Page 110 of 171 FirstFirst ... 1060100106107108109110111112113114120160 ... LastLast
Results 2,726 to 2,750 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Credo View Post
    Истина, Православна Црква не одбацује Дарвина, али га званично и не прихвата. Једноставно, Црква се начином настанка свијета- не бави. Као што се не бави ни природним наукама. За Цркву, Бог је Творац свега,а а о начину на који је стварао-нека разгбају научници.
    E ovo je najveca glupost ikad izvaljena na ovaj forum. Nista licno credo, ali mislim da se ovdje vidi nemoc crkve, i njeno manipulatorsko djelovanje, i huskanje
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    pojasniću ti
    dakle cijelo Hrišćanstvo je nastalo na osnovu Novog Zavjeta i vrti se oko jedne ličnosti što mu i samo ime kaže hrišćanstvo (i ime mu je izvedeno od riječi Hrist tj. Isus Hrist)

ono što je zapisano o Horusu 1280 godina prije Hrista je IDENTIČNO DO DETALJA onome što je poslije PREKO HILJADU GODINA pripisano Isusu
    ČAK SE NISU POTRUDILI NI IMENA DA PROMJENE

znači Isusov život je kopija i ništa više, što nam opet pokazuje po ko zna koji put da je Hrišćanstvo laž, (a i u slučaju da nije laž, obična je kopija)

OVO JE JEDNOSTAVNO NEOBORIV DOKAZ (a čak nisam ni recitovao pjesmicu)

da pitam Hrišćane ponovo
    da li i dalje vjerujete da je naše Hrišćanstvo unikatno i da je Isus izvodio ona čuda ??

a evo i linka
    http://www.paganizingfaithofyeshua.n...esus_chart.htm

volio bih da vjernik prokomentariše
    ali kako RoNN|3 reče nadam se uzalud
    JUNACI NIKOM PONIKOŠE

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    A nijesam ti pokvario momenat, vidiš da niko nije reagovao A što je tužno, ni sad neće. Jedini odgovor koji očekujem je "To je laž, djelo Sotone.. etc"

A rekao sam vam šta mislim o Sotoni, dragi vjernici. Klanjate se pogrešnome.
    znam dobro da niko neće reagovati . sad će standardno da nastupi tišina i prećutaće dok ne dođe do 115-te strane pa će prigodno zaboraviti ono što je napisano

mislim da će prvo odvažiti Sinan sa pjesmama
    Last edited by Rakun; 28-06-10 at 22:08.
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    6
    Thanked in
    3 Posts

vjerujem da je milion puta o tome raspravljano i da to zna većina sa podforuma, nikakva novost, a i nije da je Horus jedini primjer.
    na stranu i to da je sasvim off-topic
    Last edited by [kinetic]; 28-06-10 at 23:29.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

volio bih da vjernik prokomentariše
    Neznam šta bih ti prokomentarisao.
    Našao si jedan od najmanje deset ako ne i više religiskih božanastava čija je istorija manje ili više slična Isusovoj.

Pazi
    1x1=1
    11x11=121
    111x111=12321
    1111x1111=1234321
    ...
    Prokomentariši jer ja neznam šta bih ...

JUNACI NIKOM PONIKOŠE
    Mora da se šališ.
    znam dobro da niko neće reagovati . sad će standardno da nastupi tišina i prećutaće dok ne dođe do 115-te strane pa će prigodno zaboraviti ono što je napisano

mislim da će prvo odvažiti Sinan sa pjesmama
    Mislim da je Ibn Sinan prešao "crtu elementarog poštovanja sagovornika" pa ga je moderator (Hari ili ko već) banovao.
    Horus je jedini IDENTIČAN DO POSLJEDNJEG DETALJA
    Nije baš identičan. Ima dosta razlika.
    i nije off-topic kada je vezano za temu i kada je u pitanju (hiljaditi) neoboriv dokaz
    Za šta dokaz?
    Da postoje božanstva u drugim religijama koja su slična Isusu Hristu u hrišćanstvu.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by [kinetic] View Post
    vjerujem da je milion puta o tome raspravljano i da to zna većina sa podforuma, nikakva novost, a i nije da je Horus jedini primjer.
    apsolutno ne vidim razlog tvog posta
    jedino ako je u pitanju neko tvoje viđenje odbrane vjernika (pa makar i u vidu da prođu 2-3 strane od mog posta)

Da većina - NE ZNA
    Da li je Horusa negdje neko pomenuo ne interesuje me, samo me interesuje kao NEOBORIV DOKAZ mojoj tvrdnji(i ostalih ljudi koji ne prate modu)
    Da li je off-topic - VEZANO JE ZA TEMU PREMA TOME NIJE

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by septembar View Post
    Neznam šta bih ti prokomentarisao.
    Našao si jedan od najmanje deset ako ne i više religiskih božanastava čija je istorija manje ili više slična Isusovoj.

Pazi
    1x1=1
    11x11=121
    111x111=12321
    1111x1111=1234321
    ...
    Prokomentariši jer ja neznam šta bih ...
    samo što nije "slična" nego IDENTIČNA
    a što se matematičkih fenomena tiče na to čovjek nema uticaja lupanjem gluposti

Quote:
    Originally Posted by Rakun
    JUNACI NIKOM PONIKOŠE

Mora da se šališ.
    ne šalim se
    javio si se nešto napisao, a ni ti sam ne znaš šta si mislio

daj mu ga malo

Mislim da je Ibn Sinan prešao "crtu elementarog poštovanja sagovornika" pa ga je moderator (Hari ili ko već) banovao.
    u najmanju ruku bi bila nepravda banovati Sinana a ostaviti fanatika ihtus777 koji zaista širi mržnju

Nije baš identičan. Ima dosta razlika.
    činjenica da nije identičan i da postoje OGROOOMNE RAZLIKE
    npr.
    puna imena su im
    HORUS KRST :blah:
    ISUS HRIST
    Horus je rođen u pećini a Isus u štali(koja je u pećini ali ajde da je računamo kao štalu)
    Horusov krstitelj se zove Anup a Isusov Jovan (zamisli čak su i imena rijeka različita)

Za šta dokaz?
    Da postoje božanstva u drugim religijama koja su slična Isusu Hristu u hrišćanstvu.

ne da postoje božanstva koja su slična Isusu
    već da je Isusov život preslikan iz starijih rukopisa od Novog Zavjeta što čini Hrišćanstvo običnom kopijom

sve u svemu ukrali su stolarevo ime i mali dio njegovog života (pogubljen je zbog podrivanja vlasti)

a vi slavite izmišljotine o njegovim čudima koja su pisci pokrali iz starijih knjiga
    Last edited by Rakun; 30-06-10 at 19:59.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

u najmanju ruku bi bila nepravda banovati Sinana a ostaviti fanatika ihtus777
    "Fanatici" ihtius777, Rakun , Septembar,... bar malo poštuju sagovornike.
    činjenica da nije identičan
    npr.
    Horus je rođen u pećini a Isus u štali(koja je u pećini ali da je računamo kao štalu)
    Horusov krstitelj se zove Anup a Isusov Jovan (čak su i imena rijeka različita)
    Bitna je razlika što u hrišćanstvu ima samo jedan Bog. Otac, Sin (Isus Hrist) i Sveti Duh čine to jedinstvo.
    ne da postoje božanstva koja su slična Isusu
    već da je Isusov život preslikan iz starijih rukopisa od Novog Zavjeta što čini Hrišćanstvo običnom kopijom
    Religija se razvija kao i sve ostalo. Nije hrišćanstvo nastalo bez uticaja prethodnih religija.

Prvo su bile animističke religije . Ljudi su vjerovali da se u svemu (predmetu, biljci, životinji ,vazduhu,Mjesecu..) nalaze razni duhovi.

Pa onda su postojale religije u kojima je centralno božanstvo bila neka sisata i punija "boginja plodnosti" a imali su i oni prethodni dugovi. Primijetio sam čak kod nekih ateista ođe na forumu da bi oni ovu "boginju plodnosti"...

Pa onda je ta boginja izrodila gomilu bogova "specijalizovanih" za razne stvari kao što je bacanje munja, ponašanje vode u rijekama i morima, za kotrljanje Sunca preko neba, za lov ,za ljubav, za rat,...

Pa onda su počele da se javljaju religije sa smo jednim Bogom i.t.d.
    sve u svemu ukrali su stolarevo ime i mali dio njegovog života (pogubljen je zbog podrivanja vlasti)

a vi slavite izmišljotine o njegovim čudima koja su pisci pokrali iz starijih knjiga
    To je "samo" vjerovanje . Bitno je samo da niko nikog ne prisiljava da vjeruje ili nevjeruje.
    Last edited by septembar; 29-06-10 at 00:57.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

Quote Originally Posted by Credo View Post
    Свакако сачекај Ихтуса за одговор. Ја се понудих, јер си питао да ти неко од хришћана(а посебно Ихтус) одговори на питања. Он има проблема са компјутером, зато није на форуму- дакле, нема ријечи о љуљању његове вјере... Мислим да се слажеш да се човјек на овом форуму упуштао у свакакве расправе, о најразличитијим темама, тако да не видим зашто би ову избјегао.

Да се вратимо твојим питањима. Најкраће речено, сви одговори на њих су- потврдни!

Да, вјерујемо у чуда која су описана у Светом Писму Новог Завјета.
    Да,вјерујемо у Христа као чудотворца, чак и више од тога- у Христа, као правога Бога и правога човјека. Јер, чуда творе многи, али ни сва чуда нису од Бога.
    A koja su to cuda ako smijem da pitam? Jer cudo je vezano za posmatraca. Subjektivno je. Za djecu su madjionicarski trikovi cudo jer ne znaju kako ih madjionicar izvodi. Mi, malo stariji takodje ne znamo kako madjinicari izvode trikove ali znamo da su samo trikovi jer znamo da magija ne postoji i da je sve to iluzija. Koperfild je uspio da ucini da slon nestane. Mi znamo cime se covjek bavio i znamo da je u pitanju samo trik. A da je isto to uradio u vrijeme Isusa bio bi smatran carobnjakom. Uostalom, zasto bi ti ili bilo ko drugi vjerovao iskustvu koje su imali drugi ljudi? Zasto bih ja povjerovao da je Isus ucinio cudo na osnovu tudjeg opazanja? Ne postoji nijedan racionalni razlog.
    Ono sto pokusavam da kazem je da cuda ne postoje. Postoje dogadjaji koji ljudi nisu bili u stanju da objasne. Dogadjaji koji su se desili prije vise od 2000 godina i koje su opisali ljudi onako kako su ih oni dozivjeli. Oni su samo vidjeli da se nesto desilo, ne znaju kako i zasto, a vjera je kao sto znamo slijepa. Vidis samo ono sto zelis da vidis. E da su znali kako i zasto sigurno ne bi rekli da je u pitanju cudo.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    ...Uostalom, zasto bi ti ili bilo ko drugi vjerovao iskustvu koje su imali drugi ljudi?Zasto bih ja povjerovao da je Isus ucinio cudo na osnovu tudjeg opazanja?
    Stvar se svodi na neki osjećaj "vjerovanje na riječ". Nije obavezno.
    Ne postoji nijedan racionalni razlog.
    Ono sto pokusavam da kazem je da cuda ne postoje.
    Gledajući fudbal ovih dana vidio sam nekolika "čuda"
    Ti smatraš da je čudo nešto što se dešava mimo logike, zakona i pravila u univerzuma.
    I ja vjerujem da takva čuda nemogu postojati iako neznam svu logiku, zakone , pavila i suštinu materije , energije i ostalog u univerzumu ali baš čvrsto vjerujem da nemože ništa da se ponaša mimo tog nekakvog "Božjeg logosa".
    Postoje dogadjaji koji ljudi nisu bili u stanju da objasne. Dogadjaji koji su se desili prije vise od 2000 godina i koje su opisali ljudi onako kako su ih oni dozivjeli. Oni su samo vidjeli da se nesto desilo, ne znaju kako i zasto, a vjera je kao sto znamo slijepa. Vidis samo ono sto zelis da vidis. E da su znali kako i zasto sigurno ne bi rekli da je u pitanju cudo.
    Da zanemarimo božansku stranu Isusa Hrista i filozofsko moralnu u smislu savršenije razrade morala. ("praštanje", "grijeh spoznaje","grijeh gordosti",...)
    Ovo je samo moje shvatnje i niko ga nemora prihvatiti.
    Kako bi sa nekim iz današnjeg vremena uporedio Isusa Hrista samo kao čovjeka koji je činio nešto drugima u najmanju ruku "čudno".
    Postoje ljudi kojima je iz raznih razloga zabranjen pristup Las Vegasu i raznim drugim svjetskim kockarnicama.
    Imaju neke današnjim sredstvima i naukom neobješnjive moći da naprimjer mogu nekako da kontrolišu kretanje loptice na ruletu ili pamte tačan redosled karata u 20 špilova ,....
    Takođe slične ljude su 60-tih godina prošlog vijeka lovile tajne službe Amerike i Rusije da rade nešto za njih. Naprimjer neki meksikanac koji je radio za CIA-u znao je tačno gdje se nalazi neka žena u Rusiji na drugom kraju planete.
    Možda neko može svjesno da kontroliše brzinu rada srca , da mijenja tempreaturu tijela , ...
    Naravno takvi ljudi su veoma rijetki ali ih ima slično kao i vrhunskih talenata za matematiku, šah , ...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

"Fanatici" ihtius777, Rakun , Septembar,... bar malo poštuju sagovornike.
    nisam tebe pomenuo već samo ihtius777 i nikoga više

Bitna je razlika što u hrišćanstvu ima samo jedan Bog. Otac, Sin (Isus Hrist) i Sveti Duh čine to jedinstvo.
    i Horus je jedini božiji sin , a to što smo mi hrišćani uzeli jevrejskog boga jer nismo imali svog i napravili mućkalicu koju ni sveštena lica ne mogu da objasne

Religija se razvija kao i sve ostalo. Nije hrišćanstvo nastalo bez uticaja prethodnih religija.
    poveden sam time što ljudi kao recimo gaul (ihtius777 da i ne pominjem) predstavljaju Hrišćanstvo kao jedinu istinu na planeti zemlji i pljuju po drugim religijama (gaul vs Sinan)
    a i ti si se dotakao Budizma u jednom trenutku

Prvo su bile animističke religije . Ljudi su vjerovali da se u svemu (predmetu, biljci, životinji ,vazduhu,Mjesecu..) nalaze razni duhovi.

Pa onda su postojale religije u kojima je centralno božanstvo bila neka sisata i punija "boginja plodnosti" a imali su i oni prethodni dugovi. Primijetio sam čak kod nekih ateista ođe na forumu da bi oni ovu "boginju plodnosti"...

Pa onda je ta boginja izrodila gomilu bogova "specijalizovanih" za razne stvari kao što je bacanje munja, ponašanje vode u rijekama i morima, za kotrljanje Sunca preko neba, za lov ,za ljubav, za rat,...

Pa onda su počele da se javljaju religije sa smo jednim Bogom i.t.d.
    jeste to su činjenice

ali 90% Hrišćana zaboravlja na stari zavjet koji je u velikoj mjeri originalan i bazira svoju vjeru na narušavanju autorskih prava

Credo-v citat:
    Quote Originally Posted by Credo
    Да, вјерујемо у чуда која су описана у Светом Писму Новог Завјета.
    Да,вјерујемо у Христа као чудотворца, чак и више од тога- у Христа, као правога Бога и правога човјека. Јер, чуда творе многи, али ни сва чуда нису од Бога.

Тачно је, Хришћанство се базира иксључиво и само на ОСОБИ- Исусу Христу.
    iz presjeka ovoga i onoga što sam ja napisao vidimo da je HRIŠĆANSTVO LAŽ I DA VARA LJUDE KAO ŠTO JE NPR. CREDO
    posebno ovaj dio
    Quote Originally Posted by Credo
    "Хришћанство се базира исклјучиво на једној ОСОБИ-Исусу Христу"
    Podržao me je u mojoj izjavi da je Hrišćanstvo LAŽ (vjerovatno najveća u ljudskoj istoriji)

To je "samo" vjerovanje . Bitno je samo da niko nikog ne prisiljava da vjeruje ili nevjeruje.
    po ko zna koji put kažem
    vrati se na prvu stranu ove i bilo koje diskusije na ovu temu i vidjećeš da je u pitanju "Lov na vještice"
    nikada nije ateista započinjao raspravu oko ove teme
    već po pravilu vjernik pokušavajući da utupi nekome u glavu svoje bajke (često i na silu)
    UVJEK SU VJERNICI (SVAKE VJERE) NAPASNICI
    ATEISTI SE SAMO BRANE

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Izvini tek sam sad vidio

Quote Originally Posted by Mona Sax
    ...
    Nije mi jasno kako je povrsni naucnik poput Ajnstajna mogao da vjeruje u Boga? Steta sto nije zivio u nasem dobu i posjecivao forume, kako bi se samo prosvjetlio od nasih forumasa...
    veći naučnik Nikola Tesla je bio Nevjernik

a takođe ću te podsjetiti na najpoznatiju Anštajnovu izjavu

Svemiru i ljudskoj gluposti nema kraja. Za Svemir nisam toliko siguran

Quote Originally Posted by septembar
    Postoje ljudi kojima je iz raznih razloga zabranjen pristup Las Vegasu i raznim drugim svjetskim kockarnicama.
    Imaju neke današnjim sredstvima i naukom neobješnjive moći da naprimjer mogu nekako da kontrolišu kretanje loptice na ruletu ili pamte tačan redosled karata u 20 špilova ,....
    Takođe slične ljude su 60-tih godina prošlog vijeka lovile tajne službe Amerike i Rusije da rade nešto za njih. Naprimjer neki meksikanac koji je radio za CIA-u znao je tačno gdje se nalazi neka žena u Rusiji na drugom kraju planete.
    Možda neko može svjesno da kontroliše brzinu rada srca , da mijenja tempreaturu tijela , ...
    Naravno takvi ljudi su veoma rijetki ali ih ima slično kao i vrhunskih talenata za matematiku, šah , ...
    mislim da su takvi ljudi sljedeći korak evolucije
    i ja spadam u to društvo (nemam umnjake :razz: )
    Last edited by Rakun; 29-06-10 at 11:17.

Nabla Guest

Quote Originally Posted by [kinetic] View Post
    Ha! Preobratili smo još jednog!

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Roštiljaće sa nama u paklu i udaraće se po nosu sumporom :hardrock: :devil:
    Last edited by Rakun; 29-06-10 at 11:22.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Cus sumporom, mogu ti ja zavrsit tamo paklain Da probas to moj brale
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nisam tebe pomenuo već samo ihtius777 i nikoga više
    Samo oću da kažem da moramo poštovri sagovornike.
    Mora postojati neki mimimum korektnog ponašanja.
    i Horus je jedini božiji sin , a to što smo mi hrišćani uzeli jevrejskog boga jer nismo imali svog i napravili mućkalicu koju ni sveštena lica ne mogu da objasne

poveden sam time što ljudi kao recimo gaul (ihtius777 da i ne pominjem) predstavljaju Hrišćanstvo kao jedinu istinu na planeti zemlji i pljuju po drugim religijama (gaul vs Sinan)
    a i ti si se dotakao Budizma u jednom trenutku
    Budizam mi je bio interesantan jer većina smatra religijom a u njemu se ne pominje Bog.
    Ima samo vjerovanje da ako se naprimujer budeš lako nervirao i ljutio može da ti se desi da u "sledećem životu" budeš "ljuti" tigar.
    jeste to su činjenice
    ali 90% Hrišćana zaboravlja na stari zavjet koji je u velikoj mjeri originalan i bazira svoju vjeru na narušavanju autorskih prava
    Ko bi to pofatao ...
    iz presjeka ovoga i onoga što sam ja napisao vidimo da je HRIŠĆANSTVO LAŽ I DA VARA LJUDE KAO ŠTO JE NPR. CREDO
    posebno ovaj dio
    Podržao me je u mojoj izjavi da je Hrišćanstvo LAŽ (vjerovatno najveća u ljudskoj istoriji)
    Ja vjerujem da nije laž. Sigurno ima bar neki dio istoriski tačan.
    Nije najvažnije to da li je neka priča iz Biblije tačna ili ne, nego sama neka "poruka priče".

Priča:
    Neka žena se bavi prostitucijom ili prevari muža ili ... i narod odluči da je ubije kamenovanjem. "Neka prvi baci kamen onaj ko je bez grijeha".

Nije važno da li je ova priča istoriski tačna već su važne poruke priče "da je svak nekad nešto zeznuo manje ili više" i "lako je o drugima suditi" i "da li kazna ima smisla i šta se kaznom postiže" i ...
    Skoro mi je potpuno nevažno jeli se ovo stvarno desilo i da li se desilo na tačno nekom mjestu u tačno odeređenom vremenu.
    Last edited by septembar; 29-06-10 at 12:21.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Samo oću da kažem da moramo poštovri sagovornike.
    Mora postojati neki mimimum korektnog ponašanja.
    ako se neko zalaže za poštovanjem sagovornika to sam ja
    ali zašto bih ja poštovao nekoga ko ne poštuje nekoga ??

Budizam mi je bio interesantan jer većina smatra religijom a u njemu se ne pominje Bog.
    Ima samo vjerovanje da ako se naprimujer budeš lako nervirao i ljutio može da ti se desi da u "sledećem životu" budeš "ljuti" tigar.
    Reinkarnaciju u životinje su izmislili ljudi koji se sprdaju sa budizmom
    A osim toga reinkarnacija ne znači da tvoja Duša prelazi u drugi živi organizam već tvoja energija, nazovi je ti toplota ako hoćeš oni je nazivaju Duhom
    (tu se budisti pridržavaju fizike jer ništa ne može da nestane bez oslobađanja energije)
    Ako religija znači poštovanje nekog natprirodnog bića onda Budizam to definitivno nije, niti se smatra religijom de'facto
    -u Budizmu ne postoji Bog ali Budizam se okreće duhovnom više nego bilo koja druga religija i pored nepostojanja boga
    -U Budiymu ne postoji Raj i Pakao
    -ni jedan sveti čovjek nema toliko pametnih izreka kao Buda (mislim na ovozemaljske i praktično primjenjive)
    -Budizam je najmiroljubivija "religija" i nemam ništa protiv nje jer nije nanjela zla koliko druge religije (možda zato što nema nekog osvetoljubivog psihopatu tamo gore)

Ja vjerujem da nije laž. Sigurno ima bar neki dio istoriski tačan.
    Nije najvažnije to da li je neka priča iz Biblije tačna ili ne, nego sama neka "poruka priče".
    niti sam rekao da neki dijelovi nisu istorijski tačni
    ČINJENICA je da je ISUS postojao
    Činjenica je da je bio stolar
    Činjenica je da je razapet zbog podrivanja rimljanske vlasti

Naučno je dokazano da je u određeno doba godine moguće preći pješke preko Crvenog Mora jer pada nivo vode pa se može preći jednim sprudom skoro po sredini mora

Priča:
    Neka žena se bavi prostitucijom ili prevari muža ili ... i narod odluči da je ubije kamenovanjem. "Neka prvi baci kamen onaj ko je bez grijeha".

niti sam poimenuo da nema poučnih i pametnih stvari u Svetim Knjigama, čak naprotiv.
    Ali to ne mijenja činjenicu da su pogotovo Hrišćanstvo i Islam VEELIKE IZMIŠLJOTINE U CILJU KONTROLISANJA NARODA.

Volio bih da ima boga
    da mogu nekoga da okrivim za sranj*, ali to ne ide tako
    Last edited by Rakun; 29-06-10 at 13:44.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Budizam NIJE religija, nego su ga ljudi napravili religijom, sinkretizmom paganskih vjerovanja i budističke filozofije. Budizam je ateistička filozofija, a ne religija.
    "ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

budizam ljudi napravili religijom a ostale religije ko je napravio ?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ako se neko zalaže za poštovanjem sagovornika to sam ja
    ali zašto bih ja poštovao nekoga ko ne poštuje nekoga ??
    Zato što je to tvoj stav koji ne zavisi od ponašanja drugih dok neko drugi poštuje minimum slobode i tolerancije.
    E kad odbaci i taj minimum i postane preko mjere agresivan čovjek se mora braniti.
    Reinkarnaciju u životinje su izmislili ljudi koji se sprdaju sa budizmom
    A osim toga reinkarnacija ne znači da tvoja Duša prelazi u drugi živi organizam već tvoja energija, nazovi je ti toplota ako hoćeš oni je nazivaju Duhom
    (tu se budisti pridržavaju fizike jer ništa ne može da nestane bez oslobađanja energije)
    Ako religija znači poštovanje nekog boga onda Budizam to definitivno nije
    Različite stvari neko naziva istim imenom kao "duhom" u ovom tvom primjeru o Budizmu.
    Ranije je bila tema "Budizam i Ateizam" kao načini razmišljanja.
    Budizam je neka drevna filozofija.
    Možda se može nazvati religijom kao skupom vjerovanja jer nepostoje jasni dokazi ni za ni protiv ove reinkarnacije pa neko može da vjeruje da je to tačno a neko da ne vjeruje.
    -u Budizmu ne postoji Bog ali Budizam se okreće duhovnom više nego bilo koja druga religija i pored nepostojanja boga
    -ni jedan sveti čovjek nema toliko pametnih izreka kao Buda (mislim na ovozemaljske i praktično primjenjive)
    -Budizam je najmiroljubivija religija i nemam ništa protiv nje jer nije nanjela zla koliko druge religije (možda zato što nema nekog osvetoljubivog psihopatu tamo gore)
    ...
    niti sam rekao da neki dijelovi nisu istorijski tačni
    ČINJENICA je da je ISUS postojao
    Činjenica je da je bio stolar
    Činjenica je da je razapet zbog podrivanja rimljanske vlasti
    Razapet je zbog bogohuljenja. Zanimljivo.
    Naučno je dokazano da je u određeno doba godine moguće preći pješke preko Crvenog Mora jer pada nivo vode pa se može preći jednim sprudom skoro po sredini mora
    Još ako duva malo jači vjetar, tako da je Mojsije mogao da izvede čudo sa razdvajanjem mora ako je čekao nizak nivo vode i jači vjetar.
    Bila je zanimljiva emisija na nekom od satelitskih kanala o tome.
    niti sam poimenuo da nema poučnih i pametnih stvari u Svetim Knjigama, čak naprotiv.
    Ali to ne mijenja činjenicu da su pogotovo Hrišćanstvo i Islam VEELIKE IZMIŠLJOTINE U CILJU KONTROLISANJA NARODA.
    Niđe to ni u islamu ni u hrišćanstvu ne piše ali da su zloupotrebljavane baš za to bogami jesu i to dosta.
    Sa druge strane prije širenja recimo islama po arapskim zemljama , Bliskom Istoku i dalje bio je mnogo veći haos zavađenih plemena, ratova , pljački bolesti, bijede, neznanja,..
    Volio bih da ima boga
    da mogu nekoga da okrivim za sranj*, ali to ne ide tako
    Zavisi šta neko podrazumijeva pod Bogom. Od toga zavisi taj njegov filozofsko religiski koncept.
    Ja vjerujem , ustvari ne vjerujem nego sam siguran da Bog postoji ali je taj moj religiski koncept drugačiji. Evo samo sa nekolike osnovne stvari da objasnim šta podrazumijevam pod Bogom.
    Bog je nešto što je u osnovi materije, energje , kretanja i vremena.
    Bog je kao sila nešto iz čega slijede četiri nama poznate osnovne fizičke sile - jaka i slaba nuklearna, elektromagnetna i gravitaciona.
    Bog je nešto prema čemu bi vjernici trebali da imaju moralnu odgovornost. Kao naprimjer nećeš nešto uraditi da bi bio "čist pred Bogom" bez obzira na okolnosti jer je "Bog u srcu tvom".

Kod nekog ateiste bi to bilo
    U osnovi materije , energije , kretanja i vremena sigurno postoji nešto što će nauka nekad otkriti . Ko zna kakvo čudo.
    Moguće da četiri osnovne sile slijede u osnovi iz jedne.
    Neću nešto uraditi zbog sebe.Nije u skladu sa mojim moralnim shvatnjima.

Stvar ima isti rezultat samo što je gore pomoću "pretpostavke Bog" objedinjena.
    Last edited by septembar; 29-06-10 at 14:49.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Besmrtni monah View Post
    ... Budizam je ateistička filozofija, a ne religija.
    Mislim da nije ateistička jer ne tvrdi da "Bog ne postoji" . Ne tvrdi ni da "Bog postoji" pa nije ni teistička.
    Nezavisna je čini mi se tako da bi neki teista (vjernik) i ateista jednako mogli da joj pripadaju.

Zavisi da li se može nazvati religijom (kao skup vjerovanja) jer postoje stvari koje se nemogu fizički dokazati da su tačne ili netačne a pripadaju Budizmu.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Razapet je zbog bogohuljenja. Zanimljivo.
    ne stavljaj mi riječi u usta, nije higijenski

nisam napisao da je razapet zbog bogohuljenja već zbog PODRIVANJA RIMLJANSKE VLASTI
    i to je ISTORIJSKA ČINJENICA

Ja vjerujem , ustvari ne vjerujem nego sam siguran da Bog postoji ali je taj moj religiski koncept drugačiji. Evo samo sa nekolike osnovne stvari da objasnim šta podrazumijevam pod Bogom.
    Bog je nešto što je u osnovi materije, energje , kretanja i vremena.
    Bog je kao sila nešto iz čega slijede četiri nama poznate osnovne fizičke sile - jaka i slaba nuklearna, elektromagnetna i gravitaciona.
    Bog je nešto prema čemu bi vjernici trebali da imaju moralnu odgovornost. Kao naprimjer nećeš nešto uraditi da bi bio "čist pred Bogom" bez obzira na okolnosti jer je "Bog u srcu tvom".

Kod nekog ateiste bi to bilo
    U osnovi materije , energije , kretanja i vremena sigurno postoji nešto što će nauka nekad otkriti . Ko zna kakvo čudo.
    Moguće da četiri osnovne sile slijede u osnovi iz jedne.
    Neću nešto uraditi zbog sebe.Nije u skladu sa mojim moralnim shvatnjima.

Stvar ima isti rezultat samo što je gore pomoću "pretpostavke Bog" objedinjena.
    Znači po tebi je u prevodu BOG sve oko nas i ono što je ovozemaljsko i jednostavno objašnjivo

OK.

onda je u principu jedina razlika između tebe i Ateiste u tome što ti prirodne pojave nazivaš Bogom

Quote:
    Originally Posted by Rakun

Niđe to ni u islamu ni u hrišćanstvu ne piše ali da su zloupotrebljavane baš za to bogami jesu i to dosta.
    pa baš da ne piše i piše
    jedna od temelja Hrišćanstva je rečenica "Blagosloven onaj ko ne vidi, a vjeruje"
    Ako to nije pokušaj kontrolisanja ne znam šta je (vjeruj svešteniku na riječ bez obzira na tvoju pamet)
    a osim toga potpuno je nevažno da li piše ili ne piše, da li je religija nastala iz dobrih namjera ili radi kontrolisanja vjernika
    činjenica je da su u ime religije činjena najveća zla u ljudskoj istoriji
    ako je vjerovanje u basnu o Mravu i Cvrčku odgovorno za ljudske patnje i stradanja naravno da ću da je mrzim bez obzira što je neko izmislio zato što je poučna i zabavna
    Last edited by Rakun; 30-06-10 at 07:15.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Quote Originally Posted by Besmrtni monah View Post
    Budizam NIJE religija, nego su ga ljudi napravili religijom, sinkretizmom paganskih vjerovanja i budističke filozofije. Budizam je ateistička filozofija, a ne religija.
    paganskih vjerovanja ???
    kod svih pagana za koje je neko čuo postoje natprirodna bića

riječ pagan je izvedena od latinske riječi paganus što u prevodu znači seljak

ako su Budisti seljaci a mi Urbani veoma je interesantno to što je njihova civilizacija bila par hiljada godina ispred naše
    oni su stvarali umjetnička djela dok su svi drugi živjeli u pećinama sa kozama i kresali ih kada zagore

a osim toga
    Quote Originally Posted by Hari Krisna
    ,a ostale religije ko je napravio ?
    Last edited by Rakun; 30-06-10 at 08:06.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne stavljaj mi riječi u usta, nije higijenski

nisam napisao da je razapet zbog bogohuljenja već zbog PODRIVANJA RIMLJANSKE VLASTI
    i to je ISTORIJSKA ČINJENICA
    Uzrok je bogohuljenje (Isus je tvrdio da je Sin Božji )- tako je to na sudu protumačeno a jedna od posljedica podrivanje vlasti.
    Znači po tebi je u prevodu BOG sve oko nas i ono što je ovozemaljsko i jednostavno objašnjivo
    Da ali nije uvijek jednostavno objašnjivo i vjerujem da ima dosta toga što je nepoznato ili dosadašnjim saznanjima neobjašnjivo a takođe vjerujem da je Bog prauzrok svega toga.
    ...onda je u principu jedina razlika između tebe i Ateiste u tome što ti prirodne pojave nazivaš Bogom
    kao neki "ateistički vjernik" misliš . Možda da pokušam da u mislima od ateizma napravim moja religiska shvatanja. Šta radim:

1. Uzmem ateizam (pola kila )
    2. Dodam mu vjerovanje da u osnovi materije,energije, kretanja , vremena i ostalih stvari u fizičkom svijetu postoji neki prauzrok . Nešto što je stvorilo i pokreće univerzum.
    Isto uradim za sile . Znači vjerujem da postoji jedna iz koje slijede ostale.
    I moralna vjerovanja "prepravim" tako da Bog bude nešto pred čim imam moralnu odgovornost i prethodne dvije stvari . Nešto što se nalazi u osnovi i poznatog i nepoznatog.

3. Možda bi trebalo malo "začinjeti" sa nekim tumačenjima hrišćanstva. Filozofija morala bi se uzela iz hrišćanstva.
    Još bi se mogla dodati neka shvatnja kao što je da je "Bog u početku bio riječ" (riječ kao nekakva informacija)...

4. Treblo bi sve umotati u razmišljanje "Bog-uputstvo za upotrebu" https://forum.cdm.me/showthread.php?t=60494

i to je to.

pa baš da ne piše i piše
    jedna od temelja Hrišćanstva je rečenica "Blagosloven onaj ko ne vidi, a vjeruje"
    Ako to nije pokušaj kontrolisanja ne znam šta je (vjeruj svešteniku na riječ bez obzira na tvoju pamet)
    a osim toga potpuno je nevažno da li piše ili ne piše, da li je religija nastala iz dobrih namjera ili radi kontrolisanja vjernika
    činjenica je da su u ime religije činjena najveća zla u ljudskoj istoriji
    ako je vjerovanje u basnu o Mravu i Cvrčku odgovorno za ljudske patnje i stradanja naravno da ću da je mrzim bez obzira što je neko izmislio zato što je poučna i zabavna
    Odoh. Nastavljam kasnije ....

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

paganskih vjerovanja ???
    kod svih pagana za koje je neko čuo postoje natprirodna bića

riječ pagan je izvedena od latinske riječi paganus što u prevodu znači seljak

ako su Budisti seljaci a mi Urbani veoma je interesantno to što je njihova civilizacija bila par hiljada godina ispred naše
    oni su stvarali umjetnička djela dok su svi drugi živjeli u pećinama sa kozama i kresali ih kada zagore

a osim toga
    Ako misliš na Kinu, griješiš. Kina je postala velika civilizacija daleko prije doseljavanja Arijaca(Hindusa) u Indiju. A što se tiče religije, tamo postoji sinkretizam taoizma-kineske mnogobožačke religije, konfučijanizma-moralne doktrine i na kraju teiziranog budističkog učenja. To budizam nije, barem ne onakav kakvim je njen osnivač Sidarta Gautama-Šakjamuni podučavao. Koliko ja znam, Buda nikad nije pozivao na poštovanje natprirodnih bića, idolopoklonstvo i uopšte na molitve, samo na trening uma(meditaciju) i samousavršavanje. Dok se kineski nazovibudizam uglavnom svodi na molitvu panteonu od nekoliko hiljada bogova i duhova.
    A ako misliš na domovinu budizma-Indiju, e onda si u pravu, u vrijeme budističkog vladara Ašoke je dostigla civilizacijski vrhunac.

Problem je što današnji svijet uglavnom posmatra budizam kroz dvostruku prizmu-kroz dalekoističnu interpretaciju i zapadnjačku percepciju istog. Zapad je upoznao samo teizirani istočnjački nazovibudizam i kao takvog ga je medijskim putem predstavljao ostatku svijeta. To što ti u Kini vidiš, to je više taoizam upakovan u budističku ambalažu, uz neke budističke elemente.

I slažem se s tobom da su zemlje u koje je dospjelo budističko učenje bile napredne, a da su hrišćanske države bile najzaostalije i na samom talogu civilizacije.
    "ˇDejémonos de andar de cumbre en cumbre y vayamos directo a combatir el alfabetismo, carajo!"

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Uzrok je bogohuljenje (Isus je tvrdio da je Sin Božji )- tako je to na sudu protumačeno a jedna od posljedica podrivanje vlasti.
    da je samo tvrdio da je Sin Božiji prošao bi kao neko ludak
    ali ga je zaje*alo ono Kralj Jevreja
    da prepričam jer me muka da googlam i kopiram

Pilat je pitao Isusa
    -rekoše mi da si kralj jevreja, da li si to tačno
    -to su ti drugi rekli
    -OK ali sad pitam tebe da li si ti kralj jevreja
    -da imam svjetovno kraljevstvo moji podanici ne bi dozvolili ovo, ali moje kraljevstvo je na onome svijetu(ET phone home)
    -DA LI SI KRALJ!!!!!!
    -JA SAM KOJI JESAM!!!!!!
    -!#$"#% DA LI BI NORMALNO ODGOVORIO NA JEB... PITANJE!!!!!!!!
    -ODGOVORIO SAM TI PIZDA TI MATERINA RIMSKA I TEBI I JUPITERU I MARSU I VENERI SVIMA U PAKETU!!!!!!!

E SVE SI MI MOGAO DIRATI ALI VENERU NE!!!
    RAZAPNITE GA I KOPLJEM PROBODITE DA BUDEMO SIGURNI!!!!!!!!!!!!

Još bi se mogla dodati neka shvatnja kao što je da je "Bog u početku bio riječ" (riječ kao nekakva informacija)...
    podsjeća na osnove programiranja
    "i na početku bješe 0 i 1" :hammer:
    Last edited by Rakun; 30-06-10 at 19:46.

Page 110 of 171 FirstFirst ... 1060100106107108109110111112113114120160 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 4 users browsing this thread. (0 members and 4 guests)

Bookmarks

Bookmarks