hehehehe dzabe mu kad ovo nema preko metra ipo
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
ovo su sigurno neke nedozovoljene supstance![]()
evo ga ovdje, za mene ovo nisu sportisti
http://www.flickr.com/photos/beefyblimps/4702437870/
hehehehe bar 2000 3000 eura mjesecno injekcija ;p
Risk , is what makes life worth living
Never a failure, always a lesson!
nikola je li ovo misko vukovic iza njega?![]()
Svi vrhunski sportiski se danas dopinguju, samo sto je kod bildera najociglednije. Primjera radi, bicikliste racunaju u najdopingovanije atlete.
Oduvijek me zanimalo,koliko moze biti pokretljiv chovjek ove konstrukcije...i koliko moze dobro da skupi gard sa ovolikim pojedinim mishicnim skupinama
Sm1Le4MeNow(banned)
Evo kad se Levrone i zaebancije trkao sa Chambersom
Jeste da mu je mirisao pete, ali ne moze se reci da je bio spor.
Mada ovolika masa moze covjeku da oteza zivot, primjera radi, Greg Kovak koji je jedno vrijeme bio ogroman nije mogao sebi da dohvati dupe (bukvalno) pa ga je supruga brisalaOnda, u avionu se uvijek uzimaju dva sjedista, siju se odijela po narudzbi i sl.
Last edited by nikola_mne; 10-02-11 at 18:37.
Edit: pretece me nikola
A man,as a general rule,owes very little to what he is born with.A man is what he makes of himself
Daj ljudi ne glupirajte se, tih osam kila ce biti voda i salo, na stranu sto je odvratan ukus.
Spremite tunj sa rizom, pilece grudi sa integralnom tjesteninom, kajganu od 10 jaja (samo 2 zumanca) i sl. Sve normalna hrana, a puno korisnih bjelancevina i ugljenih hidrata. Kad sam ja bio tinejdzer proteini su bili preskupi pa su mi glavni izvor proteina bila jaja i tunj, i opet sam rastao kao iz vode. U vasim godinama organizam luci sasvim dovoljno hormona za brz rast misicne mase.
Moze li mi neko dat vise informacija o KETO dijeti?
Znaci sta smije,a sta ne smije da se jede?
Koliko je efektivna i koliko se smije "drzat"?
Ima li nekih stetnih efekata?
Kako se kombinuje sa treningom u teretani?
I da mi da neki primjer dnevnog jelovnika kod keto dijete jer ja i sa sve informacijama sam necu moc slozit nesto...
Hvala unaprijed!
No soy el mejor del mundo, pero creo que no hay nadie mejor que yo.
Recimo da se potrkate ti i on na 100m ostavio bi te bar 10 metara... Koliko je razgiban, dovoljno ti je znat da svaki bodibilder moze lagano spagu da napravi...jer za vrhunsku poslozenost misica i citavu statiku jako je bitna dobra istegnutost, tj razgibanost...jer niti jedan bilder nema npr kifozu, lordozu, ili slicno, za razliku od mnogih drugih sportista...
Kako bi gard drzao? Ne bi mogao uopste da ga drzi zbog prevelikih grudi a i latovi su donekle problem...
Sto se eksplozivne snage tice, imaju je najvise poslije olimpijskih dizaca tegova, powerliflera itd... Dakle, bilderi su strasno explozivni, tj mogu za kratko vrijeme da razviju veliku snagu...ono sto nemaju jeste, kardio(zbog velike misicne mase), tj nemaju repetitivnu snagu...
Kad na tv gledas one strong man i dizace tegova....i kad zakljucis da su spori, to je apsolutno netacno... Dizac tegova bi da ima disciplina na 30m pobjedio Bolta...
Bodybuilding je lijep sport, samo je otisao bas u krajnost, pa Jay Cutler ima prednost u odnosu na npr Dextera Jacksona...danas se znatno manje vodi racuna o simetriji i skladnom izgledu...danas je bitno imati sto vise mesa na sebi i sto manji bf...takvi su kriterijumi kod sudija...sto se meni licno ne svidja...
Nisam mislio na trkanje konkretno,nego sam ga primjera radi zamislio u ring...mada,pomenuo si to posle
Sa tim zadnjim se slazem u potpunosti,likovi poput Markusa Ruhla i drugara su mi totalna abominacija...
Sm1Le4MeNow(banned)
pa eno vidio si mariusa protiv silvie, gura ga u onu zicu bez ikakve potrebe izgubi snagu i poslije mu silvia nalupa par samara i vidimo se marius nije mogao ni da stoji nego je sam pao dolje..mada za borbu treba imati i mozga, neki iskusniji BJJ borac koji je bodibilder ali ne preceran kao ovi nego relativno normalno jace gradjen bi bio jako dobar...
She is only here to annoy herself!
Takva kompaktna gradja, kakvu imaju bilderi(ili npr Pudzianowski), jednostavno nije za borbu... Naucno je dokazano da je snagu moguce povecati samo u okviru opsega pokreta(tzv range of motion) u kom se vjezba, te se stoga trening snage za borce sastoji(osim klasicnog cucanj, bendz, mrtvo) od raznih varijanata cupanja pilates trake, bacanja medicinke, udaranje macom u gumu itd... Jer borba podrazumijeva beskonacno mnogo pokreta i situacija u kojima se borci nalaze, i nikako ne podrazumijeva striktan pokret, koji powerlifteri koriste... Tako, npr, borac, cak i ako nema liftove ni priblizno kao neki powerlifter, ce u borbi da odnese istoga na cistu snagu... Recimo Lesnar bi Pudzianowskog u zube nosio da se dovate, iako ne moze ni priblizno dic kila koliko ovaj... Tim Sylvia ipak ima znatno manju snagu, i opet ga je odnio...
Sad za sad, jos tehnika nije dostigla takav nivo, da bi npr neki nabildovani BJJ borac bio dominantan, jer vise ce doc do izrazaja neke druge stvari, nego to sto je nabildovan...evo primjera, Jeff Monson, nabildovani BJJ...
S druge strane imamo Rogera Graciea, svima je tata, i sve velikane ovog sporta je zavrsio na grepling, a njega ni jedan...a pogledajte kako izgleda...Ili npr sampiona apsolutne proslog adcc-a, Braulio Estima, 85 mrsavih kilograma...
To su kompleksni sportovi, i trebace dosta decenija, da bi se dostigao nivo kada ce cista fizicka snaga cinjeti presudnu ulogu... sad za sad, dosta fizicki inferiorniji borci mogu pobijediti dosta jace od sebe...
Najvaznije je da unos UH bude zaista veoma mali. Treba uzimati samo nisko-glikemicke, vlaknaste izvore UH (povrce, salate, legumi, itd). Takodje, svaki obrok treba da sadrzi odgovarajucu kolicinu proteina, ali treba imati u vidu i to da previsok unos proteina koci ketogenezu. Dobri izvori proteina su riba (izvor zdravih masti!), jaja, nemasni odresci (govedji, konjeci) i proteinski prah bez UH. Na ketogenim dijetama uglavnom se ne mora ogranicavati unos masti, ali trans tj hidrogenizovane masti u svakom slucaju treba izbegavati.
Najkorisniji suplementi na ketogenoj dijeti su:
- multivitamin / mineralni kompleksi (za osiguranje unosa makro-nutrijenata, posto se na ketogenoj dijeti ne unose zitarice, skrobno povrce itd),
- kreatin (cist ili u transportnoj formi bez UH) – uzimanje kreatin monohidrata (15-30 gr tokom 7-14 dana, u zavisnosti od individualne kolicine misicne mase) povecava zalihe slobodnog kreatina i kreatin fosfata u misicima do 30%, cime se maksimizuje kapacitet stvaranja ATP-a (visoko energetskog misicnog goriva) sto je na ketogenoj dijeti posebno vazno jer se ne mozete toliko oslanjati na glikogen
- suplementi koji pomazu skidanje masti.
Mozda ce biti potrebno i da modifikujete trening u teretani. Na primer, pametno bi bilo da se vise fokusirate na vece tezine i manji broj ponavljanja nego obicno ( 3-8 ), zbog toga sto cete energiju najvise dobijati iz zaliha kreatin fosfata a znatno manje iz glikogena.
Pijte puno vode (i drugih bezkalorijskih tecnosti). Takodje, osigurajte potreban unos kalijuma i natrijuma (vaznih elektrolita).
Napomena: dijeta sa veoma malo UH je efikasan, kratkorocni pristup za skidanje telesne masti, ali ishrana sa umerenim unosom UH je verovatno najbolji nacin za ocuvanje zdravlja i kontrolu telesne tezine na duge staze. Pri tome, fokusirajte se na “dobre UH” kao sto su povrce, malo voca, legumi (grasak, boranija, pasulj), ovsena kasa i druge nepreradjene zitarice.
evo ti jedan text sa drugog foruma.
je li koristio ko glucosamine, pomaze li sto za zglobove ?
Ovo je strasan tip..
A ovo je nekul tip.![]()
there is no dark side of the moon. as a matter of fact it's all dark.
Ono je Flex Wheeler,
drugo je photoshop,
trece post je glup strasno.
A man,as a general rule,owes very little to what he is born with.A man is what he makes of himself
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks