda po novom zakonu, samo CG drzavljani mogu glasat![]()
AJMO CRNA GORO !!!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks