Page 13 of 19 FirstFirst ... 391011121314151617 ... LastLast
Results 301 to 325 of 470

Thread: Dokazi postojanja Boga

Thanks Thanks Given 
    14
    Thanks Thanks Received 
    165
    Thanked in
    113 Posts

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    E i jos ovo: ako nekoma na toj vagi, ispadne ista kolicina dobrih i losih djela, da je pata-pata, sto se radi onda s njim?? Ako je neko na nuli?
    Bog se ne bavi statistikom.
    ...dip your hands in the water,
    the same deep water as me...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Jes, on sto ne zna kako ce, iskulira

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    To je definisano u jeziku našeg društva.

Vjernik - osoba koja vjeruje u Boga.
    Bog - lik iz bajke.
    Mozda je to tako u jeziku ateista.
    Nadji mi dje pise da je Bog lik iz bajke?

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Po meni pise u bibliji.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    307
    Thanks Thanks Received 
    272
    Thanked in
    163 Posts

Quote Originally Posted by Mstislav View Post
    Po meni pise u bibliji.
    Pa ajde navedi dje se u Bibliji kaze da je Bog lik iz bajke.

Thanks Thanks Given 
    3,383
    Thanks Thanks Received 
    1,717
    Thanked in
    940 Posts

Pa ajde navedi dje se u Bibliji kaze da je Bog lik iz bajke.
    Jevandjelje po Isusu Hristu -
    'Ljudi sve smo ovo prepisali iz bajki za djecu sto smo pokrali od onih govana iz Vavilona, znaju oni na koga mislim, uzivajte u kompilaciji'
    Isus&12partnera
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Besmrtni monah View Post
    Mabuse, prije si rekao da su djela najbitnija. To znači da su, prema islamskoj teologiji, jedino djela koja čovjek čini zaslužna za njegovu sudbinu na drugom svijetu?
    Jeste, ali pod dobrim djelom smatra se i osmjeh upućen prijatelju, rukovanje, savjet, molitva. U jednom hadisu se prenosi da je Poslanik s.a.w.s. rekao:
    Allah s.w.t. se srdi na vjernika koji pred svojom braćom pokazuje namršteno lice. Pa u drugom: Onaj ko nema milosti prema djetetu taj nikada neće osjetiti Allahovu s.w.t. milost. Mislim da se razumijemo...
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mozes uzet kao poredjenje oca i majku, ali krajnji rzultat nije isti. Oni te nece poslat u raj ili pakao, a bog oce, i zbog toga to mozemo nazvat licemjerstvom.

HAhahahahha, dobro me nasmija, sad odjednom nije bitno jesi li dobar, nego koliko si dobar jel,i nisam znao da tamo ima stepena i boljih mjesta, zar to nije jednako za sve? Ako smo svi imali jednake sanse na ovome svijetu,zar ne treba i tamo da budemo jednaki?

Vidis koliko protivrecnosti si napisao.

E i jos ovo: ako nekoma na toj vagi, ispadne ista kolicina dobrih i losih djela, da je pata-pata, sto se radi onda s njim?? Ako je neko na nuli?
    Ako bude pata pata ide u raj, ima hadis i o tome. Naravno da ima stepeni i u raju i u paklu. Npr. ako ostaneš nevjernik u stanju u kojem si sada, nije logično da budeš na istom stepenu pakla sa nekim serijskim ubicom. To je logika stvari, ne znam šta je tu smiješno. Ne zamjeri mi ali ako sam od ikog očekivao ozbiljnija pitanja onda si to bio ti.
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    .... Onaj ko nema milosti prema djetetu taj nikada neće osjetiti Allahovu s.w.t. milost. ....
    Pa sto on sam nije imao milosti prema djetetu koje nista nije nikom skrivilo???

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mozes uzet kao poredjenje oca i majku, ali krajnji rzultat nije isti. Oni te nece poslat u raj ili pakao, a bog oce, i zbog toga to mozemo nazvat licemjerstvom.
    Eto vidiš da i ovde griješiš. Nevjerovanje u Boga je najgore moguće djelo koje prema Uzvišenom činiš, pa sad zamisli šta bi tvoji roditelji uradili sa tobom da prema njima činiš konstantno najgora djela. Ne bih da ih spominjem, ali npr. tvoji roditelji ne bi voljeli da si homoseksualac ili pedofil, ili ubica, ili razbojnik, ili da činiš incest a oni to zabranjuju, ili da ih tučeš svaki dan. Baš me zanima šta bi bilo koji roditelji uradili sa ovakvim djetetom ako iole imaju pameti.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ako bude pata pata ide u raj, ima hadis i o tome. Naravno da ima stepeni i u raju i u paklu. Npr. ako ostaneš nevjernik u stanju u kojem si sada, nije logično da budeš na istom stepenu pakla sa nekim serijskim ubicom. To je logika stvari, ne znam šta je tu smiješno. Ne zamjeri mi ali ako sam od ikog očekivao ozbiljnija pitanja onda si to bio ti.
    Dobro. Ovdje me imas, kad malo bolje razmislim, u pravu si za stepene
    Eto vidiš da i ovde griješiš. Nevjerovanje u Boga je najgore moguće djelo koje prema Uzvišenom činiš, pa sad zamisli šta bi tvoji roditelji uradili sa tobom da prema njima činiš konstantno najgora djela. Ne bih da ih spominjem, ali npr. tvoji roditelji ne bi voljeli da si homoseksualac ili pedofil, ili ubica, ili razbojnik, ili da činiš incest a oni to zabranjuju, ili da ih tučeš svaki dan. Baš me zanima šta bi bilo koji roditelji uradili sa ovakvim djetetom ako iole imaju pameti.
    A sta bi po tvome trebali roditelji da urade? Da se pomire sa stanjem? Da kazne to dijete? Ipak svako od nas ima slobodnu volju, tako kazes jel?
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ispravno je da čovjek vjeruje samo u jednog Boga. To je po meni prirotet. Ja vjerujem da postoji jedna univerzalna sila koja je stvorila svijet, jer nije sve moglo tek tako nastati samo od sebe. Sve drugo je produkt sujevjerja. Kad sam bio dječak, moja majka bi me često povela u crkvu ili manastir. Međutim, ja, koji sam odgajan u hrišćanskom duhu, nisam razumio mnoge stvari. Gledao sam kako se ljudi mole Svetom Vasiliju, kako ostavljaju novac i hranu na ikone svetaca očekujući pomoć. Odrastao sam uz jedno iskvareno hrišćanstvo koje je išlo sasvim obnutom hijerarhijom nego što bi bilo dozvoljeno. U hrišćanstvu koje tumači SPC je to tako. Prvo idu sveci, koji su svi odreda dobili ta zvanja isključivo zbog beneficija prema Crkvi kao instituciji, a ne zbog djela, pa onda Bogorodica, pa onda Isus i na kraju Bog, kojeg jedva iko i spominje. U SPC je najjači kult posmrtnih ostataka svetaca, praktički se 80% hrišćanskih rituala sastoji od klanjanja istima. A još kad sam vidio da se SPC bavi politikom i da širi nazadne srednjovjekovne ideje, istupio sam iz nje, jednostavno sam prestao da idem u nju. SPC se koristi i nepotvrđenim pričama o nekim nadnaravnim čudima, iako ne daju nikad konkretni dokaz za to, crkveni velikodostojnici redovno vrijeđaju one koji u to ne vjeruju. Vjerovati da obična voda, nakon što se molitva očita nad njom, može invalida podići sa kolica i učiniti ga gipkim da na licu mjesta zaigra crnogorsko kolo, samo je produkt ljudskog sujevjerja i neznanja.
    Postao sam obični teista koji vjeruje samo u jednog Boga. Kad mi je teško, obraćam se isključivo Bogu, ne treba mi sveti onaj ni ovaj, ni "sveta" ikona, ni "sveto" kandilo, ni "sveto" ulje, dovoljno mi je obratiti se Bogu. Dosta mi je više kvazihrišćanstva u kojem je sve sveto i božansko, a najmanje Bog.
    Hrišćanstvo je neprirodna vjera koja prirodne ljudske osobine proglašava teškim grijesima. Razmislimo malo bi li *****a i pedofila bilo kad bi se celibat zabranio vjerskim zakonima?
    "ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Roy Fokker View Post
    Bog se ne bavi statistikom.
    A ti to pouzdano znas cime se Bog bavi ili ne bavi?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Razmislimo malo bi li *****a i pedofila bilo kad bi se celibat zabranio vjerskim zakonima?
    Homoseksualizam i pedofilija nisu ljudske osobine, nego devijacije, bolesti...

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ispravno je da čovjek vjeruje samo u jednog Boga. To je po meni prirotet. Ja vjerujem da postoji jedna univerzalna sila koja je stvorila svijet, jer nije sve moglo tek tako nastati samo od sebe. Sve drugo je produkt sujevjerja. Kad sam bio dječak, moja majka bi me često povela u crkvu ili manastir. Međutim, ja, koji sam odgajan u hrišćanskom duhu, nisam razumio mnoge stvari. Gledao sam kako se ljudi mole Svetom Vasiliju, kako ostavljaju novac i hranu na ikone svetaca očekujući pomoć. Odrastao sam uz jedno iskvareno hrišćanstvo koje je išlo sasvim obnutom hijerarhijom nego što bi bilo dozvoljeno. U hrišćanstvu koje tumači SPC je to tako. Prvo idu sveci, koji su svi odreda dobili ta zvanja isključivo zbog beneficija prema Crkvi kao instituciji, a ne zbog djela, pa onda Bogorodica, pa onda Isus i na kraju Bog, kojeg jedva iko i spominje. U SPC je najjači kult posmrtnih ostataka svetaca, praktički se 80% hrišćanskih rituala sastoji od klanjanja istima. A još kad sam vidio da se SPC bavi politikom i da širi nazadne srednjovjekovne ideje, istupio sam iz nje, jednostavno sam prestao da idem u nju. SPC se koristi i nepotvrđenim pričama o nekim nadnaravnim čudima, iako ne daju nikad konkretni dokaz za to, crkveni velikodostojnici redovno vrijeđaju one koji u to ne vjeruju. Vjerovati da obična voda, nakon što se molitva očita nad njom, može invalida podići sa kolica i učiniti ga gipkim da na licu mjesta zaigra crnogorsko kolo, samo je produkt ljudskog sujevjerja i neznanja.
    Postao sam obični teista koji vjeruje samo u jednog Boga. Kad mi je teško, obraćam se isključivo Bogu, ne treba mi sveti onaj ni ovaj, ni "sveta" ikona, ni "sveto" kandilo, ni "sveto" ulje, dovoljno mi je obratiti se Bogu. Dosta mi je više kvazihrišćanstva u kojem je sve sveto i božansko, a najmanje Bog.
    Hrišćanstvo je neprirodna vjera koja prirodne ljudske osobine proglašava teškim grijesima. Razmislimo malo bi li *****a i pedofila bilo kad bi se celibat zabranio vjerskim zakonima?
    Da li ovdje napadas samo SPC ili crkvu generalno, pa ti je SPC, zbog blizine, sinonim za sve?

Kazes da vjerujes u silu koja je sve stvorlia. Ti tu silu dozivljavas kao boga,kome se obracas. Da li recimo ta sila moze biti neka sila, stanje,koje se da objasniti? Da li bi tada prestao da vjerujes u boga, a prihavatio tu silu za Silu?

Quote Originally Posted by Djevojka View Post
    Homoseksualizam i pedofilija nisu ljudske osobine, nego devijacije, bolesti...
    Bolest se moze lijeciti. Odavno se homosexualizam ne smatra bolescu.
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Bog je lik iz Biblije; Biblija je kolekcija bajki.
    Last edited by RoNN|3; 20-07-10 at 15:52.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Za mene više ja i ti nepostojimo nego Bog. Materija takođe, kao čista mogućnost, ne postoji, jer se aktualizira samo posredstvom forme. Kako će onda nastati neka stvar s pomoću neke nepostojeće forme i isto tako nepostojeće materije? Jedini princip individualne egzistencije jest Bog — Davalac postojanja.
    Last edited by Dawud; 20-07-10 at 00:03.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Materija takođe, kao čista mogućnost, ne postoji, jer se aktualizira samo posredstvom forme.
    Kako će onda nastati neka stvar s pomoću neke nepostojeće forme i isto tako nepostojeće materije?
    Da malo obnovimo gradivo

http://en.wikipedia.org/wiki/Non_sequitur_%28logic%29
    http://en.wikipedia.org/wiki/Loaded_question

Samo na Americkom sudu...
    I u glavama razumnih ljudi.
    Last edited by RoNN|3; 20-07-10 at 15:57.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Da li ovdje napadas samo SPC ili crkvu generalno, pa ti je SPC, zbog blizine, sinonim za sve?

Kazes da vjerujes u silu koja je sve stvorlia. Ti tu silu dozivljavas kao boga,kome se obracas. Da li recimo ta sila moze biti neka sila, stanje,koje se da objasniti? Da li bi tada prestao da vjerujes u boga, a prihavatio tu silu za Silu?

Bolest se moze lijeciti. Odavno se homosexualizam ne smatra bolescu.

Svaka bolest ne moze da se leci. Pedofilija je takodje neizleciva, pa makar doslo od fizickog odstranjivanja organa ili terapije hormonima. Tvrdim da homoseksualizam jeste psihicka bolest. Koliko je ona izleciva, to valjda znaju psihijatri, u svakom slucaju je rec o devijaciji.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Svaka bolest ne moze da se leci. Pedofilija je takodje neizleciva, pa makar doslo od fizickog odstranjivanja organa ili terapije hormonima. Tvrdim da homoseksualizam jeste psihicka bolest. Koliko je ona izleciva, to valjda znaju psihijatri, u svakom slucaju je rec o devijaciji.
    Znas u cemu je problem?

U tome sto, koliko god medicina bila napredna, ona se bavi posledicama, a ne uzrocima...
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Odlutaćemo od teme, a već postoji tema o tome.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dobar post, to govori kako naši tobože pobožnjaci išćeruju ljude iz vjere.

Thanks Thanks Given 
    452
    Thanks Thanks Received 
    2,939
    Thanked in
    1,457 Posts

Za mene više ja i ti nepostojimo nego Bog. Materija takođe, kao čista mogućnost, ne postoji, jer se aktualizira samo posredstvom forme. Kako će onda nastati neka stvar s pomoću neke nepostojeće forme i isto tako nepostojeće materije? Jedini princip individualne egzistencije jest Bog — Davalac postojanja.
    Ako po tvojoj logici nesto moze da postoji oduvijek i da bude uzrok svega ostalog zasto ne moze univerzum da postoji oduvijek? I zivot kao samo jos jedan fenomen u univerzumu? Moram li da te podsjecam kako je nastala religija? Iz ljudskog neznanja o svijetu u kojem zivi. Sto vise znamo sve je manje religije. To je primjetno jer je religija jaca u primitivnim zemljama dok je u razvijenim samo ostatak kulturnog nasljedja, a negdje je uopste i nema. Za to postoji dobar razlog.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ako po tvojoj logici nesto moze da postoji oduvijek i da bude uzrok svega ostalog zasto ne moze univerzum da postoji oduvijek? I zivot kao samo jos jedan fenomen u univerzumu? Moram li da te podsjecam kako je nastala religija? Iz ljudskog neznanja o svijetu u kojem zivi. Sto vise znamo sve je manje religije. To je primjetno jer je religija jaca u primitivnim zemljama dok je u razvijenim samo ostatak kulturnog nasljedja, a negdje je uopste i nema. Za to postoji dobar razlog.
    Vanja, univerzum je nastao iz velikog praska, to je gotovo u potpunosti naučno potvrđeno. To dokazuje da je STVOREN.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Vanja, univerzum je nastao iz velikog praska, to je gotovo u potpunosti naučno potvrđeno. To dokazuje da je STVOREN.
    Nije tačno. Informiši se pa onda pričaj. http://en.wikipedia.org/wiki/Big_Bang
    Last edited by RoNN|3; 21-07-10 at 00:33.

Page 13 of 19 FirstFirst ... 391011121314151617 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)