Page 75 of 108 FirstFirst ... 256571727374757677787985 ... LastLast
Results 1,851 to 1,875 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by septembar View Post
    Kako da ti objasnim? Prelazak u islam ti je bio kao danas članstvo u DPS.
    Baš me zanima koliko bi ljudi danas promijenilo vjeru da nemora da plaća PDV.
    genijalno je to što porediš mijenjanje vjere sa učlanjenjem u političku stranku

zaboravljaš da su ljudi u to vrijeme bili veoma pobožni jer nisu znali ono što mi danas znamo
    ti hoćeš da kažeš da su ti veoma pobožni ljudi mijenjali vjeru tek tako zato što im je bilo bezveze da plaćaju PDV

samo mi navedi primjer u svijetu gdje je mijenjanje religije obavljano na miran način
    Ta đeca su odvođena u državnu službu. Zavisno kako ko uči i kako se pokaže bili bi raspoređivani u elitnu vojsku (Janičare) , ostale službe. Mehmed Sokolović je tako dogurao do Velikog vezira, najmoćnijeg čovjeka u carstvu posle sultana.
    jeste odvođena su u državnu "službu"
    i ovdje zeliš da napraviš paralelu između modernog društva i tadašnjeg divljaštva
    po tebi je odlazak u Janičare isto kao mijenjanje posla
    ali je vidiš velika razlika u tomešto niko nije došao u Tagor, poturio mi nož pod grlo i odveo u Boy Electronics

Čovjek oće samo da kaže da nije bilo većeg nasilja inače bi svi morali preći u islam.
    šta vidimo iz Darwudovih riječi
    Quote Originally Posted by Dawud View Post
    A da su Turci kao što ti kažeš širili islam na silu nije tačno...Jerbo za 500 godina i životinje znale kojoj vjeri moraju biti pokorni , a ne ljudi...
    može da se ko god hoće zanosi glupostima da su Turci bili toliko divni i dražesni da su neki napredni Crnogorci vidjevši tu svjetlost odlučili i da njih obasja sunce
    pošto moj čukunđed i ogromna većina njegovih savremenika nije promjenio vjeru znači da nisu ni na nivou životinje (mora da su bili slijepi kada nisu viđeli tu veličanstvenu svjetlost - čitaj odsjaj jatagana) tako da bih zamolio bez pljuvanja po našim jadnim,glupim i slijepim precima.Oooo grehote

PS.

SEPTEMBAR mislim da si veoma pametan momak ali kada pokušavaš da popraviš nečiju izjavu i ispoliraš je da ne bi zvučala kao izjava nekog vida mržnje i nipodaštavanja(što imaš običaj, kao neki fini moderator) malo gubiš svoj stil
    Last edited by Rakun; 05-10-10 at 00:44.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Zalosno je vidjeti ljude kao Rakun koji su u zabludi da oni nesto vise znaju od ljudi koji su zivjeli davno.

I ja sam bio u takvom ubedjenju zbog obrazovnog sistema koji nas je sve silio da prihvatimo perspektivu progresa sadasnjosti kao definiciju nazadnosti ljudkog znanja u istoriji.
    Dok nisam istrazivanjem otkrio da je u stvari suprotno.

Tako ti je to kad prihvatash tudje zakljucke bez argumenata samo zato sto ti je nametnut autoritet(kao djetetu).

Sto je josh tuznije ljudi koji su samljeveni kroz ovakav obrazovni sistem po cijenu zivota tvrde da su ti zakljuci njihovi i da ih niko nije tjerao da ih prihvate...

A tuga je u tome sto se na takav nacin sprecava razvoj individue, jer su sva vitalna pitanja zacepljena stereotipima i zabludama, za koja bi covjek imao prirodnu zelju da nadje sam odgovore.

Moja je jedina sreca sto nisam isao mnogo u skolu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pogledaj koliko u Sjevernoj i Južnoj Americi ima predstavnika predhrišćanskih religija a koliko na Evropskoj teritoriji nekadašnjeg Otomanskog carstva ima predislamskih (hrišćanstvo...) predstavnika.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Pogledaj koliko u Sjevernoj i Južnoj Americi ima predstavnika predhrišćanskih religija a koliko na Evropskoj teritoriji nekadašnjeg Otomanskog carstva ima predislamskih (hrišćanstvo...) predstavnika.
    UPRAVO JE TO POENTA

Odgovori mi nešto, da li su ti iz južne i sjeverne amerike mijenjali vjeru na miran način ??

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Ego_and_his_own View Post
    Zalosno je vidjeti ljude kao Rakun koji su u zabludi da oni nesto vise znaju od ljudi koji su zivjeli davno.

I ja sam bio u takvom ubedjenju zbog obrazovnog sistema koji nas je sve silio da prihvatimo perspektivu progresa sadasnjosti kao definiciju nazadnosti ljudkog znanja u istoriji.
    Dok nisam istrazivanjem otkrio da je u stvari suprotno.

Tako ti je to kad prihvatash tudje zakljucke bez argumenata samo zato sto ti je nametnut autoritet(kao djetetu).

Sto je josh tuznije ljudi koji su samljeveni kroz ovakav obrazovni sistem po cijenu zivota tvrde da su ti zakljuci njihovi i da ih niko nije tjerao da ih prihvate...

A tuga je u tome sto se na takav nacin sprecava razvoj individue, jer su sva vitalna pitanja zacepljena stereotipima i zabludama, za koja bi covjek imao prirodnu zelju da nadje sam odgovore.

Genijalno posebno ova zadnja rečenica
    a što se tiče argumenata sjutra ujutro

za početak mi navedi gdje je to uvedena nova religija na miran i civilizovan način
    HRIŠĆANSTVO JE I U RIM UŠLO VEOMA NASILNO

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Ti ih trebash vise nego iko odje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    UPRAVO JE TO POENTA

Odgovori mi nešto, da li su ti iz južne i sjeverne amerike mijenjali vjeru na miran način ??
    Idem spavat ...
    samo razmisli kako to da čitava Južna Amerika priča španski i portugalski i katolčke je vjere a na Balkanu malo ljudi priča turski i islam nije najmasovnija religija.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Mislis kako neko moze da misli da zna vise od primitivnih ljudi koji su sjedjeli oko logorske vatre i nagadjali starost Zemlje? Ili kako neko moze da zna vise od ljudi koji su bili spremni da pobiju sve koji se ne slazu sa njihovim vjerovanjima koja su se kasnije ipak pokazala netacnim? Zaista, kako neko moze tako nesto da pomisli
    Kakva ironija. Pa prvi ti kao vjernik prihvatas gluposti servirane od strane autoriteta bez ikakvih validnih argumenata.
    A vidi se da nisi.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Idem spavat ...
    samo razmisli kako to da čitava Južna Amerika priča španski i portugalski i katolčke je vjere a na Balkanu malo ljudi priča turski i islam nije najmasovnija religija.
    A to samo treba da se pozabavi malo materijom pa da prouci i sam shvati da u tom periodu religija je bila baza drustvenog ustrojstva, i religijski spisi Zakon po kojem se sudilo.

Stoga kad bi nasao na koji nacin je otomansko carstvo ubiralo porez znao bi da je turcima odgovaralo da populacija ostane u drugu vjeru jer su im tako mogli ubirat harac(porez), jer oni nisu mogli ubirat harac muslimanima(vjernicima) jer je to zabranjeno. To je i bio nacin da se dio populacije konvertuje u Islam cisto ekonomskim pritiskom.

Ono sto su oni radili jeste da su klasifikovali Hriscane kao "nevjernike" sto je protivno Kuranu ali koristeci se slobodom tumacenja istog oni su praktikovali nasilno ubiranje poreza od muslimana (Hriscana).

Da ste oboje se edukovali mogli bi ste i iz gorskog vijenca nauciti taj detalj ali vi ste "obrazovani".

Danas nije nista drukcije, samo se umjesto religije koriste IMF, World Bank i WTO da se postignu isti rezultati. Danas presjednici juce Kraljevi i Sultani, akteri se mijenjaju ali je igra ista.

Ja stvarno imam osjecaj da niste mrdnuli od osnovnih skolskih knjiga, kao da su vam mozak oprali i zacementirali u mjesto te nemozete nista dublje dosec.

Vi treba prvo da se odreknete svog toga smeca sto su vas napunili pa da iznova trazite znanje. Jer religija nije to sto vi nagadjate vec je vjera pitanje sustine ljudskog bica.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

Quote Originally Posted by LudnicaKovin View Post
    Mene interesuje jedna stvar, evo da pitam javno muslimane odavde:

Kako se vi osjecate kad znate da su vasi preci, pradjedovi cukundjedovi i ostalo bili pravoslavni i kad znate da su promjenili vjeru na silu?

Znaci, da li vam je svejedno zbog toga ili vas na neki nacin grize savjest i u dusi i dalje postujete svoju davnu nekadasnju vjeru?

Samo toliko, nadam se da mi nece obrisat ovu poruku jer nije zlonamjerna ni najmanje, vec me samo zanima iskreno osjecanje tih ljudi.

Sve najbolje svima, svi smo ljudi, ne treba da se dijelimo, nego etoo....
    Tesko da iko moze odgovarat u ime svojih djedova i pradjedova.... ali ja mogu rec za sebe.

Ja sam porijeklom od plemena koje se ja mislim jedino moze pohvalit da tamo nije turska noga nikad krocila, zato hocu i da odem sa mojim drugom sejdom da razbijemo taj stereotip.

Salu na stranu, ja sam svojevoljno prihvatio da budem Musliman posto sam upucen da je to jedina prava vjera.

Posto mi je dato znanje smisla Islama i sta to znaci biti Musliman, ja imam poteskocu da razumijem ljude koji imaju vrlo povrsno znanje kao i naopako shvatanje Islama. Nemogu a da ne kazem da je takvih dosta koji kazu i da su Muslimani.
    Svakako kao neko ko je rodjen kao Crnogorski Pravoslavni Hriscanin mogu potvrditi da je isti slucaj sa Hriscanima koji neznaju sta njihova vjera znaci. Znam da smijesno zvuci ali 99% ljudi koje ja znam da se prestavljaju Hriscanima neznaju mnogo o svojoj vjeri, vec je neki cak vezu sa nacional-sovinizmom i fasizmom. Nesto sto je nespojivo sa Hristovim ucenjem. takodje Bozic i badnjaci i uskrs i paljenje svijeca nema nista sa Hristovim ucenjem.

Moram ti priznati da je veoma tesko razgovarati sa ljudima koji su obrazovani o vjeri preko TV-a i novina pa i skole jer su oni nauceni naopako, i svode svoju vjeru na tradiciju a to svakako nema nista zajednicko.
    Vjera je individualni "dogovor" sa Bogom i taj cin mora biti svojevoljan a ne pod pritiskom bilo familije bilo drustva.

Ono sto ja nalazim najteze za objasniti jeste da je vjera koju je Hrist propovijedao ista vjera koju je Muhamed propovijedao. Ljudi su toliko dezinformisani lazima u medijima da jer prakticno nemoguce za njih da shvate ovu cinjenicu.

Stoga kad ja kazem da sam Musliman(u prevodu: Vjernik), ja se nisam odrekao Hristovog ucenja vec cak naprotiv ja sam ga prihvatio kao svoje, bash kao sto ga je i Muhamed prihvatio i potvrdio za mesiju.

Bog je samo jedan!

Zdravo bila!

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Idem spavat ...
    Mi smo veća mudovišta pa se nismo dali,a osim toga po Darwudu smo bili (i još smo) na nivou virusa tako da ne kapiramo baš najbolje

ti meni ne odgovori na prosto pitanje
    navedi jedan slučaj mirnog i civilizovanog uvođenja nove religije u neki kraj svijeta
    Hinduizam čak i ne osuđuje takav rat !!!!!!
    šta ono bješe džihad ???
    u glavnom ne možeš nazvati nasiljem ni uvođenje hrišćanstva u Afriku ali te misionare niko nije zvao da prave crkve po afričkim selima i uvode zakon obaveznog školovanja (u čijim školama ??)
    da ne pominjem američki kontinent
    ratove u Britaniji (Između Hrišćana!!!)
    Ratove po evropi
    Ratove na balkanu
    Krljanje Jevreja

PS.
    sam si rekao da Budizam nije religija tako da ga ne navodi
    mada je interesantna činjenica to što je Budizam jedino skoro u potpunosti miroljubivo učenje a nema boga.
    što nam govori šta ?
    Last edited by Rakun; 05-10-10 at 08:33.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Salu na stranu, ja sam svojevoljno prihvatio da budem Musliman posto sam upucen da je to jedina prava vjera.
    To je bio tvoj izbor na koji te niko nije prisilio
    Kao što je bio tvoj izbor i da ne ideš u školu

Znam da smijesno zvuci ali 99% ljudi koje ja znam da se prestavljaju Hriscanima neznaju mnogo o svojoj vjeri, vec je neki cak vezu sa nacional-sovinizmom i fasizmom. Nesto sto je nespojivo sa Hristovim ucenjem. takodje Bozic i badnjaci i uskrs i paljenje svijeca nema nista sa Hristovim ucenjem.
    jedno je šta piše da je Hessus govorio, drugo je šta se primjenjuje u praksi
    Hrišćanstvo kada pogledaš dublja nema mnogo veze sa onim što je Hessus navodno govorio
    Otvoreno se krši ono što je navodno pričao
    U nekakvoj nejvećoj Crnogorskoj svetinji-Ostrogu imaš prodavnicu u sklopu crkve,a Hessus je dao po pič** trgovcima ISPRED hrama (a prodavnica pod ostrog JE U SASTAVU CRKVE)

Sjećaš se (ako si čitao Novi Zavjet)Hessusovih riječi
    parafraziram
    "lakše će kamila proći kroz iglene uši nego što će bogataš ući u carstvo nebesko"
    Reci sad Koji je to crkveni glavešina siromah ??
    Džihad u prevodu znači borba sa samim sobom ali bez obzira na to ona se danas prevodi kao Sveti Rat
    Svi oni su pričali o miru ,ljubavi,leptirićima i travi ali jedno je teorija , a drugo praksa
    Da vi vjernici nemate tu praksu da pišete jedno , a radite drugo ne bi bilo 90% ratova na planeti zemlji

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

navedi jedan slučaj mirnog i civilizovanog uvođenja nove religije u neki kraj svijeta
    Pises li ti to ozbiljno ili je u pitanju neki vic? Znas li ti kako sad na primjer rade razmi misionari po Africi ili mislis da svi tamo idu pa toljagama po narodu i nasilno ih u crkve dovode.
    Crkva je svoj marketing gradila dvije iljade godina i da je to bilo silom odavno bi je djao ponio.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nakon što je Poslanik s.a.w.s. osvojio Meku, obratio se ljudima riječima: “Vi ste sada slobodni”. Nije ih prisilio da prihvate islam uprkos njegovoj odlučujućoj pobjedi. Ovaj princip tokom vjekova muslimani su bili dužni slijediti, što su uglavnom i radili.
    Najočigledniji dokazi da se islam nije širio sabljom je Španija kojom su vladali 800 godina, Arabijom 1400 godina, u Indiji oko 1000 godina itd. Danas su 80% stanovništva Indije nemuslimani. Da su samo htjeli mogli su svakoga preobratiti islamu, obzirom da su imali u svakoj od navedenih zemalja moć za tako nešto. Indonezija je zemlja sa najvećim brojem muslimana u svijetu. U Maleziji su većina stanovnika muslimani. Zapitajmo se koja je to muslimanska vojka ikada kročila u ove dvije zemlje? Islam se takođe širio obalama istočne Afrike. Ako je islam širen sabljom, koja je to islamska armija boravila na njenom tlu?!
    Obzirom da kolonizacija počiva na uzurpiranju agrokulture i resursa okupirane zemlje, da zanemaruje napredak civilizacije, industrije i kulture – istorija je svjedok da islamska osvajanja nisu bila ni nalik ovome. Nekadašnja Andaluzija (Španija) je cvetala za vrijeme muslimanske vlasti. Prosperila je na svim poljima života i bila je superiornija od svih evropskih država u svakom pogledu. Borba „na Božijem putu“ da bi se postigao ratni plijen je islamom zabranjena i smatra se zločinom. Poslanik a.s. je jednom upitan o osobi koja se bori na Božijem putu da bi postigla ratni plijen. Odgovorio je: „Uskraćena mu je Allahova nagrada“! Ovu izjavu je ponovio dva puta, što ima za cilj da se naglasi važnost.
    Sve i da se islam širio nasiljem, novi obraćenici bi u vjeri ostajali samo dok opasnost ne prođe. Na prostorima balkana, takođe se želi prikazati da je islam širen nasiljem. Međutim, čitajući knjige tog vremena koje nisu islamske, čak naprotiv, pisali su ih pravoslavni velikani tog vremena, očigledno je da ljudi nisu silom prilazili islamu. Jasan dokaz tome je “Gorski Vijenac” Petra Petrovića Njegoša, u kojem se čovjek koji je primio islam obraća pravoslavnim hrišćanima tog vremena riječima: “Kakva jaja, poste i badnjake vi na pravu vjeru tovarite…Više valja dan klanjanja jedan, no krštenja četiri godine”. Iz ovih riječi lako se da zaključiti da ovaj musliman nije silom prihvatio drugu vjeru.
    Danas je u Americi islam vjera koja se najbrže širi. Vjera koja se najbrže širi u Evropi, takođe, je islam. Koja to sablja tjera ljude po Zapadu da u tako velikom broju prihvataju islam?! Dr. Joseph Adam Pearson je jednom lijepo rekao: „Ljudi koje brine da će jednog dana nuklearno oružje doći u ruke Arapa, zaboravljaju da je islamska bomba već bačena. Pala je onog dana kada je Muhammed rođen”.
    U svojoj knjizi “Allah je potpuno drugačiji”, njemačka orijentalistkinja Sigrid Hunke, negira tvrdnje da je islam širen sabljom. Napisala je: “Tolerantnost Arapa je igrala važnu ulogu u širenju islama, nasuprot lažnoj tvrdnji da je islam širen ognjem i mačem, što je neosnovan i nepravedan napad na islam'' (*2- Hunke, Sigrid, Allah ist ganz anders. Horizont Verlag, p 42). Takođe je napisala: ''Hrišćani, Jevreji, Sabejci, Pagani... prihvatali su islam sopstvenom, slobodnom voljom”.

šta ono bješe džihad ???
    Džihad nije propisan sa ciljem primoravanja ljudi da prihvate islam, niti sa ciljem širenja nereda i straha među ljudima. Iako pojam "džihad" asocira zapadni svijet na nasilje, osnovni pojam ove riječi nema ništa sa tim. Pojam džihad je izveden iz korijena dž-h-d (truditi se, zalagati se). Džihad predstavlja svaki napor u aktivnostima za progres, blagostanje pojedinca i društva. U užem smislu znači i oružanu borbu, odbranu zemlje, slobode, uvjerenja, časti i drugih vrijednosti pomoću sile, ukoliko ne postoji drugi način. On znači samonaprezanje na Božjem putu, vođenje koristnog života, nastojanje da se društvo učini moralnim i pravednijim. Džihad takođe predstavlja borbu protiv svega što je destruktivno, pa čak i borbu protiv nepismenosti. Cilj džihada nije politička dominacija i hemegonizacija svijetom, dok je cilj islama osuđivanje sile, razaranja i bilo koje nepravde počinjene ljudskom rodu, ma koje vjere bili izvršioci ili tlačeni.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    2
    Thanks Thanks Received 
    35
    Thanked in
    25 Posts

To je bio tvoj izbor na koji te niko nije prisilio
    Kao što je bio tvoj izbor i da ne ideš u školu

jedno je šta piše da je Hessus govorio, drugo je šta se primjenjuje u praksi
    Hrišćanstvo kada pogledaš dublja nema mnogo veze sa onim što je Hessus navodno govorio
    Otvoreno se krši ono što je navodno pričao
    U nekakvoj nejvećoj Crnogorskoj svetinji-Ostrogu imaš prodavnicu u sklopu crkve,a Hessus je dao po pič** trgovcima ISPRED hrama (a prodavnica pod ostrog JE U SASTAVU CRKVE)

Sjećaš se (ako si čitao Novi Zavjet)Hessusovih riječi
    parafraziram
    "lakše će kamila proći kroz iglene uši nego što će bogataš ući u carstvo nebesko"
    Reci sad Koji je to crkveni glavešina siromah ??
    Džihad u prevodu znači borba sa samim sobom ali bez obzira na to ona se danas prevodi kao Sveti Rat
    Svi oni su pričali o miru ,ljubavi,leptirićima i travi ali jedno je teorija , a drugo praksa
    Da vi vjernici nemate tu praksu da pišete jedno , a radite drugo ne bi bilo 90% ratova na planeti zemlji
    Eto vidim da znash, ali zasto zanemarujesh nekoliko cinjenica?

1. hriscanstvo se prakticno rasirilo svudje po svijetu u prvom vijek vec znaci nepunih 100 godina. Postoje podaci da su postojale hriscanske zajednice cak u irskoj prije kraja prvog vijeka. Hriscanske zajednice prakticno nicu kao pecurke poslije kise svugdje po evropi. Djela Apostolska opisuju formiranje rane crkve (u prevodu: zajednice) gdje ljudi zive u potpunoj ljubavi medju sobom. rasprodajuci sve sto imaju i dijeleci medju sobom.
    2. Rim je prakticno usao u progon protiv hriscana koji su ubijani gdje god su nadjeni, cak je i Nero poludio od njih.
    3. Rimsko carstvo je kofiskovalo Hriscansku religiju koja je prakticno bila svudje, hriscanska svjedocanstva su proglasena nezakonitim (na nikejskom saboru od strane manje 10% ukupnog broja prestavnika hriscana) odbacena su mnoga jevandjelja i mnogi spisi proglaseni apokrifnim.
    4. vatikan je falcifikovao dokumenta vezana za Konstatina da je on bio Hriscanin , a u stvari je on bio obozavalac Sunca.
    5. U tom periodu hriscani su masovno bili progonjeni i ubijani. Mi cak imamo Bogumile koji su proglaseni hereticima i potpuno su istrijebljeni sa nasih podrucja. A to nije nista hriscani su ubijani svudje po evropi u ime "Hriscanstva".
    6. Rimsko carstvo nikad nije prestalo da postoji. Samo je promijenilo Face i uzelo religisku formu i zajahalo u 1000 godina vladavine, dok kuga nije dokusurila trecinu evrope i dok...
    7. Se nije pojavio Muhamed sa Islamom.
    8. Muhamedu se objavljuje treci dio knjige koji prethodno objavljen Jevrejima i Hriscanima u kojem se objelodanjuje sta su oni radili sa knjigom i kako su sakrivali sto je u njima pisano.
    9. Knjiga koja se naziva Kuran postaje garant autenticnosti sve 3 knjige i Muhamed potvrdjuje Isusa kao mesiju.
    10. Ujedinjuju se arapska plemena i formira se prva islamska zajednica.
    11. Muhamed umire i nastaje gradjanski rat ko ce ga naslijediti.
    12. Razvoj otomanskog carstva je pokazao da je profit bitniji od vjere i sistem koji je razvijen u novostecenim teritorijama postao je plodno tlo za korupciju i pokazalo pravu sliku sultanske imperije.
    13 Pojava Islama je pomogla konsolidaciju Evropske bolesne monarhije koja je oronula u grijeh i izopacenost.

Kao sto mozesh vidjeti iz ovih fakata, vjera je uvijek bila predmet zloupotrebljavanja onih sila kojima je bilo cilj da obesmisle samu vjeru (Ono sto se u skriptama naziva Vavilon ili Rim ili Civilizacija). Jer ti covjeka nemozesh unistiti dok mu ne unistitsh vjeru.

Danas nije nista drukcije vec je josh gore. Koriste se masovni mediji da se manipulise misljenje masa, koriste se skolski sistemi takodje. Elitizam ili "Super Ljudi" niceovske teorije vladaju iza kulisa i odredjuju sudbine masa.

Medjutim, poenta vjere nije u tome sto oni pokusavaju da zarobljavaju individuu u massovnim organizovanim religiskim institucijama, vec bash u suprotnom sto vjera oslobadja individuu u njenom manifestu svijetu.

Vjera/Religija je individualni odnos sa Bogom koji je sustina covjeka.

To je ono sto oni zanemaruju i sto ce biti njihova finalna greska. tako je i proreceno.
    Last edited by Ego_and_his_own; 05-10-10 at 09:22.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Arrow

Mabus, igrash li ti preferans?
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

.................................................. ...........
    Last edited by NegroDag; 05-10-10 at 14:25.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Pises li ti to ozbiljno ili je u pitanju neki vic? Znas li ti kako sad na primjer rade razmi misionari po Africi ili mislis da svi tamo idu pa toljagama po narodu i nasilno ih u crkve dovode.
    Crkva je svoj marketing gradila dvije iljade godina i da je to bilo silom odavno bi je djao ponio.
    Kao što sam i napisao ali ne čitaš cijeli tekst

da li je te misionare neko zvao ili su sami ušli gradeći crkve i svoje škole
    s'obzirom da su uveli zakon o obaveznom školovanju, šta misliš ko je predavao u tim školama ???šta misliš da je bila obavezna literatura ?

identično je sa djecom Sjeverno Američkih Indijanaca koja su po zakonu morali pohađati osnovnu školu (ko su bili nastavnici ??) takođe su im u istim školama davali nova imena i prezimena. Zašto danas nemaš indijanaca koji se zovu Brza Kornjača,Veliki Bivo,Mali Gavran itd...

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Quote Originally Posted by NegroDag View Post
    Vjera je stvar osjecaja. Ljudi mogu mjenjati vjeru i to je stvar licnog izbora i nema pravo niko nikoga da osudjuje na to, a nedaj Boze da vrijedja uvjerenje.
    Imam ja potpuno pravo da osudjujem vjeru i da radim sto mi je drago. Imas i ti pravo da meni kazes da ja grijesim i da bog postoji. Razlika izmedju mene i tebe je sto ja to mogu da uradim sa cvrstim argumentima i dokazima, ti ne mozes.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Imam ja potpuno pravo da osudjujem vjeru i da radim sto mi je drago. Imas i ti pravo da meni kazes da ja grijesim i da bog postoji. Razlika izmedju mene i tebe je sto ja to mogu da uradim sa cvrstim argumentima i dokazima, ti ne mozes.

Ja poslije svih gore navedenih argumenata i dokaza o postojanju Boga, nemam nista da dodam. A kamoli da ulazim u polemiku sa Vama. Ja sam na ovom postu da procitam komentare i misljenja pametnih forumasa ( a ima ih dovoljno), da uporedim ista, a nisam tu da vrijedjam nicija ubjedjenja i osjecaj zadovoljstva. Covjek kad nije siguran u svoje, pokusava da lijeci rane vrijedjajuci ostale, drugacije. Svaki sljedeci komentar je suvisan. A ja licno zelim da Vam Svemoguci Bog prosvijetli razum i uputi Vas na pravi put. İ Hriscanstvo i İslam su vjere mira. Nadam se da cete pronaci sebe u jednoj od navedenih.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Quote Originally Posted by NegroDag View Post
    Ja poslije svih gore navedenih argumenata i dokaza o postojanju Boga, nemam nista da dodam. A kamoli da ulazim u polemiku sa Vama. Ja sam na ovom postu da procitam komentare i misljenja pametnih forumasa ( a ima ih dovoljno), da uporedim ista, a nisam tu da vrijedjam nicija ubjedjenja i osjecaj zadovoljstva. Covjek kad nije siguran u svoje, pokusava da lijeci rane vrijedjajuci ostale, drugacije. Svaki sljedeci komentar je suvisan. A ja licno zelim da Vam Svemoguci Bog prosvijetli razum i uputi Vas na pravi put. İ Hriscanstvo i İslam su vjere mira. Nadam se da cete pronaci sebe u jednoj od navedenih.
    Kao prvo, nisi dao nijedan dokaz. Potrazi definiciju dokaza pa ces vidjet da sam u pravu. Kao drugo, Hriscanstvo i Islam su samo u teoriji religije mira. Istorija je pokazala da su se u praksi pokazale kao mnogo razorne religije. Ja sam vec na pravom putu. Ne treba mi imaginarni prijatelj da njime opravdavam svoje postupke i da njega krivim kad nesto podje naopako. Sam sam odgovoran za sve sto uradim ili ne uradim. A vecina vjernika danas i koristi vjeru kao opravdanje za odbacivanje odgovornosti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kao prvo, nisi dao nijedan dokaz. Potrazi definiciju dokaza pa ces vidjet da sam u pravu. Kao drugo, Hriscanstvo i Islam su samo u teoriji religije mira. Istorija je pokazala da su se u praksi pokazale kao mnogo razorne religije.
    Na zalost, ne poznajes dovoljno ni jednu od ovih religija, inace bi poznavao i primere koji pobijaju tvoju tvrdnju.

Ja sam vec na pravom putu.
    Bravo, ako se zaista i drzis njega. Da li znas gde te tvoj odabrani put vodi ili ides samo nasumice glavom unapred?

Ne treba mi imaginarni prijatelj da njime opravdavam svoje postupke i da njega krivim kad nesto podje naopako. Sam sam odgovoran za sve sto uradim ili ne uradim.

A vecina vjernika danas i koristi vjeru kao opravdanje za odbacivanje odgovornosti.
    Sa ovime se slazem, na zalost je upravo tako, da je danas vernicima u vecini izgovor njihova religija za mnogo toga, medjutim, kao i po svakom pitanju, uopstavanje vodi ka pogresnom zakljucku, jer ima i ovakvih i onakvih vernika, a to je cinjenica koju ne treba zapostaviti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Naravno da je bilo dosta slučajeva u kojima su religije širene potpuno mirnim putem. Recimo, austronezijski narodi su prihvatili islam bez ikakve vojne intervencije, samo posredstvom učenjaka i trgovaca. Mislim prije svega na Indonežane i Maležane. Par arapskih trgovaca je došlo u sredinu koja je bila mješavina indijskog budizma, lokalnog paganizma i kineskog budizma, donijeli su sa sobom islam i pošto je islam bio bolje organizovan, stanovništvo ga je jako brzo primilo i uskoro su te zemlje postale 100% islamske. Inače su Malajci i Indonežani dobri prijatelji i vrsni domaćini, moj ujak je tamo proveo 5 mjeseci radeći, nikad se nije osjetio diskriminisanim, a kolege su ga non stop zvale kući na ručak. Posjećivali su se međusobno takođe za najveće vjerske praznike.
    "ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kao što sam i napisao ali ne čitaš cijeli tekst

da li je te misionare neko zvao ili su sami ušli gradeći crkve i svoje škole
    s'obzirom da su uveli zakon o obaveznom školovanju, šta misliš ko je predavao u tim školama ???šta misliš da je bila obavezna literatura ?

identično je sa djecom Sjeverno Američkih Indijanaca koja su po zakonu morali pohađati osnovnu školu (ko su bili nastavnici ??) takođe su im u istim školama davali nova imena i prezimena. Zašto danas nemaš indijanaca koji se zovu Brza Kornjača,Veliki Bivo,Mali Gavran itd...
    Misionare niko ne zove, a pitanje ti je cak i neozbiljnije od prethodnog. Zbilja im je teski grijeh sto otvaraju skole i uce ih citati i pisati, sto ih lijece od malarije, uce kako bolje obradjivati zemlju i da malo manje zavise od ćudi prirode. Sto ih uce onim osnovnim religioznim motom da se pomazu medjusobno, a ne da otimaju.....
    Iskreno, nemam pojma kako se sad zovu, Indijanci ali mislim da im je bolje sto kao ja i ti koriste kompjutere nego da gologuzi skacu oko njega i ono ughhhhhhh pa tomahawkom po njemu i kad savladaju paklenu masinu ispuse lulu mira.

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Quote Originally Posted by Vestalka View Post
    Na zalost, ne poznajes dovoljno ni jednu od ovih religija, inace bi poznavao i primere koji pobijaju tvoju tvrdnju.
    Dobro poznajem ove religije i znam razliku izmedju dokaza i prazne price koju iznose vjernici koja na prvi pogled zvuci pametno nekom ko se ne razumije u temu. Te fore ne prolaze kod mene.
    Quote Originally Posted by Vestalka View Post
    Sa ovime se slazem, na zalost je upravo tako, da je danas vernicima u vecini izgovor njihova religija za mnogo toga, medjutim, kao i po svakom pitanju, uopstavanje vodi ka pogresnom zakljucku, jer ima i ovakvih i onakvih vernika, a to je cinjenica koju ne treba zapostaviti.
    Zato sam rekao vecina a ne svi. Znam jer su skoro svi koje poznajem vjernici koji niti su procitali svoju "svetu" knjigu niti znaju zasto vjeruju a prvi su u redu da proklinju boga kad se nesto lose desi ili da ga pohvale za sopstvene zasluge kao na primjer kad poloze ispit itd. Jednostavno ne znaju da preuzmu odgovornost. Srecom dvojicu sam uspio da ubijedim da bog ne postoji. Svijet je vec malo bolje mjesto...
    Last edited by VanjaTheMan; 06-10-10 at 13:28.

Page 75 of 108 FirstFirst ... 256571727374757677787985 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks