Ma pušti kup,rekao si da te nije stalo,samo regule da se uspostave da ne bi bila akta saveza bila nedorečena
Pero voli o svemu da priča,da pametuje,jedino je mali Gojković jednom eksplodirao i napustio njegovo pilanje u pripremama za jednu utakmicu.
Kako Savez radi jos ce budvi ostat Kup, a nas ce kaznit.![]()
P r i m o r a c
Ma pušti kup,rekao si da te nije stalo,samo regule da se uspostave da ne bi bila akta saveza bila nedorečena
Pero voli o svemu da priča,da pametuje,jedino je mali Gojković jednom eksplodirao i napustio njegovo pilanje u pripremama za jednu utakmicu.
Upravo tako Minjo. No, ne vidim da se regule postuju.
Zasto branis neodbranjivo?
P r i m o r a c
Regile su dvosmislene i zajeno sa antagonizmima u savezu daju ovakvu sliku.Problem je u prepisanim i nabrzinu sklepanim aktima koji omugućavaju da se mješaju ,klupski ,sudijski,i reprezentativni interesi.
Tebi je prvo na umu-"nas"-Primorac
onom drugom-Jadran
onom trećem-Budva
Last edited by minjo; 22-03-11 at 13:55.
Nije tacno, regule su sasvim jasne. Ali kad ''neko'' zbog klupskih interesa, pocne da izmislja nekakav ''Vaterpolo sud'', dok drugi koji imaju ovlascenja da rjesavaju odredjene probleme (''Odbor za vaterpolo'') to ne rade zbog cuvanja vlastitih polozaja (ili nedostatka m.uda, po nashki), onda dolazi do jos veceg, rekao bih NERJESIVOG problema.
Problem, dakle, ne vidim u regulama, nego u Savezu, tj. ljudima koji ga vode.
Isto kao sto i problem sa rezultatima reprezentacije ne vidim u nekom od igraca, nego u selektoru.
P r i m o r a c
problem je u savezu
problem je u selektoru
problem je u klubovima
tu se slažemo
da bi sve funkcionisalo,moraju se problemi rješavati u hodu,moraš znati da su ljudi u klubovima pa do saveza sa izrazito velikom sujetom i malim ljudskim osobinama,tako da dogovor od danas-ne važi sjutra,itd.Jedino je rješenje:
prestruktuiranje klubova
izborne skupštine klubova
izborne skupštine saveza na svim nivoima
vidjećemo šta vrijeme nosi!
Žalosno da jedan FSCG funcioniše sa ligama,reprezentacijom,a vaterpolo savez se guši oko 3 kluba i prelamanju interesa u savezu.
Pero danas razgovara sa ekipom,slažem se da je trenig nepotreban,ali će ih pričom ubitiiii![]()
Last edited by minjo; 22-03-11 at 14:36.
ovo što je porobić nadrobio u ovom intervju je u najboljoj maniri najvećih demagoga u političkom svijetu (bar uhrvatskoj, ne prativ crnogorsku politiku), a nije to lako postić.
on proziva da se treba izborit zabolji status vaterpola, a onda kaže kako je kup nebitan. ej, kup jedne države. valjda je mislio da je nebitan pa se onda smiju kršit propisi i koji k... se oni iz kotora nešto bude.
meni nije jasno zašto darko brguljan nije igrao i u prvoj utakmici u budvi ako su budvani mislili da smije? mislim, jasno mi je, ali pito bi njih i porobića da mi to pojasne.
pa najvažnije je za neki sport i savez da se poštuju propisi i da svi imaju jednake uvijete sa strane saveza. a ne da se uvode vanredni prijeazni rokovi za pojedince, da se 2 mjesecane može donijet jedna odluka, ma kakva bila (abilo bi dobro da je poštena i po propisima), itd...
i ova patetika: "''Je li problem što je ova reprezentacija osvojila EP i Svjetsku ligu ili nešto drugo." - najgori su mi takvi ljudi. zamisli ako netko priupita ili ne daj bože kritizira odma je to napad na reprezentaciju. kad neki ljudi zasebe umisle da su bogovi, a znamo da je bog ne propituje nego se u njega vjeruje i sluša ga se bezpogovorno.
po mom mišljenju crna gora ima za nijansu bolje igrač od srbije i hrvatske i trebala bi bit favorit na svim natjecanjima. jasno ne može uvijek bit zlato, može nekad bit možda i da nema medalje, ali to se može dogodit na najviše 1 od 4 natjecanja, a ne da na 3 uzastopno ostajete bez medalje. pa da imate samo ivovića i zlokovića i hrpu prosječnih igrača trebali bi osvajat medalje, a ne sve ove odlične igrače uz ovu dvojicu s kojima se možda još 2-3 igrača na svijetu (udovičić prije svih) mogu možda mjeriti.
Last edited by dida122; 22-03-11 at 14:39.
vaterpolski portal - www.dance.hr
meni nije jasno zasto porobic prica o reprezentaciji kao da je to njegova licna svojina. alo, ta reprezentacija je nasa koliko i njegova, jer ne rpedstavlja igrace, selektora, ili fizioterapeuta, vec predstavlja crnu goru i njene gradjane. pa kad krenes da kazes nesto protiv reprezentacije/rukovodstva/saveza, kao da si u njegovo dvoriste dirnuo, i odma i drzavni neprijatelj, oces da srusis sve, treba te streljat, itd itd.
a svi ti igraci, pa i selektor su zahvaljujuci meni i drugima koji uredno placamo porez, zaradili penzije.
isto tako, ni igraci jadrana, primorca i budve ne predstavljaju sebe, vec gradove za koje igraju, jer su klubovi jos uvijek gradsko vlasnistvo.
niko ovdje nije osporio porobiceve uspjehe, i ako vec treba da ih velicamo, zasto ne bi ukazali i na njegove neuspjehe? ili treba prst u uvo, pa da pjevamo samo dok je lijepo, a probleme pod tepih?
a ako je tako velik i strucan psiholog, zasto nije u pocetku sasjekao probleme koji su se poceli stvarati medju klubovima (mrznja, negativno rivalstvo), nego sad prica o njima? i ispada kao da moljakamo ljude da igraju za repku. ako je jedan sapic mogao dobiti samarcinu od selektora na sred utakmice i biti poslan u svlacionicu, zasto i igraci ne bi mogli biti odstranjeni iz repke zbog ponasanja u klubovima i stvaranja negativne atmosfere? zato skidam kapu gojkovicu, jer je otvoreno otisao iz repke i rekao da nece da igra u takvom ambijentu.
a ovo sto mi imamo 55 organizacija, a niti jedna nije nadlezna ni za sta, to je vec smijesno. postoji 1 savez, 1 upravni odbor/takmicarska komisija, koja odredjuje sve unutar vaterpolo sporta u jednoj drzavi. a ne ko odje, vaterpolo sudovi, odbor za vaterpolo, takmicarska komisija, upravni odbor saveza, a niko ni za sta nije odgovoran. da nije mozda javno komunalno nadlezno?
isto tako, porobic prica kako cemo sigurno biti prvi u grupi za SL, a ide sa skoro najjacim sastavom na utakmicu. zasto ne zove draskovica, cuckovica, gopcevica, subotica, da osjete malo kako je to igrati u A selekciji pred punim bazenom, kako je to slusati svoju himnu, itd itd. a onda kad opet izgubimo mlade igrace, vjerovatno cemo kriviti cunami u japanu ili radijaciju, a mozda i gadafija.
kad bi se to sve malo uredilo, i mediji bi to sigurno bolje popratili, a ne se prepucavali po novinama sa generalnim sekretarom na nivou vrtica.
isto tako, trebalo bi gospodi iz saveza dati linkove ovih vaterpolo portala, jer izgleda njima se svijet zavrsava na Vijesti i Dan.
po meni je igranje za reprezentaciju privilegija, a ne obaveza, kao nekima.
<--- leuk
nije savez podijelio igračima po 3500 eura, nego su toliko dobili od države po vladinom pravilniku o nagrađivanju medalja sportaša. preciznije dobili su po 28 000 kuna što je tada iznosilo 3835 eura. to je u 2010.smanjeno, ranije se za momčadske sportove dobijalo po 60 000 kuna po igraču.
od saveza nisu još dobili ništa, a dobit će po 10.000 eura kad savez uspije doć do para. i još 30.000 eura dijeli stručni stožer od 8 članova.
vaterpolski portal - www.dance.hr
sad su mi još veći uzori![]()
ima li prenosa dje danasnjeg meca protiv rumuna cini mi se ?
AJMO CRNA GORO !!!
a što je ovo, ne možemo preko 1 gola po četvrtini dat...navijači svaka čast, valjda neko konačno vidi da se nešto mora mijenjat - kako smo krenuli i plasman na prvenstva će nam bit uspjeh
Pero odlazi !!!
AJMO CRNA GORO !!!
sad će bit - rumuni nam tradiocionalno ne leže, nema treninga, podrške....
samo još falilo da se zapjeva leka majstore![]()
tradicionalno neugodni rumuni..
i ja sam mislio da ce da se omakne kotoranimasamo još falilo da se zapjeva leka majstore![]()
9:0 igrac vise za nasu reprezentaciju...
jeli se sjetio pero da na treningu nekom isproba neku taktiku za igraca vise... il ih je okupio i samo im bacio loptu i reka igrajte se ...
AJMO CRNA GORO !!!
ahahaha pero kap obraza
a imali su jedan trening a pola igraca je igralo utakmioce prije dva dana. tako da pero nema veze sa time. a to sto ga kotorani ne vole to je drugo.a jesi ga cuo za radovica?? da nije i to pero kriv.vidi ja ga ne branim ali je meni reprezentacija svetinja nije to kataro ili primorac, ko god da je tu ja cu za nju navijati. a bestije samo da su zdravo, takvi i ne trebaju da dolaze
"Ja bih vas zamolio, da ako je moguce, u ovom momentu ne odgovorim na to pitanje" - P. Porobic na pitanje novinara M. Zivaljevica da prokomentarise zasto Radovic ne igra za reprezentaciju.
Originally Posted by Nk-001
9-0 igrac vise.....
sreca pa je ivovica zvao, inace bi se lijepo proveli.
a reprezentacija je svetinja za onog ko igra, ko je vodi i ko navija, za sve koji su u crnoj gori, a ne samo za navijace, tako da te veliko patriotske komentare ostavi za mitinge dps-a.
<--- leuk
Zavrsilo se 5-5?
Živio mi Srđane Aleksiću!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks