Ja imam T-com kao i vecina forumasa. 2mb download, 20kbps upload. Uzas! Ali to nije za ovaj podforum.
Koliko me zanima ko ce mi vjerovat nisam ni pominjao taj eksperiment do sad. Kao sto sam rekao bilo je za licnu satisfakciju. Kad odlucim da se bavim pravim naucnim eksperimentima koji jos nisu isprobani u praksi tebi cu prvom javit i pozvat te za kamermana![]()
Last edited by VanjaTheMan; 16-07-10 at 22:31.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Cuda nisu potrebna ako mozes da vidis boga i da pricas sa njim. Cudo bi trebalo da predstavlja razlog da neko povjeruje u boga bez direktnog kontakta s njim. Ja odrzavam redovne kontakte sa Googlom jer je to moja pocetna strana. Vidim ga i komuniciram sa njim. Cuda su u ovom slucaju apsolutno nepotrebna![]()
pitam se zašto sam otvarao ovo nakon što sam vidio naslov teme...![]()
A ko ti je dao vid? Mama? Tata? Majka priroda? Isuviše pametna neka majka priroda. Zašto ti nije dala vid da vidiš kao kad ispred sebe staviš dno od boce koju pominješ? Zašto majka priroda nije pogriješila pa ti dala ruku bez prsti, ili samo jednu nogu? Vidiš majka priroda te je stvorila skladnog i uspravnog. Obzirom da je ta majka priroda toliko pametna, mi je nazivamo Bogom, jer ovoliki broj slučajnosti i usklađenosti nije moguć bez savršenog uma.
Ovo je jarane moj sve sama logika stvari. Svako dijete od deset godina ima u sebi ugrađenu intuiciju postojanja Boga.
A ko je dao onu djecu sto se rode bez ruka? Zasto tada nije bila savrsena ili da li je to Bog tada bio na godisnjem?
Ne. Svako dijete ima u sebi ugradjeno ono sto mu ugrade roditelji. A izmedju ostalog tu spada i Deda Mraz u kojeg ja nikad nisam vjerovao iako su pokusavali da me ubijede da ne kupuju oni poklone. Da li je to onda urodjena racionalnost? Dijete ne zna ni sta je smrt dok mu neko stariji ne objasni a ne da zna za koncept boga. A bog i logika ne idu zajedno.
Znaci li to da kad je izbacio covjeka iz raja digao je ruke od njega? Ako je tako onda nije bitno da li vjerujes ili ne u takvog boga kojeg nije briga za tebe. Ali zar ti ne zvuci prica o Adamu i Evi samo kao poucna bajka o moralu i o poslusnosti, o zlocinu i kazni a ne kao nesto sto treba shvatit bukvalno?
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
VanjaTheMAN kako si ti pametaaan...
Ne mora da znaci. Do mnogih saznanja sam dosao obicnim posmatranjem. Mozda je u tome i problem. Vjernici postaju vjernici jer cuju price, citaju svete knjige i prihvataju ih. Ja sam prvo razmisljao i dosao do svojih zakljucaka. Onda sam citao i slusao i zakljucio da sam ja u pravu...uvijek.
Zvuci kao da bi Allah trebao da se prijavi za kviz "Zelite li da postanete milioner". No to je sve namjesteno bolje ne, bolje ne.
Last edited by VanjaTheMan; 16-07-10 at 23:49.
Vjernik se ne postaje ako citas svete knjige i slusas price..Vjeru nosis u sebi..ili osjecas ili ne..ne znam kako ti shvatas pojam religije? kao stivo?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks