Allah je samo na Arapskom Bog kao sto je na engleskom God Bog

.. To si ti pobrka

.. A Bog je jedan, sve nas je stvorio i svi cemo pred njim na sudnjem danu stati i polagati racun. Hriscanin grijesi u tome sto u tom stvaranju pripisuje Isusa a.s, on jeste lijecio bolesne, slijepe, progovorio ljudima jos iz besike i mnoga druga cuda, ali sve to dozvolom Boga. Pa koje su bile njegove rijeci u besici?
Isus je govorio Mariji kao čudo od Boga kako bi joj rekao da se ne treba bojati i da ne treba biti tužna. Marija je podučena da kad se vrati porodici ne odgovara ni na jedno njihovo pitanje. Tako kada su se suočili sa njom, ona je pokazala na dijete. Oni su je upitali: ”Kako može govoriti dijete u kolijevci?” Onda je beba Isus progovorio i rekao:
"
Ja sam Allahov rob" - ono reče - "meni ce On Knjigu dati i vjerovjesnikom me učiniti i učiniće me, gdje god budem, blagoslovljenim, i narediće mi da dok sam živ molitvu obavljam i milostinju udjeljujem, i da majci svojoj budem dobar, a neće mi dopustiti da budem drzak i nepristojan.I neka je mir nada mnom na dan kada sam se rodio i na dan kada budem umro i na dan kada budem iz mrtvih ustajao!"
To je Isa, sin Merjemin - to je prava istina o njemu - onaj u koga oni sumnjaju.“
To je priča o bezgriješnom začeću prema onome što nam je rečeno u Kur’anu.
http://www.islambosna.ba/index.php/t...-jahja-ibrahim
Bookmarks