Apsolutno. Postoji fenomen da ljudi nekad vide (ili misle da su viđeli) nešto na nebu a ne znaju šta. Postoji milion objašnjenja za ovaj fenomen.
Zato što je vjerovatnoća zanemarljivo mala i zato što nema dokaza.
Naravno da hoće ako se radi o ozbiljnom naučnom radu a ne o sci-fi pripovijetci.
Da, da.. dokazi postoje ali su u vlasništvu CIA i masona. :roll:
Ma neka.
Ne. To je kao: Vidiš li vanzemaljce? Ne vidim, tako da ih ne priznajem bez naučnog dokaza.
Valjda misliš na Bruna. Koliko mi je poznato, ni on ni Vatikan nijesu imali dokaze za svoje tvrdnje. Da jesu, on vjerovatno ne bi bio ubijen.
★
Dobro je,(neces mi zamjeriti) da si to izbacio iz sebe
Moram biti iskren i reci ti da se slazem sa tobom.
Ali moram dodati za golmana i vozaca podmorniceda valja imati u vidu i njihovu pricu. Sto ce reci, da su mi mnoge stvari bez temelja tipa preobrazaj u gustera, krv prepuna adrenalina... a da o drugim stvarima se moze naci i to dobar smisao. Tako da apriori ne odbacujem nicije misljenje, jednostavno za moj pojam neshvatljive stvari arhiviram, jer ne mali broj puta se desi da te neshvatljive stvari budu slucajno nađene i objasnjene iz sasvim drugacijeg izvora. Da ne idem dalje
![]()
To nije fenomen. Je li ti fenomen avion mozda? Ili izgleda da su Maje bili toliko primitivni pa su znali da ih posjecuju sa drugih planeta a danas intelektualni krugovi ne mogu da nađu prave rijeci da to kazu.
Vjerovatnoca u opste nije u pitanju, a dokaze mozes viđet ako zelis da gledas.Zato što je vjerovatnoća zanemarljivo mala i zato što nema dokaza.
Kako znas?Naravno da hoće ako se radi o ozbiljnom naučnom radu a ne o sci-fi pripovijetci.
Aj zbogom...Da, da.. dokazi postoje ali su u vlasništvu CIA i masona. :roll:
Ne moras ih ti priznavati sto se mene tice.Ne. To je kao: Vidiš li vanzemaljce? Ne vidim, tako da ih ne priznajem bez naučnog dokaza.
Bruna su ubili a Galileo se odrekao ucenja da bi ostao ziv i izgovorio cuvenu recenicu: Ipak se okrece, ne malo prije smrti.Valjda misliš na Bruna. Koliko mi je poznato, ni on ni Vatikan nijesu imali dokaze za svoje tvrdnje. Da jesu, on vjerovatno ne bi bio ubijen.
I sto ti to govori? Ti mu i dalje ne bi vjerovao jer politika crkve nije odobravala takvo ucenje. Tako da bi za tebe i dalje se okretalo sunce oko zemlje.
To je preslikano tvoje stanje i na ovoj temi, stim sto mozes viđeti ako hoces 150 dogaza i za sebe naci 1 relevantan, ako hoces. Ali posto ti u startu ne vjerujes, onda mi je bez veze da se vode ovakve rasprave. Postujem tvoju skepticnost, ali ne ocekuj od mene da mi je cilj da uvjeravam tebe ili bilo koga u ono sto ja mislim da je ispravno. Ovdje hocu da podijelim mnoge naznake, dokaze, sumnje pa i lazne tvrdnje da bi dosli do nekog koliko toliko uoblicenog misljenja. Tako da mi ne pada na pamet da dokazujem nesto sto odavno postoji i sto je odavno prisutno, jer bi to bio salto u nazad.
Last edited by McS; 14-06-10 at 00:56.
Možda se ne slažemo oko značenja same riječi. (cf. Oxford dictionary) Avion nije fenomen jer je česta i objašnjena pojava, za razliku od UFO. Ovu drugu rečenicu nijesam razumio.
Sve što nije prošlo peer review nije dokaz već blebetanje čovjeka koji je mentalno defektan u nekoj mjeri ili je željan publiciteta. Da ti ljudi stvarno imaju dokaze ponijeli bi ih u neku naučnu instituciju na provjeru a ne u “Treće Oko”.
Tako što naučne institucije za to služe. Da nijesu ti "ufolozi" možda probali da nešto objave? Nešto ne čujem da se žale kako ih neko sputava u objavi naučnog rada.
Zemlja je ravna. Slike okrugle Zemlje su montaža koju je napravila NASA a finansirali Illuminati. Nemam dokaz da je ravna ali dokaz ima Guóānbů. Dakle, ravna je. Q.E.D.
Nemoj što zamjerit ali “Dokaze nemam jer ih je uzeo FBI, pojeo pas, uništio grom, sakrili Liliputanci i sl.” ne dodaje nikakav kredibilitet cijeloj priči. Ti si rekao da političari skrivaju neke dokaze. Imaš li čime da potrkijepiš tu tvrdnju? Postovao si dva videa. Ko su ovi ljudi? Zašto je bitno šta oni imaju da kažu? Đe su dokazi njihovih tvrdnji?
Da je imao dokaz Crkva mu ne bi mogla ništa i svi bi mu vjerovali. Poređenje ti je loše jer je Crkva psihičkim i fizičkim mučenjem usađivala ljudima u glavu geocentrični model. Nijesam primjetio da je to danas slučaj sa vladama svijeta i vanzemaljcima.
Ne tražim da me uvjeravaš, nego da se pravilno i fer izražavaš. Ovo je javni forum (i thread), a ne forum namjenjen isključivo ljudima koji vjeruju u vanzemaljce, tako da to duguješ auditorijumu. E.g. rekao si “Davno je potvrđeno da postoje i tu nema rasprave.” i "..nesto sto odavno postoji i sto je odavno prisutno.." Za ovako nešto si dužan da daš dokaz. Video koji si dao se ne može nazvati dokazom. Ako nemaš dokaz onda nemoj da daješ ovakve izjave.
★
[quote=RoNN|3;1685566]
Apsolutno. Postoji fenomen da ljudi nekad vide (ili misle da su viđeli) nešto na nebu a ne znaju šta. Postoji milion objašnjenja za ovaj fenomen.
Zato se i zovu NLO! Ponekad su objašnjenja "zvaničnih" krugova toliko smiješna da sa razlogom otvaraju prostora za "sumnju" u njihovu vjerodostojnost, vjerovatno su i 99% objašnjenja koje bi ti iznio u najmanju ruku tragikomična.
Zato što je vjerovatnoća zanemarljivo mala i zato što nema dokaza.
"Zanemarljivo malo" je veće od nule. Od kud ti znaš dali ima ili nema dokaza?
Nisam teoretičar zavjera povezanih sa iluminatima, masonima, zelenih sivih ... ljubičastih, ali sam svjestan kakav bi učinak imalo objavljivanje prave istine oko NLO fenomena i zato sam siguran da i ako "postoje" nekakvi relevantni dokazi neće tek tako biti prezentovani javnosti.
Veliki je problem što ljudi vrlo malo razumiju svoje neposrijedno okruženje ( da ne pominjem koliko shvataju sebe same). Na samoj Zemlji postoje neljucke ciilizacije koje nam stoje pred nosem pa nijesmo u stanju s njima kontaktirati (čak ni grupe ljudi čak istogovorećih ljudi nijesu u stanju razmijeniti misli jedni drugih nego topuzom po glav bližnjega). Ako zamislimo jednu od zabluda nauke da je ispravna odnosno da se svijest i znanje nalaze u mozgu, a da je čovjek upravo zbog razvijenosti svog mozga (što naravno nije tačno) najrazvijenije stvorenje na Zemlji što tad možemo reći o delfinima čiji je mozak dva puta veći i složenije građeod ljuckog ili možda kitovima čiji je mozak 5-6 pita veći i neizmjerno složenije građe od ljuckog. A mi ih lovimo i jedemo. Kako mi koji čak ne možemo definisati osnovne prirodne pojave u svojim životima kao sam život kao misao ka svijest i slično, možemo uopšte i razmišljati o neshvatljivom mnoštvu pojavnih oblika života na bezbrojnim svjetovima ne samo u dubokom svemiru nego u neposrednoj okolini Zemlje. Naravno da su vanzemaljci posjećivali Zemlju (i ne samo ljude) i da ih i sad ima u svakom zemaljskom budžaku, stim da bi terbali naučiti viđeti ih a za to treba malo više od takozvanih zakona prirode za koje tvrdimo da su nepromjenljivi. O koja gordost koja zapravo više govori o neznanju.
Last edited by FORMICA; 14-06-10 at 13:10.
Evo malo tehnologije koja ce biti sve prisutnija
Hologram girl dancing in a shop window in Korea
Claytronics - Physical Dynamic Rendering
U sta su ovi ljudi gledali?
Koga su jurili Ruski migovi?
A sad malo o tome sto su slike u "zitu"
Kitovi i delfini imaju svoje civilizacije i rade vrlo važne poslove za Zemlju, što misliš zašto neki NLO postaju NPO (neidentifikovani plivajući objekti. Pored njih po tvrdnjama ljudi kojima nemam razloga nevjerovati postoji zemaljska neljucka civilizacija gušterolikih stvorenja a postoje i vanzemaljske baze. Znam za Marsovce mada nijedne nijesam viđao.
hebemu svaki troll na ovom forumu moze da dogura do senior membera![]()
She is only here to annoy herself!
Čekaj, čekaj, čekaj. Evo jedno pitanje koje nema veze sa ovom temom. Da li si religiozan?
Uz to, bojim se da se to što kitovi i delfini imaju ne može nazvati civilizacijom. Da bi imali civilizaciju, morali bi imati barem kulturu. Kulturu nemaju.
Sem toga, pored toga što nemaš razloga da ne vjeruješ ljudima koji ti nešto govore, nemaš razloga ni da im vjeruješ. Jesam li u pravu?
Last edited by Čika Džo; 15-06-10 at 01:05.
"And if they didn't believe me, they believe me now."
Naravno da sam duboko religiozan, mada na drugačiji način nego što preporučuju institucije koje se proglašavaju religioznim.
Imaju civilizaciju na žalost mi sve gledamo kroz ljucke oči. Zašto civilizacija mora imati kulturu i što je to kultura što je to u njoj toliko univerzalno da bi morala biti obavezujuća za bilo koje stvorenje osim čovjeka. Uzgred i naša kultura je upitna. Sistemi pamćenja i čuvanja znanja nijesu povezani sa fizičkim svijetom pa razvijenija stvorenja koriste tu vrstu memorije bez potrebe za pisanjem i drvljenjem školskih klupa. Greška je misliti da mozak kao organ ima ikakve veze sa znanjem , iteligenciom, obdarenošću i svim ostalim, zapravo ima ali kao ograničavajući mehanizam.
Naravno da si u pravu ali ako sam mogao provjeriti neke njihove navode i pokazali su se tačnim zašto ne bih prihvatio i druge naročito ako su logični.
*NSX hebemu svaki troll na ovom forumu moze da dogura do senior membera*
![]()
![]()
Last edited by FORMICA; 15-06-10 at 11:08.
Za najvece skeptike!
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks