Page 286 of 321 FirstFirst ... 186236276282283284285286287288289290296 ... LastLast
Results 7,126 to 7,150 of 8018

Thread: Iz raznih novina

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Gordana Djurovic je valjda prije bila strucnjak pa tek partijski aktivista

Thanks Thanks Given 
    165
    Thanks Thanks Received 
    900
    Thanked in
    375 Posts

Ja bih rekao da je mogla da postane stručnjak da u medjuvremenu nije postala partijski aktivista.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Kad je neko strucnjak ne moze prestati biti, ako se partijski aktivira, dok je obrnuto skoro nemoguce

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

MIP traži objašnjenje od ambasadora Njemačke i Britanije
    Pošalji vijest |
    Proslijedi
    Povodom zajedničkog obraćanja medijima ambasadora Njemačke i Velike Britanije, u kojem se osuđuje napad na dva dječaka na igralištu u Zagoriču 25. juna 2010. godine, Ministarstvo inostranih poslova MIP će zatražiti objašnjenje u skladu sa diplomatskom praksom u ovakvim slučajevima od njihovih ekselencija Ketrin Najt-Sends i Petera Platea.

Iz MIP-a je saopšteno da će ukoliko nakon toga bude potrebno Ministarstvo dati instrukciju svojim ambasadorima u Berlinu i Londonu da ovim povodom obave razgovore na odgovarajućem nivou u ministarstvima inostranih poslova ovih zemalja.

http://www.cafemontenegro.com/index....22&news=123859
    "Oh, so they have internet on computers now!" Homer J. Simpson

 Think different!

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Quote Originally Posted by Maja View Post
    Izvinjavam se ali ja imam sasvim suprotne info i to upravo iz CBCG...
    Ne uzmite mi za zlo, ali kazu da taj covjek nema pojma o bankarstvu, da sve vodi kroz politiku, da je samoziva lichnost koji hoce da putuje svako malo i da ga niko ne kontrolise ni u chemu. Postavlja se pitanje i odakle je taj gospodin dosao na tu jako bitnu funkciju i gdje je uchio i stekao praksu iz bankarstva?
    Sto se tiche "zamjenika" na kojem su se "polomila" koplja...on valjda radi za Svjetsku Banku kao kadar CG? Ne znam kako su ga to i chime 'unistili'.

Ja sam uvijek za najbolji i najkvallitetniji izbor, ali nakon nekih info... bojim se da je suprotno u pitanju...

Hvala Lepo
    Zacudio bih se iskreno,da Vi jednom imate informacije koje nisu pritoka DPS sliva.

Blagodarim,jos ljepse.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

GUVERNERI u civilizovanim drzavama su SVETINJA,
    u CGi sve INSTITUCIJE se upregnu da rade za MILA&Co,
    SUDSTVO ,TUZILASHTVO, SKUPSHTINA I IZVRSHNA VLAST,
    svi brane GOSPODAREV LIK&DJELO,
    ako se neko KOPRCNE kao Gospodin Krgovic,
    taj je zavrshio karijeru, jer niko nije probio BARIJERU OKO GOSPODARA.

Nemoc INSTITUCIJA pred tom SILOM&MILOM,
    mozemo samo da registrujemo sa BOLOVIMA U DUSHI, i da chekamo da ih MUTNA MORACHA PONESE U ADZOVE VRBE, ako dodje do PUCANJA BRANE,
    kad naprave ovo novo ******.

CBCGe je polozila DIPLOMSKI,
    kad je uspjela da bez vecih posledica sachuva DEPOZITE GRADJANA,
    a BANKA zvana "DODJI SHJUTRA",
    da je SRECE I PRAVDE, davno bi dozivjela SUDBINU ROSKILDE BANKE,
    preuzme drzava obaveze za DEPOZITE,
    ostavi AKCIONARE bez pare i dinara, sa LOSHIM PLATISHAMA koji su dobili KREDIT na chasnu pionirsku rijech,
    a redovne platishe sa deponentima PRODA NEKOJ JACHOJ BANCI,
    za lijepe pare,
    tako to rade CIVILIZOVANE DRZAVE,
    mi novcam PORESKIH OBAVEZNIKA, spashavamo BEZVEZNIKE I HAZARDERE, koji se Q.RCHE sa tudjijem novcem.

Kome je BOG BRAT,
    moze Krgovicu da OBJAVI RAT,
    narod gleda ka´TELE U SHARENA VRATA,
    shto nam rade DVA BRATA i niko Q.CEM nece mrdnut, ni kada bi POGUBILI GUVERNERA NA MUGIJEV TRG ili ga nabili na MUGICA U CENTAR CENTRIRANOG,
    svako se o SVOME JADU ZABAVIO,
    mozda se GUVERNER nije REGISTROVA kao onaj BOKSITOVSKI SINDIKAT SA BLAGIM UKUSOM RUSOFILIJE.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Boze.. Pa tog g. Krgovica je postavljao Premijer CG i bio je pomocnik za finansije Premijera CG. Po zadatku je bio poslat i u BG da radi kao CG politichki kadar u NBJ.
    Vi mi niste jasni uopste....ili je toliko lako medijski prosetati ljude u CG da im ni 1+1 nije 2...

Taj gospodin se latio funkcija po politichkom guranju a ne po struchnom djelovanju i nelogichno mu je da to tako vise ne moze...
    I sada kad se preporuchuje izbor struchne osobe bez politichkog zaposhlljavanja..Ni sad ne valja nego bi ljevicari opet politichki gurane karijeriste ...
    Strasno...

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 29-06-10 at 23:54.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Guverner moze bit nekome simpatican ili nesimpatican.
    Cinjenica je da je Ljubisa Krgovic u svom poslu profesionalac,i sto se tice bankarstva,debelo na svom mjestu.
    Vec je i prije 4,5 godina bilo grdnih trzavica,i protivurjecenja sa skoro istim ljudima oko jedne druge banke.
    Tada je Krgovic takodje pokusao zaustaviti neke,od vlasti izabrane ljude, koji su cak imali jedva svrsenu srednju skolu-sa prevelikim ambicijama.
    Medjutim tada je kolateralna steta bio njegov zamjenik Goran Knezevic,vrstan strucnjak koji je "morao" napustiti CBCG.
    A danas radi za Svjetsku banku...
    Ja sam stekao iskustvo na CdMu,
    da slusham PRAVE LJUDE SA ISTINITIM INFORMACIJAMA,
    kad to nijesam radio, uvijek sam ZAZALIO.

Hvala i srdachan pozdrav,
    bez tebe bih ostao NEZNAVEN I NAIVNA BUDALA.
    IM - Old Bone
    Tamo đe nas čekaš, okupićemo se opet i nastaviti đe smo stali...ZBogom prijatelju...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Boze.. Pa tog g. Krgovica je postavljao Premijer CG i bio je pomocnik za finansije Premijera CG. Po zadatku je bio poslat i u BG da radi kao CG politichki kadar u NBJ.
    Vi mi niste jasni uopste....ili je toliko lako medijski prosetati ljude u CG da im ni 1+1 nije 2...

Taj gospodin se latio funkcija po politichkom guranju a ne po struchnom djelovanju... I sada kad se preporuchuje izbor struchne osobe bez politichkog zaposhlljavanja..Ni sad ne valja nego bi ljevicari opet politichki gurane karijeriste ...
    Strasno...

Hvala Lepo
    DESNICHARI ILI LJEVICHARI,
    na PRVOM MJESTU moraju biti DOBRI LJUDI,
    ne vjerujem u STRUCHNJAKE, koji se ZAKLINJU U SNAGU MUGIJEVIH PESNICA I MILA&Co, koji koristi novac PORESKIH OBAVEZNIKA,
    da SPASI BRATA OD BANKROTA.

Samo CHVRSTI LJUDSKI KARAKTERI,
    su u STANJU DA SE SUPROSTAVE DIKTATURI REZIMA MILA DJUKANOVICA I NJEGOVE KLIKE, koji su SISTEM VRIJEDNOSTI SROZALI NA NIVOU CANETA&SHARICA, AVALA I ZAVALA, BANAKA "DODJI SHUTRA"
    da podignesh svoj mukom stecheni kapital, ili VAM daju na KAFENU KASHIKU, ako imate debelu vezu, isprobano na chapru bliznjega moga.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

Reporteri Pobjede obišli su pet podgoričkih sportskih igrališta i na svakom od njih vladala je slična atmosfera. Na više od 30 stepeni mališani se igraju i između ubačenih lopti jedni drugima dobacuju „požurite do 30 koševa, ovi će brzo doći”. Misle na starije.

Staro nepisano pravilo na javnim košarkaškim, fudbalskim i drugim terenima glasi - Kada stariji dođu, mlađi se sklanjaju - koje su, po svemu sudeći, dobro utvrdili i podgorički mališani.

- Svaki dan nagovaramo roditelje da nas ranije puštaju napolje, jer kad dođu stariji ne možemo da igramo. Čim vidimo da dolaze pokupimo stvari i odemo, jer bi nas svejedno otjerali - žale se šestogodišnjaci Vuk i Balša.

Oni pričaju da su ih roditelji upisali u košarkaški klub i da im trening puno znači. Obojica prate sport i kažu da im teško pada da zbog treninga propuštaju Mundijal.

- Mi ne gledamo sve važne utakmice da bismo mogli da treniramo, jer čim se završe, stariji dolaze i tjeraju nas sa koša - priča Balša.

- Dođu i kažu „privedite to brzo kraju”, „sklonite se sa terena”. Sve to prođe bez ikakvih grubosti, ali mi moramo da idemo, iako nam se još igra - dodaje mali Vuk.

Roditelji koje smo zatekli na jednom od terena ističu da ih to ne čudi i napominju da „zakon starijeg” niko ne želi da mijenja. „Sve su to djeca”, kažu oni.

- To je jednostavno tako. Nikada se to neće promijeniti. I mene su tjerali kada sam bio mali. Kad sam odrastao, ja sam tjerao mlađe. Stariji misle da oni tu duže dolaze, pa imaju veća prava. Dječja posla - dodaju roditelji.

Oni napominju da je dobro kada mališani znaju da treba da se sklone i to urade bez pogovora. Slažu se da je to jedini način da ne dođe do incidenta.

- Naš narod je čudan. Ko zna kako bi neki reagovali da im dijete kaže da neće da se skloni ili dovede nekog starijeg da ga odbrani – kažu oni.

Thanks Thanks Given 
    691
    Thanks Thanks Received 
    1,201
    Thanked in
    475 Posts

Volio bih da mi neko kome je ovo struka objasni,da li postoji na planeti zemlji drzava nalik nasoj,i ovakva banka u njoj?

Mislim da nema potrebe napominjati da se Venecuela,Sjeverna Koreja,Bjelorusija isl. ne racunaju.
    Last edited by Sidewinder; 30-06-10 at 00:13.
    "...Tu je slika Ive Lole Ribara"

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Quote Originally Posted by milovan View Post
    DESNICHARI ILI LJEVICHARI,
    na PRVOM MJESTU moraju biti DOBRI LJUDI,
    ne vjerujem u STRUCHNJAKE, koji se ZAKLINJU U SNAGU MUGIJEVIH PESNICA I MILA&Co, koji koristi novac PORESKIH OBAVEZNIKA,
    da SPASI BRATA OD BANKROTA.

Samo CHVRSTI LJUDSKI KARAKTERI,
    su u STANJU DA SE SUPROSTAVE DIKTATURI REZIMA MILA DJUKANOVICA I NJEGOVE KLIKE, koji su SISTEM VRIJEDNOSTI SROZALI NA NIVOU CANETA&SHARICA, AVALA I ZAVALA, BANAKA "DODJI SHUTRA"
    da podignesh svoj mukom stecheni kapital, ili VAM daju na KAFENU KASHIKU, ako imate debelu vezu, isprobano na chapru bliznjega moga.
    Jel ovo zelite da mi kazete da ste Vi taj CHVRSTI ljudski karakter? Cvrst karakter je po vama destrukcija, podrska lezilebovicima i onima koji se prodaju za funkcije rodjaka i izmishljanje radnog mjesta - autovozacha itd?
    Ko to moze kome da SROZA sistem vrijednosti nego sam covjek sebi? Jel Vi mislite da su ljudi u CG ovce pa ne znaju sta chine?
    Nego sta nego podrzati promjene DPS-a i jacanje normi drzavnih funkcija? Sta da podrzim Vaseg g. Lazovica i alapljivost ljevicharskim metodama po politikanskom pranju radnih biografija svojih sticenika?
    Da podrzavam sve suprotno da bi se sprijechilo poboljsanje? Da bi se izigravala suluda opozicija svemu i svacemu? To je neurachunljivo i neodgovorno za gradjane CG i one koji zaista ne znaju nista sta znachi DRZAVA i odgovornost gradjanina.
    Nisam ja chlan NVO da bih juche lupala poluistine protiv vlasti ko placena partizanka da bih danas sjedjela i diskutovala sa ljutim neprijateljem iz DPSa sa donacijama uljuljkanih rodjaka. To je mozda Vash NVO "chvrst" karakter, ali za moje norme je sasvim suprotno od toga.
    Ako je to Vash CHVRST KARAKTER, mi nemamo sta vise da diskutujemo. To je sve suprotno od zrelog i odgovornog karaktera i djeluje kao djetinjasto inacenje i protivljenje bilo chemu samo da je kontra. To ne cijenim.

Gledacu da izbjegnem da Vam ubuduce repliciram jer neodgovorni opozit smatram nezrelim za bilo kakvu ozbiljnu diskusiju.

Hvala Lepo
    Last edited by Maja; 30-06-10 at 00:16.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Gledacu da izbjegnem da Vam ubuduce repliciram
    Gdine Milovane,cestitam!
    Iskreno vam zavidim
    Mila majko,podigni me malo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Jedan od najpoznatijih svjetskih turističkih vodiča “Let's Go” sastavio je popis deset najpopularnijih odredišta za ovo ljeto. Iako su jednima tek predlog za razmišljanje, a drugima – za maštanje, postoje i destinacije dostupne svima.
    ................
    Nacionalni parkovi: Iako, za razliku od prethodnih mjesta na ljestvici, ne nudi konkretno odredište, “Let's Go” predlaže posjetu nacionalnim parkovima kao savršenu ljetnu alternativu obilasku gradova ili morske obale. Bez obzira za koji se odlučite, (a u Crnoj Gori ih ima čak pet) nacionalni parkovi su relativno jeftin provod, neupitne ljepote, sa mnoštvom dodatnih mogućnosti. Željnima dodatne uštede, umjesto hotela preporučuje se smještaj u kampu

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by maja View Post
    jel ovo zelite da mi kazete da ste vi taj chvrsti ljudski karakter? Cvrst karakter je po vama destrukcija, podrska lezilebovicima i onima koji se prodaju za funkcije rodjaka i izmishljanje radnog mjesta - autovozacha itd?
    ja se ne bavim sopstvenom promocijom,
    decenijama podrzavam svakog progresivnog opozicionara od 1989,
    do zadnjeg predsjednichkog kandidata sa 10 000 eura, za koga nije ni bliznja familija dala potpis, toliko sam bio naivan i budala,
    zato se ne zalijecem da licitiram sa donacijama,
    dok ne usaglasimo program partije cdma.
    O mom karakteru i chvrstini, priznaj sud samo svojih bliznjih,
    a zahvalan sam forumashima koji su glasali za mene i montenegrinu,
    valjda oni vjeruju da sam chvrst karakter, meni je to dovoljno.

ko to moze kome da sroza sistem vrijednosti nego sam covjek sebi? Jel vi mislite da su ljudi u cg ovce pa ne znaju sta chine?
    znam da su mnogi blejali o prevlaci i dubrovniku pochetkom decedesetih, dali su ljudi ovce ili bravi,
    koji ove transformerse od velikih srba u crnoq:rce danashnje biraju da ih vode iz svijetle proshlosti u svjetliju buducnost,
    to neka svako sam donese odluku, i bira termin.

nego sta nego podrzati promjene dps-a i jacanje normi drzavnih funkcija?
    drzavne funkcije su jedno,
    a dpsovska diktatura, koja urushava sve institucije drzave,
    ukljuchujuci i cbcge i rushi guvČrnera,
    i servira njegovu glavu na posluzaonik svome bratu, je drugo.

sta da podrzim vaseg g. Lazovica i alapljivost ljevicharskim metodama po politikanskom pranju radnih biografija svojih sticenika?
    sa ovim se slazem, ali vujica nije moj,
    nego njegov otac koji je pishtoljem branio sina, od mila&sveta i rata za mir i bruke oko dubrovnika.

da podrzavam sve suprotno da bi se sprijechilo poboljsanje? Da bi se izigravala suluda opozicija svemu i svacemu? To je neurachunljivo i neodgovorno za gradjane cg i one koji zaista ne znaju nista sta znachi drzava i odgovornost gradjanina.
    bash bih volio pojashnjenje,
    shto je drzava i odgovornost za avale&zavale, prve banke; mirakse; asove; kapove i onaj sramni pokushaj potapanja tare i prodaje tc u pljevlja.

nisam ja chlan nvo da bih juche lupala poluistine protiv vlasti ko placena partizanka da bih danas sjedjela i diskutovala sa ljutim neprijateljem iz dpsa sa donacijama uljuljkanih rodjaka. To je mozda vash nvo "chvrst" karakter, ali za moje norme je sasvim suprotno od toga.
    nijesam ni ja chlan ni partije ni pokreta ni nvo,
    a o chvrstini karaktera provjeri pdforum, otvori poll da forumashi daju svoj glas, ko je najchvrshci karakter,
    samo glas naroda prirznajem, sve drugo je nagadjanje
    i vrijedjanje.

ako je to vash chvrst karakter, mi nemamo sta vise da diskutujemo. To je sve suprotno od zrelog i odgovornog karaktera i djeluje kao djetinjasto inacenje i protivljenje bilo chemu samo da je kontra. To ne cijenim.
    ne diskutujem ja zbog vas,
    nego zbog onih koji su svojim glasom potvrdili vjeru u mene,
    da sam chvrst karakter, polupismeni brskucanin iz prave kishmale,
    ako vi pobijedite na izborima sa "zdravim jezgrom" dpsovaca i generalom grahovcem, ja i montenegrina koliko ja mogu procijenit bi samo smetali, u tom romatichnom zagrljaju mila&maje&mugija, za taj sendvich, nije potreban majo-nez.

gledacu da izbjegnem da vam ubuduce repliciram jer neodgovorni opozit smatram nezrelim za bilo kakvu ozbiljnu diskusiju.
    brzo se predajete,
    ako zelite podrshku od 33 forumasha, koji su glasali za mene, treba da chvrstim argumentima
    ubijedite i mene i njih, da ste vi na pravom putu,
    i da mi svi skupa stanemo iza vasheg chvrstog karaktera i struchnosti.
    Hvala lepo
    hvala lijepa
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Vi ste izabrani da pokrenete Partiju CdM i sta? Nista...
    I ja sam glasala za Vas i gdje je ta Partija, kad je Osnivachka Skupstina CdM?
    Pa eto toliko ljudi je glasalo i ochekuje neko pomjeranje a Vi nista..
    Sve bi Vi nesto a nista.
    Donacije nece faliti.. samo Vi ispostujte to sto su Vas podrzali .. Vi ste VELICHINA, CHVRST Karakter, necete DPS, necete nikoga, hocete Dansku, hocemo MARS (jel mora sve velikim slovima ili?)...
    Infantilno bash...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Vi ste izabrani da pokrenete Partiju CdM i sta? Nista...
    I ja sam glasala za Vas i gdje je ta Partija, kad je Osnivachka Skupstina CdM?
    Pa eto toliko ljudi je glasalo i ochekuje neko pomjeranje a Vi nista..
    Sve bi Vi nesto a nista.
    Donacije nece faliti.. samo Vi ispostujte to sto su Vas podrzali .. Vi ste VELICHINA, CHVRST Karakter, necete DPS, necete nikoga, hocete Dansku, hocemo MARS (jel mora sve velikim slovima ili?)...
    Infantilno bash...

Hvala Lepo
    Nijesu problem donacije,
    najveci problem je izposhtovati POVJERENJE i donatora i chlanova buduce PARTIJE, a josh veci problem je,
    kako PROVJERIT ISKRENE NAMJERE EVENTUALNIH LIDERA,
    i kao ih OBUZDAT U SVOJOJ SAMOVOLJI,
    jer NOVAC&VLAST kvari i dobre ljude.

Ja jesam puno stariji od VAS,
    ali necu da zurim,
    prvo PARTISKI PROGRAM I STATUT PARTIJE,
    ako budemo imali podrshu od vecine, kad usvojimo PROGRAM krecemo na OSNIVACHKU SKUPSHTINU,
    ali se prvo moramo slozit sa SVIM TACHKAMA,
    i prihvatit sugestije od pojedinaca sa foruma.

O svakom krajceru koji potroshimo za PARTIJU,
    mora biti uknjizen od REVIZORA, i KASA mora biti sa TRI KLJUCHA(potpisa), predsjednika, potpredsjednika i sekretara,
    jer pravit KOPIJU,
    od ovih LOPOVSKIH PARTIJA IZ OPOZICIJE I POZICIJE,
    ja niti zelim, niti me ko moze natjerat,
    sve za OBRAZ, OBRAZ ne za sva BLAGA OVOGA SVIJETA.
    Last edited by milovan; 30-06-10 at 01:39.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    192
    Thanks Thanks Received 
    308
    Thanked in
    225 Posts

Nijesu problem donacije,
    najveci problem je izposhtovati POVJERENJE i donatora i chlanova buduce PARTIJE, a josh veci problem je,
    kako PROVJERIT ISKRENE NAMJERE EVENTUALNIH LIDERA,
    i kao ih OBUZDAT U SVOJOJ SAMOVOLJI,
    jer NOVAC&VLAST kvari i dobre ljude.

Ja jesam puno stariji od VAS,
    ali necu da zurim,
    prvo PARTISKI PROGRAM I STATUT PARTIJE,
    ako budemo imali podrshu od vecine, kad usvojimo PROGRAM krecemo na OSNIVACHKU SKUPSHTINU,
    ali se prvo moramo slozit sa SVIM TACHKAMA,
    i prihvatit sugestije od pojedinaca sa foruma.

O svakom krajceru koji potroshimo za PARTIJU,
    mora biti uknjizen od REVIZORA, i KASA mora biti sa TRI KLJUCHA, predsjednika, potpredsjednika i sekretara,
    jer pravit KOPIJU,
    od ovih LOPOVSKIH PARTIJA IZ OPOZICIJE I POZICIJE,
    ja niti zelim, niti me ko moze natjerat,
    sve za OBRAZ, OBRAZ ne za sva BLAGA OVOGA SVIJETA.
    I sta cekate? Zasto to niste organizovali do sada? Koliko Vam je vremena potrebno da to da odradite? Ili cekate da Vam sluge serviraju a da Vi onda odvagate ovo je slano ovo slatko a ovo nema ukusa?
    Kad sve to fino znate kako treba da se odradi - izvolite organizujte se i manje priche. Narodne pripovjetke, mitove i bajke su napisane davno, pa i formule mudraca, bistroumne djevojke, sefove sa 7 knjuceva iza 7 brda, brace s obrazom, ljubomornom djecom, vlasteli o alama sa 9 glava itd...
    Kad sve to fino znate .. organizujte i pokrenite. Ipak su ljudi glasali za Vas i ukazali Vam povjerenje - vise ste podrshke dobili no KPJ u osnivanju na tlu ex YU, pa i vise od 12 apostola...
    Izvolite s OBRAZOM... pa...

Hvala Lepo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Cvrst karakter je po vama destrukcija, podrska lezilebovicima i onima koji se prodaju za funkcije rodjaka i izmishljanje radnog mjesta - autovozacha itd?
    Nego sta nego podrzati promjene DPS-a i jacanje normi drzavnih funkcija? Sta da podrzim Vaseg g. Lazovica i alapljivost ljevicharskim metodama po politikanskom pranju radnih biografija svojih sticenika?
    Da podrzavam sve suprotno da bi se sprijechilo poboljsanje? Da bi se izigravala suluda opozicija svemu i svacemu?

Hajde za trenutak da ostavimo SDP po strani.Znaci SDP zaposljava ljude po partijskoj osnovi i to je cinjenica.Ti to istices koliko idje mozes i evo ja se slazem sa tobom-tako je.
    Moj problem je sto sam ocigledno svo vrijeme bio u zabludi misleci da i DPS radi to isto i to u mnogo vecoj mjeri-odokativnom,na nicemu baziranom metodom,recimo nekih 7-8 naprema 1 u odnosu na SDP :???: .Zbog toga bih volio da mi objasnis kakve to promjene koje radi DPS treba podrzat jer izgleda stvarno nisam dovoljno pametan da to sagledam,pa bih volio da mi se nacrta ako nije problem.
    Druga stvar koja se konstantno provlaci je prica o lezilebovicima,jacanju drzave...
    Ja se ne bih puno bavio "visokijem drzavnim poslovima",ali me eto interesuju neke lokalne stvari.Evo jedan fin primjer-Petnjica(nisam odatle,ali mi je dosta interesantan slucaj,a i naisao sam na zanimljivu emisiju na ju tubu).
    Znaci,tu imamo slucaj ljudi koji vec godinama zive u inostranstvu,koji su silne pare ulozili u svoj kraj i koji,takodje godinama,prakticno izdrzavaju svoje rodjake,a cesto i pored rodjaka.Sad,veliki broj njih bi zelio da se vrati,imaju razne biznis ideje,zele nesto da urade za svoj kraj da zaposle ljude...Da se razumijemo,tu se ne radi ni o kakvim "Ajnstajnim" koji ce neka cuda izmisljat,ali sam siguran da bi nasli nacin da zapakuju i distribuiraju to malo sira,varenike,povrca...U cemu je problem?Ako pogledas emisiju shvatices,cak ima dosta nekih banalnih razloga tipa izgradnje 10-tak kilometara puta kojim moze da prodje kamion...Preporucujem da se pogleda emisija-dosta je zanimljiva,a iz nje se takodje vidi kakav odnos ti ljudi imaju prema crnogorskoj drzavi i poslije 20-tak godina sprdnje sa njima.
    Sad mi reci da li u ovom konkretnom primjeru mozemo da pricamo o jacanju institucija drzave i zasto su ovi ljudi lezilebovici?Da li bi se zacudila da ako se ovakav odnos nastavi narednih 20 godina ti ljudi potpuno promijene odnos prema drzavi i pocnu svoje "matice" da traze nedje drugo?Koliko je ovakvih primjera u CG i ko je za to odgovoran?
    Veca se steta na ovaj nacin ucini nego sto je mogu hiljadu guvernera napravit.
    p.s. odje je podrska vladajucoj koaliciji 90+ %,tako da to sigurno nije razlog.
    Last edited by GreatMontenegro; 30-06-10 at 03:48.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

I sta cekate? Zasto to niste organizovali do sada? Koliko Vam je vremena potrebno da to da odradite? Ili cekate da Vam sluge serviraju a da Vi onda odvagate ovo je slano ovo slatko a ovo nema ukusa?
    Kad sve to fino znate kako treba da se odradi - izvolite organizujte se i manje priche. Narodne pripovjetke, mitove i bajke su napisane davno, pa i formule mudraca, bistroumne djevojke, sefove sa 7 knjuceva iza 7 brda, brace s obrazom, ljubomornom djecom, vlasteli o alama sa 9 glava itd...
    Kad sve to fino znate .. organizujte i pokrenite. Ipak su ljudi glasali za Vas i ukazali Vam povjerenje - vise ste podrshke dobili no KPJ u osnivanju na tlu ex YU, pa i vise od 12 apostola...
    Izvolite s OBRAZOM... pa...

Hvala Lepo
    Dok JAVNO ne iznesemo program partije na pdforumu,
    i ne dobijemo SAGLASNOST VECINE CHLANOVA FORUMA, i JAVNO OBZNANIMO CILJEVE, ja slagat rogove u vrcu, necu.

Vi iznesite VASH PROGRAM,
    a mi nashe primjedbe, pa kad postignemo dogovor i usvojimo program partije, cheka nas VRUCA JESEN,
    jer ce KRIZA nacheti REZIM, koji balansira na ZICI bez motke i sklon je PADU.

Moj program je JASAN I GLASAN,
    po svim pitanjima,
    SOCIJALNE, SPOLJNE, FISKALNE, EKONOMSKE, ODNOS PREMA BIROKRATIJI I PARTIOKRATIJI, UNUTARPARTIJSKOJ DEMOKRATIJI, CEREMONIJALNOJ MONARHIJI UMJESTO REPUBLIKE SA FICOM.
    O AMBIJENTU ZA INVESTICIJE,
    O PRAVIMA POSLODAVACA DA UDARAJU NOGU U GUZICU LIJENIMA I NESPOSOBNIMA I NATOVARE ISTE NA DRZAVNI BUDZET I SINDIKAT.

Za razliku od MENE,
    koji sve shto ima na UM, iznese na DRUM,
    VI meni nijeste JASNI,
    nijeste JASNO I GLASNO iznijeli VASHE stavove u svezi sa gore nabrojenim politikama.

Ja cu svim silama podrzat VAS za PREDSJEDNIKA te partije,
    ako uskladimo CILJEVE,
    jer je meni LICHNO, vaznije postici CILJ,
    nego se boriti za vlast i slavu,
    nije mi vazno, dali je machka bijela ili crvena, vazno je da LOVI MISHEVE, i sprovede DESHTAKORIZACIJU I DERATIZACIJU,
    od LIMITIRANIH PENZIJA DO PODJELE STANOVA I DRUGIH PRIVILEGIJA PARTIOKRATA I BIROKRATA,
    DA MJERILO STRUCHNOSTI BUDE PLATA,
    na koju se placa PROGRESIVNI POREZ.
    IM - Old Bone

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,954
    Thanked in
    3,993 Posts

Nema tu ljeba, puna usta priče kako se ne bi trebalo uopšteno govorit, a ovamo se servira samo uopštena priča i kritikuje kritika.

Zdušnijeg pobornika DPS-a odavno ne gledah, ni više pokušaja da se tome prikači neki racionalan razlog. Na stranu SDP mutavi, elementarna matematika govori da ne može 15-20% učešća u vlasti da nadjača 80-85%. Isto tako, i DPS i SDP su odgovorni za sve što ne valja u CG (zaslužni za ono što valja), to je valjda jasno. Oni su vlast, ne mogu jednih bit zasluge, a drugih odgovornost. Ili se priprema teren za političko djelovanje rasterećeno odgovornosti?
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,954
    Thanked in
    3,993 Posts

Još da pomenem situaciju u CBCG. Naravno da je čovjek politički kadar. I to kadar DPS-a. To što je situacija takva da mora da se koprca, pa to sa strane djeluje kao da radi po pravilima, budite sigurni da tako radi jer je to jedino što mu je preostalo.

Kneževiću je završen mandat u Svjetskoj banci, bio je godinu i po dana mjesečno po 15 dana u Albaniji.

Sve je to isti đavo, ali kad se Drecun iz raspada od banke oglasi i ne prestaje da priča kako su oni dobri a CBCG loša, prevrne se čovjeku stomak.

Usput, sve ono što Krgović priča o novom zakonu o CBCG, potvrđeno je sa svih stručnih adresa (domaćih i stranih), osim sa one koja odlučuje o zakonu.

Thanks Thanks Given 
    3,613
    Thanks Thanks Received 
    6,059
    Thanked in
    2,931 Posts

Quote Originally Posted by Sidewinder View Post
    Guverner moze bit nekome simpatican ili nesimpatican.
    Cinjenica je da je Ljubisa Krgovic u svom poslu profesionalac,i sto se tice bankarstva,debelo na svom mjestu.
    Vec je i prije 4,5 godina bilo grdnih trzavica,i protivurjecenja sa skoro istim ljudima oko jedne druge banke.
    Tada je Krgovic takodje pokusao zaustaviti neke,od vlasti izabrane ljude, koji su cak imali jedva svrsenu srednju skolu-sa prevelikim ambicijama.
    Medjutim tada je kolateralna steta bio njegov zamjenik Goran Knezevic,vrstan strucnjak koji je "morao" napustiti CBCG.
    A danas radi za Svjetsku banku...
    Profesionalac je postao vremenom, do momenta kada je postavljen tamo bio je na malo jačoj poziciji od potrčka. Ako me sjećanje dobro služi nekad je bio predstavnik CG u NBJ.
    Nijesam siguran da li je on, ali Knežević i ekipa sa njim koja je bila zadužena za kontrolu i superviziju banaka, je prije nego što je is SDK prebačen platni promet u komercijalne banke, bila na nekoliko seminara u USA gdje su obučavani za kontrolu banaka. Ako me sjećanje dobro služi na oko 28 seminara su bili obučavani kako da kontrolišu banke.
    Na žalost, ta izuzetno školovana ekipa se raspala. Koliko sam ja upoznat u ta dešavanja, a jesam prilično, od kontrolora je iz CBCG traženo da moraju da nađu greške iako su neke banke bile potpuno uredne i čiste žargonski rečeno a sve po našem starom dobrom oprobanom receptu banke bi onda "donirale" da se kazna smanji i slično,. Upravo zbog tih pritisaka da se u kontrolu ide a da se mora nešto nać ta ekipa kontrolora se polako razišla. Danas je od svih njih ostalo možda 4-5 i to dvoje samo rade kontrolu banaka, ovi ostali su na druga mjesta.
    Gro ekipe za kontrolu banaka čine mladi ljudi, dosta je i mojih vršnjaka.
    Naravno, u CBCG ima izuzetnih profesionalaca, neki i dan danas tamo rade, neke su komercijalne banke dovele kod sebe. To dovoljno govori da su pohadjali odlične kurseve.
    Da li tu ima krivice Krgovića, vjerovatno. Ti ćeš se odlično sjetit afere Hipotekarna banka, rupe kod televizije i Drvljevića

Izvinjavam se ali ja imam sasvim suprotne info i to upravo iz CBCG...
    Ne uzmite mi za zlo, ali kazu da taj covjek nema pojma o bankarstvu, da sve vodi kroz politiku, da je samoziva lichnost koji hoce da putuje svako malo i da ga niko ne kontrolise ni u chemu. Postavlja se pitanje i odakle je taj gospodin dosao na tu jako bitnu funkciju i gdje je uchio i stekao praksu iz bankarstva?
    Sto se tiche "zamjenika" na kojem su se "polomila" koplja...on valjda radi za Svjetsku Banku kao kadar CG? Ne znam kako su ga to i chime 'unistili'.

Ja sam uvijek za najbolji i najkvallitetniji izbor, ali nakon nekih info... bojim se da je suprotno u pitanju...
    Hvala Lepo
    Da se razumijemo u startu. guverner CBCG Ljubiša Krgović nema posao koji ima predsjenik FED-a Ber Bernarke. Zašto? Zato što Crna Gora nema svoju valutu, tako da CBCG ne može da kontroliše količinu novca u opticaju kao ni inflaciju. Ona se preuzima ili preliva kako god iz zemalja euro zone.
    CBCG ima za cilj da obezbijedi dobru regulativu , pozeljan ambijent za dolazak novih banaka, i da vrsi kontrolu banaka. Ima tu jos funkcija ali ovo su vise koje se ticu banaka.
    Ako nije znao u startu o banakam mnogo, za ovih 10 godina je naučio dosta vjeruj mi ne bih sad zalazio da li je stručan ili ne, nekad je bio u NBJ kao predstavnik CG i slično, vjerovatno ga tamo ne bi poslali onako bez razloga.
    Kao što napisah gore, Kneževića su uništili pritiscima da kontrole moraju nalazit greške i pisat kazne.

Zar na to mjesto ne bi trebao da bude neko ko je vanpartijska lichnost?
    Za ovog sa politichkom pantljicarom se ne bih chudila da bi i to prisvojio...isti je to profil. Politichko postavljanje na funkcije po direktivi. Sad sam pogledala radnu biografiju g. Krgovica.. politichki gurana lichnost chitavi zivot. Iz shupljeg u prazno.

Hvala Lepo
    Po zakonu, novom i starom, guvern treba da bude vanpartijska ličnost. Ali potšo to ne bi bilo prvo kršenje zakona, konflikt interesa što god već, ne vidim razlog da se i ovaj put ne napravi izuzetak

GUVERNERI u civilizovanim drzavama su SVETINJA,
    u CGi sve INSTITUCIJE se upregnu da rade za MILA&Co,
    SUDSTVO ,TUZILASHTVO, SKUPSHTINA I IZVRSHNA VLAST,
    svi brane GOSPODAREV LIK&DJELO,
    ako se neko KOPRCNE kao Gospodin Krgovic,
    taj je zavrshio karijeru, jer niko nije probio BARIJERU OKO GOSPODARA.

Nemoc INSTITUCIJA pred tom SILOM&MILOM,
    mozemo samo da registrujemo sa BOLOVIMA U DUSHI, i da chekamo da ih MUTNA MORACHA PONESE U ADZOVE VRBE, ako dodje do PUCANJA BRANE,
    kad naprave ovo novo ******.

CBCGe je polozila DIPLOMSKI,
    kad je uspjela da bez vecih posledica sachuva DEPOZITE GRADJANA,
    a BANKA zvana "DODJI SHJUTRA",
    da je SRECE I PRAVDE, davno bi dozivjela SUDBINU ROSKILDE BANKE,
    preuzme drzava obaveze za DEPOZITE,
    ostavi AKCIONARE bez pare i dinara, sa LOSHIM PLATISHAMA koji su dobili KREDIT na chasnu pionirsku rijech,
    a redovne platishe sa deponentima PRODA NEKOJ JACHOJ BANCI,
    za lijepe pare,
    tako to rade CIVILIZOVANE DRZAVE,
    mi novcam PORESKIH OBAVEZNIKA, spashavamo BEZVEZNIKE I HAZARDERE, koji se Q.RCHE sa tudjijem novcem.

Kome je BOG BRAT,
    moze Krgovicu da OBJAVI RAT,
    narod gleda ka´TELE U SHARENA VRATA,
    shto nam rade DVA BRATA i niko Q.CEM nece mrdnut, ni kada bi POGUBILI GUVERNERA NA MUGIJEV TRG ili ga nabili na MUGICA U CENTAR CENTRIRANOG,
    svako se o SVOME JADU ZABAVIO,
    mozda se GUVERNER nije REGISTROVA kao onaj BOKSITOVSKI SINDIKAT SA BLAGIM UKUSOM RUSOFILIJE.
    Milovane, nije isto bit guverner Centralne Banke države koja ima svoju valutu, i one koja je nema.
    Rohatinski se koliko toliko bori za opstanak kune i to za sad jako uspješno, iako ga 90% političke Hrvatske očima ne može smislit, a Jelašić se borio za dinar, samo je izgleda Dinkić bio jači. Zato i napušta funkciju izgleda.

Taj gospodin se latio funkcija po politichkom guranju a ne po struchnom djelovanju i nelogichno mu je da to tako vise ne moze...
    I sada kad se preporuchuje izbor struchne osobe bez politichkog zaposhlljavanja..Ni sad ne valja nego bi ljevicari opet politichki gurane karijeriste ...
    Strasno...
    Hvala Lepo
    Ehh Majo, dugo vi izgleda van CG da ne znaš kako ovdje stvari funkcionišu.
    Migo stijepovićč je čovjek za sve, može bilo koju fuknciju obavljat, Boro Vučinić od ministra ekologije i zaštite životne sredine postade ministar vojni, a Rifat Rastoder je u bord direktora Montenegro Airlinesa.
    Ovo se pravno zove konflikt interesa je li tako? Ili i dalje mogu da budu članovi bordova i slično...

Crna Gora nema druge.
    Last edited by hercules; 30-06-10 at 07:51.
    Loše stvari dolaze u paketu, za dobre stvari treba vremena.

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,954
    Thanked in
    3,993 Posts

To da je neko nestranačka ličnost da bi bio u Savjetu CBCG je potpuno formalna stvar. Krgović je bio i podpredsjednik vlade, čini mi se, a Knežević je kadar SDP-a koji nije bio član SDP.

Prije 3 godine kad je bila priča da Krgović neće dobit drugi mandat, znalo se da je na njegovo mjesto trebalo da dođe Miroslav Ivanišević, bivši ministar finansija. Odustalo se od toga dok se ne usvoji novi zakon o CBCG koji je konačno došao na dnevni red (tek sad, sa velikim zakašnjenjem). Ivanišević formalno nije član DPS-a, i ta formalnost mu je omogućila da bude na čelu Državne revizorske institucije kod koje pri izboru članova Savjeta važe ista pravila kao i za članove CBCG (Što se političkog angažmana tiče).

Thanks Thanks Given 
    3,229
    Thanks Thanks Received 
    3,256
    Thanked in
    1,581 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Gordana Djurovic je valjda prije bila strucnjak pa tek partijski aktivista
    Jeste ali strucnjak koji struku podredi partiji to vise nije..ona nema nezavisnost u partiji koja bi joj obezbijedila da nesmetano funkcionise i onda joj dzaba sva struka.
    She is only here to annoy herself!

Page 286 of 321 FirstFirst ... 186236276282283284285286287288289290296 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)