Page 77 of 108 FirstFirst ... 276773747576777879808187 ... LastLast
Results 1,901 to 1,925 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

Quote Originally Posted by Archi View Post
    Jos mi nisi rekao sta je po tebi logika? Tako da ti vise necu ni odgovarati. Cekaj, a i ja cu cekati
    Nisam tebe quotovao no Ega. Ali nema veze...
    Ne moze neko da ti kaze sta je logicno. Moze samo da uzme neki primjer kao sto je Islam i da ti ukaze na nelogicne stvari uporedjujuci ih sa realnoscu u ovom slucaju.
    Eto na primjer vi Muslimani mislite da Kuran ima odgovore na sva pitanja i da je Kuran bozja rijec. Sto je nelogicno i apsurdno jer svi znaju da knjige pisu ljudi. A i mnogo bolje knjige od Kurana su napisane. Kuran nema odgovore na sva pitanja. Kuran ima samo odgovore za ljude koji su rodjenu u jednom vremenu i na jednom prostoru. Njegova apstraktnost mu dozvoljava da bude na lukav nacin tumacen kao da ima odgovore i za ovo vrijeme i za sve narode na svim prostorima. Ljudi poput mene koji razmisljaju svojom glavom vide da su u pitanju obicne gluposti. Obicna vjernicka propaganda kao jedan od prvih oblika politicke propagande.
    Sad bi bilo koji poznavalac prava i neke vece religije mogao da napise mnogo bolju knjigu od Kurana i Biblije na isti nacin na koji je Kuran pisan. Uzmes Bibliju, izmijenis neke stvari da odgovaraju ljudima, prostoru i vremenu. Napises da je to bozja rijec i posao zavrsen. Sve sto treba dalje da uradis je da nadjes sljedbenike. Sto i nije tesko, samo nadjes ljude sa istim politickim ciljem. Organizovana religija nije nista vise od politicke organizacije. Nekad je bila osnovni izvor politicke moci, sad nije, sad sluzi samo za zatupljivanje naroda.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    baš SVE "BOŽIJE" knjige govore o jednom bogu ???

Homerove himne(bar se zna ime čovjeka koji ih je pisao),Vinaya Pitaka,Digha Nikaya,Majjhima Nikaya,Samyutta Nikaya,Anguttara Nikaya,Khuddaka Nikaya,Abhidhamma Pitaka,Mahayana,Tiantai, Tendai,Lotus Sutra,Tengyur,Kangyur,Pjesme Yongdam-a,Haeweol,Ceremonije Euiam-a,Pet Klasika,Četiri Knjige,Trinaest Klasika,Discordia,Rasa'il al-hikmah,Knjiga Pećina,Knjiga Kapija,Amduat,,Cippus Perusinus,Knjiga Svete Krave,Liber Linteus,Tabula Cortonensis,Rig Veda,Sama Veda,Yajur Veda,Atharva Veda,Brahmanas,Aranyakas,Itihāsas,Mahābhārata,Rama yana,Bhagavata Purana,Tantras,Stotras,Ashtavakra Gita,Purva Mimamsa,Brahma Sutras,Stari Zavjet,Novi Zavjet,Kuran,Nag HammadiKabala,Tora,Egipatska Knjiga mrtvih,Vedas,Bhagavad,Gita,Tako je govorio Buda,Tripitaka,Knjiga Sijenki,Crna Biblija,Mormonska Knjiga,Talmud,Dragocjeni Biser,Nag Hammadi,Pashupata Shaivism,Shaiva Siddhanta,Hadith ,Svetambara,Satanski Rituali,Ginza Rba,Evangelion,KNJIGA O LETEĆEM ŠPAGETI ČUDU(moja omiljena),,Sveti Piby,Kebra Negast,Kraljevski Svitak o Crnoj Nadmoći(Rastaferianstvo, ja je zovem travnata knjiga),Dianetics itd...

BIRAJ U KOJE ĆEŠ SRANJ* DA VJERUJEŠ

PS.
    Većina ovih knjiga su starije i od Starog Zavjeta
    znači veća je mogućnost da su stupili u direktan kontakt sa Bogom-Bogovima
    i ti se uhvati baš Biblije koju je pisao neki šizofreničar (Definicija šizofrenije je neko ko čuje glasove i vidi stvari kojih nema)

PPS
    meni se lično najviše sviđa budistički bog
    zašto ??
    Glupo je da se ja prepirem ovdje. Nije mi to namjera ni bila pa tako se necu vise ni upustati u raspravke. Navodis mi ime covjeka koji je pisao, i kazes to je bozija knjiga. Pa o cemu mi pricamo? Tora Biblija i Kuran jesu pisali ljudi (za Toru nisam sigruan jer je Musa a.s. direktno od Boga dobio plocu na kojoj su bile ispisane upute za ljude) ali ti ljudi su samo pisali po naredbama (ne iz njihovih mozgova) Poslanicima je dolazila objava dio po dio preko andjela Gabrijela ili kako se u Kuranu zove to je melek Dzibril.
    Ako malo prostudiras Kuran a ne samo citas povrsinski tek dan danas dokazuju mnoge ajete i otkrivaju da su tacni sto je prije 1400god bilo nemoguce znati. Necu vise da se raspravljam uopste na ovoj temi tako da pozdrav svima, ja sam rekao na pocetku ISLAM JE VJERA MIRA. Terorizam nema veze sa tim jer je samoubistvo strogo zabranjeno u Islamu, kao i da nekome nepravdu cinis.
    Sellam Alejkum ( Neka je na vas Bozji mir i spas! ).

Thanks Thanks Given 
    27
    Thanks Thanks Received 
    44
    Thanked in
    19 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Nisam tebe quotovao no Ega. Ali nema veze...
    Ne moze neko da ti kaze sta je logicno. Moze samo da uzme neki primjer kao sto je Islam i da ti ukaze na nelogicne stvari uporedjujuci ih sa realnoscu u ovom slucaju.
    Eto na primjer vi Muslimani mislite da Kuran ima odgovore na sva pitanja i da je Kuran bozja rijec. Sto je nelogicno i apsurdno jer svi znaju da knjige pisu ljudi. A i mnogo bolje knjige od Kurana su napisane. Kuran nema odgovore na sva pitanja. Kuran ima samo odgovore za ljude koji su rodjenu u jednom vremenu i na jednom prostoru. Njegova apstraktnost mu dozvoljava da bude na lukav nacin tumacen kao da ima odgovore i za ovo vrijeme i za sve narode na svim prostorima. Ljudi poput mene koji razmisljaju svojom glavom vide da su u pitanju obicne gluposti. Obicna vjernicka propaganda kao jedan od prvih oblika politicke propagande.
    Sad bi bilo koji poznavalac prava i neke vece religije mogao da napise mnogo bolju knjigu od Kurana i Biblije na isti nacin na koji je Kuran pisan. Uzmes Bibliju, izmijenis neke stvari da odgovaraju ljudima, prostoru i vremenu. Napises da je to bozja rijec i posao zavrsen. Sve sto treba dalje da uradis je da nadjes sljedbenike. Sto i nije tesko, samo nadjes ljude sa istim politickim ciljem. Organizovana religija nije nista vise od politicke organizacije. Nekad je bila osnovni izvor politicke moci, sad nije, sad sluzi samo za zatupljivanje naroda.
    Jos tebi da odgovorim posto si ti ocigledno zalutao. Brate ti danas imas uslove da sakupis sve knjige ovog svijeta, pa zasto ne napises ti neku onda i ujedinis narod nadjes sljedbenike i osvojis svijet . Tvoja logika je strasno realna. Islam nikoga ne tjera na slijepo pracenje necega vec upravo suprotno! Logicko razmisljanje, i razumom obdarene osobe. Navescu ti primjer istrazivaca:
    "Veliki francuski naučnik - okeanograf, inicijator istraživanja dubina mora i okeana, izumitelj, (akvalunga) aparature za autonomno ronjenje, podvodne kuće, autor mnogih popularnih knjiga i dokumentarnih filmova, Žak Kusto je poznat u cijelom svijetu. Međutim mali broj ljudi zna, da naučna istraživanja koja je on otkrio i činjenica da su se ta naučna otkrića reflektirala u Kur’anu su ga navela da prihvati Islam i umre kao Musliman. Dobro poznat cijelom svijetu, istraživač podvodne okoline je izjavio, da je izbor Islama najbolja i najispravnija odluka u njegovom životu. U TV serijama “ŽIVO MORE”, kapetan Kusto otkriva svijetu iznenađujući svijet pod morima, rijekama i okeanima. Istraživajući vode na otvorenim mjestima ispred Gibraltara, otkrio je iznenađujuću činjenicu koju nauka nije mogla objasniti. Otkrio je dva vodena sloja, koja se ne miješaju. Podjeljena su kao da imaju između sebe određenu granicu. Oba imaju temperaturu, životinjski i biljni svijet. Ovo su vode Mediteranskog mora i Atlanskog okeana koje se dodiruju ispred Gibraltara. "1962, - govori Žak Kusto – njemački naučnici su otkrili da u Bab el Mandeb, gdje se vode zaliva Adena i Crvenog mora međusobno dodiruju, vode Crvenog mora i Indijskog okeana se ne miješaju. Prateći primjer kolega, počeli smo da istražujemo da li se vode Mediteranskog mora i Atlanskog okeana miješaju. Prvo smo istraživali vodu Mediteranskog mora – prirodni nivo slanosti, gustoće i oblike života koji je svojstven u tim vodama. Isto smo uradili u Atlanskom okeanu. Ove dvije vode se dodiruju ispred Gibraltara već hiljadama godina i bilo bi logično, da ove velike količine vode su se trebale davno izmiješati – njihova slanost i gustoća trebali bi da su identične ili makar slične. Međutim, čak i na mjestima gdje se međusobno dodiruju svaka od tih voda zadržava svoja svojstva. Drugim rječima, na mjestima gdje se valovi dodiruju, vodena pregrada sprječava miješanje voda. Nakon ove jasne i nevjerovatne činjenice naučnik je bio veoma iznenađen. "Dugo sam se odmarao na pohvalama ovog fenomena kojeg nisu objasnili zakoni fizike i hemije", - piše Kusto. Međutim, naučnik se je još više iznenadio kada je čuo da je o tome zapisano u Kur’anu još prije 1400 godina. To je saznao od francuskog doktora Morisa Bukaya koji je prihvatio Islam prije njega. "Kada sam mu rekao o onome šta sam otkrio, on mi je skeptično odgovorio, da je Kur’an još prije 1400 godina rekao o tome. Za mene je to bilo kao udar groma iz vedra neba. I zaista, kad sam pročitao prevod Kur’ana tako je stajalo. Prevod Kurana: "On je dvije vodene površine jednu pored druge ostavio – jedna je pitka i slatka, druga slana i gorka, a između njih je pregradu i nevidljivu branu postavio." (Furkan, 53.) Nakon toga sam uzviknuo: "Kunem se, da ovaj Ku’ran, za kojim moderna nauka kasni 1400 godina, ne može biti govor čovjeka. To je zaista govor Svemogućeg." Nakon toga sam prihvatio Islam i svaki dan sam bio zadivljen istinom, pravdom, lahkoćom, korisnosti ove vjere. Neizmjerno sam zahvalan Onome Koji je otvorio moje oči da vidim Istinu, - dalje piše Kusto. "
    Ovo je jedan od mnogih primjera, mogu da ti pisem primjera koliko zelis! Naucna cuda u Kuranu su nebrojiva. Zar ne mislis da bi nevjernici jedva cekali da pronadju nesto u Kuranu da nije tacno? Ali sto vise pokusavaju samo jos vise otkrivaju da je Istina od Boga koji savrseno poznaje svoje stvaralastvo.
    Kucaj na google Kuranski dokazi ili tako nesto da ne kopiram i pravim kilometarske postove. Ali dzaba tebi ja ovo pricam ja to znam, evo ima ajet i za tebe, jer Bog poznaje svoja stvorenja. Kuran, sura AL QASAS ajet 56." Ti, doista, ne mozes uputiti na Pravi put onoga koga ti zelis uputiti, - Allah ukazuje na Pravi put onome kome On hoce, i On dobro zna one koji ce Pravim putem poci." . Molim dragog Boga da uputi sve nas i da razlikujemo istinu od neistine. A zavrsavam sa prethodnim ajetom ove sure 55. a kada cuju besmislicu kakvu, od nje se okrenu i reknu: "Nama nasa djela, a vama vasa djela; mir vama! Mi ne zelimo drustvo neukih."

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

snip
    Pod pretpostavkom da Kuran govori bas o tom fenomenu:
    Nije ti logicnije da je neko u vrijeme kad je Kuran nastao ili cak i ranije znao za taj fenomen? Ko zna ko je otkrio taj fenomen i kad. Bilo je pokusaja od strane Muslimana da prisvoje teoriju heliocentrizma jer se u Kuranu pominje nesto sto zvuci kao da je o tome rijec. A ustvari su Grci prvi otkrili da se Zemlja okrece oko Sunca. I zasto bi neko onda pomislio da je Kuran rijec nekog natprirodnog nelogicnog bica kad postoji sasvim logicna pretpostavka da je neko taj fenomen otkriven mnogo ranije. Opet, pod pretpostavkom da Kuran govori bas o tom mjestu a ne mozda nekom drugom gdje postoji slican fenomen koji je opet neko mogao da otkrije. Ustvari nije ni bitno...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ako samo jedan bog postoji zasto odmah nije ''izdao'' kuran toliko savrsen nego je cekao toliko godina?islam u tadasnje vrijeme na tadasnjem prostoru nije mogla bit korisniji i to je vjerujem jedini razlog postojanja i tako brzog sirenja iste.a ne bi valjda crnogorci ratovali sa turcima 500 godina da im je islam u krvi,ne crnogorci no citava evropa,tako da ta prica vodu ne pije
    a eo.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

Zar se ne kaze da ne drzi vodu? A sto znam mozda je flasirana u pitanju. A i ja s mojim glupim pitanjima...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Rakun
    Homerove himne(bar se zna ime čovjeka koji ih je pisao),Vinaya Pitaka,Digha Nikaya,Majjhima Nikaya,Samyutta Nikaya,Anguttara Nikaya,Khuddaka Nikaya,Abhidhamma Pitaka,Mahayana,Tiantai, Tendai,Lotus Sutra,Tengyur,Kangyur,Pjesme Yongdam-a,Haeweol,Ceremonije Euiam-a,Pet Klasika,Četiri Knjige,Trinaest Klasika,Discordia,Rasa'il al-hikmah,Knjiga Pećina,Knjiga Kapija,Amduat,,Cippus Perusinus,Knjiga Svete Krave,Liber Linteus,Tabula Cortonensis,Rig Veda,Sama Veda,Yajur Veda,Atharva Veda,Brahmanas,Aranyakas,Itihāsas,Mahābhārata,Rama yana,Bhagavata Purana,Tantras,Stotras,Ashtavakra Gita,Purva Mimamsa,Brahma Sutras,Stari Zavjet,Novi Zavjet,Kuran,Nag HammadiKabala,Tora,Egipatska Knjiga mrtvih,Vedas,Bhagavad,Gita,Tako je govorio Buda,Tripitaka,Knjiga Sijenki,Crna Biblija,Mormonska Knjiga,Talmud,Dragocjeni Biser,Nag Hammadi,Pashupata Shaivism,Shaiva Siddhanta,Hadith ,Svetambara,Satanski Rituali,Ginza Rba,Evangelion,KNJIGA O LETEĆEM ŠPAGETI ČUDU(moja omiljena),,Sveti Piby,Kebra Negast,Kraljevski Svitak o Crnoj Nadmoći(Rastaferianstvo, ja je zovem travnata knjiga),Dianetics itd...
    Glupo je da se ja prepirem ovdje. Nije mi to namjera ni bila pa tako se necu vise ni upustati u raspravke. Navodis mi ime covjeka koji je pisao, i kazes to je bozija knjiga.
    Umiješ li ti nekom da odgovoriš a da to nije podmetanje
    Samo sam napisao da se zna ko je tvorac Homerovoh Himni
    što se tiče ostalih
    za veoma mali broj se zna ko ih je pisao (jedno 5 od njih 50) i kao što sam rekao SKORO SVE su starije od Kurana (osim knjiga Rastaferijanaca i Sajentologa,Mormona i ostalih avetinja)
    e pošto su te religije starije od Islama činjenica je da su bliže božanstvu jer su nastale u vremenima kada je bog bio aktivan(tj. narod bio gluplji),a Kuran je nastao kad je bog otišao u hibernizaciju
    Last edited by Rakun; 08-10-10 at 16:12.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

G Terorizam nema veze sa tim jer je samoubistvo strogo zabranjeno u Islamu, kao i da nekome nepravdu cinis.
    po Kuranu je dozvoljeno ženi da traži razvod ako je muž maltretira, pa poštuje li koji muslimanski vjernik to.
    Terorista diže sebe i 100 ljudi u vazduh zbog Allaha i djevica koje će mu allah dati kao nagradu što je pobio nedužni narod ili ga je iznerviralo to što je jogurt poskupio ??

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by ducka View Post
    ako samo jedan bog postoji zasto odmah nije ''izdao'' kuran toliko savrsen nego je cekao toliko godina?
    i to je još našao nepismenog čovjeka da mu piše kuran

taj prvi kuran mora da je izgledao kao dječija bojanka

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    po Kuranu je dozvoljeno ženi da traži razvod ako je muž maltretira, pa poštuje li koji muslimanski vjernik to.
    Terorista diže sebe i 100 ljudi u vazduh zbog Allaha i djevica koje će mu allah dati kao nagradu što je pobio nedužni narod ili ga je iznerviralo to što je jogurt poskupio ??
    Poskupio jogurt ?

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Evo vidish Archi, kako se nevjernici odmecu?

Sve tvoje najljepse zelje ne mogu im pomoc, puni su oni srdnje i gnijeva.

Ja se sa njima odje peglam evo deceniju, oni su samo sve gori i gori. Evo samo sto nisu zapjenili odje od muke. A to samo zato sto si reka istinu.

Bivalo je dana kad sam ja bio puno tuzan zbog njih, zaleci se Bogu i zaleci njih... jer nisam znao.

Zivot je pun i iskusenja i ucenja.... a znanje je odbrana i moc!

Nemoj samo da ih zalish! Oni su u pravim rukama....
    Last edited by Ego_and_his_own; 08-10-10 at 16:32.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post

Ja se sa njima odje peglam evo deceniju, oni su samo sve gori i gori. Evo samo sto nisu zapjenili odje od muke. A to samo zato sto si reka istinu.

Bivalo je dana kad sam ja bio puno tuzan zbog njih, zaleci se Bogu i zaleci njih... jer nisam znao.

Nemoj samo da ih zalish! Oni su u pravim rukama....
    Pa zar 'oni' ne daju smisao tvom postojanju ?
    Kad već toliko brineš...

Pa kada ti već daju smisao, zar nebi trebalo da ih poštuješ malo više , kad su već tvoja osnova oko koje se vrtiš?

Šta si ti bolji od bolo kojeg iz grupacije 'oni'?

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Poskupio jogurt ?
    Srecom ja ne volim jogurt

Simpaticno kako su "nevjernici" imaju sve vise argumenata protiv vjere zahvaljujuci naucnim saznanjima, a vjernici sve sto mogu je da pokusajima svoje vjerovanje prilagode modernom vremenu. Pa su konkretne stvari u religiji sad toliko apstraktne da mozes da imas sve dokaze na svijetu da bog ne postoji oni opet izmisle nesto. Dokle vise sa tim izmisljanjem? Imate vjeru, pridrzavajte je se kao ljudi a ne kao beskicmenjaci. Sto je mijenjate ako je savrsena bozja rijec? Doduse ovo se vise odnosi na Hriscanstvo i vjernike kao sto je Ego koji zive u nekom svijetu maste.
    Last edited by VanjaTheMan; 08-10-10 at 17:01.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Srecom ja ne volim jogurt
    Jogurt je zdrav...

uzgred ima neki (******) koji sadrži neke aditive i kiseline (dodate radi boljeg varenja)...njih ne mogu podnijet. Čak šta više smuči mi se od njih.

Svremena na vrijeme, dođe mi neki potreba za jogurtom, pa mlatnem jednu bocu...

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Pa zar 'oni' ne daju smisao tvom postojanju ?
    Kad već toliko brineš...

Pa kada ti već daju smisao, zar nebi trebalo da ih poštuješ malo više , kad su već tvoja osnova oko koje se vrtiš?

Šta si ti bolji od bolo kojeg iz grupacije 'oni'?

Nisam ja prica o 'njima' vec o ovama...

A vas da postujem nemam zasto. I u tome lezi vasa odgovornost i citava prica je bash o tome i zato sam ja ljut na vas jer nemate djela vrijednih postovanja.

Vi ste ti koji nedozvoljavate da budete postovani zbog toga sto radite.

A sad ko je bolji i zasto... ja bi to ostavio Onome koji je malo objektivniji.. i tu su vjernici dokazali da su oni bolji od nevjernika jer su objektivni.
    Last edited by Ego_and_his_own; 08-10-10 at 17:36.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

Interesantno. Mozda nisi znao ali bas su nevjernici kako ih ti nazivas mnogo bolji ljudi od vjernika. Vjernici osudjuju, bas kao i ti, razne grupe ljudi. Mnogobosce, pripadnike drugih vjera, druge rase, nevjernike, homoseksualce, liberale, konzervativce itd. i ne cine mnogo da pomognu nikom osim sebi a drugima "pomazu" putem molitve. Kad im neko ukaze pomoc zahvaljuju bogu itd. Mozda nisi znao, ustvari sigurno nisi znao da se upravo nevjernici bave vise humanitarnim radom od bilo koga. Nevjernici su ti koji pokrecu svijet i mi smo buducnost ovog svijeta.
    A kad smo vec iskreni, ni ja tebe ne postujem ni malo jer se iz tvojih postova vidi da si licemjeran i da mislis da si iznad nas. A ne znas nista ni o cemu. A koliko vidim, ne cinis nista da svoje neznanje umanjis.

A o objektivnosti da ne pricamo. Sama definicija vjernika se kosi sa objektivnoscu. Odbijate da prihvatite logicne zakljucke koji se kose sa vasim vjerovanjem samo zato sto se kose sa vasim vjerovanjem. To nije objektivnost.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Hvala na komplimentu

kukala majka onome prema kome VI imate najljepše želje

Ja se sa njima odje peglam evo deceniju, oni su samo sve gori i gori.
    Nemaš pojma kako to smiješno zvuči. Ateisti sve gori i gori(vjerovatno zato što ih je sve veći broj).A vi jaganjci božiji ste divni.Napraviste svaki rat na planeti zemlji i pobiste više ljudi nego Malarija koliko ste dragi i mili

Nemoj ti žalit nikoga.Ti si napravio svoj izbor,a kakav je to izbor svijet je vjekovima osjetio na svojoj grbači.
    Baš me živo interesuje da li ćeš vjerovati u bibliju onog dana kad se osvrneš i vidiš da je Evropa čisto Muslimanski Kontinent i ukapiraš da si sam pošto su svi oko tebe druge vjeroispovjesti(uključujući i sboje najbliže) i da ti je "raligija" ugrožena.Vidiš ateizam je snažniji svakog dana. Tako da ja nikada neću biti sam u svojim uvjerenjima.TI HOĆEŠ.Ali ja tebe ne žalim jer je to tvoj izbor.

Upravo ZNANJE JE MOĆ
    a vi ste svo znanje posisali iz neke knjige stare 3000 Godina(stari zavjet) i od tad se niste pomjerili sa mjesta
    Naše znanje raste svakodnevno,vaše stagnira 3000 godina. ko ima više znanja ??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Nisam ja prica o 'njima' vec o ovama...
    ''Oni'' su zapravo ''Mi''...a ti si ''oni (drugi)'' koji su zapravo ''In'', što će reći da 'Oni (prvi)'' su ...Out

šalu na stranu, ali ako ikada odlučiš da ovu svoju rečenicu proanaliziraš otkrićeš što šta u njoj.
    Mržnja, jad, bijes i iskompleksiranost.
    Zašto nema vjere?

A vas da postujem nemam zasto. I u tome lezi vasa odgovornost i citava prica je bash o tome i zato sam ja ljut na vas jer nemate djela vrijednih postovanja.
    Ako ne poštuješ nešto što ti daje smisao životu, onda zaista ne poštuješ samoga sebe...gubiš smisao. Kada već ideš u drugu krajnost, da si još i ljut na sopstveni smisao...zar nisu tu malo polupani lončići.

Mrze 'one' jer 'vi' mrzeći 'njih' ste Bogu bliži...možda dobijete jednu djevicu sa seksi vešom i čarapicama ,kao nadoknadu.

Vi ste ti koji nedozvoljavate da budete postovani zbog toga sto radite.

A sad ko je bolji i zasto... ja bi to ostavio Onome koji je malo objektivniji.. i tu su vjernici dokazali da su oni bolji od nevjernika jer su objektivni.
    Kada se već sve vrti oko te rajske nadoknade, Da te pitam da li u raju postoje seksi šopovi i porno kanali?

Živo me interesuje da vječnost provesti u bestijalnim orgijama sa nekoliko desetina djevica je nevjerovatno rizično...

Kada smo već kod termina djevica... pitam se ovi savremeni vjernici kako će izaći na kraj sa time. Pošto termin djevica nosi sa sobom i određenu profilaciju ženske osobe. Posebno mislim na godine ... i super cijeli život mrzi 'one' da bi dobio jedno žensko odijeljenje sa male mature odnosno osmog razreda (ili devetog ovih novotarija sa reformama) pa sa njima bludniči...

Sve mi liči na zaista tešku pornjavu koja je čak i zakosnki kažnjiva , kod 'onih (drugih)'...

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Na ovom svijetu postoje stvari koje se postuju i koje se ne postuju, koje se vole i koje se mrze, koje se blagosiljaju i koje se kunu... tako razlikujemo stvari i ljude.

Tako da ne razumjem sto se uzbudjujete.

Ja nisam vala nikad imao mrznju prema vama, to je bilo zaljenje za vama i sad prezir vasih djela.

Nemogu ja vise vas pravdati sazaljenjem u sebi kad vidim koliko nepravde radite i koliko muke zadajte pravednima i nevinima.

Bez obzira sto neki niste ni svjesni sta radite.

Sudnji dan ce vam sigurno doci, a tad ce te biti obavijesteni kao i ja o tome sto smo smo i kako radili, do tad ....
    Last edited by Ego_and_his_own; 11-10-10 at 06:26.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

"And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

vjernici zadaju 1000x vise muke nego li bilo koji ateista,i to sakriveni iza crkve,dzamije itd itd.pa skoro svaki vladar je kroz istoriju trazio povod za rat kroz vjeru.a ti ne mos znat nikako je li on dobar covjek ili nije na osnovu toga sto se izjasnjava kao ateista.meni ne treba nikakav bog niti knjiga da mi govore sto znaci bit dobar ili los,kao ni svim normalnim ljudima
    a eo.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

Na ovom svijetu postoje stvari koje se postuju i koje se ne postuju, koje se vole i koje se mrze, koje se blagosiljaju i koje se kunu... tako razlikujemo stvari i ljude.

Tako da ne razumjem sto se uzbudjujete.

Ja nisam vala nikad imao mrznju prema vama, to je bilo zaljenje za vama i sad prezir vasih djela.

Nemogu ja vise vas pravdati sazaljenjem u sebi kad vidim koliko nepravde radite i koliko muke zadajte pravednima i nevinima.

Bez obzira sto neki niste ni svjesni sta radite.

Sudnji dan ce vam sigurno doci, a tad ce te biti obavijesteni kao i ja o tome sto smo smo i kako radili, do tad ....
    Koliko nepravde? Znas, i dalje ima mnogo mnogo vise vjernika na ovom svijetu od ateista, i skoro sva nepravda dolazi od njih jer vjernici su ti koji dijele i koji mrze. Ateisti ne vjeruju u boga, ali pored toga mi smo protiv religije bas zato sto je religija izvor najvecih nepravdi na ovom svijetu. Ti pojma nemas o cemu pricas.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Evo nešto iz struke.
    Nije bas da ti se petljam u struku, ali skoro svi teorijski pristupi u izučavanju ljudskog ponašanja kao socijalne kategorije imaju u svojoj osnovi određenu predstavu o ljudskoj prirodi. Polaze od nekih osnovnih pitanja o ljudskoj prirodi, nabrajaju razna pitanja ili dileme, a Dojč i Kraus od nekih 5-6 osnovnih dilema o ljudskoj prirodi navode i
    pitanje - Da li je ponašanje čovjeka određeno njegovim egoističkim motivima ili je interes za druge ljude isto dio ljudske prirode?
    Kompetitivna ili kooperativna priroda socijalnog ponašanja se opet dovodi u tijesnu vezu sa sujetom kao osobinom koja je manje vise karakteristika za sve zive individue.
    Sujeta je u sustini suptilna forma ispoljavanja egoizma. Kada neko prevari, ukrade, slaze, kad ga nadjaca ljubomora i posesivnost, uobraženost, gordost i arogancija.... dolazi do najsirovije manifestacije sebičnosti ili nedostatka osećaja povezanosti čojeka sa čojekom.
    Izražavanja egoizma je toliko rašireno u društvenim odnosima da se maltene smatra i normalnim socijalnim pojavama i samo mozemo da se pitamo ima li ima išta u ljudskoj svijesti osim egocentrizma. Svak na sebi svojstven nacim se trudi obuzdati licni egoizam, sakriti ga ili u najboljem slucaju do njega dograditi teorije, a vjera je najpogodnija i najdjelotvornija jer je potkrijepljena najvisim, uzvisenim ciljevima i vezom ne sa bilo kim nego sa Tvorcom.
    Quote Originally Posted by ducka View Post
    vjernici zadaju 1000x vise muke nego li bilo koji ateista...
    U prirodi je sve povezano pa i za slijepi egoizam sa jedne strane mora postojati i nesvesna naivnost sa druge strane. Jedno bez drugog ne funkcioniše i ne može dugo trajati. Samo zbog zajedničke povezanosti takav odnos spolja liči na ljubav, ali u sebi krije zametak budućeg velikog konflikta sa pogubnim bolom za obje strane.
    Bilo da se radi o muzu koji jako voli svoju zenu, pa je izbubeca sto je pogledala nekog nepoznatog u kafani, bilo o nekoj drugoj situaciji đe je skriveni kriterijum ljubavi ego-satisfakcija sve je isto samo se u finesama razlikuje.
    Darwudu je na primjer sa prakticne strane svejedno da li ćemo ja i Kvarni biti sa njim jer onih sest djevica koje nas sleduju neće njemu pripasti ako mi tamo ne dodjemo. Sa druge strane vjeru nam objasnjava i nameće kao cisti trgovački odnos koji funkcioniše po principu uslovne ljubavi: koliko daš, toliko ćeš i dobiti.
    Ljubav i trgovina, korist, profit... nekako ne idu zajedno, a opet znamo da je jedina bezuslovna ljubav, ljubav majke prema djetetu bilo da je ono mirno ka jagnje ili pokazuje agresiju koja je najčešće kompenzacija nedostatka snage i sigurnosti,....
    To mozemo uzmeti kao etalon cistote i necega đe nema mjesta egoizmu, sujeti, kombinacijama, trgovini... Opet znamo da trener voli najboljeg takmičara, učitelj svoga đaka koji najlakše rjesava njegove zadatke,... i jos mali milion primjera takvog odnosa đe je to vise sto se njihov uspjeh doživljava kao i svoj. Vraćajući se na one dileme sa pocetka to bi bila klasicna kombinacija kompetitivnog i kooperativnog.
    Svještenik voli vjernika koji ne sumnja, ne provjerava, ne postavlja nezgodna pitanja... direktor kompanija, ili preśednik države najviši voli saradnike koji ne protivrječe, a pozeljno je da čak i udvorički prihvataju sve što njihovi idoli plasiraju pa makar sve plamćelo i sve se rušilo. Kako to nazvati i kakvu teoriju doraditi zavisi, ali....

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Samo se vi drste tih vasih svestenika i vasih "prestvanika" vjere po kojima merite sto zelite, oni su vam "cvrsto" opravdanje da ste na pravom putu i da su vasa djela lijepa.

Bas ste mjeru sebi izabrali. po mjeri nema sto.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,949
    Thanked in
    1,461 Posts

Samo se vi drste tih vasih svestenika i vasih "prestvanika" vjere po kojima merite sto zelite, oni su vam "cvrsto" opravdanje da ste na pravom putu i da su vasa djela lijepa.

Bas ste mjeru sebi izabrali. po mjeri nema sto.

Zar ne primjecujes sta radis? Ti o nama sudis na osnovu religijske nepripadnosti. Ti mislis da mi radimo losa djela a ni ne poznajes nas. I to misljenje ti je zasnovano na tome sto nismo vjernici. Ti i nisi bas dobar Hriscanin.

Page 77 of 108 FirstFirst ... 276773747576777879808187 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks