Page 80 of 108 FirstFirst ... 307076777879808182838490 ... LastLast
Results 1,976 to 2,000 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    U Džehennemu će im ležaj i pokrivači od vatre biti. Eto tako ćemo Mi :hardrock:nevjernike kazniti. Na Sudnjem danu, jedni drugih ćete se odricati i jedni druge ćete proklinjati, vatra će vaše boravište biti, i niko vam u pomoć neće moći priteći.”
    Auuu Dawude preplasih nas, necemo moci ni spavat od "straha" koji si nam spremio.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

:blah: Nisi ti kriterijum ocjenjivanja...:blah:

Ovo je vec bilo u ovim forumima ali evo jos jednom za naseg casnog Dawuda.
    Last edited by bonnob1; 16-10-10 at 19:43.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bonnob1 View Post
    Auuu Dawude preplasih nas, necemo moci ni spavat od "straha" koji si nam spremio.
    Imao ti straha ili ne , svakako ćeš biti pozvan na odgovornost. Ti misliš da nešto znaš, time što pokušavaš da se izruguješ... Naprotiv ja mislim da si najobičniji zavidnik... A zavidnik je osoba sklona raspravama, pa mu NE TREBA DATI ZNAČAJA , jer ako mu damo značaj pomisliće da nešto zna, sudit će protiv tebe, djelovat će protiv tebe i nastojati da uskrati isključivo tvoje pravo. Jedan učenjak rekao je: ''Nisam još našao nekoga kome je Allah dao neku blagodat a da nije imao zavidnika.'' Zato, ako naiđeš na onoga ko ti zavidi, znaj da ti je Allah pružio neku blagodat. Ali, kakvu blagodat ti želiš? Onu, vezanu za ovaj svijet i njegove prolazne užitke ili blagodat vjere i ahireta kao što je dobrota, bogobojaznost i lijepo ponašanje? Ibn Sirin veli: ''Nikada nisam zavidio nekome zbog dunjaluka jer, ako je džennetlija, kako da mu zavidim zbog nečeg ovosvjetskog kada on hrli ka Džennetu, a ako je od stanovnika Džehennema, kako da mu zavidim zbog dunjaluka kada on plovi ka Džehennemu?'':hardrock::hardrock::hardrock:
    Last edited by Dawud; 16-10-10 at 22:05.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

A sto ces Dawude ako se ispostavi da su Druidi u pravu? Ja nesto gledam i cini mi se da nisu to gluposti Druids of The Claw. Kao prvo, znam tacno kako izgledaju i sta mogu da urade.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

A zavidnik je osoba sklona raspravama, pa mu NE TREBA DATI ZNAČAJA , jer ako mu damo značaj pomisliće da nešto zna..
    Prebroj koliko imaš postova na ovom dijelu foruma

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Tako glasi ajet u suri Bedemi...40. Onima koji dokaze Naše budu poricali i prema njima se budu oholo odnosili – kapije nebeske neće se otvoriti, i prije će debelo uže kroz iglene uši proći nego što će oni u Džennet ući. Eto tako ćemo Mi grješnike kazniti. 41. U Džehennemu će im ležaj i pokrivači od vatre biti. Eto tako ćemo Mi nevjernike kazniti. 42. A oni koji budu vjerovali i dobra djela činili – Mi nikog ne zadužujemo preko njegovih mogućnosti – biće stanovnici Dženneta, u njemu će vječno ostati.

kada si rekao to Mi nisi ni pomenuo te Meleke (Islamske anđele).Kada alaha spuštaš na svoj eoma niski nivo da se mora posavjetovati sa tobom koga će u pakao a koga neće.
    ponovo:
    U Džehennemu će im ležaj i pokrivači od vatre biti. Eto tako ćemo MI :hardrock:nevjernike kazniti.
    kada bi postojao bog ovo bi bio najveći grijeh

zamislite da bog postoji (a to ne može ni da se zamisli tako da se napregnite)

Umrem Ja i umre Sinan
    izvede mene alah pred tablu i kaže kriv si zbog toga što si koristi mozak ići ćeš u pakao zbog toga pa se tamo razmišljaj
    i uključi se Sinan
    Jeste bože i to ga pošalji na najgore mjesto,gdje svi koji razmišljaju treba da idu
    i alah se onda okrene put Sinana i kaže mu
    "koji si ti ***** na biciklu pa misliš da mi treba tvoje odobrenje"

Poslao je svog omiljenog anđela(Lucifera) zbog indentične stvari u pakao,šta misliš da bi tek tebi uradio?
    Last edited by Rakun; 17-10-10 at 00:28.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

A makse tamo. Svi ovi vjernici misle da su neki sveci i da ce da idu u raj. Vecih gresnika nema od Balkanskih vjernika, pa koje god da su vjere.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ja ipak moram stat u odbranu Sinana. Ne zato sto mislim da je u pravu, jer nije vec zato sto je recenica "U Džehennemu će im ležaj i pokrivači od vatre biti. Eto tako ćemo MI nevjernike kazniti" pogresno protumacena

Mislim da je zelio da citira nesto iz kurana, sto se vidi u prvom dijelu recenice.

Eto Sinane da i ja tebe jednom odbranim. Al i dalje mislim da ce samo umrijet, a ne poc nidje, nego eto, samo umrijet, ka svi mi
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ronn|3 View Post
    prebroj koliko imaš postova na ovom dijelu foruma
    no coment

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    A makse tamo. Svi ovi vjernici misle da su neki sveci i da ce da idu u raj. Vecih gresnika nema od Balkanskih vjernika, pa koje god da su vjere.
    Mozda to je bas zato sto i oni hoce zivjeti luksuzno ovozemaljski zivot, za svaki slucaj, jer mozda i oni nisu sigurni za onaj tamosnji.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Prebroj koliko imaš postova na ovom dijelu foruma
    Upravo ti i Bonoble pripadate toj vrsti beznačajnih...:blah:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Ja ipak moram stat u odbranu Sinana. Ne zato sto mislim da je u pravu, jer nije vec zato sto je recenica "U Džehennemu će im ležaj i pokrivači od vatre biti. Eto tako ćemo MI nevjernike kazniti" pogresno protumacena

Mislim da je zelio da citira nesto iz kurana, sto se vidi u prvom dijelu recenice.

Eto Sinane da i ja tebe jednom odbranim. Al i dalje mislim da ce samo umrijet, a ne poc nidje, nego eto, samo umrijet, ka svi mi
    ”Postoji samo naš život zemaljski, živimo i umiremo, jedino nas vrijeme uništi” – govore oni. A oni o tome baš ništa ne znaju, oni samo nagađaju. Postoji samo život na ovome svijetu,mi živimo i umiremo, a oživljeni nećemo biti. Zar kada poumiremo i kada kosti i zemlja postanemo, zar će zaista, biti oživljeni i naši preci davni?” Reci: ”Da, a bićete i poniženi!” To će biti samo glas jedan, i svi će odjednom progledati i reći: ”Teško nama, ovo je – Sudnji dan!” Da, ovo je Dan strašnoga suda u koji vi niste vjerovali! Sakupite nevjernike i one koji su se s njima družili i one ko se klanjali mimo Allaha, i pokažite im put koji u Džehennem vodi i zaustavite ih, oni će biti pitani: ”Šta vam je, zašto jedni drugima ne pomognete?” Ali, toga Dana oni će se sasvim prepustitii jedni drugima prebacivati:”Vi ste nas varali.” ”Nismo” – odgovoriće – ”nego vi niste htjeli vjerovati, a nikakve vlasti nad vama nismo imali, obijestan narod ste bili i riječ Gospodara našeg da ćemo, doista, kaznu iskusiti na nam ispunila, a u zabludu smo vas pozivali jer smo i sami u zabludi bili.”:devil:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Upravo ti i Bonoble pripadate toj vrsti beznačajnih...:blah:
    Uh, propustio si jednog, Vanju. Barem jedan od nas je znacajan.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bonnob1 View Post
    Uh, propustio si jednog, Vanju. Barem jedan od nas je znacajan.
    Da vas je milijardu takvih kao ti Vanja i društvo, opet ste toliko slabi...:trashcom:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

” Sudnji dan!” Da, ovo je Dan strašnoga suda u koji vi niste vjerovali! Sakupite nevjernike i one koji su se s njima družili i one ko se klanjali mimo Allaha, i pokažite im put koji u Džehennem vodi i zaustavite ih, oni će biti pitani....
    Dawude, zbrku pravis. Po ovome ce sa nama na vrucinu i oni koji se krste i svaki dan "oce nas ize jesi na nebesi..." jer se klanjali mimo Allaha. Onda dodje onaj hriscanski sudnji pa dvi koji se nijesu krstili u vruce prostorije i ti sa nama. Kako god obrnes ostade ti bez hurije jer sto izgubi na karte, sto se na sve strane ne mozes klanjati.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

– govore oni. A oni o tome baš ništa ne znaju, oni samo nagađaju
    Nagadjaju li vjernici koji eto samo nagadjaju jer nemaju nista osim nagadjanja ili realisti to jest nevjernici koji nemaju sta nagadjati jer imaju sve pred sobom koja su pomocu naucnika dokazana.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Dawude, zbrku pravis. Po ovome ce sa nama na vrucinu i oni koji se krste i svaki dan "oce nas ize jesi na nebesi..." jer se klanjali mimo Allaha. Onda dodje onaj hriscanski sudnji pa dvi koji se nijesu krstili u vruce prostorije i ti sa nama. Kako god obrnes ostade ti bez hurije jer sto izgubi na karte, sto se na sve strane ne mozes klanjati.
    Ako su se klanjali Nebeskome Ocu, a ne zemaljskome sinu Isusu, biće spašeni...:twist::devil:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ako su se klanjali Nebeskome Ocu, a ne zemaljskome sinu Isusu, biće spašeni...:twist::devil:
    Oćes li to da kazas da je Nebeski otac i hrisćana Alah?

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

Da vas je milijardu takvih kao ti Vanja i društvo, opet ste toliko slabi...:trashcom:
    Da je milijardu ovakvih kao ja meni bi bilo dosadno. Svijet bi generalno bio bolje mjesto, ali bi mi ipak bilo dosadno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thumbs down

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Oćes li to da kazas da je Nebeski otac i hrisćana Alah?
    Nije toliko bitno ime kad se Bogu moliš, ako poznaješ njegovu suštinu Svemoćnosti,Vječnosti i Nestvorenosti, Veličanstvenosti, Svemilosti, Pravednosti, Nevidljivosti itd...

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Nije toliko bitno ime kad se Bogu moliš, ako poznaješ njegovu suštinu Svemoćnosti,Vječnosti i Nestvorenosti, Veličanstvenosti, Svemilosti, Pravednosti, Nevidljivosti itd...
    Pa ako nije toliko bitno, sto onda napadas hriscane?

I sto si budan na ranu zoru ol mi rec, sto ne spavas?
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Pa ako nije toliko bitno, sto onda napadas hriscane?

I sto si budan na ranu zoru ol mi rec, sto ne spavas?
    Hrišćani koji vjeruju u Jednog Boga (Nebeskoga Oca, ne u Isusa kao Božijeg sina, nego kao u čovjeka preko koga je Bog činio čuda), a pri tome priznaju da je Kuran istina i da je Muhamed s.a.v.s poslednji Božiji poslanik, neće biti stanovnici Džehenema. O tome govori ajet: One koji su vjerovali, pa i one koji su bili jevreji, kršćani i sabejci– one koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela činili –doista čeka nagrada od Gospodara njihova; ničega se oni neće bojati i ni za čim neće tugovati! A za ovo što sam budan- Klanjao sam jutarnju molitvu (sabah) koja se spominje u Kuranu ovako: I spominji Gospodara svoga ujutro i navečer u sebi, ponizno i sa strahopoštovanjem i ne podižući jako glas, i ne budi bezbrižan –oni koji su bliski Gospodaru tvome doista ne zaziru da Mu se klanjaju; samo Njega hvale i samo pred Njim licem na tle padaju. Pa sam posle toga odlučio da posjetim prijatelje i neprijatelje na forumu...Tebe ubrajam u prve...Jer brineš o meni...
    Last edited by Dawud; 18-10-10 at 08:39.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

One koji su vjerovali, pa i one koji su bili jevreji, kršćani i sabejci– ....
    Kad kazes " koji su bili" znaci da su morali preći na islam ili to znaci nesto drugo. Zamisli kad dodje sudnji dan hrisćanski, pa sudnji dan druida, pa... kako će tebe u Džehenem ispratiti
    Objasni nam samo da li će biti neki pregovori ili konsezus jer ovamo si zaluzio 4 hurije a tamo ova dvojica :devil::devil: te vilama zbarkaju

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Hrišćani koji vjeruju u Jednog Boga (Nebeskoga Oca, ne u Isusa kao Božijeg sina, nego kao u čovjeka preko koga je Bog činio čuda), a pri tome priznaju da je Kuran istina i da je Muhamed s.a.v.s poslednji Božiji poslanik, neće biti stanovnici Džehenema. O tome govori ajet: One koji su vjerovali, pa i one koji su bili jevreji, kršćani i sabejci– one koji su u Allaha i u onaj svijet vjerovali i dobra djela činili –doista čeka nagrada od Gospodara njihova; ničega se oni neće bojati i ni za čim neće tugovati! A za ovo što sam budan- Klanjao sam jutarnju molitvu (sabah) koja se spominje u Kuranu ovako: I spominji Gospodara svoga ujutro i navečer u sebi, ponizno i sa strahopoštovanjem i ne podižući jako glas, i ne budi bezbrižan –oni koji su bliski Gospodaru tvome doista ne zaziru da Mu se klanjaju; samo Njega hvale i samo pred Njim licem na tle padaju. Pa sam posle toga odlučio da posjetim prijatelje i neprijatelje na forumu...Tebe ubrajam u prve...Jer brineš o meni...
    Pa normalno da brinem. Cak sam sinoc izveo jednu druidsku ceremoniju, da kisa stane, da bi ti se jutros sunce jasno ukazalo tokom molitve, to inace slabo radim, jedino seljacima ako su dobri i ako izvade jagnjetine, to uradim da bi im pala kisa

E vala bas cemo vidjet dje cemo bit Dawude, dje ces bit ti a dje ja, a sve se bojim da ces se ti malo razocarat, ja necu jer nista ne ocekujem a ti oces sve se bojim
    I nisam zidar, ali eto

Page 80 of 108 FirstFirst ... 307076777879808182838490 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks