Page 79 of 108 FirstFirst ... 296975767778798081828389 ... LastLast
Results 1,951 to 1,975 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

Ljudi najgore od svega je sto on stvarno vjeruje u sve ovo. Njemu sve ovo ima savrsen smisao. Ne vidi nista nelogicno, nista djetinjasto u svemu tome. Takavih ljudi ima majko mila.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Ljudi najgore od svega je sto on stvarno vjeruje u sve ovo. Njemu sve ovo ima savrsen smisao. Ne vidi nista nelogicno, nista djetinjasto u svemu tome. Takavih ljudi ima majko mila.
    :blah: Nisi ti kriterijum ocjenjivanja...:blah:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Ne ženite se mnogoboškinjama dok ne postanu vjernice; uistinu je robinja-vjernica bolja od mnogoboškinje,makar vam se i sviđala. Ne udavajte vjernice za mnogobošce dok ne postanu vjernici; uistinu je rob-vjernik bolji od mnogobošca, makar vam se i dopadao. Oni zovu u Džehennem, a Allah, voljom Svojom, nudi Džennet i oprost, i objašnjava ljudima dokaze Svoje, da bi razmislili. I ženite se njima, s dopuštenjem vlasnika njihovih, i podajte im vjenčane darove njihove, kako je uobičajeno, kada su čedne i kada javno ne čine blud i kada tajno ne žive s ljubavnicima. :hardrock:
    kakva je ovo glupost nije normalno,i ovo je nekom sveto -.-'
    a samo da se nadovezem na opis raja/dzeneta ili kako god ga zvao,znaci ono je cista manipulacija,zasto ne bi bio dobar covjek nezavisno od raja i pakla,bez ikakvog motiva i gluposti?
    a eo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

DAWUD je u pravu ljudi, otvorite oci...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by shqiponja View Post
    DAWUD je u pravu ljudi, otvorite oci...
    Govoriti slijepima o bojama je uzaludno...:burp:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne ženite se mnogoboškinjama dok ne postanu vjernice; uistinu je robinja-vjernica bolja od mnogoboškinje,makar vam se i sviđala.
    Nije mnogoboskinja pa da joj je zbrka u kojeg boga da vjeruje petkom, a u kojeg srijedom. Cista ateisticka dusa a kako razumjeh
    “Hurija u šatorima skrivenih.” ... i hurije očiju krupnih.” ...“ženu izrazito bijelih očiju i crnih zjenica”. ...
    znaci nema kosookih hurija? Zasto su po tom opisu hurije bolesljive na kataraktu i reci nam oće li tamo biti onih ruskih doktora sto laserom skidaju bijelu sa ociju?

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

:blah: Nisi ti kriterijum ocjenjivanja...:blah:
    Jesam sto se mene tice.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Nije mnogoboskinja pa da joj je zbrka u kojeg boga da vjeruje petkom, a u kojeg srijedom. Cista ateisticka dusa a kako razumjeh

znaci nema kosookih hurija? Zasto su po tom opisu hurije bolesljive na kataraktu i reci nam oće li tamo biti onih ruskih doktora sto laserom skidaju bijelu sa ociju?
    A čim ostanu nasamo sa šejtanima svojim, govore: ”Mi smo s vama, mi se samo rugamo.” Allah njih izvrgava poruzi i podržava ih da u svome nevjerstvu lutaju...:hardrock::hardrock::hardrock:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

auuuuuu dobri Alah i podrzava u nevjerstvu lutanje?????

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jesam sto se mene tice.
    Pogledaj malo sebe u ogledalo... Ti misliš da si mi neka velika pamet, a pripadaš jednom od najgorih filozofskih pravaca, solipsizmu...Solipsizam predstavlja vjerovanje da se znanje mora tražiti unutar ličnog iskustva i potom u negiranju objektivnog znanja preko koga bi osoba mogla da nas obavjesti o bilo čemu što je izvan nje. To znači moj burazu da si ti toliko samozabluđen, da ne postoji moć učenja ili istine koja može da te izvadi iz tog mraka...Solipsizam sadašnjeg trenutka ima filozofsko učenje po kojem se negiraju čak i stanja u kojem smo se nalazili u prošlim vremenima, tako da sve što je ostalo, jesam ja postojim samo ja svijet je moja predstava, ja postojim sada, i ništa van mene.
    Last edited by Dawud; 15-10-10 at 22:32.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Solipsizam je ekstremna posljedica vjerovanja da se znanje mora tražiti unutar ličnog iskustva i potom neuspjeha da se nađe most preko koga bi osoba mogla da nas obavjesti o bilo čemu što je izvan nje. Solipsizam sadašnjeg trenutka proteže svoj skepticizam čak i na vlastita prethodna stanja, tako da sve što je ostalo, jesam ja, sada. Solipsizam je poseban oblik subjektivnog idealizma.
    Cus cus, da nesto ima na Wiki,a da nema u kuranu??

Ja sam Sinane, blago receno, zabezeknut...
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Vala mi odje svasta saznamo. Mojoj babi se pocela bila navlaciti bijela na oko. Ja mislio da je bolestina spopala, a ono se ona za hurije spremala

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vala mi odje svasta saznamo. Mojoj babi se pocela bila navlaciti bijela na oko. Ja mislio da je bolestina spopala, a ono se ona za hurije spremala
    Spremi se ti moj Hariću za toplu postelju koja te čeka tamo gore...:trashcom:

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Toplu bogami, sa ses', odnosno osam, zbog preferansa, mladih djeva, ih Hari kako ce ti bit toplo oko srca kad te prigrle, i ne samo oko srca...
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Toplu bogami, sa ses', odnosno osam, zbog preferansa, mladih djeva, ih Hari kako ce ti bit toplo oko srca kad te prigrle, i ne samo oko srca...
    U Džehennemu će im ležaj i pokrivači od vatre biti. Eto tako ćemo Mi :hardrock:nevjernike kazniti. Na Sudnjem danu, jedni drugih ćete se odricati i jedni druge ćete proklinjati, vatra će vaše boravište biti, i niko vam u pomoć neće moći priteći.”
    Last edited by Dawud; 15-10-10 at 22:46.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Kako će me tek grijati one dvije Dawudove pa jos i samo saznanje da ih on izgubio na karte.... Jedna mije druga bradu brije a onom koji izgubio krvave se mute

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by shqiponja View Post
    vise zna Dawud jedan, nego vas 30... kolko ja vidim ovdje
    Jedan Hadis (tumačenje Kurana) glasi: budite samilosni prema tri vrste ljudi. Prema uglednim i bogatim ljudima koji su svoj ugled i bogatstvo izgubili. Prema zdravim i lijepim ljudima koji su zdravlje i ljepotu izgubili, i prema pametnim ljudima u društvu neznalica... Ti ćeš shvatiti što sam želio da kažem...:cry:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Svi vide da smo samilosni prema tebi. Ja sam ti mogao na karte dobiti svih sest hurija, a uzeo samo dvije. Kvarni te podrzava da se ne śekiras zbog toga jer i te cetiri ti dosta ali te ipak zove na karte da te iskusava.

U drugom ajetu Uzvišeni Allah se obraća Davudu,: «...i ne povodi se za strašću da te ne odvede s Allahova puta...» cetiri ti je dosta sest bila prevelika strast, a u stvari dvije će ti uzeti i Kvarni da ne pretjeras
    Last edited by Hari Krisna; 15-10-10 at 23:06.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Svi vide da smo samilosni prema tebi. Ja sam ti mogao na karte dobiti svih sest hurija, a uzeo samo dvije. Kvarni te podrzava da se ne śekiras zbog toga jer i te cetiri ti dosta ali te ipak zove na karte da te iskusava.
    Najgori kockar je onaj koji prokocka ovaj život a ne zasluži Dženet...Kvarni će dobiti svoju porciju, i neću da igram sa njim jer mu samo ime kaže kako igra...

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

Pogledaj malo sebe u ogledalo... Ti misliš da si mi neka velika pamet, a pripadaš jednom od najgorih filozofskih pravaca, solipsizmu...Solipsizam predstavlja vjerovanje da se znanje mora tražiti unutar ličnog iskustva i potom u negiranju objektivnog znanja preko koga bi osoba mogla da nas obavjesti o bilo čemu što je izvan nje. To znači moj burazu da si ti toliko samozabluđen, da ne postoji moć učenja ili istine koja može da te izvadi iz tog mraka...Solipsizam sadašnjeg trenutka ima filozofsko učenje po kojem se negiraju čak i stanja u kojem smo se nalazili u prošlim vremenima, tako da sve što je ostalo, jesam ja postojim samo ja svijet je moja predstava, ja postojim sada, i ništa van mene.
    Ja znanje sticem iz svega sto me okruzuje, analiziram sve teorije i svacije misljenje i formiram sopstveno. Ti ne stices znanje uopste. Ti i dalje vjerujes u Alaha i ne pokusavas da shvatis da tvoje vjerovanje nema blage veze s mozgom. Kad bi bar sticao znanje iz svog iskustva to bi bio napredak. Ti intelektualno stagniras. Mozes da znas o filozofiji koliko oces, nista ti ne koristi kao sto nijednom filozofu u zivotu nista nije koristilo. Kad ne znas neke osnovne stvari o svijetu iz zivotu dzaba ti sve. Ti zivis u strahu od pakla i u nadi da ces da ides u raj sa nekim djevicama. Takve bajke pripadaju predskolskom uzrastu. Doduse dio sa djevicama bi morali da cenzurisu za djecu pa bi vjerovatno umjesto djevica bili bomboni ili tako nesto.

I dalje nisi pobio onu moju logiku kojoj se ti i Mabus toliko smijete bez argumenata.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

U Džehennemu će im ležaj i pokrivači od vatre biti. Eto tako ćemo Mi :hardrock:nevjernike kazniti. Na Sudnjem danu, jedni drugih ćete se odricati i jedni druge ćete proklinjati, vatra će vaše boravište biti, i niko vam u pomoć neće moći priteći.”
    ko to Vi (ti i allah ruku pod ruku)???

predstavljaš li ti to sebe Sinane ravnim bogu pošto si rekao da ćeš i ti odlučivati ko će u pakao a ko u raj

moli se da nema raja i pakla jer ćeš zbog svoje zablude da si neko mudovište završiti u paklu prije svih ateista zajedno
    ti si gori od svih ateista zajedno jer mi ne vjerujemo u cika starog.Ti navodno vjerujes u nevidljivo biće na nebu i spustaš ga na svoj veoma niski nivo.

ponavljam šta si napisao:
    U Džehennemu će im ležaj i pokrivači od vatre biti. Eto tako ćemo MI :hardrock:nevjernike kazniti.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    ko to Vi (ti i allah ruku pod ruku)???

predstavljaš li ti to sebe Sinane ravnim bogu pošto si rekao da ćeš i ti odlučivati ko će u pakao a ko u raj

moli se da nema raja i pakla jer ćeš zbog svoje zablude da si neko mudovište završiti u paklu prije svih ateista zajedno
    ti si gori od svih ateista zajedno jer mi ne vjerujemo u cika starog.Ti navodno vjerujes u nevidljivo biće na nebu i spustaš ga na svoj veoma niski nivo.

ponavljam šta si napisao:
    Mudovište Mi - znači Meleci...Oni će izvršavati ono što im veliki Allah naredi...:hardrock::twist::twisted::devil:

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

Mudovište Mi - znači Meleci...Oni će izvršavati ono što im veliki Allah naredi...:hardrock::twist::twisted::devil:
    Ako su to Meleci zasto si onda rekao cemo Mi
    Ne pokusavaj da se izvuces sad

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako su to Meleci zasto si onda rekao cemo Mi
    Ne pokusavaj da se izvuces sad
    Tako glasi ajet u suri Bedemi...40. Onima koji dokaze Naše budu poricali i prema njima se budu oholo odnosili – kapije nebeske neće se otvoriti, i prije će debelo uže kroz iglene uši proći nego što će oni u Džennet ući. Eto tako ćemo Mi grješnike kazniti. 41. U Džehennemu će im ležaj i pokrivači od vatre biti. Eto tako ćemo Mi nevjernike kazniti. 42. A oni koji budu vjerovali i dobra djela činili – Mi nikog ne zadužujemo preko njegovih mogućnosti – biće stanovnici Dženneta, u njemu će vječno ostati.
    Last edited by Dawud; 16-10-10 at 16:35.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Dawude, dzaba ti taj ajet jer ako ja i Kvarni tamo ne dodjemo doći će do ponube hurija a onda ćes ti pozeljeti da si u prostorije dje je vrucina kad te one osucu i pocnu vitlati pa dje godj stignu....

Page 79 of 108 FirstFirst ... 296975767778798081828389 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks