Page 71 of 108 FirstFirst ... 216167686970717273747581 ... LastLast
Results 1,751 to 1,775 of 2695

Thread: Islam!

Thanks Thanks Given 
    115
    Thanks Thanks Received 
    4,610
    Thanked in
    2,718 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Obaveza je pratiti i slijditi poslednjeg, jer on donosi poslednji zakon, kao što je Isus rekao: ja nisam došao da poništim zakon i proroke, nego da ispunim, tako je isto govorio i Muhamed s.a.v.s...
    Zamisli da si čovjek i da je 100 godina N.E. da se nalaziš u Rimu... Kako da znaš da li je to što nekog slijediš ispravno ili ne. Ako slijediš svoje vjerske vođe razapt ćete, država kaže to ne valja, svještenici kažu da to ne valja, a ako ne slijediš svoje vjerske vođe onda ćeš gorjeti u paklu....

Ili zamisli da je godina 2000 da se nalaziš u Avganistanu, ako slijediš svoje vjerske vođe, onda si dobar i treba da postaneš samoubica i goriš, a ako ne slijediš svoje vođe onda is loš vjernik i opet goriš u paklu..

Teško je odrediti šta je ispravno a šta nije, a još teže odrediti koga da pratimo.
    Mlada glava misli da je sve lako, ali što si stariji sve manje vidiš.....

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    On je laksi oblik od sejtana On je samo stanuo na sugreb :grin:

Ima li mi spasa? :monkey:
    Last edited by Bugi; 13-09-10 at 22:16.
    -> Forma za naručivanje online stvari <-

Bugi Vugi tapši Raduj se!

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

A sto bi sa onim vremenom prije toga prelaska? A zamisli samo da mu je kamila crkla - kasnile bi vam godine jeno 20 dana, ja mislim

Aj sad bez zezanja - mnogo nelogicnosti imate. Kao da ste uzeli hriscanstvo i nadogradili ga i rekli da je to islam, i nova religija od novoga boga. Ovim ne uzdizem hriscanstvo, naprotiv.

I vi i hriscani tvrdite da vas bog postoji. To onda znaci da ima dva boga, i svaki navija za sebe. Ja ne znam sto mi ateisti ne sastavimo jednog hriscanina i jednog muslimana, ja mislim da bi u tom razgovoru se prikazali dokazi postojanja oba boga. Jer kad vec tvrdite da bog postoji ondaimate i dokaze, koje na volseban nacin krijete od nas ateista. Ili se ne bi dokazalo nista, nego bi se gadjali knjizurinama
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

... kao što je Isus rekao: ..... tako je isto govorio i Muhamed s.a.v.s... ...
    Noćas se sejtam u tebe uvalio evo sad napisa da je Muhamed plagijator Isusa????? dozovi se jer kako je krenulo jos će ti Kvarni zapise davati

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

[quote=Bugi;1824469]Zamisli da si čovjek i da je 100 godina N.E. da se nalaziš u Rimu... Kako da znaš da li je to što nekog slijediš ispravno ili ne. Ako slijediš svoje vjerske vođe spaliće te, država kaže to ne valja, svještenici kažu da to ne valja, a ako ne slijediš svoje vjerske vođe onda ćeš gorjeti u paklu....

Ili zamisli da je godina 2000 da se nalaziš u Avganistanu, ako slijediš svoje vjerske vođe, onda si dobar i treba da postaneš samoubica i goriš, a ako ne slijediš svoje vođe onda is loš vjernik i opet goriš u paklu..

Teško je odrediti šta je ispravno a šta nije, a još teže odrediti koga da pratimo.
    Mlada glava misli da je sve lako, ali što si stariji sve manje vidiš.....
    [quote]

Inteligentan si...Razmišljam recimo ovako...Da sam u Rimu u 100 god...pokušao bi da istražim šta su knjige koje ljudi nazivaju svetim...došao bih do Biblije...Hrišćani se ubijaju i progone, pomislio bih vjerovatno zbog nečega što ne odgovara vojnom poredku Rima...TAKO BIH VJEROVATNO BIO HRIŠĆANIN KOJI VJERUJE U JEDNOG BOGA, jer je trojstvo kao doktrina nastalo kasnije...
    Što se tiče Avganistana...slijedio bih Kuran koji kaže: i oni koji se odupiru onima koji ih ugnjetavaju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Noćas se sejtam u tebe uvalio evo sad napisa da je Muhamed plagijator Isusa????? dozovi se jer kako je krenulo jos će ti Kvarni zapise davati
    Allah je od svakog vjerovjesnika kome je Knjigu objavio i znanje dao– obavezu uzeo: ”Kad vam, poslije, dođe poslanik koji će potvrditi da je istina ono što imate, hoćete li mu sigurno povjerovati i sigurno ga pomagati? Da li pristajete i prihvaćate da se na to Meni obavežete?” –Oni su odgovarali: ”Pristajemo!” – ”Budite, onda, svjedoci” – rekao bi On – ”a i Ja ću s vama svjedočiti.”

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Znai da nema kurana da ih nauci, narod u Avganistanu se ne bi odupirao okupaciji Amera? Zanimljivo.
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ko je kome bio śedok? Isus Muhamedu ili Muhamed Isusu jer pricao istu pricu?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ko je kome bio śedok? Isus Muhamedu ili Muhamed Isusu jer pricao istu pricu?
    Reci: ”Mi vjerujemo u Allaha i u ono što se objavljuje nama i u ono što je objavljeno Ibrahimu, i Ismailu, i Ishaku, i Jakubu, i unucima, i u ono što je dato Musau i Isau i vjerovjesnicima – od Gospodara njihova; mi nikakvu razliku među njima ne pravimo, i mi se samo Njemu klanjamo.”

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

I nije mi jasno - kako izvedoste muhamed iz isus, ahaaahahahahahah
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Znai da nema kurana da ih nauci, narod u Avganistanu se ne bi odupirao okupaciji Amera? Zanimljivo.
    Nebi bili onako žestoki, jer po islamu ko pogine na Božijem putu, zaslužiće DŽENET...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kako da recem kad ne vjerujem nego ti reci je li Muhamed mnogo ili samo malo prepisivao od Isusa?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako da recem kad ne vjerujem nego ti reci je li Muhamed mnogo ili samo malo prepisivao od Isusa?
    Muhamedu je u Kuranu objavljeno: i onima koji budu vjerovali u ono što se objavljuje tebi i u ono što objavljeno prije tebe, i onima koji u onaj svijet budu čvrsto vjerovali Njima će Gospodar njihov na Pravi put ukazati i oni će ono što žele ostvariti.

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Adam, ili Adem...Noje, ili Nuh,...Abraham,ili Ibrahim...Lot, ili Lut...Solomon, ili Sulejman...David, ili Davud...Mojsije, ili Musa...itd...itd...
    A sta je sa antickom Grckom i njihovom religijom, sta je sa Egipatskom religijom, sta je sa Sumerom, Akadom, Persijom, Majama, Astecima, Inkama, Slovenima i ko zna koliko jos naroda i religija? Zar ne vidis da je religija licna stvar jednog naroda i da svi oni tvrde nesto drugo. I niko od njih nema nijedan dokaz da opravda svoje tvrdnje, bas kao i Islam i Hriscanstvo. Stvarno me cudi kako mnogi ljudi o ovome uopste ne razmisljaju logicno. Da razmisljaju stali bi i rekli: "cekaj malo, ovo nema smisla!" Ne razumijem tvoju potrbu da vjerujes. Zasto tebi treba vjera? Zar ne mislis da bi ti zivot bolji bio kad bio dlucio da prihvatis cinjenice jer duboko u sebi sigurno znas da nista od toga nema smisla. Je li strah u pitanju ili sta?
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Chu strah, a ako budes dobar ceka te sedam djevica. Jedino ono ako se sve mora obraditi odjednom nije bas lako, ali...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

kako su mogli bit muslimani ako je biblija napisana mnogo godina prije kurana,mozda i jesu bili samo eto igrom slucaja nisu znali.sto se tice ljudi prije hriscanstva i islama,sigurno ima neki poseban sektor tamo gore za njih?!
    a eo.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    A sta je sa antickom Grckom i njihovom religijom, sta je sa Egipatskom religijom, sta je sa Sumerom, Akadom, Persijom, Majama, Astecima, Inkama, Slovenima i ko zna koliko jos naroda i religija? Zar ne vidis da je religija licna stvar jednog naroda i da svi oni tvrde nesto drugo. I niko od njih nema nijedan dokaz da opravda svoje tvrdnje, bas kao i Islam i Hriscanstvo. Stvarno me cudi kako mnogi ljudi o ovome uopste ne razmisljaju logicno. Da razmisljaju stali bi i rekli: "cekaj malo, ovo nema smisla!" Ne razumijem tvoju potrbu da vjerujes. Zasto tebi treba vjera? Zar ne mislis da bi ti zivot bolji bio kad bio dlucio da prihvatis cinjenice jer duboko u sebi sigurno znas da nista od toga nema smisla. Je li strah u pitanju ili sta?
    To su izmišljene religije, u koje može da vjeruje samo neko poput tebe sličnih...već smo ismijali tvoje vjerovanje u egipatsku religiju...Religije koje si nabrojao su pripadale samo državama u kojima su izmišljane, dok su jednobožačke religije univerzalne i pripadaju narodima čitavog svijeta, bio on Amerikanac, Nigerijac, Crnogorac ili Indijac...Nemoj samo ti o logici...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Chu strah, a ako budes dobar ceka te sedam djevica. Jedino ono ako se sve mora obraditi odjednom nije bas lako, ali...
    Šta mene čeka to ostavljam Bogu, a ja bih se više zabrinuo šta tebe čeka druškane...

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

To su izmišljene religije, u koje može da vjeruje samo neko poput tebe sličnih...već smo ismijali tvoje vjerovanje u egipatsku religiju
    1. Sve religije su izmisljene. Islam su isto izmislili ljudi. Prvi dokaz za to je sam Kuran jer je Kuran knjiga, a knjige pisu ljudi. Ako imas dokaz da Islam nije izmisljen, ali pravi dokaz a ne citat iz knjige onda ga iznesi. Samo zato sto u nekoj knjizi pise nesto to nije dokaz da je istinito.
    2. Neko poput mene? Prije ce bit da je neko poput tebe jer ti vec vjerujes u takvu religiju. Ja ne vjerujem ni u jednu religiju. Ja samo postujem Egipatsku civilizaciju. Nisam lud da vjerujem u njihove bogove.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

1. Sve religije su izmisljene. Islam su isto izmislili ljudi. Prvi dokaz za to je sam Kuran jer je Kuran knjiga, a knjige pisu ljudi. Ako imas dokaz da Islam nije izmisljen, ali pravi dokaz a ne citat iz knjige onda ga iznesi. Samo zato sto u nekoj knjizi pise nesto to nije dokaz da je istinito.
    2. Neko poput mene? Prije ce bit da je neko poput tebe jer ti vec vjerujes u takvu religiju. Ja ne vjerujem ni u jednu religiju. Ja samo postujem Egipatsku civilizaciju. Nisam lud da vjerujem u njihove bogove.
    Kad bismo njih radi kapiju na nebu otvorili i oni se kroz nju uspinjali, opet bi oni, zacijelo, rekli: ”Samo nam se pričinjava, mi smo ljudi opčinjeni!” Ima onih koji dolaze da te slušaju, ali Mi smo na srca njihova zastore stavili, da Kur’an ne bi razumjeli, i gluhim ih učinili, pa i ako bi sve dokaze vidjeli, opet u njih ne bi povjerovali. A kada ti dolaze da se s tobom raspravljaju, govore oni koji ne vjeruju: ”To su samo izmišljotine naroda davnašnjih!”

Thanks Thanks Given 
    455
    Thanks Thanks Received 
    2,964
    Thanked in
    1,465 Posts

Kad bismo njih radi kapiju na nebu otvorili i oni se kroz nju uspinjali, opet bi oni, zacijelo, rekli: ”Samo nam se pričinjava, mi smo ljudi opčinjeni!” Ima onih koji dolaze da te slušaju, ali Mi smo na srca njihova zastore stavili, da Kur’an ne bi razumjeli, i gluhim ih učinili, pa i ako bi sve dokaze vidjeli, opet u njih ne bi povjerovali. A kada ti dolaze da se s tobom raspravljaju, govore oni koji ne vjeruju: ”To su samo izmišljotine naroda davnašnjih!”
    Eto, znao sam. Od tebe covjek ne moze da ocekuje nista osim tudjih rijeci. A ovdje se ocigledno radi o ogradjivanju od kritike. I toliko je ocigledno da je prosto smijesno kako neko moze da shvati Kuran ozbiljno. Doduse ovakvog ogradjivanja ima i u Starom Zavjetu. Vidis, da nije rijec o ogradjivanju od kritike ljudi koji misle svojom glavom, ne bi pisalo "...pa i ako bi sve dokaze vidjeli..." nego bi bilo dokaza i pruzili bi dokaze. Drugo, Kuran bolje razumiju nevjernici od vjernika. Jer mi shvatamo da je to samo knjiga koja sluzi za manipulisanje ljudi kao sto si ti. Zadnja recenica najbolje otkriva prirodu tog citata, da je u pitanju kako sam rekao obicno ogradjivanje od kritike. Jer to jesu izmisljotine "naroda davnasnjih". Kuran nikako ne moze bit od boga kad ga cak ni Muhamed nije pisao. I reci mi zasto bi ti povjerovao da su pisci Kurana pisali bas ono sto je Muhamed propovjedao? Kako ti mozes da znas da nisu mnogo stvari izmijenili, dodali, oduzeli itd. Sasvim logicna pretpostavka, za sve one koji misle svojom glavom.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Eto, znao sam. Od tebe covjek ne moze da ocekuje nista osim tudjih rijeci. A ovdje se ocigledno radi o ogradjivanju od kritike. I toliko je ocigledno da je prosto smijesno kako neko moze da shvati Kuran ozbiljno. Doduse ovakvog ogradjivanja ima i u Starom Zavjetu. Vidis, da nije rijec o ogradjivanju od kritike ljudi koji misle svojom glavom, ne bi pisalo "...pa i ako bi sve dokaze vidjeli..." nego bi bilo dokaza i pruzili bi dokaze. Drugo, Kuran bolje razumiju nevjernici od vjernika. Jer mi shvatamo da je to samo knjiga koja sluzi za manipulisanje ljudi kao sto si ti. Zadnja recenica najbolje otkriva prirodu tog citata, da je u pitanju kako sam rekao obicno ogradjivanje od kritike. Jer to jesu izmisljotine "naroda davnasnjih". Kuran nikako ne moze bit od boga kad ga cak ni Muhamed nije pisao. I reci mi zasto bi ti povjerovao da su pisci Kurana pisali bas ono sto je Muhamed propovjedao? Kako ti mozes da znas da nisu mnogo stvari izmijenili, dodali, oduzeli itd. Sasvim logicna pretpostavka, za sve one koji misle svojom glavom.
    imas i u Novom Zavjetu "blagosloven onaj ko ne vidi a vjeruje taj će uci u raj" itd... muka mi da googlam
    Last edited by Rakun; 14-09-10 at 15:02.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Šta mene čeka to ostavljam Bogu, a ja bih se više zabrinuo šta tebe čeka druškane...
    Ne znam sto se ne zvan javljas i ne brinem se ja za tebe niti za to sta ti kome ostavljas ali da hulis sopstvenu vjeru to jes
    Jos se smijem onom da su muslimani postajali i prije Muhameda, hrisćani prije Hrista, budisti prije Bude.... samo nijesu znali sta su ali se nadam da to nijesu krajnji fometi i biće jos smijeha kad se ti ufubis u akciju objasnjavanja.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ne znam sto se ne zvan javljas i ne brinem se ja za tebe niti za to sta ti kome ostavljas ali da hulis sopstvenu vjeru to jes
    Jos se smijem onom da su muslimani postajali i prije Muhameda, hrisćani prije Hrista, budisti prije Bude.... samo nijesu znali sta su ali se nadam da to nijesu krajnji fometi i biće jos smijeha kad se ti ufubis u akciju objasnjavanja.
    hahahahahhahahahahahahhahah dje je ovo napisao da su vjernici postojali prije vjera hahahahahahahhahahahhaha KAKO SE PRESMIJEM VAZDA NA OVOM FORUMU

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Na prethodnoj strani. Ovaj kvarni nema trećeg za prederans u paklu pa ga na zlo navodi.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Na prethodnoj strani. Ovaj kvarni nema trećeg za prederans u paklu pa ga na zlo navodi.
    Još si počeo da izmišljaš i klevećeš, pa to je utabana staza onih kojima ponestanu argumenti...

Page 71 of 108 FirstFirst ... 216167686970717273747581 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks

Bookmarks