a i to je čudna stvar.
zar ne bi bilo logično da, ako si bio dobar, dobiješ neke što znaju šta rade, a ne nevine?
pa da, zbilja, Mabuse.
šta dobijaju žene kad 'bače kašiku' i odu u visine?
vidim da si s Bogom 'na poljubac i zagrljaj', znaš sve.
One dobiju hulahopke koje ne skidaju pa oni Vipovi misle da se zestoko nevine![]()
Vjernici vjeruju u bajke, po definiciji. Već sam, na drugoj temi, objasnio zašto su u dubokim zabludama.
Teret dokaza je na onome ko iznosi tvrdnju.
A... na osnovu čega tvrdite ove gluposti?
★
Da, i slijepci su favorizovani. Čak i bez molitve i dobrih djela idu u raj, a Allah s.w.t. najbolje zna. Isto tako i djeca koja prije punoljetstva presele na drugi svijet, opet kažem da Allah s.w.t. najbolje zna. Zašto su neki favorizovani? Odgovor je kao pouka ljudima, možda da podstaknu ljudska osjećanja. Čovjek ne zna šta je dobro dok ne iskusi zlo, niti zna šta je sažaljenje dok ga ne osjeti. Da nema tih takvih slučajeva ljudi bi možda bili grubi i bezosjećajni, možda bi do još većeg nereda na Zemlji došlo.
Last edited by Mabus; 17-07-10 at 19:59.
Isti slučaj je i sa ocem i majkom. Na neki način i ti i ja smo bili ili smo još njihovi pioni, poštujemo njihova pravila igre, pa opet to ne možemo nazvati licemjernim.Dobro, to ja kapiram, ali opet se ne mogu otet utisku da je to vrlo sebicno i licemjerno od boga, da se igra velikog brata, da smo samo pioni, da smo samo njegove igracke....
Naravno da pravi razliku. Na Sudnjem danu vagat će se dobra i loša djela, pa ako prevagnu dobra čovjek će ići u raj i obratno. Sa druge strane i u raju i u paklu postoje stepeni, tako da onaj ko bude imao više dobrih djela bit će na većem stepenu u raju, tj. na boljem mjestu.Ali kakvu razliku pravi jedno ili vise dobroh djela, to mi kazi?? Dobija li se neki VIP status u raju onda??
Tako Allah s.w.t. kaže:
Nadmećite se da u Gospodara svoga zaslužite oprost i Džennet, prostran koliko su nebo i Zemlja prostrani (57, 21)
Last edited by Mabus; 17-07-10 at 12:33.
Last edited by Mabus; 17-07-10 at 12:34.
Mabuse, prije si rekao da su djela najbitnija. To znači da su, prema islamskoj teologiji, jedino djela koja čovjek čini zaslužna za njegovu sudbinu na drugom svijetu?
"ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"
Mozes uzet kao poredjenje oca i majku, ali krajnji rzultat nije isti. Oni te nece poslat u raj ili pakao, a bog oce, i zbog toga to mozemo nazvat licemjerstvom.
HAhahahahha, dobro me nasmija, sad odjednom nije bitno jesi li dobar, nego koliko si dobar jel,i nisam znao da tamo ima stepena i boljih mjesta, zar to nije jednako za sve? Ako smo svi imali jednake sanse na ovome svijetu,zar ne treba i tamo da budemo jednaki?
Vidis koliko protivrecnosti si napisao.
E i jos ovo: ako nekoma na toj vagi, ispadne ista kolicina dobrih i losih djela, da je pata-pata, sto se radi onda s njim?? Ako je neko na nuli?
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks