Originally Posted by
Credo
Свакако сачекај Ихтуса за одговор. Ја се понудих, јер си питао да ти неко од хришћана(а посебно Ихтус) одговори на питања. Он има проблема са компјутером, зато није на форуму- дакле, нема ријечи о љуљању његове вјере... Мислим да се слажеш да се човјек на овом форуму упуштао у свакакве расправе, о најразличитијим темама, тако да не видим зашто би ову избјегао.
Да се вратимо твојим питањима. Најкраће речено, сви одговори на њих су- потврдни!
Да, вјерујемо у чуда која су описана у Светом Писму Новог Завјета.
Да,вјерујемо у Христа као чудотворца, чак и више од тога- у Христа, као правога Бога и правога човјека. Јер, чуда творе многи, али ни сва чуда нису од Бога.
A koja su to cuda ako smijem da pitam? Jer cudo je vezano za posmatraca. Subjektivno je. Za djecu su madjionicarski trikovi cudo jer ne znaju kako ih madjionicar izvodi. Mi, malo stariji takodje ne znamo kako madjinicari izvode trikove ali znamo da su samo trikovi jer znamo da magija ne postoji i da je sve to iluzija. Koperfild je uspio da ucini da slon nestane. Mi znamo cime se covjek bavio i znamo da je u pitanju samo trik. A da je isto to uradio u vrijeme Isusa bio bi smatran carobnjakom. Uostalom, zasto bi ti ili bilo ko drugi vjerovao iskustvu koje su imali drugi ljudi? Zasto bih ja povjerovao da je Isus ucinio cudo na osnovu tudjeg opazanja? Ne postoji nijedan racionalni razlog.
Ono sto pokusavam da kazem je da cuda ne postoje. Postoje dogadjaji koji ljudi nisu bili u stanju da objasne. Dogadjaji koji su se desili prije vise od 2000 godina i koje su opisali ljudi onako kako su ih oni dozivjeli. Oni su samo vidjeli da se nesto desilo, ne znaju kako i zasto, a vjera je kao sto znamo slijepa. Vidis samo ono sto zelis da vidis. E da su znali kako i zasto sigurno ne bi rekli da je u pitanju cudo.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Bookmarks