Page 78 of 108 FirstFirst ... 286874757677787980818288 ... LastLast
Results 1,926 to 1,950 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Zar ne primjecujes sta radis? Ti o nama sudis na osnovu religijske nepripadnosti. Ti mislis da mi radimo losa djela a ni ne poznajes nas. I to misljenje ti je zasnovano na tome sto nismo vjernici. Ti i nisi bas dobar Hriscanin.
    pa ako ćemo pravo to i jesu odlike dobrih vjernika
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Šta si ti napisao:
    Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Na ovom svijetu postoje stvari koje se postuju i koje se ne postuju, koje se vole i koje se mrze, koje se blagosiljaju i koje se kunu... tako razlikujemo stvari i ljude.

Tako da ne razumjem sto se uzbudjujete.

Ja nisam vala nikad imao mrznju prema vama, to je bilo zaljenje za vama i sad prezir vasih djela.

Nemogu ja vise vas pravdati sazaljenjem u sebi kad vidim koliko nepravde radite i koliko muke zadajte pravednima i nevinima.

Bez obzira sto neki niste ni svjesni sta radite.

Sudnji dan ce vam sigurno doci, a tad ce te biti obavijesteni kao i ja o tome sto smo smo i kako radili, do tad ....

Šta to zapravo znači:
    Ja sam kraelj.

Ja sam iznad svih vas i žalim vas jer nijeste kraeljevi kao ja.

Ali vas ne mrzim, jer sam kraelj.

Ja sam uvijek u pravu, jer sam kraelj.

Kad budete goreli u vatri, ja ću se slatko smijati.

Kakav sam ja kraelj.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Nemogu ja vise vas pravdati sazaljenjem u sebi kad vidim koliko nepravde radite i koliko muke zadajte pravednima i nevinima.
    nije no si genijalac

obožavam kada vjernici pričaju o nepravdi u svijetu i pričaju o pravednima

a smatraju da su samo oni "pravedni" a ateisti i pripadnici drugih vjera dno dna

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Nije bas da ti se petljam u struku, ali skoro svi teorijski pristupi u izučavanju ljudskog ponašanja kao socijalne kategorije imaju u svojoj osnovi određenu predstavu o ljudskoj prirodi...
    Nije da mi smeta i da se miješaš.
    No, to o čemu na više mjesta u postu govoriš teško da je egocentrizam/egoizam u klasičnom (pa, iako nisam dio te škole misli, da kažem - psihoanalitičkom) smislu. Ono što ovdje na djelu imamo dosta je različito od tog civilizacijskog egocentrizma - odnosno suštinskog antropocentrizma pomiješanim sa nagonskim elementima.
    Ono što je ovdje (kod ovog korisnika) na djelu je tumačenje beskonačne diverzije ljudske ličnosti i individualne percepcije na osnovu par utisaka koje je stekao za života. Razlozi za njegove kognitivne utiske i tumačenja drugih ljudi nisu nešto previše razumni - reklo bi se da nikad nisu ni bili. On čak ne uzima u obzir mogućnost da nije u pravu. Još je ponesen nekim emotivnim talasom iz svoje bliske ili dalje prošlosti i to očigledno ometa rasuđivanje.
    Shodno tome, korisnik nas u postu uvodi u svoje naivno viđenje svijeta :
    Na ovom svijetu postoje stvari koje se postuju i koje se ne postuju, koje se vole i koje se mrze, koje se blagosiljaju i koje se kunu... tako razlikujemo stvari i ljude.
    Ovim očigledno ništa nije rečeno - sem da je evidentna podjela na crno i bijelo, dobro i loše itd. Ovako razmišljaju djeca dok ne razviju apstraktno mišljenje i ovladaju kompleksnom simbolikom (tamo do 11 godine života) ili ljudi pod emotivnim utiskom.
    Sad idemo dalje.
    Ja nisam vala nikad imao mrznju prema vama, to je bilo zaljenje za vama i sad prezir vasih djela.
    Ovakvo predstavljanje emotivnih stanja nedvosmisleno ukazuje na egocentrizam. Kako? Negdje u sistemu vrijednosti ovog korisnika pojavljuje se on sam kao jedini relevantan moralni i karakterni komparativ za druga ljudska bića. U sljedećem dijelu posta otkrićemo da on sebe (svoj self - svoj superego, radije nego ego) pretpostavlja našima na neki volšeban način. Nepotrebno je reći da nema nikakav, pa ni najblaži osjećaj za to što 'naša djela' jesu - s' obzirom da 90% nas ne poznaje - a i da poznaje ne bi mogao da prosuđuje o našim djelima u životu ako nije sa nama bar 16-ak sati dnevno.
    Sa ovim već sve prestaje da bude zanimljivo.
    Sasvim je moguće da je ovo demonstracija ozbiljne socijalne otuđenosti i devijacija percepcije koja iz toga proizilazi.
    'Ne mogu ja više vas pravdati sažaljenjem u sebi' - jedino što je/bi moglo da okaje naše pretpostavljene grijehe je sažaljenje koje on osjeća. Jedna emocija (ako to uopšte i jeste) u njegovoj ličnosti je upravo prestala da bude vrijednija od našeg zla (koje je postavljeno kao aksiom) ;
    'kad vidim koliko nepravde radite' - nemam komentar ;
    'i koliko muke zadajete pravednima i nevinima.' - očigledan primjer martirizovanja određenog tipa ljudi koje on smatra gubitnicima čitave bitke između dobra i zla. Vjerovatno i sebe svrstava u tu skupinu 'pravednih' i 'nevinih'.
    Bez obzira sto neki niste ni svjesni sta radite.
    'Oprosti im Oče, ne znaju šta rade.'
    Isus. Touche.
    http://en.wikipedia.org/wiki/Narciss...ality_disorder
    Sudnji dan ce vam sigurno doci, a tad ce te biti obavijesteni kao i ja o tome sto smo smo i kako radili, do tad ....
    Pod uslovom da bude nekog da dostavlja obavještenja tamo iza vela.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

pita me djevojka sto ne razumije naski sto to citam, reko evo citam sto pisu neki o meni koji me mnogo vole.

Evo cika dzo mi je odradio profesionalno psiholoski profil, rakun me proglasava genijalcem (mada nije prvi) al me je najbolje preveo ovaj te pusi mnogo...

Ali ova tema nije o meni (bez obzira koliko mi imponuje koliko me vi falite odje) vec o vjernicima, nevjernicima i o sudnjem danu na kojem ce nevjernici biti ponizeni i pravedno osudjeni.

A taj dan ce vam sigurno doci i neko ce biti tamo sigurno kompetentan da presudi. Ja bi se u to vise uzdao da sam na vasem mjestu nego to sto se tjesite tim vasim svestenicima i vjerskim prestavnicima.
    Last edited by Ego_and_his_own; 13-10-10 at 14:49.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

Samo lagano ima do sudnjeg dana jos dosta. Cujem da ce bit na Kukovo ljeto. Pricaju momci iz kraja.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Samo lagano ima do sudnjeg dana jos dosta. Cujem da ce bit na Kukovo ljeto. Pricaju momci iz kraja.
    Sve što dolazi, brzo dolazi...:hardrock:

Thanks Thanks Given 
    3,400
    Thanks Thanks Received 
    1,723
    Thanked in
    945 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Sve što dolazi, brzo dolazi...:hardrock:
    Da li ti uzivas dok zamljisas kako se mi nevjerujuci pecemo u paklu?
    Ili se smrzavamo posto mi se cini da je pakao za muslimane hladan...
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Da li ti uzivas dok zamljisas kako se mi nevjerujuci pecemo u paklu?
    Ili se smrzavamo posto mi se cini da je pakao za muslimane hladan...
    Ne uživam, ali ću možda uživati...:hardrock:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja na preferans dobio Darwudove dvije pa zato i pitam moze li se imati osam ili jedanes djevica jer jednu bi mu ostavio rad grijeha
    Moje su moje...a ti ćeš dobiti šta je tvoje...:devil:

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

Ne uživam, ali ću možda uživati...:hardrock:
    Neces sigurno jer pakao ne postoji. Nazalost ni tvoj raj ne postoji. To su sve ljudi da bi plasili primitivne ljude. Vidim ti si sebe svrstao u tu grupu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Neces sigurno jer pakao ne postoji. Nazalost ni tvoj raj ne postoji. To su sve ljudi da bi plasili primitivne ljude. Vidim ti si sebe svrstao u tu grupu.
    Kada bi ja slušao takve da mi određuju moje osobine...nebih dalje dogurao od krampa i lopate...:hardrock::blah:
    Last edited by Dawud; 13-10-10 at 20:53.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

Kada bi ja slušao takve da mi određuju moje osobine...nebih dalje dogurao od krampa i lopate...:hardrock::blah:
    Sva sreca pa religija (pogotovo tvoja) nema politickog uticaja ovdje. Da ima taman bi svi danas sa lopatom radili. Evo malo logike koju ti sigurno neces da prihvatis: Knjige pisu ljudi > Kuran je knjiga > Kuran su napisali ljudi. Ovo je toliko prosto da i dijete od 4 godine moze da shvati. I ovo je cinjenica. Kuran jeste knjiga sto znaci da je jesu pisali ljudi isto kao i sve knjige. I bog je imao uticaja isto kao sto je imao uticaja u pisanju Petra Pana. Knjiga je na kraju krajeva samo knjiga. Djelo obicnih smrtnika. Tebi se to mozda ne svidja ali tako stoje stvari. Ja na svojoj strani imam logiku, razum i Kuran kao knjigu koja je sama po sebi dokaz da je nastala od ljudi. Sta ti imas osim slijepe vjere da je knjiga poslata od boga? Jedini "dokaz" ti je to sto u Kuranu pise da je od boga. To je isto kao da ustavotvorna skupstina u Ustavu napise da im je bog porucio kako da napisu ustav. U to ti vjerujes. Razmisli malo o tome. Ovakvim vjerovanjem vrijedjas samog sebe.
    Last edited by VanjaTheMan; 14-10-10 at 00:16.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Ali ova tema nije o meni vec o vjernicima, nevjernicima i o sudnjem danu na kojem ce nevjernici biti ponizeni i pravedno osudjeni.

A taj dan ce vam sigurno doci i neko ce biti tamo sigurno kompetentan da presudi. Ja bi se u to vise uzdao da sam na vasem mjestu nego to sto se tjesite tim vasim svestenicima i vjerskim prestavnicima.
    Odakle tebi ideja da ti nećeš biti jedan od osuđenika? Ne moraš da odgovaraš, Džo je već objasnio.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Sva sreca pa religija (pogotovo tvoja) nema politickog uticaja ovdje. Da ima taman bi svi danas sa lopatom radili. Evo malo logike koju ti sigurno neces da prihvatis: Knjige pisu ljudi > Kuran je knjiga > Kuran su napisali ljudi. Ovo je toliko prosto da i dijete od 4 godine moze da shvati. I ovo je cinjenica. Kuran jeste knjiga sto znaci da je jesu pisali ljudi isto kao i sve knjige. I bog je imao uticaja isto kao sto je imao uticaja u pisanju Petra Pana. Knjiga je na kraju krajeva samo knjiga. Djelo obicnih smrtnika. Tebi se to mozda ne svidja ali tako stoje stvari. Ja na svojoj strani imam logiku, razum i Kuran kao knjigu koja je sama po sebi dokaz da je nastala od ljudi. Sta ti imas osim slijepe vjere da je knjiga poslata od boga? Jedini "dokaz" ti je to sto u Kuranu pise da je od boga. To je isto kao da ustavotvorna skupstina u Ustavu napise da im je bog porucio kako da napisu ustav. U to ti vjerujes. Razmisli malo o tome. Ovakvim vjerovanjem vrijedjas samog sebe.
    Ha ha ha ha ha. Kakva je samo ova logika. Eci peci pec...

Ono što ovdje na djelu imamo dosta je različito od tog civilizacijskog egocentrizma - odnosno suštinskog antropocentrizma pomiješanim sa nagonskim elementima.
    Mmm intresantno viđenje...

Ono što je ovdje (kod ovog korisnika) na djelu je tumačenje beskonačne diverzije ljudske ličnosti i individualne percepcije na osnovu par utisaka koje je stekao za života.
    Pa zar ne vidiš da i ti isto radiš?
    Last edited by Hari Krisna; 14-10-10 at 13:15.
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Ono što je ovdje (kod ovog korisnika) na djelu je tumačenje beskonačne diverzije ljudske ličnosti i individualne percepcije na osnovu par utisaka koje je stekao za života.
    Pa zar ne vidiš da i ti isto radiš?
    tu si potpuno u pravu i mi Ateisti isto kao i vi oblikujemo mišljenje na osnovu životnog iskustva
    Ali za razliku onoga što vi "vidite" a u potpunosti je nedokazivo,ono što mi vidimo je dokazano

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Ha ha ha ha ha. Kakva je samo ova logika. Eci peci pec...
    Ajde onda genije daj bolju logiku ako mozes

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ajde onda genije daj bolju logiku ako mozes
    :monkey:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Dawude, objasni nam sta bi bilo kad bi se ti naprimjer ozenio sa Japankom. Da li bi te cakao vjecni rahmet i siguran put u dzenet ili bi sejtani tobom fudbal igrali kad bi dosao gore?
    Last edited by Hari Krisna; 14-10-10 at 22:24.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Dawude, bi li da sest djevica za jednu japansku gejsu, da te ne kunemo sad ovdje?
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne budi kvaran. Ne sad gejsu nego neka od dobre familije NikoTako

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

:monkey:
    E to ti je najbolje oruzje kad nemas pojma. ehe

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dawude, objasni nam sta bi bilo kad bi se ti naprimjer ozenio sa Japankom. Da li bi te cakao vjecni rahmet i siguran put u dzenet ili bi sejtani tobom fudbal igrali kad bi dosao gore?
    Ne ženite se mnogoboškinjama dok ne postanu vjernice; uistinu je robinja-vjernica bolja od mnogoboškinje,makar vam se i sviđala. Ne udavajte vjernice za mnogobošce dok ne postanu vjernici; uistinu je rob-vjernik bolji od mnogobošca, makar vam se i dopadao. Oni zovu u Džehennem, a Allah, voljom Svojom, nudi Džennet i oprost, i objašnjava ljudima dokaze Svoje, da bi razmislili. I ženite se njima, s dopuštenjem vlasnika njihovih, i podajte im vjenčane darove njihove, kako je uobičajeno, kada su čedne i kada javno ne čine blud i kada tajno ne žive s ljubavnicima. :hardrock:
    Last edited by Dawud; 15-10-10 at 21:08.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bonnob1 View Post
    E to ti je najbolje oruzje kad nemas pojma. ehe
    :hardrock::hardrock::hardrock:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Dawude, bi li da sest djevica za jednu japansku gejsu, da te ne kunemo sad ovdje?
    Uzvišeni Allah na nekoliko mjesta u Svojoj Knjizi spominje Džennet i ljepote koje je pripremio u njemu, te njegove i osobine njegovih stanovnika: ”U njemu su izvor-vode koje teku, u njemu su divani skupocjeni, i pehari postavljeni, i jastuci poređani, i ćilimi rašireni.” (El-Gašije, 12-16) U drugom ajetu stoji: ”A za onoga koji se stajanja pred Gospodarom svojim bojao biće dva perivoja, pa koju blagodat Gospodara svoga poričete?! Puna stabala granatih, pa koju blagodat Gospodara svoga poričete?! U kojima će biti dva izvora koja će teći, pa, koju blagodat Gospodara svoga poričete?! u njima će od svakog voća po dvije vrste biti, (Er-Rahman, 46-52) Osim ovih postoje i drugi ajeti koji opisuju Džennet. Nekoliko njih opisuju dženetske žene. Tako Uzvišeni kaže:” U njima će biti one koje preda se gledaju, one koje, prije njih, ni čovjek ni džin nije dodirnuo, pa koju blagodat Gospodara svoga poričete?! Biće kao rubin i biser.”(Er-Rahman 56-57) U drugom ajetu stoji: “Hurija u šatorima skrivenih.” (Er-Rahman 72) U 22. ajetu sure El-Vakia Allah, dž.š., kaže: “U njima će biti i hurije očiju krupnih.”Mnogo je vjerodostojnih hadisa koji opisuju dženetske žene i ukazuju da će one na Sudnjem danu biti pripremljene bogobojaznima. Takav je hadis koji se prenosi od Ebu-Hurejre, da je Poslanik, s.a.v.s., rekao: “Prva grupa koja će ući u Džennet biće poput Mjeseca u noći uštapa. Nakon njih ući će grupa poput najsjajnije zvijezde na nebu. Neće obavljati malu niti veliku nuždu, neće besposličariti niti sliniti. Češljevi će im biti od zlata, znoj će im biti misk, imaće najbolju vrstu mirisa. Za supruge će imati hurije krupnih očiju. Svi će se ponašati poput jednog čovjeka i biće tjelesne građe kao njihov praotac Adem, šezdeset aršina visoki.” (Sahihul-džami’, 2015) U drugom hadisu Poslanik kaže: “Šatori će biti od bisera, šezdeset milja visoki. Vjernik će u svakom ćošku imati suprugu koju drugi neće vidjeti.” (Sahihul-džami’, 3357) U ovim se hadisima spominju dženetske žene koje su pripremljene za muškarce. Allah, dž.š., ih u Kur’anu naziva hurijama. Riječ hur je množina od havra’. Kurtubi u “El-ahkamu” (17/122), za ovu riječ kaže da označava “ženu izrazito bijelih očiju i crnih zjenica”. U ovo vjerujemo čvrstim imanom u kome nema mjesta nikakvoj sumnji i nedoumici. Ovo vjerovanje je od osnovnih temelja našeg imana...
    Last edited by Dawud; 15-10-10 at 21:16.

Page 78 of 108 FirstFirst ... 286874757677787980818288 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks