ko radi kvalitetno ispravljanje alu. felmi ?
Pa kažem, ako se pukotina odmah zaštiti da selotejpom do servisa (da ne upada prljavština), vrlo slabo se vidi oštećenje, skoro nimalo, gledao sam snimke na mobile na elmag još odavno...
If you turn a man into a fish, you will catch him for a day
ko radi kvalitetno ispravljanje alu. felmi ?
Cuo sam da ima neko na Zabjelo da radi to dobro, i nije skup.
TAKUMI
Imam problem Sa Turbinom Na Golf 3 Tdi 81kw......
Normalno ide do 3ipo Obrtaja.I onda Prekine i ne ide nikudj,bez rada turbine .Obichno 4 i 5 Brzinom.?
Dali je zachepljena,jer sumnjam da je Crkla barem totalno jer ipak radi.
Drug mi je imao isti problem sa god 4 tdi vodio je na Kompjuter i nishta mu nisu nashli,Bilo mu je do pumpe u rezervoar,a golf 3 je nema.
Pomoc,Savjet.
Mozda bi treba poc do onoga na Zabjelo sto reparira turbine..
Koga je gladni otac pravio, dovijeka ce gladan bit...
Moguce Da je To....To Mi Je NajLogichnije.
Crijeva Su Ok.Dimi Vishe Nego Prije,ALi ne neshto Mnogo vishe,Mozda Katalizator malo vishe Pun.
Potorhsnja je isto u redu,po Board Pc 4-5L.
Radi ili ne radi to da.ja Mislim da nije do nje,Mora da ce Biti neki senzor.
Sjutra Idem Da Pogledam Ako Bog da.
Turbina moze da puni, da ne puni, da puni 10%, da puni 24%, da puni 100% (to rijetko kad), da puni 76%...
TAKUMI
Hvala .....
zna li neko ima li dje da se kupi cd plejer od opela corse, 2001 godiste? ovakav http://www.clubopel.com:8080/uploads..._4ojrhdpka.jpg
Je li ista temperatura motora i temperatura rashladne tecnosti ? Tj. je li i temperatura motora 60c npr. ako je tolika temperatura rashladne tecnosti ?
Ne. Ti nikad ne vidis temperaturu motora, a temperatura rashladne tecnosti se mjeri na bloku motora.
Neki djelovi idu i do 600-700 C.
TAKUMI
Vozio sam C4 1.6 hdi, posle 20 km voznje, temperatura rashladne tecnosti se popela samo za jednu crticu, zato pitam, citah po netu da je to valjda normalno za taj motor jer radi bas hladan posebno kad je hladnije vrijeme ? Senzor je ok, dijagnostika je radjena skoro
a termostat se ne moze vidjet na dijagnostiku![]()
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
skine se i skuva u serpu
ali ozb...
a ovo sto stavljaju to ka kod nas na juga sto se stavlja karton![]()
* Profesionalni detailing vozila *Instagram : Tico Detailing
Odma sam se sjetio onih kartona po jugicima i g2, i bilo mi smijesnoOdje to vidjeh http://c4owners.org/plugins/forum/fo...opic.php?81413
Vidio sam golf 3 na pumpu sa kartonom kod hladnjaka...to su isti ljudi koji stavljaju srafciger u staklo kad im se pokvari...
Inace termostat ti je to 99%, ne moras kuvat , evo ti jedan test..
Stavi auto parkirano, u mjesto bi trebao da dobije radnu temperaturu (predlazem ti da ga malo odvozis pa onda stanes da se digne temperatura), ako se temperatura digne na radnu, nastavi sa testom, idi na otvoreni put, vozi oko 80 km/s, ako posle 2 min vidis da temperatura opada, 99,99% je termostat.. ali da budes siguran, dovedi je do minimuma...
Kad vozis na otvoreni put, hladan vazduh ubija u hladnjak i rashladna tecnost se hladi vrlo brzo te takva cirkulise u sistem..termostat da je ispravan bi zatvorio dotok te tecnosti kako bi motor mogao da se zagrije...
Njak Njak Njak
Na moje auto se mjeri na glavi motora(a4) i na jos par modela sto sam obracao paznju, pretpostavljam da je na vecini auta tako.
Termostat ces provjeriti tako sto ces ga ostaviti da radi u leru i onda posle odredjenog vremena "prepipaj" rukom crijeva sto idu na hladnjak i crijeva oko motora. Ako postoji temperaturna razlika, ako je ovo crijevo sto ide na hladnjak hladno a ostala postaju toplija(kasnije vruca da neces moci ruku drzat) 90% termostat ti je ok. Kad ti dodje kazaljka na radnu temperaturu, onda ce sva crijeva biti iste temperature.
Ne znam kakav je taj motor za "prici", mozda neces moci rukom nista dohvatit![]()
Ma da, na glavi je, pobrkao sam glavu i blok.
Olivije, rekao bih da je termostat, ako je van garancije parkirao ga ovamo i sredicemo ga.
TAKUMI
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks