genijalno je to što porediš mijenjanje vjere sa učlanjenjem u političku stranku
zaboravljaš da su ljudi u to vrijeme bili veoma pobožni jer nisu znali ono što mi danas znamo
ti hoćeš da kažeš da su ti veoma pobožni ljudi mijenjali vjeru tek tako zato što im je bilo bezveze da plaćaju PDV
samo mi navedi primjer u svijetu gdje je mijenjanje religije obavljano na miran način
jeste odvođena su u državnu "službu"
i ovdje zeliš da napraviš paralelu između modernog društva i tadašnjeg divljaštva
po tebi je odlazak u Janičare isto kao mijenjanje posla
ali je vidiš velika razlika u tomešto niko nije došao u Tagor, poturio mi nož pod grlo i odveo u Boy Electronics
šta vidimo iz Darwudovih riječi
može da se ko god hoće zanosi glupostima da su Turci bili toliko divni i dražesni da su neki napredni Crnogorci vidjevši tu svjetlost odlučili i da njih obasja sunce
pošto moj čukunđed i ogromna većina njegovih savremenika nije promjenio vjeru znači da nisu ni na nivou životinje (mora da su bili slijepi kada nisu viđeli tu veličanstvenu svjetlost - čitaj odsjaj jatagana) tako da bih zamolio bez pljuvanja po našim jadnim,glupim i slijepim precima.Oooo grehote
PS.
SEPTEMBAR mislim da si veoma pametan momak ali kada pokušavaš da popraviš nečiju izjavu i ispoliraš je da ne bi zvučala kao izjava nekog vida mržnje i nipodaštavanja(što imaš običaj, kao neki fini moderator) malo gubiš svoj stil

Bookmarks