Page 74 of 108 FirstFirst ... 246470717273747576777884 ... LastLast
Results 1,826 to 1,850 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mene interesuje jedna stvar, evo da pitam javno muslimane odavde:

Kako se vi osjecate kad znate da su vasi preci, pradjedovi cukundjedovi i ostalo bili pravoslavni i kad znate da su promjenili vjeru na silu?

Znaci, da li vam je svejedno zbog toga ili vas na neki nacin grize savjest i u dusi i dalje postujete svoju davnu nekadasnju vjeru?

Samo toliko, nadam se da mi nece obrisat ovu poruku jer nije zlonamjerna ni najmanje, vec me samo zanima iskreno osjecanje tih ljudi.

Sve najbolje svima, svi smo ljudi, ne treba da se dijelimo, nego etoo....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    A ti gledas golotinju na ulici i jos nama odje pricas o tome i navodis nas na bludnicenje. Ne smijem ni pomisliti kako ces proci zbog toga ali onih sest djevica neces gledati
    Ahh...đe me nađe...teško meni...Allah zna da ako bih ovdje spuštao glavu da bih udarao glavom u stubove...tako bih oštetio zdravlje...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by LudnicaKovin View Post

Kako se vi osjecate kad znate da su vasi preci, pradjedovi cukundjedovi i ostalo bili pravoslavni i kad znate da su promjenili vjeru na silu?

Znaci, da li vam je svejedno zbog toga ili vas na neki nacin grize savjest i u dusi i dalje postujete svoju davnu nekadasnju vjeru?

Samo toliko, nadam se da mi nece obrisat ovu poruku jer nije zlonamjerna ni najmanje, vec me samo zanima iskreno osjecanje tih ljudi.

Nije ti pitanje na mjestu...Jer su i tvoji davni preci bili ateisti ili mnogobožci pa su na silu primili pravoslavlje...Ne poštujem ništa što se radi na silu...A da su Turci kao što ti kažeš širili islam na silu nije tačno...Jerbo za 500 godina i životinje znale kojoj vjeri moraju biti pokorni , a ne ljudi... Propis u Kuranu Sura Bekara 256 glasi; U vjeru nema prisiljavanja – Pravi put se jasno razlikuje od zablude! Onaj ko ne vjeruje u šejtana, a vjeruje u Allaha – drži se za najčvršću vezu, koja se neće prekinuti. – A Allah sve čuje i zna.
    Last edited by Dawud; 03-10-10 at 00:42.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ateisti ili mnogobosci nije isto, to je opredeljenje, ovo je vjera, nesto sto ti je rodjenjem dato, nego nema veze, otprilike mi je jasno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

e ako odje nije bilo prisiljavanja onda stvarno,realnost je realnost.
    a eo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Propis u Kuranu Sura Bekara 256 glasi; U vjeru nema prisiljavanja – Pravi put se jasno razlikuje od zablude! Onaj ko ne vjeruje u šejtana, a vjeruje u Allaha – drži se za najčvršću vezu, koja se neće prekinuti. – A Allah sve čuje i zna.
    a vi ste onda jebali jeza

Thanks Thanks Given 
    456
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Quote Originally Posted by ducka View Post
    e ako odje nije bilo prisiljavanja onda stvarno,realnost je realnost.
    Ma pusti ga vidis da ne zna sta prica.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Nije ti pitanje na mjestu...Jer su i tvoji davni preci bili ateisti ili mnogobožci pa su na silu primili pravoslavlje...Ne poštujem ništa što se radi na silu...A da su Turci kao što ti kažeš širili islam na silu nije tačno...Jerbo za 500 godina i životinje znale kojoj vjeri moraju biti pokorni , a ne ljudi... Propis u Kuranu Sura Bekara 256 glasi; U vjeru nema prisiljavanja – Pravi put se jasno razlikuje od zablude! Onaj ko ne vjeruje u šejtana, a vjeruje u Allaha – drži se za najčvršću vezu, koja se neće prekinuti. – A Allah sve čuje i zna.
    Da se razumijemo nešto Darwude
    većina Muslimana sa ovih prostora je te vjeroispovjesti jer je to da su Turci širili islam nasilno JESTE U POTPUNOSTI TAČNO (podvukao sam u tvome postu rečenicu kojom ti ti potvrđuješ)

ali svaka vjera se nameće prisilom tako da ne brigaj brigu niste vi ništa posebno
    Pola Dalmacije su sada katolici jer su im preci morali mjenjat vjeru u Katolicizam.
    Američki Indijanci su Hrišćani jer su na to NATJERANI
    Crnogorci su poslije cijepanja hrišćanstva bili Katolici pa su srbi(Sava) došli i "fino" ih zamolili da pređu u pravoslavlje
    Crnci u africi su primorani da pređu u hrišćanstvo

tako da se ne uzrujavaj previše kad ti neko kaže da si musliman jer ti je čukunđed MORAO da pređe u islam (a u ostalom Islam je kopirano hrišćanstvo-da ne kažem plagijat)
    i da izmišljaš da nije tako,samo zato što egdje piše da Bog ne podržava nasilno naturanje vjere. VJEROSPOVJEST SE I NATURA NASILNO JER DRUGAČIJE NE MOŽE
    Last edited by Rakun; 03-10-10 at 02:06.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    Da se razumijemo nešto Darwude
    većina Muslimana sa ovih prostora je te vjeroispovjesti jer je to da su Turci širili islam nasilno JESTE U POTPUNOSTI TAČNO (podvukao sam u tvome postu rečenicu kojom ti ti potvrđuješ)

ali svaka vjera se nameće prisilom tako da ne brigaj brigu niste vi ništa posebno
    Pola Dalmacije su sada katolici jer su im preci morali mjenjat vjeru u Katolicizam.
    Američki Indijanci su Hrišćani jer su na to NATJERANI
    Crnogorci su poslije cijepanja hrišćanstva bili Katolici pa su srbi(Sava) došli i "fino" ih zamolili da pređu u pravoslavlje
    Crnci u africi su primorani da pređu u hrišćanstvo

tako da se ne uzrujavaj previše kad ti neko kaže da si musliman jer ti je čukunđed MORAO da pređe u islam (a u ostalom Islam je kopirano hrišćanstvo-da ne kažem plagijat)
    i da izmišljaš da nije tako,samo zato što egdje piše da Bog ne podržava nasilno naturanje vjere. VJEROSPOVJEST SE I NATURA NASILNO JER DRUGAČIJE NE MOŽE
    To je problem sa tvojim znanjem činjenica...ali ne i sa mojim...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Film: Isus - Isa a.s. - po islamski http://www.islamskitv.com/index.php?...&vid_id=100660
    Last edited by Mabus; 04-10-10 at 16:48.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Širenje isalma na silu nije bila opšta pojava i državna politika Otomanskog carstva ali je bilo slučajeva i to obično neki blaži oblik prinude ili diplomatske pogodbe.

Naprimjer neko napravi neku pizdariju (ubistvo) i pobjegne sa familijom tražeći utočište kod kapetana Mušovića u Nikšić, kod drugog u Podgoricu , Skadar, Mostar, Berane, ...
    Uslovi obično budu možeš da zadržiš hrišćansku vjeru ali da živiš na imanju blizu granice tako da budeš prva linija odbrane ali ako hoćeš da živiš bliže naseljenom mjestu moraš primit islam i onda ćemo ti vjerovat tek posle nekog vremena. Ili možeš živjet i blizu "opasne granice" i primit islam a onda te oslobađamo harača (poreza) ...i slično. Dosta Kadovića posle ubistva knjaza Danila je na sličan način primilo islam bježeći od osvete.

To je mnogo manji stepen prisile od uobičajenog za vrijeme dolaska Turaka na ove prostore. Može neko danas da proba da nađe bogumile . Nad njima je izvršeno ogromno nasilje potpuno su istrijebleni zajedno sa knjigama, većinom sopmenika kulture i ostalim.
    Nepostoji ni jedan čovjek da ja znam da pripada bogumilima a i dokumenti i ostaci druge vrste o njima su rijetki.

Sa druge strane ima i primjer velikog vezira Sokolovića koji je osim "na Drini ćuprije" izgradio manastir Pivu i još niz objekata. Iznad južnih vrata u manastiru Pivi se nalazi njegova ikona.
    Lako je poznati jer se izdvaja po načinu oblačenja i bez krstova je. Samo gospodin vezir sa štapom i turbanom.
    Last edited by septembar; 03-10-10 at 20:20.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mabuse esi li ti pa neki boziji izaslanik? daj pricaj nam kako je tamo (u raju i pakao) ti treba da znas o tome, i ko je gazda tamo??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bonnob1 View Post
    Mabuse esi li ti pa neki boziji izaslanik? daj pricaj nam kako je tamo (u raju i pakao) ti treba da znas o tome, i ko je gazda tamo??
    Tamo su kuće od čokolade, prozori su od marmelade, tamo svako radi ono što hoće, tamo raste svako voće.
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Zato ja sa ponosom kažem da sam srbin po nacionalnosti, a musliman po vjeroispovijesti. Srbin brale!

Ne, ni malo, čak naprotiv. Od svih predaka ponosim se onim koji je prvi primio islam i samim tim omogućio meni, tj. olakšao mi da budem musliman. Kažem olakšao jer je danas teško hrišćaninu reći svom komšiji: "promijenio sam vjeru".

Naravno da neće, pa i da je zlonamjerna to je za nas egal.

Zdravo bio :dring:
    Last edited by Mabus; 04-10-10 at 17:01.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bonnob1 View Post
    Ti mislis da treba da idemo iz jednog gazdinstva u drugo? Pa, zar nije dosta sto ovde trpimo svakakve gazde i sefove, nego moramo jos i tamo? Valjda je dovoljan taj jedan Bog da gazduje i niko vise. A i ko bi mogao? Djavo ce biti unisten, andjeli slusaju Boga, znaci ostaje samo Bog na vrhu, ili...?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Tamo su kuće od čokolade, prozori su od marmelade, tamo svako radi ono što hoće, tamo raste svako voće.
    E Mabuse pravi si Branko Kockica, price za djecu. Ma znao sam.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Film: Isus - Isa a.s. - po islamski http://www.islamskitv.com/index.php?...&vid_id=100660

Avaj tugo golema.
    Ma daj Mabuse i sam znaš da je ovo promašaj...doduše nisam izdržao da pogledam do kraja.

Simpatičan opis...pogotovo ovaj anarhistički dio. Zar je to cilj modernog Islama ?

Quote Originally Posted by Vestalka View Post
    Ti mislis da treba da idemo iz jednog gazdinstva u drugo? Pa, zar nije dosta sto ovde trpimo svakakve gazde i sefove, nego moramo jos i tamo? Valjda je dovoljan taj jedan Bog da gazduje i niko vise. A i ko bi mogao? Djavo ce biti unisten, andjeli slusaju Boga, znaci ostaje samo Bog na vrhu, ili...?
    Kakvo trpljenje i kakve 'gazde' ?
    Last edited by gaul; 04-10-10 at 18:55.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post

Kakvo trpljenje i kakve 'gazde' ?
    Pa, u svakodnevnom zivotu, sef na poslu, na primer.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Pa, u svakodnevnom zivotu, sef na poslu, na primer.

Zar ti je šef na poslu, gazda?

Nevjerovatno!

zašto ga doživljavaš tako?

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Oce li bit na klaidonicu taj mec izmedju boga i djavola, live prenos, sta li vec? Kad se to planira da se desi, posto se o tome vodi rasprava eo 2000 godina,pa zato pitam...

A dobro ovdje moramo da trpimo moderatore, sto znam, postrozili su dosta, Hari brise kao lud otkad zivi u becu, valjda umislio da je gazda ako zivi gore, ko ce mu ga znat, ali je tvoja slobodna od boga data volja da li ces ostati u ovome "gazdinstvu", kako ga ti nazva...
    Last edited by kvarni; 04-10-10 at 20:48.
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Oce li bit na klaidonicu taj mec izmedju boga i djavola, live prenos, sta li vec? Kad se to planira da se desi, posto se o tome vodi rasprava eo 2000 godina,pa zato pitam...
    South Park je kvaitetno obradio ovu temu...boks meč između Isusa i dja'ola

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by septembar View Post
    Širenje isalma na silu nije bila opšta pojava i državna politika Otomanskog carstva ali je bilo slučajeva i to obično neki blaži oblik prinude ili diplomatske pogodbe.

Naprimjer neko napravi neku pizdariju (ubistvo) i pobjegne sa familijom tražeći utočište kod kapetana Mušovića u Nikšić, kod drugog u Podgoricu , Skadar, Mostar, Berane, ...
    Uslovi obično budu možeš da zadržiš hrišćansku vjeru ali da živiš na imanju blizu granice tako da budeš prva linija odbrane ali ako hoćeš da živiš bliže naseljenom mjestu moraš primit islam i onda ćemo ti vjerovat tek posle nekog vremena. Ili možeš živjet i blizu "opasne granice" i primit islam a onda te oslobađamo harača (poreza) ...i slično. Dosta Kadovića posle ubistva knjaza Danila je na sličan način primilo islam bježeći od osvete.

To je mnogo manji stepen prisile od uobičajenog za vrijeme dolaska Turaka na ove prostore. Može neko danas da proba da nađe bogumile . Nad njima je izvršeno ogromno nasilje potpuno su istrijebleni zajedno sa knjigama, većinom sopmenika kulture i ostalim.
    Nepostoji ni jedan čovjek da ja znam da pripada bogumilima a i dokumenti i ostaci druge vrste o njima su rijetki.

Sa druge strane ima i primjer velikog vezira Sokolovića koji je osim "na Drini ćuprije" izgradio manastir Pivu i još niz objekata. Iznad južnih vrata u manastiru Pivi se nalazi njegova ikona.
    Lako je poznati jer se izdvaja po načinu oblačenja i bez krstova je. Samo gospodin vezir sa štapom i turbanom.
    ti blašim oblikom prinude smatraš ukidanje harača
    jeste crnogorci bjehoše vazda bogat narod pa je mogao da trpi namete
    identično kao u Dalmaciji

skapavaš od gladi i đeca ti skapavaju od gladi ???
    primi Islam jer to je najbolje

još će da ispadne da su đeca sve pjevajući odlazila u Janičare

i onda par stotina godina kasnije dođe Sinan govoreći da su za 500 Godina i životinje znale koju vjeru da prihvate

OK. momci i cure pravoslavci samo da znate da su vam preci bili gluplji od životinja
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

i onda par stotina godina kasnije dođe Sinan govoreći da su za 500 Godina i životinje znale koju vjeru da prihvate

OK. momci i cure pravoslavci samo da znate da su vam preci bili gluplji od životinja
    Ti moraš malo da olakšaš sebi život...:zzz:

Thanks Thanks Given 
    1,905
    Thanks Thanks Received 
    1,869
    Thanked in
    770 Posts

A sto se radi odje qq majko, ne mogu ljudi gledat u svoje no moraju uvjek u tudje, na kraju ce svi krepat ali ce znat jedno - Da su na CDM forumu napisali nesto dobro sto ce generacije pamtit i ocemu ce se pisat, ali nikog od vas nidje nema bez pored komjutera i pricate o vjerama i osudjujete nekog ovde, a dalje od svog dvorista niste zashli...
    Quote Originally Posted by Biznismen Podgorica View Post
    Oli da se kladimo ti das 50e a ja cu 200e.
    Ako ne prodje ti imas 200e.. :wink:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Harač je bio porez isto kao sada PDV. Kad kupiš nešto u samoposlugu na ručunu ti piše koliko (17%) si dao državi.
    Od toga su plaćani državni službenici, vojska, građeni putevi, vezirovi mostovi, džamije, crkve,...
    Kako da ti objasnim? Prelazak u islam ti je bio kao danas članstvo u DPS.
    Baš me zanima koliko bi ljudi danas promijenilo vjeru da nemora da plaća PDV.
    Ta đeca su odvođena u državnu službu. Zavisno kako ko uči i kako se pokaže bili bi raspoređivani u elitnu vojsku (Janičare) , ostale službe. Mehmed Sokolović je tako dogurao do Velikog vezira, najmoćnijeg čovjeka u carstvu posle sultana.
    Pripadnici predhrišćanskih religija su često imali izbor "oćeš da te ubijemo ili da primiš hrišćanstvo" ili su ih ubijali bez pitanja ili su u strahu primili da im se što ovako nebi desilo. Rijetko je bilo i malo tolerancije.
    Evo ima li ijedan predstavnik neke prijehrišćanske religije danas.
    Čovjek oće samo da kaže da nije bilo većeg nasilja inače bi svi morali preći u islam.
    Last edited by septembar; 05-10-10 at 00:07.

Page 74 of 108 FirstFirst ... 246470717273747576777884 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks