Quote Originally Posted by Dawud View Post
Sve same laži i neistine, otkucaj na islam i vidjećeš ko govori istinu a ko laže. I Kur’an je, sigurno, objava Gospodara svjetova; donosi ga povjerljivi Džibril na srce tvoje, da opominješ na jasnom arapskom jeziku; on je spomenut u knjigama poslanika prijašnjih –zar ovima nije dokaz to što za njega znaju učeni ljudi sinova Israilovih? A da ga objavljujemo i nekom nearapu pa da im ga on čita, opet u nj ne bi povjerovali. Eto, tako to Mi u srca grješnika uvodimo, oni u nj neće vjerovati dok ne dožive patnju nesnosnu,:bart::bart::bart:Mi smo vam jednog od vas kao poslanika poslali, da vam riječi Naše kazuje i da vas očisti i da vas Knjizi i mudrosti pouči i da vas ono što niste znali nauči. Onima koji će slijediti Poslanika, Vjerovjesnika, koji neće znati čitati ni pisati, kojeg oni kod sebe, u Tevratu i Indžilu, zapisana nalaze, koji će od njih tražiti da čine dobra djela, a od odvratnih odvraćati ih, koji će im lijepa jela dozvoliti, a ružna im zabraniti, koji će ih tereta i teškoća koje su oni imali osloboditi. Zato će oni koji budu u njega vjerovali, koji ga budu podržavali i pomagali i svjetlo po njemu poslano slijedili – postići ono što budu željeli.
I šta si sa ovim htio da kažeš? Šta je neistina ili laž u onome što sam ja pisao, a da je drugačije u ovom citatu iz Kurana? Takođe, bilo bi dobro da navedeš koji je ovo prevod, tj. koji je izvor prevoda? Zatim, kada je u pitanju prevođenje Kurana sa arapskog šta o tome misle Arapi?