Page 123 of 171 FirstFirst ... 2373113119120121122123124125126127133 ... LastLast
Results 3,051 to 3,075 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Djevojka

Quote Originally Posted by kvarni

Quote Originally Posted by Djevojka

Originally Posted by Rakun :
    svi smo mi nastali od riječi
    otac je rekao majci "hoćemo li" i dobio odgovor "aj kad si navalio":eek:

Sada znam kako nastaju ovakvi kao sto si ti... nije ni cudo...
    Aj molim te objasni mi onda kako ti nastade????
    Neznije, romanticnije...

majka+otac=ja

majka+otac+bog=ti (iz grupnog seksa nije ispalo ništa dobro osim zadovoljstva)
    Last edited by Rakun; 26-07-10 at 23:34.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by septembar View Post
    Ja vjerujem da je Bog stvorio svijet, čovjeka,... ali se niko ne mora složiti sa takvim mojim tumačenjem.
    Tvoj "Bog" ili Einsteinov "Bog" nije Bog nego ste uzeli tu riječ da označite nešto drugo

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Najavljen je u prorocanstvima.
    ”Proročanstvima”? Ja znam čovjeka koji tvrdi da je riječ o njemu, a ne o Isusu. Zašto bih vjerovao da je Isus u pitanju?

Quote Originally Posted by autodijagnostika View Post
    Pogledaj kad su osnovani i sve ce ti biti jasno.
    Kakve veze ima kad su osnovani?

Quote Originally Posted by Djevojka View Post
    Sta ti ocekujes da cujes/vidis? Da sam imala neko prikazanje? Nisam. Covek oseti dejstvo Boga u sebi.
    Kako znaš da je to dejstvo Boga a ne nečeg drugog? (iluzija, psihički problem, vanzemaljci, vilenjaci, puka slučajnost...)

Kako cu slepom objasniti boje?
    Ne možeš mu objasniti kako izgledaju jer to ne možeš nikome objasniti. Ali mu možeš dokazati da postoje.

Objasni mi kako je ovaj tvoj “argument”
    Zato sto ne ignorisem, niti negiram njegovo postojanje.
    jači od argumenta ateiste koji kaže
    Zato sto ne ignorisem, niti negiram njegovo nepostojanje.

Nije tacno, ja sam napisala da covek prvo oseti potrebu, pa tek onda pocne da trazi. Nemoj da pises neistine.
    Nijesam rekao da si prvo počela da tražiš nego da si morala čuti o Bogu od drugih ljudi prije nego što si "osjetila potrebu" za njim.

Opet netacno!
    Nijesi se dohvatila sličnosti između pomenutih mitova. Sve što si rekla je da mit o Horusu ne postoji, da je Horus latinizirana forma od “ḤR” i da ne želiš išta više da kažeš iz nekih ličnih razloga.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    mama+tata=ja

mama+tata+bog=ti (is grupnog seksa nije ispalo ništa dobro osim zadovoljstva)
    Zar nije kod tebe ovako: Materija+voda+amebe+bičari+vodozemci+poluvodozemci +kopnene životinje+svi majmuni slični čovjeku+tata+mama=ti.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Dawud View Post
    Zar nije kod tebe ovako: Materija+voda+amebe+bičari+vodozemci+poluvodozemci +kopnene životinje+svi majmuni slični čovjeku+tata+mama=ti.
    aj sad nađi vremena i polako pročitaj to što si napisao

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Kako znaš da je to dejstvo Boga a ne nečeg drugog? (iluzija, psihički problem, vanzemaljci, vilenjaci, puka slučajnost...)

To je ono sto daje prednost vernicima nad ateistima, da oni ZNAJU kada je Bog u pitanju, a ne nesto drugo, jer Boga treba poznavati, onda ga mozes lako prepoznati, a kako ne bi prepoznao nesto sto je u tebi od rodjenja? Ateisti su tu na gubitku.

Ne možeš mu objasniti kako izgledaju jer to ne možeš nikome objasniti. Ali mu možeš dokazati da postoje.

Kako? Tako sto mu kazem da crvena boja ima frekvencu od 650-750 nanometara? Kakav je to dokaz slepcu, kada je on ne vidi.

Objasni mi kako je ovaj tvoj “argument”

jači od argumenta ateiste koji kaže

Ne razumem sta hoces da pitas?

Nijesam rekao da si prvo počela da tražiš nego da si morala čuti o Bogu od drugih ljudi prije nego što si "osjetila potrebu" za njim.

Nisam morala, jer sam se ja rodila sa Bogom u sebi.

Nijesi se dohvatila sličnosti između pomenutih mitova. Sve što si rekla je da mit o Horusu ne postoji, da je Horus latinizirana forma od “ḤR” i da ne želiš išta više da kažeš iz nekih ličnih razloga.

Nisi dobro procitao moj odgovor, otvori temu o mitovima starog Egipta, pa mozemo tamo da pricamo, ako imas neko pitanje.
    ............................

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

šta si očekivao molim te
    ja sam davno rekao da će jedini komentari biti

-da će reći da je to to je bogohuljenje i da oni neće učestvovati u takvim komentarima jer im je to ispod časti
    -da će reći da to nije istina, nebitno što su nađeni crteži koji opisuju mit o Horusu stari preko 3000 god. pne.
    -da će recitovati stihove
    -da će reći da je to podmetnuno Jevrejski Lobi
    -da će se praviti ludi
    -da će glumiti Marovića i reći kako su već odgovorili i pored toga što niko ne vidi taj odgovor (Djevojko podsjeća li te ovo na nekoga)

BIRAJ ODGOVOR

jedino me čudi što ne vidim komentar koji sam vidio googlajući za dodatnim informacijama

"ĐAVO JE PREDVIDIO ISUSOV ŽIVOT I NAPRAVIO HORUSA U CILJU DA POLJULJA NAŠU VJERU U JEDINOG SINA BOŽIJEG"
    Last edited by Rakun; 27-07-10 at 00:07.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

To je ono sto daje prednost vernicima nad ateistima, da oni ZNAJU kada je Bog u pitanju, a ne nesto drugo, jer Boga treba poznavati, onda ga mozes lako prepoznati, a kako ne bi prepoznao nesto sto je u tebi od rodjenja?
    Nijesi objasnila kako znaju. Odkud znaš da je Bog u tebi od rođenja a ne demon, kletva Babe Jage, vanzemaljac, psihički problem etc?

Kako? Tako sto mu kazem da crvena boja ima frekvencu od 650-750 nanometara? Kakav je to dokaz slepcu, kada je on ne vidi.
    Vrlo lako. Razmisli malo i doći ćeš do zaključka.

Ne razumem sta hoces da pitas?
    Dao sam jednako valjan argument za suprotnu tvrdnju. Šta čini tvoj argument jačim?

Nisam morala, jer sam se ja rodila sa Bogom u sebi.
    To je tvoja tvrdnja koju ne možeš dokazati. Zašto bismo ti vjerovali na riječ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

majka+otac=ja

majka+otac+bog=ti (iz grupnog seksa nije ispalo ništa dobro osim zadovoljstva)
    Pogresna jednacina.

Bog = majka + otac = JA! Nema grupnog seksa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nijesi objasnila kako znaju. Odkud znaš da je Bog u tebi od rođenja a ne demon, kletva Babe Jage, vanzemaljac, psihički problem etc?

Jesam, rekla sam ti da ga prepoznajem, jer je oduvek samnom. Ni Baba Jagu ni vanzemaljca ni psihicki problem ne prepoznajem, jer nikada nisu bili samnom.

Vrlo lako. Razmisli malo i doći ćeš do zaključka.

Nemam nameru da razmisljam o tudjim idejama.

Dao sam jednako valjan argument za suprotnu tvrdnju. Šta čini tvoj argument jačim?

Koji argument si dao i na koji moj argument mislis?

To je tvoja tvrdnja koju ne možeš dokazati. Zašto bismo ti vjerovali na riječ?

Ne moram dokazivati nesto sto svako ima. E, sada ako je neko slep, to nije u domenu moje odgovornosti.
    ..................

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Evo sugestija.
    Kad quoutuješ djelove nečijeg posta, započni ga sa automatski već ispisanom sadržinom (PRIMJER - [ quouteRonni3brojposta ] <- ovo ti već piše u svakom postu kog citiraš ) i završi tamo gdje se završava rečenica sa - [/quote] da bi se vidjelo tačno šta su njegove, a šta tvoje misli. Prvo quoutuješ njegove misli, pa odgovoriš svojima izvan ovih [/quote] - oznaka.
    Ovako takođe omogućavaš i ostalim sagovornicima da referiraju na tvoje misli. Iako to ne predstavlja posebno zadovoljstvo, podiže značajno preglednost u raspravama.

Mudrice šnenoklasta.

Cmok.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Evo sugestija.
    Kad quoutuješ djelove nečijeg posta, započni ga sa automatski već ispisanom sadržinom (PRIMJER - [ quouteRonni3brojposta ] <- ovo ti već piše u svakom postu kog citiraš ) i završi tamo gdje se završava rečenica sa - da bi se vidjelo tačno šta su njegove, a šta tvoje misli. Prvo quoutuješ njegove misli, pa odgovoriš svojima izvan ovih - oznaka.
    Ovako takođe omogućavaš i ostalim sagovornicima da referiraju na tvoje misli. Iako to ne predstavlja posebno zadovoljstvo, podiže značajno preglednost u raspravama.

Mudrice šnenoklasta.

Cmok.

Haha, hvala, znam, ali me mrzi da kopiram za svaki tudji citat ono u zagradi i na kraju quote, ovako mi je brze, ali ako je zamorno za citanje, pomucicu se.
    Last edited by Djevojka; 27-07-10 at 01:30.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Jesam, rekla sam ti da ga prepoznajem, jer je oduvek samnom.
    Imaš nešto u sebi i znaš da je to Bog, zato što oduvijek imaš Boga u sebi?

Nemam nameru da razmisljam o tudjim idejama.
    Pokušaj nekad, mislim da je korisno. Ne misliš valjda da su samo tvoje ideje dobre? U svakom slučaju, poređenje sa bojom ti ne stoji jer se boja slijepcu može dokazati.

Tvoj odgovor na “Zašto vjeruješ u Boga?” je:
    Zato sto ne ignorisem, niti negiram njegovo postojanje.
    Zamislimo nekog ateistu koji na pitanje “Zašto ne vjeruješ u Boga?” odgovara sa:
    Zato sto ne ignorisem, niti negiram njegovo nepostojanje.
    Ne vidim kako je tvoj razlog jači.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hajde da quotam pravilno da mi se Cika Dzo ne oseti iritiranim: :blah:

Zato sto prepoznajem deo sebe koji zivi u meni i cini deo mene.Ne napisah li to do sada vec dobrih dvadesetak puta? Stavljas filozofski link da bi skrenuo raspravu, ali to za ovo pitanje ne odgovara.

Pokušaj nekad, mislim da je korisno. Ne misliš valjda da su samo tvoje ideje dobre? U svakom slučaju, poređenje sa bojom ti ne stoji jer se boja slijepcu može dokazati.
    Da, imas pravo o tudjim idejama mogu razmisljati, samo si prevideo cinjenicu da one moraju da budu makar u naznakama nesto vredne i da poteknu iz mozga.

Ako mislis da se boja slepcu moze dokazati, osim teoretski kako sam navela, a ti cik, ako znas kako, reci. Do sada se samo izvlacis, pa ta te vidim.

Tvoj odgovor na “Zašto vjeruješ u Boga?” je:

Zamislimo nekog ateistu koji na pitanje “Zašto ne vjeruješ u Boga?” odgovara sa:

Ne vidim kako je tvoj razlog jači.
    Zasto bih zamisljala ateistu i njegov odgovor, kada sam ti kao vernik dala odgovor? Znas li ti sta hoces uopste?

Originally Posted by Djevojka
    Ne moram dokazivati nesto sto svako ima.

Podmeces mi link koji nisam postavila. Zasto? Osim toga ti postavljas uvek jedan isti link, ako ti se filozofira, a ti skreni raspravu u tom smeru, ako znas kako.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

majka+otac=ja
    majka+otac+šejtan=ti
    Zašto? Prema islamu svaki musliman je dužan da prije seksualnog odnosa zatraži riječima od Allaha s.w.t. zaštitu od šejtana. Ukoliko se ne zatraži zaštita, tada se i šejtan na njemu znan način uključuje u seksualni odnos.
    Naravno, to se vremenom i odrazi na samo novorođenče, mada ono može da bude i sasvim normalno pa čak i vjernik i bez izgovorene zaštite ako Allah s.w.t. to hoće.
    Elem, da se vratim temi. Majka+otac=boja tvojih očiju? Ne, to je neko drugi odredio. Majka i otac nisu birali kakve ćeš oči imati, kao ono kada biraju lutku u prodavnici. Znaš kako, kada majka sprema ručak, ona otprilike stavi određenu količinu začina, kako bi jelo bilo po njenom ukusu. Međutim, kada je tebe majka nosila, nije određivala ni tvoju kilažu, ni boju tvojih očiju, ni boju tvoje kose, niti bilo šta u vezi tvog izgleda. To je neko drugi radio. Prvo si bio sperma, pa onda ugrušak pa onda komad mesa. Da li su tvoji mama i tata određivali šta ćeš da budeš i u kojem vremenskom intervalu? Tvoji mama i tata su u stvari samo uzrok tvog rođenja, oni tebe nisu oblikovali niti planirali kada izađeš tvoj izgled i pamet i visinu i bilo šta.
    Prosto zar ne? I ljudi opet pitaju, zašto vjerujete u Boga kada ga LIČNO niste upoznali iz sopstvenog iskustva?
    Last edited by Mabus; 27-07-10 at 12:14.
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    oni tebe nisu oblikovali niti planirali kada izađeš tvoj izgled i pamet i visinu i bilo šta.
    A ti tvrdiš da je to Allah, a ne veliki broj prirodnih faktora?

Zato sto prepoznajem deo sebe koji zivi u meni i cini deo mene..... Stavljas filozofski link da bi skrenuo raspravu.
    Argument ti nije valjan. Link objašnjava zašto.

Da, imas pravo o tudjim idejama mogu razmisljati, samo si prevideo cinjenicu da one moraju da budu makar u naznakama nesto vredne i da poteknu iz mozga.
    Ta moja bezvrijedna ideja je potekla iz bubrega, tako da te razumijem.

Ako mislis da se boja slepcu moze dokazati, osim teoretski kako sam navela, a ti cik, ako znas kako, reci. Do sada se samo izvlacis, pa ta te vidim.
    Dvije kocke koje se jedino razlikuju po boji i težini. Slijepac ih može razlikovati samo ako ih dodirne. Ako se kocke nasumično postave na sto ti ćeš uvijek znati koja je teža bez dodirivanja.

Zasto bih zamisljala ateistu i njegov odgovor, kada sam ti kao vernik dala odgovor?
    Zato što je odgovor tog ateiste jednako validan. Ako misliš da nije, objasni zašto.

Podmeces mi link koji nisam postavila. Zasto? Osim toga ti postavljas uvek jedan isti link, ako ti se filozofira, a ti skreni raspravu u tom smeru, ako znas kako.
    Ne podmećem ti ništa više nego ti meni ođe. Link je tu iz istog razloga kao i prvi put, mislio sam da je svima jasno.
    Last edited by RoNN|3; 27-07-10 at 13:57.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

majka+otac+šejtan=ti
    Zašto? Prema islamu svaki musliman je dužan da prije seksualnog odnosa zatraži riječima od Allaha s.w.t. zaštitu od šejtana. Ukoliko se ne zatraži zaštita, tada se i šejtan na njemu znan način uključuje u seksualni odnos.
    Naravno, to se vremenom i odrazi na samo novorođenče, mada ono može da bude i sasvim normalno pa čak i vjernik i bez izgovorene zaštite ako Allah s.w.t. to hoće.
    da sam to radio svaka bi pobjegla čim bi čula "ooo bože koji jesi na nebesi da se sveti ime tvoje da se sveti ..... moj sad ću ovu da ......."

kao što bih i ja pobjegao kad bi rekla "oooo bože koji jesi na nebesi da se sveti ime tvoje ovaj će momak da prošeta dolinom smrti jer ću tako da ga razvalim da neće znati za sebe"

Elem, da se vratim temi. Majka+otac=boja tvojih očiju? Ne, to je neko drugi odredio. Majka i otac nisu birali kakve ćeš oči imati, kao ono kada biraju lutku u prodavnici. Znaš kako, kada majka sprema ručak, ona otprilike stavi određenu količinu začina, kako bi jelo bilo po njenom ukusu. Međutim, kada je tebe majka nosila, nije određivala ni tvoju kilažu, ni boju tvojih očiju, ni boju tvoje kose, niti bilo šta u vezi tvog izgleda. To je neko drugi radio. Prvo si bio sperma, pa onda ugrušak pa onda komad mesa. Da li su tvoji mama i tata određivali šta ćeš da budeš i u kojem vremenskom intervalu? Tvoji mama i tata su u stvari samo uzrok tvog rođenja, oni tebe nisu oblikovali niti planirali kada izađeš tvoj izgled i pamet i visinu i bilo šta.
    Prosto zar ne? I ljudi opet pitaju, zašto vjerujete u Boga kada ga LIČNO niste upoznali iz sopstvenog iskustva?
    imam osjećaj da se ti od starta zajebavaš sa svima nama (ne vidim drugo objašnjenje)

znači bog je odlučio kako ću da izgledam
    i to baš odluči da ličim na svog oca, da imam majkinu bradu,očevu krvnu grupu,mladež na istom mijestu na kojem mi ga ima otac i svi rođaci po muškoj liniji, imam očeve oči itd...

interesantan neki ograničen bog kada mu je tako mali izbor i mora da gleda koje osobine predaka koje će dati nekome

ako otac ima rupicu na bradi neizostavno će je imati i njegov sin (penosi se samo na muške potomke)
    unuci gluvih od rođenja su neizostavno gluvi
    urođena Atrofija mišića je neizostavno nesledna
    Alchaimer je neizostavno nasledan samo što se manifestuje u poznijim godinama
    čak je i šizofrenija u dosta slučajeva nasledna
    itd...
    Last edited by Rakun; 27-07-10 at 14:38.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Argument ti nije valjan. Link objašnjava zašto.
    Argument mi je valjan, ne moze neki filozof da objasni ono sto ja osecam.To samo ti ne mozes svojim recima da objasnis ono sto hoces.

Ta moja bezvrijedna ideja je potekla iz bubrega, tako da te razumijem.
    Tako ti zvuci ideja, razumeo si znaci.

Dvije kocke koje se jedino razlikuju po boji i težini. Slijepac ih može razlikovati samo ako ih dodirne. Ako se kocke nasumično postave na sto ti ćeš uvijek znati koja je teža bez dodirivanja.
    To ti je ravno onome sto sam ja rekla za frekvencu. To nije nikakav dokaz. Slepac ne moze razlikovati crvenu i plavu kocku, ako mu unapred nisi rekao da je plava teza ili da je crvena teza, a gde ces ich ti staviti i da li ces se igrati skirvaca sa slepcem, to je druga stvar.

Zato što je odgovor tog ateiste jednako validan. Ako misliš da nije, objasni zašto.
    Ateista ne moze da govori o veri, jer on i ne zna sta je vera, posto je ateista. Moze da govori samo kao bivsi vernik, ali onda nije pravi ateista, nego razocarani vernik.

Ne podmećem ti ništa više nego ti meni ođe. Link je tu iz istog razloga kao i prvi put, mislio sam da je svima jasno.
    Ja tebi nisam nista podmetnula u tvoje ime. Ako ne znas da odbranis svoj stav, to nije moja krivica, ni moj problem, dakle ne podmeci ono sto nije receno.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

To ti je ravno onome sto sam ja rekla za frekvencu. To nije nikakav dokaz. Slepac ne moze razlikovati crvenu i plavu kocku, ako mu unapred nisi rekao da je plava teza ili da je crvena teza, a gde ces ich ti staviti i da li ces se igrati skirvaca sa slepcem, to je druga stvar.
    evo što se tiče malog prepucavanja Djevojke i RoNN-a
    da se nađem pametan i stavim tačku na to pitanje

zaintrigiralo me je to pitanje jer sam gledao film u kojem objašnjavaju ednoj slijepoj ženi boje koristeći se sljedećom tehnikom koju i zdravi mogu provjeriti
    Slijepi od rođenja se uče konceptu boja na sljedeći način
    svaka promjena temperature šalje određeni signal mozgu koje naš svjesni dio u jednom trenutku protumači kao boju

ako želiš slijepome od rođenja da objasniš koncept boja uradi to ovako

Bijela=ključala voda
    Crvena=Veoma vruća voda
    Zelena=prijatna toplota(proljećno sunce na licu)
    Plava=Hladni đus iz frižidera (zašto baš đus ne pitajte me)
    Crna = LED

kao što vidite dobili smo tri primarne boje i dvije neutralne a kombinacijom ovih boja možete dobiti bilo koju boju

http://wiki.answers.com/Q/How_will_y...a_blind_person

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

evo što se tiče malog prepucavanja Djevojke i RoNN-a
    da se nađem pametan i stavim tačku na to pitanje

zaintrigiralo me je to pitanje jer sam gledao film u kojem objašnjavaju ednoj slijepoj ženi boje koristeći se sljedećom tehnikom koju i zdravi mogu provjeriti
    Slijepi od rođenja se uče konceptu boja na sljedeći način
    svaka promjena temperature šalje određeni signal mozgu koje naš svjesni dio u jednom trenutku protumači kao boju

ako želiš slijepome od rođenja da objasniš koncept boja uradi to ovako

Bijela=ključala voda
    Crvena=Veoma vruća voda
    Zelena=prijatna toplota(proljećno sunce na licu)
    Plava=Hladni đus iz frižidera (zašto baš đus ne pitajte me)
    Crna = LED

kao što vidite dobili smo tri primarne boje i dvije neutralne a kombinacijom ovih boja možete dobiti bilo koju boju

http://wiki.answers.com/Q/How_will_y...a_blind_person

Sve je to lepo i krasno, ali to NIJE dokaz, isto tako mogu da kazem slepom naucniku da crvena boja ima frekvencu izmedju 650 i 750 nm. On je rekao da moze da DOKAZE slepom boju.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Sve je to lepo i krasno, ali to NIJE dokaz, isto tako mogu da kazem slepom naucniku da crvena boja ima frekvencu izmedju 650 i 750 nm. On je rekao da moze da DOKAZE slepom boju.
    ne može da mu dokaže koju frekfenciju ima boja ali može da mu dokaže da boja POSTOJI samim tim što mozak reprodukuje boju zbog spoljnih uticaja (u ovom slučaju temperature)

misliš li da onaj koji pije vodu u tom trenutku razmišlja o tome da molekul vode sadrži 2 atoma vodonika i jedan kiseonika

to što ti pričaš je nešto ovoga tipa
    GLUVOM OD ROĐENJA NE MOŽEŠ OBJASNITI KOLIKO ZVUK IMA DECIBELA ALI
    -ateista će gluvome DOKAZATI DA ZVUK POSTOJI i naučiti ga da govori

-vjernik će mu pričati da se zbog svog nedostatka treba okrenuti telepatiji (kao što su nekada ljudima koji nisu razumjeli kako nastaje grom pričali da se okrene bogu)
    Last edited by Rakun; 28-07-10 at 00:13.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

ne može da mu dokaže koju frekfenciju ima boja ali može da mu dokaže da boja POSTOJI samim tim što mozak reprodukuje boju zbog spoljnih uticaja (u ovom slučaju temperature)

misliš li da onaj koji pije vodu u tom trenutku razmišlja o tome da molekul vode sadrži 2 atoma vodonika i jedan kiseonika

-vjernik će mu pričati da se zbog svog nedostatka treba okrenuti telepatiji (kao što su nekada ljudima koji nisu razumjeli kako nastaje grom pričali da se okrene bogu)
    Zasto uopste pokusavas da dokazes nesto nekom ko ne zeli da mu se dokaze? Ugledaj se na mene pa je ignorisi. Lakse ce ti bit. Ne mozes svima da pomognes.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

To je nesto sto se uci, ali ako je on slep, on to ne moze da nauci, jer ne moze sebi da predstavi sta je to boja.

To nema veze sa "osecanjem" boje, koje je nemoguce.

To je nesto drugo, jer zvuk moze da se oseti. Pa valjda si bio nekada na rok-koncertu i osetio si udare zvuka koji izlaze iz zvucnika? Nije ti dobro poredjenje, jer to gluvi moze fizicki da oseti. Osim toga danas postoje metode da se gluvi nauce da kontrolisu jacinu svog glasa i da govore.

Ovo je bezveze.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    Zasto uopste pokusavas da dokazes nesto nekom ko ne zeli da mu se dokaze? Ugledaj se na mene pa je ignorisi. Lakse ce ti bit. Ne mozes svima da pomognes.
    Mozda on ima vise znanja od tebe? Ti si se vec posle dva posta upropastio.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kao što već rekoh tvoja religija je Hrišćanstvo+Budizam= Hrišćanizam
    Može i Hrišćanstvo+Hrišćanska Etika+Fizika=Hrišizika
    Mislim da u teoriji Hrišćanstvo ima još bolju razradu morala (Etiku) od Budizma samo što se hrišćani uglavnom nijesu toga pridržavali.
    Nijesu baš ni budisti naprimjer u budističkoj Kambodži komunisti Crveni Kmeri su pobili gomilu naroda bezveze.(film "Polja smrti")
    interesantan koncept i plodno tlo za novu religiju
    Od početka civilizacije možeš da posmatraš nauku kao jednu stvar koja se razvija.
    Tako isto može i za religije. Nema nove i stare nego neki koraci razvoja i napredak u filozofskom , etičkom, ... smislu jedne te iste ideje.
    Tvoj "Bog" ili Einsteinov "Bog" nije Bog nego ste uzeli tu riječ da označite nešto drugo ...
    Baš u tome je suština šta neko označava riječju "Bog". Siguran sam da je za moj religisko filozofski koncept razmišljanja ta oznaka dobra. Siguran sam da takav "Bog" postoji.

Po onome što sam pročitao gledajući samo sa fizičke strane "Anštajnov Bog" je više polje (slično kao elektromagnetno) i sila a "moj Bog" je više kvantni i informacija.
    Ja takođe prihvatam dosta vjerovanja i običaja Pravoslavnog Hrišćanstva. Takođe Hrišćanska Etika (barem u teoriji) mi je više nauka (filozofija) nego samo vjerovanje.

Sa druge strane vjerujem da za sve mora postojati samo jedna apsolutna "Božja istina" pa razmišljanja o bilo čemu - religiji , fizici, biologiji, moralu,umjetnosti... moraju biti u nekoj vrsti jedinstva - "hipotetičke saglasnosti". Nemogu biti kontradiktorni jedno drugom ili ako se pojavi kontradiktornost da jedna oblast "kaže jedno" a "druga suprotno" onda tu čovjek treba da vidi šta nije u redu i da rešava taj problem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Argument mi je valjan..
    „Imam nešto u sebi i znam da je to Bog zato što je Bog oduvijek dio mene“ nije valjan argument.

Tvoja nesposobnost da shvatiš nešto toliko jednostavno je zapanjujuća. Možda nijesi ni razmislila o tome što sam napisao budući da je "bezvrijedno" i da "nije došlo iz mozga".

Ateista ne moze da govori o veri, jer on i ne zna sta je vera, posto je ateista.
    Aha. A vjernik ne može da govori ni o čemu, jer on i ne zna ništa, pošto je vjernik.

Ja tebi nisam nista podmetnula u tvoje ime.
    Ni ja tebi. Link je odgovor na to što si napisala.
    Last edited by RoNN|3; 28-07-10 at 03:05.

Page 123 of 171 FirstFirst ... 2373113119120121122123124125126127133 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks