Ljudi najgore od svega je sto on stvarno vjeruje u sve ovo. Njemu sve ovo ima savrsen smisao. Ne vidi nista nelogicno, nista djetinjasto u svemu tome. Takavih ljudi ima majko mila.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
DAWUD je u pravu ljudi, otvorite oci...
Nije mnogoboskinja pa da joj je zbrka u kojeg boga da vjeruje petkom, a u kojeg srijedom. Cista ateisticka dusa a kako razumjeh
znaci nema kosookih hurija? Zasto su po tom opisu hurije bolesljive na kataraktu i reci nam oće li tamo biti onih ruskih doktora sto laserom skidaju bijelu sa ociju?
auuuuuu dobri Alah i podrzava u nevjerstvu lutanje?????
Pogledaj malo sebe u ogledalo... Ti misliš da si mi neka velika pamet, a pripadaš jednom od najgorih filozofskih pravaca, solipsizmu...Solipsizam predstavlja vjerovanje da se znanje mora tražiti unutar ličnog iskustva i potom u negiranju objektivnog znanja preko koga bi osoba mogla da nas obavjesti o bilo čemu što je izvan nje. To znači moj burazu da si ti toliko samozabluđen, da ne postoji moć učenja ili istine koja može da te izvadi iz tog mraka...Solipsizam sadašnjeg trenutka ima filozofsko učenje po kojem se negiraju čak i stanja u kojem smo se nalazili u prošlim vremenima, tako da sve što je ostalo, jesam ja postojim samo ja svijet je moja predstava, ja postojim sada, i ništa van mene.
Last edited by Dawud; 15-10-10 at 22:32.
Vala mi odje svasta saznamo. Mojoj babi se pocela bila navlaciti bijela na oko. Ja mislio da je bolestina spopala, a ono se ona za hurije spremala
Toplu bogami, sa ses', odnosno osam, zbog preferansa, mladih djeva, ih Hari kako ce ti bit toplo oko srca kad te prigrle, i ne samo oko srca...![]()
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Last edited by Dawud; 15-10-10 at 22:46.
Jedan Hadis (tumačenje Kurana) glasi: budite samilosni prema tri vrste ljudi. Prema uglednim i bogatim ljudima koji su svoj ugled i bogatstvo izgubili. Prema zdravim i lijepim ljudima koji su zdravlje i ljepotu izgubili, i prema pametnim ljudima u društvu neznalica... Ti ćeš shvatiti što sam želio da kažem...:cry:
Svi vide da smo samilosni prema tebi. Ja sam ti mogao na karte dobiti svih sest hurija, a uzeo samo dvije. Kvarni te podrzava da se ne śekiras zbog toga jer i te cetiri ti dosta ali te ipak zove na karte da te iskusava.
U drugom ajetu Uzvišeni Allah se obraća Davudu,: «...i ne povodi se za strašću da te ne odvede s Allahova puta...» cetiri ti je dosta sest bila prevelika strast, a u stvari dvije će ti uzeti i Kvarni da ne pretjeras![]()
Last edited by Hari Krisna; 15-10-10 at 23:06.
Ja znanje sticem iz svega sto me okruzuje, analiziram sve teorije i svacije misljenje i formiram sopstveno. Ti ne stices znanje uopste. Ti i dalje vjerujes u Alaha i ne pokusavas da shvatis da tvoje vjerovanje nema blage veze s mozgom. Kad bi bar sticao znanje iz svog iskustva to bi bio napredak. Ti intelektualno stagniras. Mozes da znas o filozofiji koliko oces, nista ti ne koristi kao sto nijednom filozofu u zivotu nista nije koristilo. Kad ne znas neke osnovne stvari o svijetu iz zivotu dzaba ti sve. Ti zivis u strahu od pakla i u nadi da ces da ides u raj sa nekim djevicama. Takve bajke pripadaju predskolskom uzrastu. Doduse dio sa djevicama bi morali da cenzurisu za djecu pa bi vjerovatno umjesto djevica bili bomboni ili tako nesto.
I dalje nisi pobio onu moju logiku kojoj se ti i Mabus toliko smijete bez argumenata.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
ko to Vi (ti i allah ruku pod ruku)???
predstavljaš li ti to sebe Sinane ravnim bogu pošto si rekao da ćeš i ti odlučivati ko će u pakao a ko u raj
moli se da nema raja i pakla jer ćeš zbog svoje zablude da si neko mudovište završiti u paklu prije svih ateista zajedno
ti si gori od svih ateista zajedno jer mi ne vjerujemo u cika starog.Ti navodno vjerujes u nevidljivo biće na nebu i spustaš ga na svoj veoma niski nivo.
ponavljam šta si napisao:
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Tako glasi ajet u suri Bedemi...40. Onima koji dokaze Naše budu poricali i prema njima se budu oholo odnosili – kapije nebeske neće se otvoriti, i prije će debelo uže kroz iglene uši proći nego što će oni u Džennet ući. Eto tako ćemo Mi grješnike kazniti. 41. U Džehennemu će im ležaj i pokrivači od vatre biti. Eto tako ćemo Mi nevjernike kazniti. 42. A oni koji budu vjerovali i dobra djela činili – Mi nikog ne zadužujemo preko njegovih mogućnosti – biće stanovnici Dženneta, u njemu će vječno ostati.
Last edited by Dawud; 16-10-10 at 16:35.
Dawude, dzaba ti taj ajet jer ako ja i Kvarni tamo ne dodjemo doći će do ponube hurija a onda ćes ti pozeljeti da si u prostorije dje je vrucina kad te one osucu i pocnu vitlati pa dje godj stignu....![]()
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks