Quote Originally Posted by kvarni View Post
nisam ga nasao jer ga nema. Da ga ima do sad bi se pokazao, sto zbog losih, sto zbog dobrih djela koje sam radioi radim u zivotu.
Не показује се он када га неки грешник или праведник позове по свом ћефу. Зато и јесте Бог.

ja ti kazem - ja sam ga trazio dugo, nisam ga nasao - znaci za mene on ne postoji.

За тебе он не постоји зато што га ниси нашао. Ако изгубиш кључ који је под креветом, кључ за тебе не постоји, јер га ниси нашао. Само твој губитак је што мораш да плаћаш поново да ти направе нов кључ, јер га ниси потражио како треба.

a cisto sumnjam da su ga vjernici nasli i opipali i dozivjeli pa vjeruju u njega, jer nemaju nijedan valjan razlog ili dokaz ili argument za to.
Верници не би били верници да су га опипали, помешао си терминологију.

ja imam. Na osnovu svojeg iskustva ne vjerujem. A oni na osnovu knjiga vjeruju. Ko je blizi istini??
Верници имају исто своја искуства, разговарао сам са многима. И то нису небулозе типа приказање свете девице или слично.

kazes da ga ni ti nisi sreo ni dozivio, pa u cemu je onda problem da ne vjerjues? U strahu da mozda grijesis?
Проблем је у томе да осећам потребу за Богом. Нема ту страха, јер бих онда могао да то дефинишем