Page 287 of 321 FirstFirst ... 187237277283284285286287288289290291297 ... LastLast
Results 7,151 to 7,175 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by SKOJ View Post
    Reporteri Pobjede obišli su pet podgoričkih sportskih igrališta i na svakom od njih vladala je slična atmosfera. Na više od 30 stepeni mališani se igraju i između ubačenih lopti jedni drugima dobacuju „požurite do 30 koševa, ovi će brzo doći”. Misle na starije.

Staro nepisano pravilo na javnim košarkaškim, fudbalskim i drugim terenima glasi - Kada stariji dođu, mlađi se sklanjaju - koje su, po svemu sudeći, dobro utvrdili i podgorički mališani.

- Svaki dan nagovaramo roditelje da nas ranije puštaju napolje, jer kad dođu stariji ne možemo da igramo. Čim vidimo da dolaze pokupimo stvari i odemo, jer bi nas svejedno otjerali - žale se šestogodišnjaci Vuk i Balša.

Oni pričaju da su ih roditelji upisali u košarkaški klub i da im trening puno znači. Obojica prate sport i kažu da im teško pada da zbog treninga propuštaju Mundijal.

- Mi ne gledamo sve važne utakmice da bismo mogli da treniramo, jer čim se završe, stariji dolaze i tjeraju nas sa koša - priča Balša.

- Dođu i kažu „privedite to brzo kraju”, „sklonite se sa terena”. Sve to prođe bez ikakvih grubosti, ali mi moramo da idemo, iako nam se još igra - dodaje mali Vuk.

Roditelji koje smo zatekli na jednom od terena ističu da ih to ne čudi i napominju da „zakon starijeg” niko ne želi da mijenja. „Sve su to djeca”, kažu oni.

- To je jednostavno tako. Nikada se to neće promijeniti. I mene su tjerali kada sam bio mali. Kad sam odrastao, ja sam tjerao mlađe. Stariji misle da oni tu duže dolaze, pa imaju veća prava. Dječja posla - dodaju roditelji.

Oni napominju da je dobro kada mališani znaju da treba da se sklone i to urade bez pogovora. Slažu se da je to jedini način da ne dođe do incidenta.

- Naš narod je čudan. Ko zna kako bi neki reagovali da im dijete kaže da neće da se skloni ili dovede nekog starijeg da ga odbrani – kažu oni.
    Treba od malena djecu uciti da jaci kaci.

:hammer: :hammer:
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Jeste ali strucnjak koji struku podredi partiji to vise nije..ona nema nezavisnost u partiji koja bi joj obezbijedila da nesmetano funkcionise i onda joj dzaba sva struka.
    Svaka partija je tako organizovana da je totalna samostalnost iskljucena, a bogomi i kad se radi u struci dje je maksimalna profesionalizacija nema se totalne samostalnosti. Neke struke zbog svoje prirode
    se mogu i podrediti partiji a kako sreca da u partijama govore strucnjaci za svoju oblast umjesto univerzalnih sveznalica. Nijedan strucnjak ne gubi na strucnosti ako se angazuje partijski i u srecnim zemljama svaki
    politicar predstavlja svoj tim strucnjaka koji ga podrzava, koji ce biti savjetnici, kontrolisati program.... a kod nas je obrnuta praksa i partija stvara strucnjake koji se samo tu i mogu zvati strucnjacima.
    Meni je licno smijesno kako se od pripravnika "obukom" na drzavnim poslovima stvaraju "strucnjaci" pa u tom kontekstu kazem da je najbolji primjer a i rezultati u slucaju Djurovićke kad strucnjak u Vladi radi posao
    i predstavlju struku u kojoj se vec dokazao.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Maja View Post
    I sta cekate? Zasto to niste organizovali do sada? Koliko Vam je vremena potrebno da to da odradite? Ili cekate da Vam sluge serviraju a da Vi onda odvagate ovo je slano ovo slatko a ovo nema ukusa?
    Kad sve to fino znate kako treba da se odradi - izvolite organizujte se i manje priche. Narodne pripovjetke, mitove i bajke su napisane davno, pa i formule mudraca, bistroumne djevojke, sefove sa 7 knjuceva iza 7 brda, brace s obrazom, ljubomornom djecom, vlasteli o alama sa 9 glava itd...
    Kad sve to fino znate .. organizujte i pokrenite. Ipak su ljudi glasali za Vas i ukazali Vam povjerenje - vise ste podrshke dobili no KPJ u osnivanju na tlu ex YU, pa i vise od 12 apostola...
    Izvolite s OBRAZOM... pa...

Hvala Lepo
    Majo,

sad ću sebi da dam neku slobodu na koju nemam pravo, ali hoću da se nadam da ćeš to razumjeti na krajnje prijateljski način. Moj je skromni utisak da ti jesi mnogim svojim racionalnim, interesantnim i originalnim razmišljanjima zaista obogatila ovaj forum. To mislim i misliću...
    Nije prijatno bilo gledati ni tvoju komunikaciju s Oscarom bez obzira da li si bila u pravu ili ne. Nisam pomislio petljati se jer svako je ovđe valjda dovoljno zreo da sam odgovori i bez advokata sa strane.
    Ipak, nije lijepo vidjeti bilo koga toliko mlađeg od Milovana da s njim baš toliko spušti nivo komunikacije. Molim te, a možeš se i nasmijat na ovo što pišem, ali probaj da čovjeku ispoštuješ godine ako nećeš nešto drugo.
    Ja sam na sredini tridesetih (a neko mi je rekao da si i ti negdje tu svojim godinama) što znači da je Milovan znatno stariji od nas. Ne znam kakve sve diplome da imamo i ne znak kakve zasluge da smo stekli za Crnu Goru, mislim da čovjeka koji je ovđe (i na drugim mjestima) odavno dokazao svoju ozbiljnost, trezvenost i humanost, kao i to da ne piše vođen bilo kojim ličnim interesom, valja poštedjeti od pozivanja na obraz i hrabrost.

Majo, nama je u ovoj maloj zemlji potrebno puno strpljenja i međusobnog uvažavanja pa čak i kad se ljuto ne slažemo. Svaki čovjek je univerzum i za svakog se treba boriti. Lako je uvrijediti. A često uvrijedimo i kad toga nismo svjesni. Nisam ni ja tu nikakav izuzetak. Umijem i ja bit pogana jezika.
    Eto, dozvolio sam sebi da apalujem na tebe da baš i na zapucaš iz svih oružja na prvoj krivini đe se ne slažeš s nekim. Dozvolio sam a na to nemam pravo jer to je uostalom vaša stvar.
    A znaš zbog čega to činim. Zato što je zaista žalosno vidjeti da neko tako bistar i obrazovan svojim jezikom baca ponekad toliku sjenku na ono što napiše.

Što se konkretnog tiče stoji tvoj stav da Krgović i nije baš neki svetac, te ne zaslužuje da od njega pravimo narodnog junaka. Puno je kontroverznog u njegovoj biografiji, kao što su kontroverzni razlozi zašto je baš sad uzeo da se oglasi a svo vrijeme je bio blagajnik dvora što je mogao biti samo neko od visokog povjerenja prve familije. Ipak i zaista, dijelim o pomenutom svaki stav koji je potpisao Milovan (ali i mnogi drugi).
    CG nema ozbiljnijeg problema od reforme svijesti njenih građana, uspostavljanja zdravog sistema vrijednosti i od snaženja njenih institucija. Neka buduća vlast to mora da donese kao novinu, jer ako se to ne dogodi - nek nam je Bog u pomoć. Živjećemo u državi u kojoj će sjahivati Murta da uzjaše Kurta i tako ukrug. Latinoamerička "demokratija" usred Evrope.
    Dakle, ako se ovo Krgovićevo može makar imalo tumačiti kao damar jedne institucije - onda to (po meni) valja ohrabriti i podržati.
    Ne treba tome pridavati značaj koji to nema, ali svako to valja pozdraviti.

Jeste,..ja smatram da Đukanović (i pored svih njegovih mana) mora dostojanstveno biti ispraćen s vlasti i Crnogorci trebaju pokazati poštovanje za dobar dio onog (a tu ima jako velikih stvari poput obnove nezavisnosti i odbijanja da CG uvuče u rat s NATO-m) što je učinio. Isto se odnosi i na one oko njega. Treba (po meni) podvući crtu, i za sve koji nisu okrvavili ruke, staviti tačku u tišini na svo to "đukanovićevsko" razdoblje Crne Gore i reći - okrećemo novi list. Bez uličnog orgijanja i populističkih cirkusa.
    DPS i SDP su tu (i biće tu) dok se pojedini klovnovi i amateri (ali i izdajnici) ne nauče da se s tuđih kanabea ne može doći na vlast u CG, ali to ne znači da je zbog toga ova vlast blagoslov za CG. Odavno je ta vlast "skakavaca koji su urnisali žito" zaslužila boravak u opoziciji i bila bi tamo samo da je bilo elementarno ozbiljne opozicije u ovoj stručnim kadrovima (ne i bistrim ljudima) ionako siromašnoj zemlji.

Eto, iskoristio sam ovaj lični osvrt da dam i neki svoj komentar na temu Krgovića, a što se moje drugarske sugestije tebi tiče - cijeniću ako je uvažiš,..a ako ne, poštovaću tvoje pravo da se obratiš svakom forumašu onako kako misliš da treba.

Pozdrav.
    Last edited by El Re; 30-06-10 at 10:47.

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

El Re, sta ti mislis... Status Djukanovica u CG istoriji, za npr. 100 godina? Koliko voljen, koliko hvaljen, koliko bitan...?
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by high View Post
    Nisi morala da gledaš radnu biografiju. Zar u ovoj zemlji i u ovom sistemu postoji neko na državnoj funkciji a da nije politički guran.
    Kad je to već tako.....ajde da gledamo šta i kako radi sad umjesto da gledamo juče.
    I ja sam nekad bio mali i išao u vrtić pa sad ne idem. Ljudi se mijenjaju...ponekad na bolje.... i to je dobro.
    Naravno da je to jasno, ali nisam nikad podrzavala takve profitere i pol. karijeriste, kao sto ni sada ne preskacem da ih spomenem, i to ochigledno smeta vecini "ljevicara" na ovom forumu.
    Sva moja pricha se bazira na tome da ukazem da je neminovno da se takvi propusti moraju izbjeci. To je osnova bilo kakve promjene, a ne promjena u skracenicama Partija po CG.

Quote Originally Posted by GreatMontenegro View Post
    Hajde za trenutak da ostavimo SDP po strani.Znaci SDP zaposljava ljude po partijskoj osnovi i to je cinjenica.Ti to istices koliko idje mozes i evo ja se slazem sa tobom-tako je.
    ....
    Naravno da je tako, i ni jedan intelektualac u pravom smislu te rijeci ne moze a da ne ukaze na ochiglednu bahatost onih koji zloupotrebljavaju drzavni kapital da bi uradili josh gore - uvlacili mediokritete u drzavne sluzbe na najozbiljnije radne pozicije bez iole odgovornosti prema poziciji, drzavi i narodu. Ko to precutkuje, brani takav nacin rada, a ovdje place o potrebama za nekim promjenama itd.. taj je def. smijesan.
    Neku gospodu iz Petnjice znam, i sve ovo sto govore na snimku je uopste karakteristika mnogih ljudi iz ex YU. Patriotizam ne nastaje sa 20km puta, niti bez.. Vjerujem da ce DPS uraditi najbolje i najvise za mjestane Petnjice kao i za sva mjesta koja imaju dosta gasterbajtera u inostranstvu.
    To sto jedna Partija hoce da pokaze kako se "trudi" da Petnjica bude drzavni prioritet, da bi usput dobili josh 10-tak direktorskih pozicija za sebe i svoje iz kuce... To je za malu djecu.

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Dok JAVNO ne iznesemo program partije na pdforumu,
    i ne dobijemo SAGLASNOST VECINE CHLANOVA FORUMA, i JAVNO OBZNANIMO CILJEVE, ja slagat rogove u vrcu, necu.

Vi iznesite VASH PROGRAM,
    a mi nashe primjedbe, pa kad postignemo dogovor i usvojimo program partije, cheka nas VRUCA JESEN,
    jer ce KRIZA nacheti REZIM, koji balansira na ZICI bez motke i sklon je PADU.

Moj program je JASAN I GLASAN,
    po svim pitanjima,
    SOCIJALNE, SPOLJNE, FISKALNE, EKONOMSKE, ODNOS PREMA BIROKRATIJI I PARTIOKRATIJI, UNUTARPARTIJSKOJ DEMOKRATIJI, CEREMONIJALNOJ MONARHIJI UMJESTO REPUBLIKE SA FICOM.
    O AMBIJENTU ZA INVESTICIJE,
    O PRAVIMA POSLODAVACA DA UDARAJU NOGU U GUZICU LIJENIMA I NESPOSOBNIMA I NATOVARE ISTE NA DRZAVNI BUDZET I SINDIKAT.

Za razliku od MENE,
    koji sve shto ima na UM, iznese na DRUM,
    VI meni nijeste JASNI,
    nijeste JASNO I GLASNO iznijeli VASHE stavove u svezi sa gore nabrojenim politikama.

Ja cu svim silama podrzat VAS za PREDSJEDNIKA te partije,
    ako uskladimo CILJEVE,
    jer je meni LICHNO, vaznije postici CILJ,
    nego se boriti za vlast i slavu,
    nije mi vazno, dali je machka bijela ili crvena, vazno je da LOVI MISHEVE, i sprovede DESHTAKORIZACIJU I DERATIZACIJU,
    od LIMITIRANIH PENZIJA DO PODJELE STANOVA I DRUGIH PRIVILEGIJA PARTIOKRATA I BIROKRATA,
    DA MJERILO STRUCHNOSTI BUDE PLATA,
    na koju se placa PROGRESIVNI POREZ.
    Postovani g. Milovan, ja znam da od vike i dreke nema nista. Poznato mi je da se treba sve servirati gospodi, da bi oni , kao sto vec rekoh, odredjivali dal je servirano slano, dal je slatko, ili nema ukusa..
    Progresivnog djelovanja nema. Reaktivno - uvijek.
    Test tema sa CdM Partijom je po mom mishljenju sasvim uspio, i govori mi puno.
    Zadrzacu procjenu za sebe.

Quote Originally Posted by El Re View Post

Pozdrav.
    Pozdrav

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by getaway blues View Post
    El Re, sta ti mislis... Status Djukanovica u CG istoriji, za npr. 100 godina? Koliko voljen, koliko hvaljen, koliko bitan...?
    Dobro,.. hvala ti što ti je interesantan moj stav o tome...
    Ja ne samo da mislim (već koliko god to pretenciozno nekom zvučalo) sam više nego siguran da je Đukanović jedina živa istorijska ličnost u CG.
    Svi ostali su manje-više interesantni ali samo epizodisti i za 20 godina njima će se (ukoliko u međuvremenu ne naprave nešto) baviti samo uskospecijalizirani istoričari. Običan svijet će ih uveliko zaboraviti.
    Đukanović će, u to sam takođe siguran, uživati mnogo blagonakloniji stav istoričara nego što o njemu mislimo mi, njegovi savremenici.
    On je prosto svojim imenom ušao u temelje države i tu je tačka. Nisu ni Petar II, ni Danilo, ni Nikola I bili baš toliko plemenite figure. Ipak sve ih danas slavimo i poštujemo.
    Koliko god nekom to poređenje smetalo, ali ime Đukanovića čeka sudbina imena Tuđmana. Ljudi se u HR u velikoj većini ograđuju od tog vremena, ali poštuju ulogu i zasluge Tuđmana za nezavisnost HR i to danas ni tamošnja opozicija ne smatra mudrim negirati. Ljudi su jednostavno podvukli crtu, to vrijeme ostavili iza sebe i krenuli dalje...
    Ne vjerujem da će se Đukanovićem naši potomci baviti više od obične lične školske informisanosti. A ne bi ni bilo zdravo da se to dogodi. Mi treba da se nadamo vremenu u kom će se prema svemu iz prošlosti imati odmjeren stav kako je to danas u zemljama EU, a ne da vjerujemo da su i pred nama vremena idola i idolopoklonika. Ne daj Bože da nam se to dogodi...

Da li je sve ovo pravedno što se dogodilo? Da li je Đukanović to zasluživao? Da li je trebao biti neko drugi?...Sve su to legitimna pitanja, ali to neće izmijeniti stvarnost... Život ima čudne puteve...Kako kaže jedna stara crnogorska mudrost: "nije kome je rečeno, no kome je suđeno"...Đukanović je bio na pravom mjestu u pravo vrijeme i rekao prave stvari...A kada smo ga popeli na ramena već je imao dovoljno iskustva da zna što mu je činiti. No, i tu ima neke pravde...
    Taj Đukanović, sa svim svojim manama i vrlinama, najbolje je ogledalo nas samih i našeg vremena.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Taj Đukanović, sa svim svojim manama i vrlinama, najbolje je ogledalo nas samih i našeg vremena.
    Nazalost, moram Vam reci da ovo nije tachno. G. Djukanovic je imao petlju, karakter, i volju da kompletira sto je bilo potrebno. Za razliku od qq-mavkanja idejnih retorichara koji nisu bili sposobni da odrade ono o chemu su govorili.
    Takve primjere nailazimo i na forumu.. Htjeli bi nesto, puna usta ideja, znaju o tome polemisati mjesecima, ali da ista sprovedu u djelo - e to ne. Cekaju da im drugi sve to pripreme pa bi onda oni kontali jel to odgovara njihovim velichinama obraza i lichnosti, i valja li nesto od ponudjenog ili ne.
    Zato nije ogledalo "nas samih" nego je nazalost rijetkost u CG. Zato to ogledalo malo treba okrenuti k sebi i ne polagati pravo na tudji rizik, trud, organizaciju i teshkom mukom medju chvrsto karakternim "ljenjivcima" kompletirano djelo.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ne postoji usaglašenost našeg državnog vrha oko najvažnijih identitetskih pitanja: često otvoreno podržavaju institucije koje zatiru i demoniziraju crnogorsku kulturnu i nacionalnu osobenost, kaže dr Nikolić za Portal Analitika i svoje tvrdnje ilustruje i današnjom pozicijom DANU - Dukljanska akademija nauka i umjetnosti je u ovoj godini za četiri projekta od Ministarstva kulture dobila ukupno - 7.500 eura. Iz skupštinskog fonda za finansiranje nevladinih organizacija, dobila je nešto manje od hiljadu. I to je sve na što DANU može računati od države Crne Gore za svoje aktivnosti u 2010. godini - kaže za Portal Analitika predsjednik DANU, dr Božidar Nikolić......

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Nazalost, moram Vam reci da ovo nije tachno. G. Djukanovic je imao petlju, karakter, i volju da kompletira sto je bilo potrebno. Za razliku od qq-mavkanja idejnih retorichara koji nisu bili sposobni da odrade ono o chemu su govorili.
    Takve primjere nailazimo i na forumu.. Htjeli bi nesto, puna usta ideja, znaju o tome polemisati mjesecima, ali da ista sprovedu u djelo - e to ne. Cekaju da im drugi sve to pripreme pa bi onda oni kontali jel to odgovara njihovim velichinama obraza i lichnosti, i valja li nesto od ponudjenog ili ne.
    Zato nije ogledalo "nas samih" nego je nazalost rijetkost u CG. Zato to ogledalo malo treba okrenuti k sebi i ne polagati pravo na tudji rizik, trud, organizaciju i teshkom mukom medju chvrsto karakternim "ljenjivcima" kompletirano djelo.

Hvala Lepo
    Pa kad si vec toliko pametna, i sve znas, i uvidjas svaki problem, i na svaki problem imas rjesenje, dodji pa promijeni...

Il je ljepse pisat po forumu, bez odgovornosti.
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    1
    Thanks Thanks Received 
    4
    Thanked in
    4 Posts

Avion beogradske kompanije "Aviogeneks" prinudno je danas sleteo na podgorički aerodrom u Golubovcima, a svi putnici su evakuisani.

Avion je sleteo na aerodromsku pistu, a oko aviona se nalaze aerodromska, vatrogasna i vozila hitne medicinske službe, javili su podgorički mediji.
    Avion je saobraćao iz Grčke prema Beogradu.

Direktorka podgoričkog aerodroma Gorica Raičević izjavila je da nema mesta panici i da u ovom trenutku ne može više ništa saopštiti.
    “Que te vayas con el viento, como siempre!”
    http://www.travelmontenegro.me

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Hvala Lepo
    Možda si i u pravu Majo...Dozvoljavam mogućnost da je zaista tako...Ja ipak hoću da vjerujem da je naš narod dovoljno zreo da se u njemu nađe još pojedinaca koji bi bili u stanju učiniti isto i to moguće bez takvih hipoteka koje vuče Đukanović...Ipak, ja (a i svi drugi) mogu samo da nagađam o tome...
    Đukanović jeste učinio to što je učinio i prosto sam prihvatio realnost kao takvu. Poštujem ga zaista iznad svega i sam bih učinio sve da odbranim sve ono pozitivno što će ostati kao tekovina njegovog djela i njegove ere.
    Za mnogo šta što je učinio trebalo je i znanja i osjećaja za vrijeme i lične hrabrosti...
    ALI, i danas nisam baš uvjeren da mu je (makar u startu) svaki motiv za odlučnu borbu do nezavisnosti bio plemenit. No,..kao što rekoh - tu sam stavio tačku i neću, što kažu, "darovnome konju gledat u zube".
    Ono čega se pribojavam, jeste da Đukanović svoje lične hipoteke ne učini hipotekama ove države, a taj rizik je izrazito ozbiljan. Zato priželjkujem da ode što prije...
    Svi mi u CG naslućujemo da u toj Đukanovićevoj priči postoji puno onog što (još) ne znamo. Ja se u Boga nadam da jednog dana (kada ovaj mjehur straha i zavjere ćutanja među insajderima prsne) mi ne saznamo i za stvari koje mogu biti krajnje ponižavajuće i poražavajuće za jedan narod. Da budem do kraja precizan - u Boga se nadam da Đukanović nije okrvavio ruke, jer ako je stao iza makar jednog ubistva ili sebe doveo na bilo koji način u dodir s trgovinom narkoticima, to neće biti samo teret za Đukanovića već i za sve nas, pa čak i za one koji ga nikad nisu podržavali...Mene (blago rečeno) jako plaši saznanje ko sve čini to njegovo "poslovno" okruženje "prijatelja". Biti među tim ljudima i ostati čist...Neću ni da pomenem šta to može značiti...
    Sve što pišem, pišem tako da vodim računa da se jednog dana ne stidim svojih riječi.
    Kao čovjek koji je uvijek stojao na načelu da je svako nevin dok se suprotno ne dokaže, protiv sam populističkih "radio-Mileva" saznanja,i za mene je Đukanović nevin, ali ako se ikada dogodi da saznamo da je okrvavio ruke naredivši da se neko ubije, prvi sam za to da mu se sudi koliko god mi smetalo jer je to onaj bez koga teško da bi bilo nezavisnosti CG. I tada - ne ulicom, ruljom i hordom već onako kako to rade civilizovani narodi!
    Svaki čovjek ima i svoju tamniju stranu. Ima je sigurno i Đukanović i tu nije problem. Ja se samo nadam da se ne probudimo jednog dana u saznanju da je ta njegova "tamnija strana" bila previše tamna, jer sve što je Đukanović činio (i dobro i loše) u ovih 20 godina nije činio samo u svoje ime, već i u ime svih nas, pa i moje.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Hvala Lepo
    Niko ne spori OCHINSTVO MILA DJUKANOVICA,
    ali je CHEDO NESTASHNO I NECE DA SE KUPA I MIJENJA PELENE,
    pa shtipa za OCHI od raznoraznih mirisa.

PRAVA LUSTRACIJA ,
    kazu PAMETNI LJUDI je kao puni pogodak u SEPTICHKU JAMU,
    malo njih pogine ali se svi OPOGANE I USMRDE.

Ajde OBZNAVITE VASH PROGRAM PARTIJE,
    u deset TACHAKA,
    kao deset BOZIJIH ZAPOVJESTI,
    pa da se glasamo za ili PROTIV,
    ja sam spreman da prihvatim svaku demokratsku odluku VECINE FORUMASHA.

Vi ste potpuno u PRAVU,
    shto se tiche LJENCHARENJA i shlepanja ,
    zato VAM od srca zelim uspjeh, jer se od VASHE ENERGIJE I STRUCHNOSTI moze samo PROFITIRAT, za dobro svih KLASA&RASA u CGi.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Philadelphia, Pennsylvania, United States
    Thanks Thanks Given 
    5
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Podrzavam... Dakle, 10, ili koliko goj' oj', programskih tacaka... Po nekom prioritetu... & vote!
    Just to slip the skin...

Thanks Thanks Given 
    3,407
    Thanks Thanks Received 
    1,727
    Thanked in
    948 Posts

Mozda i da se daju neke sugestije ako bude bilo potrebno.
    I'm just saying.
    Ја чекам посао али волим ову земљу!

А што пијем кад ми шкоди
    ко ће кући да ме води?

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Možda si i u pravu Majo...Dozvoljavam mogućnost da je zaista tako...Ja ipak hoću da vjerujem da je naš narod dovoljno zreo da se u njemu nađe još pojedinaca koji bi bili u stanju učiniti isto i to moguće bez takvih hipoteka koje vuče Đukanović...Ipak, ja (a i svi drugi) mogu samo da nagađam o tome...
    Đukanović jeste učinio to što je učinio i prosto sam prihvatio realnost kao takvu. Poštujem ga zaista iznad svega i sam bih učinio sve da odbranim sve ono pozitivno što će ostati kao tekovina njegovog djela i njegove ere.
    Za mnogo šta što je učinio trebalo je i znanja i osjećaja za vrijeme i lične hrabrosti...
    ALI, i danas nisam baš uvjeren da mu je (makar u startu) svaki motiv za odlučnu borbu do nezavisnosti bio plemenit. No,..kao što rekoh - tu sam stavio tačku i neću, što kažu, "darovnome konju gledat u zube".
    Ono čega se pribojavam, jeste da Đukanović svoje lične hipoteke ne učini hipotekama ove države, a taj rizik je izrazito ozbiljan. Zato priželjkujem da ode što prije...
    Svi mi u CG naslućujemo da u toj Đukanovićevoj priči postoji puno onog što (još) ne znamo. Ja se u Boga nadam da jednog dana (kada ovaj mjehur straha i zavjere ćutanja među insajderima prsne) mi ne saznamo i za stvari koje mogu biti krajnje ponižavajuće i poražavajuće za jedan narod. Da budem do kraja precizan - u Boga se nadam da Đukanović nije okrvavio ruke, jer ako je stao iza makar jednog ubistva ili sebe doveo na bilo koji način u dodir s trgovinom narkoticima, to neće biti samo teret za Đukanovića već i za sve nas, pa čak i za one koji ga nikad nisu podržavali...Mene (blago rečeno) jako plaši saznanje ko sve čini to njegovo "poslovno" okruženje "prijatelja". Biti među tim ljudima i ostati čist...Neću ni da pomenem šta to može značiti...
    Sve što pišem, pišem tako da vodim računa da se jednog dana ne stidim svojih riječi.
    Kao čovjek koji je uvijek stojao na načelu da je svako nevin dok se suprotno ne dokaže, protiv sam populističkih "radio-Mileva" saznanja,i za mene je Đukanović nevin, ali ako se ikada dogodi da saznamo da je okrvavio ruke naredivši da se neko ubije, prvi sam za to da mu se sudi koliko god mi smetalo jer je to onaj bez koga teško da bi bilo nezavisnosti CG. I tada - ne ulicom, ruljom i hordom već onako kako to rade civilizovani narodi!
    Svaki čovjek ima i svoju tamniju stranu. Ima je sigurno i Đukanović i tu nije problem. Ja se samo nadam da se ne probudimo jednog dana u saznanju da je ta njegova "tamnija strana" bila previše tamna, jer sve što je Đukanović činio (i dobro i loše) u ovih 20 godina nije činio samo u svoje ime, već i u ime svih nas, pa i moje.

G. El Re, Vi pisete da ste protiv populistichkih saznanja a sami servirate nesto uzasno optuzujuce - i kao ideju.
    Vidjelli ste da sam preskochila Vasu kritiku na lichnom nivou upravo jer ste totalno omasili sa predkonceptualnom perspektivom koja je dovela do predrasuda u mom pravcu, e tako ste i ovdje jako brutalno dali neke akcente koji mi djeluju na isti nachin konstruisane.
    Ja sebi dozvoljavam da kao obichan gradjanin CG napisem mishljenje o javnom politichkom stanju u CG, o djelovanju pojedinaca u Partijama CG po javno potvrdjenim chinjenicama (xxx odborskih mjesta i funkcija jednog covjeka) i to kritikujem, ali da izvodim zakljuchke o Vama lichno bez Vase potvrde o tome kakvi ste, s kojim motivom itd... To ne.
    Da li se radi o razlichitom nachinu vodjenja diskusije..moguce, ali ja Vam nisam dala "mandat" da kritikujete/procjenjujete mene, vec sam tu da polemisemo o stavovima prema bilo kome sa javne politichke scene.
    Da li se neko osjeca lichno povrijedjenim jer je chlan neke partije pa je Partija ON ili familija, ja to ne znam, kao sto ne znam, ili ne zelim ni da znam da li je neko preosjetljiv na kritike bilo chijih vidjenja problema o kojim govorimo.
    Da li neko ima tamniju stranu u privatnom, to me ne zanima, jer tamna strana moze biti bilo sta - intimnost u svakom slucaju.
    Niko nije idealan, ali mijesati politichki rad/nerad, djelo/nedjelo, sa tom intimom nema ama bash nikakve veze s vezom.
    Rekla sam bezbroj puta da sam ovdje da diskutujem sa zanimljivim sagovornicima o temama koje me zanimaju a to je u najvecem dijelu - Buducnost CG u opstem smislu.
    Jako cijenim proaktivne osobe koje ne izigravaju svece i primadone, vec djeluju. Ko radi taj mora i da pogrijesi, a ako grijesi postoji objashnjenje za greshku.
    Lako je bilo nama koji smo bili od pocetka za nezavisnu CG da solimo pamet o etici, da urlamo kako BI TREBALO (sto ovo ne podnosim...), lako i da podrzimo nekog ko je oran da organizuje, da kontrolise opsti mir u drzavi, da na kraju krajeva sprovede sve u konkretan rezultat.. Ali NEKO je to trebao da uradi na najbolji moguci nachin i taj neko je g. Djukanovic sa najuzim krugom ljudi oko sebe.
    Kolikoo neki prichaju o "doprinosu" obnavljanja drzave CG, meni dodje da cutim i precutim, jer kako god, i koliko god da je i moja malenkost tu ucestvovala na najbolji moguci nachin - to je objektivno nista pri onima koji su sve pripremili da damo svoj glas.
    Kako ja nisam vi sa ovog foruma, i niko pojedinachno nije mi... Da razdvojimo te kolektivne odgovornosti, jer u mojoj firmi ima i gay populacije u privatnom zivotu pa nisu svi u firmi te sexualne opcije... Pokusaj opisa...
    G. Djukanovic je politicar koji ce da bude u politici chitav svoj zivot, DPS kao svaka Partija na svijetu ima pravo da mijenja svoje 'kretanje' ka centru i reformatorskom ili konzervativnom djelovanju.. tako da, o prichi tipa :"U redu. Priznajemo Vam da ste uradili sve sto smo mi htjeli (iako se nismo pomjerili u realu a u mislima smo se poklapali), ali sad je red da mi (pravednici) sjednemo na vash polozaj - jer je zaboga sad sve "zavrseno" i nema strijepnje da rizikujemo nesto s tim sto smo izasli iz sklonista (koje ste Vi napravili ali nema veze), sad bi mi tu da kontamo jedno par decenija i da procjenjujemo jel bilo dobro ili ne, i gdje je ko pogrijesio, zasto itd..."

To mozda ide kod ljudi koji u zivotu nisu nista sami pokrenuli za ostale vec chitav zivot gledaju da na gotovo prolaze birajuci birke.. Ali kod drugacijih, ta prica ne pije vodu, vec lichi na: "Ajmo da pricamo radi pisanja priche".

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    Niko ne spori OCHINSTVO MILA DJUKANOVICA,
    ali je CHEDO NESTASHNO I NECE DA SE KUPA I MIJENJA PELENE,
    pa shtipa za OCHI od raznoraznih mirisa.

PRAVA LUSTRACIJA ,
    kazu PAMETNI LJUDI je kao puni pogodak u SEPTICHKU JAMU,
    malo njih pogine ali se svi OPOGANE I USMRDE.

Ajde OBZNAVITE VASH PROGRAM PARTIJE,
    u deset TACHAKA,
    kao deset BOZIJIH ZAPOVJESTI,
    pa da se glasamo za ili PROTIV,
    ja sam spreman da prihvatim svaku demokratsku odluku VECINE FORUMASHA.

Vi ste potpuno u PRAVU,
    shto se tiche LJENCHARENJA i shlepanja ,
    zato VAM od srca zelim uspjeh, jer se od VASHE ENERGIJE I STRUCHNOSTI moze samo PROFITIRAT, za dobro svih KLASA&RASA u CGi.
    Vidim da dobijam neka upozorenja od g. El Rea da budem malo infantilnija sa vama, ili da filujem nacin repliciranja na Vase poruke.. Ne znam o cemu se tu radi, jer ja polazim od toga da je svaki covjek odgovoran sam za sebe...
    Da se radi o nekom djetetu, vjerovatno bih drugacije odgovarala na "prozivanje" ali Vi djelujete ipak kao osoba sa zivotnim iskustvom jer vam rechnik bash zrachi iskustvom, i ne razumijem bash o chemu je rijech.
    Pa da Vam odgovorim, i nadam se da necete opet imati nesanicu zbog mog pisanja...
    1. Da li sam pokrenula temu o CdM Partiji nakon analize diskusija na mnogim temama na ovom pdf-u?
    2. Da li su date neke odrednice o potrebama za stvaranjem jedne takve Partije?
    3. Da li su ljudi sami odredili za sta su?
    4. Da li smo rekli da u CG djeluju samo ljevicarske partije (one nacionalne lokalnog nivoa smo preskakali)?
    5. Da li su dati predlozi, podrshka, grube crte jedne Partije koja ne bi bila ljevicarske linije - jer takvih i za takve ima vec dosta u CG?
    6. Da li se glasalo na osnovu kredibiliteta i povjerenja u osobe koji su bili na listi?
    7. Da li se nesto pokrenulo dalje od toga?
    8. Da li to 'geganje' govori nesto?
    9. Da li je rezultat jasan nakon svega?

E sad, da li sam ja rekla da gotovane koji ocekuju servirano sve od drugih nesto ne cijenim?
    Ocekivala sam da ce osobe koje na sva slova slave svoje vrline, ideje, poteze..pokrenuti nesto i realizovati to za sta se zalazu...I rezultat je jasan.
    Sad sto bi neko da mu se isfiluje program, statut, organizacija i da dobro razmisli jel voljan, da li ima interesa u tome, da li mu moze stetiti nesto itd... E to je nezrelo i neodgovorno.
    Ja sam obican drzavljanin CG, zelim i hocu pomoci ako se hoce raditi nesto za bolje svih u CG, ali da izabranima kojima je data podrshka ja serviram odgovore-djela, da bi oni kontali - jer imaju vremena, e to je malo previse ocekivanja od velichina i ljenjivaca.
    I onda zasto cijenim ljude koji uspiju da sprovedu bilo chije ideje u djelo ... He..

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by NSX View Post
    Treba od malena djecu uciti da jaci kaci.

:hammer: :hammer:
    A Kusovac je stari sluzhbenik SDB-a,ispratio je on to stanje po terenima i oko njih,operativno je on to izanalizirao,ne brinite se nishta
    Deserve's got nothing to do with it.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Dobro Majo...Možda nekada opet odlučiš da iznova pročitaš moj post pa ti se on učini znatno drugačijim od onog kako ti se čini danas.
    Neću ti komentarisati rečenicu po rečenicu, jer me žalosti uvjerenje da nastupaš s gotovim stavovima, a ne razmišljaš o onome što ljudi pišu. No, dozvoljavam da je to samo moje uvjerenje i to moguće pogrešno...
    Evo sad ću pisati samo o sebi, da se ne bi shvatilo da tebi dociram i držim katedru. Zašto ja dolazim na forum?
    1. ja dolazim da pročitam i saznam
    2. ja dolazim što mogu ponekad nešto da kažem
    3. ja dolazim da se družim s različitim ljudima od kojih su neki jako inspirativni i interesantni

Ne dolazim:
    1. da bih osnovao partiju
    2. da bih promovisao tuđu
    3. da bih iživio neispunjenju želju da se bavim politikom i povedem narod u sretniju budućnost
    4. da budem arbitar i saopštavam ko je u pravu a ko ne
    5. i nikako, da bih nekog uvrijedio

Ja sam običan čovjek ko i svako drugi. Ne dugujem nikom ništa sem svojim roditeljima dolazak na ovaj Svijet. Ne može me zbog mojih stavova niko izbaciti s posla ili mi učiniti neku štetu. Plaćam poreze i račune redovno, i niko mi "ko Mašanu" ne može doći da me ucjenjuje da "prelomim".
    Kao takav imam neprocjenjivo bogatstvo slobode pojedinca da mislim i kažem što želim bez pretenzije da očekujem da će se iko okrenuti na to.
    Moj stav prema Đukanoviću je fer. Već sam rekao da si ti možda u pravu - moguće da sve ovo dobro po CG niko nije mogao napraviti sem on kao pojedinac. Ali ako je tako, a dozvoljavam tu mogućnost, onda je zaista jadan taj narod čija sudbina treba da zavisi od jednog čovjeka.
    Takođe je fer i reći "g-dine Đukanoviću, obzirom da među prijateljima (s kojima se ponosite) u CG imate jako puno najgoreg ološa koji je porodio ovaj narod, ja se pribojavam (a ne želim vjerovati) da ste vi mogli imati dodira s onim što čine po CG ti ljudi, i kao takav sumnjam u vas i to je moje pravo. A ako ste, g-dine Đukanoviću, uzeli učešće u nečijem ubijanju (makar na nivou teoretske pretpostavke) ja i pored velikog poštovanja za vas lično i vaš doprinos slobodi ove države, ću prvi dići ruku da vam se sudi, jer sam vam makar jedanput dao svoj glas i ne želim da prihvatim da je to bio glas za nekoga ko je nečiju porodicu možda zavio u crno."...
    To je sve što imam reći o Đukanoviću...Nikakve tu tvrdnje (pa čak ni aluzije) nema i ako bi ovu ogradu neko imao i u mom slučaju ja bi to smatrao za fer.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Ja ne znam da li ste Vi g. El Re svjesni da precesto dajete ocjene o nacinu diskusije forumasa, ne samo kad sam ja u pitanju.. Ne znam da li ste svjesni da mozda i ja imam velike zamjerke u nacinu Vaseg diskutovanja na forumu, da cak primjecujem i uvrede na jedan drugaciji nacin, ali kao sto rekoh, preskacem jer nisam ovdje da odredjujem ni pol, ni rasu, ni klasu nikome od ucesnika.
    Vi ste rekli za sta niste ovdje, neko drugi mozda jeste i to je to, ali da se zbog toga sebi daje za pravo da se procjenjuje ... Previse bi bilo i mnogo uvredlljivo.
    Mozete Vi optuzivati g. Djukanovica za svasta, aludirati na bilo sta i da je zgazioo mrava.. To je Vase.
    Moje je da ono sto je drsko i javno poznato - chinjenice, procijenim na moj nacin.
    Razlichiti smo i to je meni sasvim u redu, ali Vama po ko zna koji put kako iznosite moj nacin smeta, i ne mozete da iskontrolisete sebe da bi to istakli i naveli po vasim netrazenim procjenama mog nacina pisanja, odgovora i politichkih stavova.
    Vi niste ja, i gledajte sebe..
    Moj stav prema Đukanoviću je fer. Već sam rekao da si ti možda u pravu - moguće da sve ovo dobro po CG niko nije mogao napraviti sem on kao pojedinac. Ali ako je tako, a dozvoljavam tu mogućnost, onda je zaista jadan taj narod čija sudbina treba da zavisi od jednog čovjeka.
    Kao dobar poznavalac istorije mogli bi to reci i za gradjanski mir u USA, i za Charlsa de Gola dok je molio Cercila i BBC za spas Francuske chasti itd - Francuska nije porazena... itd.. Jadni francuzi.. a mogli su biti lijepo porazeni ... jer im generali nisu bili na nivou jednog pukovnika.. itd itd......

Sto se tiche daljnje diskusije, ja mislim da je ovo bilo dovoljno od mene i da cete sa vasim kritichkim osvrtom o bilo kome na ovom forumu naci podrzavaoce, ljude koji su na tu drskost u realnom zivotu navikli da podnose, kao i odlichne sagovornike, filozofe itd.

Hvala Lepo

p.s. g. Recordare88 mi nije jasan zasto bi sluzbenici DB-a bili nesto sa loshom konotacijom. Ljudi DB sluzbi su uglavnom ponos drzava na zapadu, patriotski provjerene lichnosti itd. To je svuda vrlina sem u CG? Poz.
    Last edited by Maja; 30-06-10 at 14:12.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by Recordare88 View Post
    A Kusovac je stari sluzhbenik SDB-a,ispratio je on to stanje po terenima i oko njih,operativno je on to izanalizirao,ne brinite se nishta
    Ovakve se gluposti ipak rijetko citaju. Znas li ti uopste ko je Kusovac i dje je radio ili kao svi beogradski djaci samo znaju ponavljati price "ovaj je stari sluzbenik DB"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Arrow

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ovakve se gluposti ipak rijetko citaju. Znas li ti uopste ko je Kusovac i dje je radio ili kao svi beogradski djaci samo znaju ponavljati price "ovaj je stari sluzbenik DB"
    1.Znam ga licno.Ne vidim ja nishta negativno u cinjenici da je bio sluzhbenik DB-a,samo mislim da takva sluzhba i nije bash dobra preporuka za uredjivanje medija.Za neke druge poslove-svakako da.

2.Berlinski,ne beogradski.

3.Ti da optuzhish mene za insinuaciju,a sam si se toga dohvatio.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kakvih sam se to insinuacija dohvatio? Nista te ja ne optuzujem i svak pise shodno svom obrazu, a znas ga taman ka i ja Dzordza Busa kad takve price prosipas.
    Zbilja ti on u povjerenju rekao da je radio za DB pa ti da sa nama podijelis takve vijesti i zbilja cudo velje i nije preporuka da novinar uredjuje novine i prikladnije je da to bude obućar.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Kakvih sam se to insinuacija dohvatio? Nista te ja ne optuzujem i svak pise shodno svom obrazu, a znas ga taman ka i ja Dzordza Busa kad takve price prosipas.
    Zbilja ti on u povjerenju rekao da je radio za DB pa ti da sa nama podijelis takve vijesti i zbilja cudo velje i nije preporuka da novinar uredjuje novine i prikladnije je da to bude obućar.
    Insinuacija gdje sam studirao.Na to dodajesh i insinuacije da govorim neistine.

Nije mi ni Dushko Markovic u povjerenju rekao da je shef DB i ANB pa ja to ipak znam.

Inace,on i ne krije taj dio svoje karijere,i tu,opet ti kazhem,nema nishta sporno.Jedino shto je moje mishljenje da ga to ne preporucuje da bude urednik drzhavnog medija.

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Koliko ja shvatih g. Harija, on je povezao sa propagandnim bajkama iz BG o g. Kusovcu...
    A sto se tiche toga dal krije ili ne, meni nije direktno nista rekao, a nema ni jednog podatka o tome na netu, sem neke opaske i izmishljanja pojedinih koji to pisu jer su protiv bilo chega i bilo koga na ovom sbijetu..i protiv sebe.
    Koliko ja znam g. Kusovac je bio novinar i sad se bavi svojom profesijom.

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Koliko ja shvatih g. Harija, on je povezao sa propagandnim bajkama iz BG o g. Kusovcu...
    A sto se tiche toga dal krije ili ne, meni nije direktno nista rekao, a nema ni jednog podatka o tome na netu, sem neke opaske i izmishljanja pojedinih koji to pisu jer su protiv bilo chega i bilo koga na ovom sbijetu..i protiv sebe.
    Koliko ja znam g. Kusovac je bio novinar i sad se bavi svojom profesijom.

Hvala Lepo
    Ja ne tvrdim da sam u pravu,na kraju krajeva,i ja mogu da dobijem pogreshnu informaciju.Ipak,dok mi neko to na ubjedljiv nacin ne demantuje,ja vjerujem izvoru koji mi je dao.Nemam nikakvog razloga da u taj izvor sumnjam.

Medjutim,moderator ni ne pokushava da tu informaciju ubjedljivo demantuje,vec se sluzhi insinuacijama o mom licnom zhivotu i akademskim dostignucima da bi mene kao forumasha i davaoca informacije pokushao diskreditovati.

Shto se tiche Kusovca,to je svakako tacno,ja samo kazhem,po treci put,da ga po mom mishljenju,aspekt karijere koji sam pomenuo ne kvalifikuje pozitivno da bude urednik najvazhnijeg drzhavnog shtampanog medija.A u njegovu novinarsku strucnost i kvalitet ja nemam nikakvog razloga da sumnjam.Niti aspekt njegove karijere koji sam pomenuo smatram negativnim u cjelini,vec samo negativnim za njegov sadasnji angazhman.

Molim lijepo.
    Last edited by Recordare88; 30-06-10 at 14:54.

Page 287 of 321 FirstFirst ... 187237277283284285286287288289290291297 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)