Page 13 of 25 FirstFirst ... 39101112131415161723 ... LastLast
Results 301 to 325 of 609

Thread: NLO, Gdje su vanzemaljci, Fermi Paradox.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Tivatech View Post
    Jedno je sigurno , UFO fenomen je prisutan i stvaran.
    Apsolutno. Postoji fenomen da ljudi nekad vide (ili misle da su viđeli) nešto na nebu a ne znaju šta. Postoji milion objašnjenja za ovaj fenomen.

Zašto ljudi pa čak i naučni krugovi ne mogu ili ne žele da vjeruju u to da nas mogu posjetiti druga bića sa drugih planeta ili što je vjerovatnije, da pošalju istraživačke letjelice na našu planetu?
    Zato što je vjerovatnoća zanemarljivo mala i zato što nema dokaza.

Quote Originally Posted by McS View Post
    Ti mislis da ce neka drzavna institucija dati zeleno svjetlo nekom svom profesoru da izda rad o vanzemaljcima, da to bude zvanicno?
    Naravno da hoće ako se radi o ozbiljnom naučnom radu a ne o sci-fi pripovijetci.

Ti ne shvatas koliko je tu politika umijesana a ne cinjenice, pa zar ti od ova dva videa nije to bilo jasno. Kad (politicari) odluce da se obdani ono sto (svi) znamo onda ti nece faliti naucnih dokaza.
    Da, da.. dokazi postoje ali su u vlasništvu CIA i masona. :roll:

Mada po meni za to ne treba naucni dokaz. .
    Ma neka.

To je kao: vidis li zgradu? Vidim, ali je ne priznajem bez naucnog dokaza.
    Ne. To je kao: Vidiš li vanzemaljce? Ne vidim, tako da ih ne priznajem bez naučnog dokaza.

Mala digresija. Jesu li Galileja ubili zato sto je govorio istinu ili zato sto to nije odgovaralo politici tog vremena?
    Valjda misliš na Bruna. Koliko mi je poznato, ni on ni Vatikan nijesu imali dokaze za svoje tvrdnje. Da jesu, on vjerovatno ne bi bio ubijen.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Serhi View Post
    Kad spominjete mornaricu... Odgledao sam par ekstra dokumentaraca a vezano za mnogobrojna vidjenja NLO-a posade broda USS John F. Kennedy... Mnogo ozbiljni ljudi govore o svemu i ljudi koji su, u to vrijeme, bili na visokim pozicijama u americkoj mornarici. Pored njih ima svjedocenja od mornara do radarista. Interesantno je da se pominje neka vojna vjezba u kojoj je ucestvovao veliki broj brodova (ne mogu se sjetiti koliki broj znam da je bilo masu nesto i da je bilo dosta evropskih drzava ukljuceno pored USA) a na njihovom celu je bio JFK, kao najopremljeniji brod u to vrijeme i jedini i prvi brod koji je nosio nuklearno naoruzanje, i da je za vrijeme njenog odvijanja bilo preko 15 000 svjedoka koji su prisustvovali, vidjeli i prijavili prelete NLO-a koji su bili dosta cesti. To su sve zapisali u svojim izvjestajima a ti izvjestaji su izmijenjeni za javnost dok su originali zavrsili u fasciklama "top secret" a onima koji su najvise potencirali pricu o tom dogadjaju je zaprijeceno. Po prici svjedoka te letjelice su zaranjale, dakle isle pod vodu, pa su zakljucili da se pod vodom nalaze njihove stanice i neka vrsta baze dok posebno interesovanje NLO-a za JFK objasnjavaju cinjenicom da je taj brod prvi bio opremljen nuklearnim naoruzanjem.
    Tacno tako. I nije tu nista novo, jer znaju da ce ljudi (vecina) vjerovati "zvanicnim" dokumentima a tih 15000 su ludi i svima se ucinjelo

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Cika_Dzo View Post
    Ne,teorija relativiteta je bila u pitanju.
    Nadovezaću se,da bih pojasnio nešto dalje. I ja sam apsolutno alergičan na bilo koji oblik autoriteta koji tu poziciju drži bez ikakvog pokrića. Ja sam upravo zbog toga kao određenje u mišljenju o nekim problemima i istini uzeo naučni metod. Razloga je zaista mnogo, no, ukratko, n. metod je jedina stvar zahvaljujući kojoj možemo da razgraničimo (ja i ti podjednako) ono što sigurno znamo, što je sigurno moguće, i što je izvan svake sumnje postojeće.
    Jer,kako se budeš upoznavao sa ovim i onim,počevši od drevnih civilizacija,nalijetaćeš na svakojake informacije. Neki će ljudi tvrditi da su Gali otkrili Ameriku ploveći u kamenim brodovima, neki će tvrditi da su Kinezi prvi oplovili svijet, neko će ti reći da mineral rastopljen u velikim količinama vode liječi rak, a neko da je njegov Bog ejakulirao u Primordijalnu Supu. Ljudi su čudni,svašta im pada na pamet,i sve je to lijepo na neki način. Problem u svemu tome je : Kako sistematizovati to znanje? Kako odlučiti što je vjerodostojnije od čega? Kako ti, recimo, biraš između priče Davida Ickea, Alexa Colliera ili nekog trećeg? Kako bi se ponašao da znaš da postoji sistem, standard u dokazanosti i opravdanosti (vrlo visok standard, da dodam) koji bi ljudi morali da ispune da bi se znalo sa velikom sigurnošću (preko 90 %) da je nešto takvo kakvo jeste, bez sumnje (ili sa nekom razumnom dozom koju valja čuvati u svakom slučaju)?
    Ono što pokušavam da ti kažem je - informacija je previše. I sam vidiš. Neke se teorije međusobno poklapaju. Mnoge ne. Neke zvuče logično. Mnoge ne. Na kraju, zatičeš sebe kako samo radi znatiželje padaš u jamu neznanja i zablude koju ti, najčešće, diktira bivši golman ili kapetan podmornice. Upravo je to problem o kome govorimo kad pričamo o autoritetima. Upravo taj problem se eliminiše ukoliko se na neku oblast primijeni naučni metod. Kao da... Odstranjuješ višak informacija koji može da ukazuje na milion i po stvari i zadržavaš one za koje znaš da ukazuju tačno na jednu stvar, tačno na određen način. Tako širiš konkretno znanje, ali ne isključuješ moguće. Moguće se može priključiti konkretnom kad za to budu stečeni uslovi (ponuđeni dokazi, uklopljene teorije, itd. itd.)
    Pouka? Vjerujem da je nema, jer nisam želio da promijenim išta kod tebe, već samo malo da ti približim stav koji dosta ljudi na ovom forumu brani (ruku na srce, još uvijek mnogo više ljudi ima averzivni stav prema metodološkom, kritičkom mišljenju i nema nade da će se to uskoro promijeniti) (P.S. Možda je tako i bolje ), a među tim ljudima sam i ja. Niko ne pokušava da kaže da je nešto apsolutni nonsens (dobro,neke stvari očigledno jesu, poimence - Bogovi koji ejakuliraju u Primordijalnu Supu, Ljudi - Gušteri, Masoni itd.,i pored toga što dosta ljudi vjeruje u to), samo da ta informacija, ili to znanje, ne ispunjava standarde koji su postavljeni od strane nikog posebno i dokazani u praksi kao efikasni i konkretni, kao nešto što nedvosmisleno dovodi do rezultata o kome možemo raspravljati kao o realnosti.
    Samim tim što ne ispunjavaju te standarde (koji često uključuju i osnovnu logiku), nisu toliko relevantne za tu oblast koje se dotiču.
    Kakav monolog,oprostićeš mi. Neko nadahnuće me popičilo.
    Dobro je,(neces mi zamjeriti) da si to izbacio iz sebe
    Moram biti iskren i reci ti da se slazem sa tobom.
    Ali moram dodati za golmana i vozaca podmornice da valja imati u vidu i njihovu pricu. Sto ce reci, da su mi mnoge stvari bez temelja tipa preobrazaj u gustera, krv prepuna adrenalina... a da o drugim stvarima se moze naci i to dobar smisao. Tako da apriori ne odbacujem nicije misljenje, jednostavno za moj pojam neshvatljive stvari arhiviram, jer ne mali broj puta se desi da te neshvatljive stvari budu slucajno nađene i objasnjene iz sasvim drugacijeg izvora. Da ne idem dalje

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Apsolutno. Postoji fenomen da ljudi nekad vide (ili misle da su viđeli) nešto na nebu a ne znaju šta. Postoji milion objašnjenja za ovaj fenomen.
    To nije fenomen. Je li ti fenomen avion mozda? Ili izgleda da su Maje bili toliko primitivni pa su znali da ih posjecuju sa drugih planeta a danas intelektualni krugovi ne mogu da nađu prave rijeci da to kazu.

Vjerovatnoca u opste nije u pitanju, a dokaze mozes viđet ako zelis da gledas.

Naravno da hoće ako se radi o ozbiljnom naučnom radu a ne o sci-fi pripovijetci.
    Kako znas?

Da, da.. dokazi postoje ali su u vlasništvu CIA i masona. :roll:
    Aj zbogom...

Ne. To je kao: Vidiš li vanzemaljce? Ne vidim, tako da ih ne priznajem bez naučnog dokaza.
    Ne moras ih ti priznavati sto se mene tice.

Valjda misliš na Bruna. Koliko mi je poznato, ni on ni Vatikan nijesu imali dokaze za svoje tvrdnje. Da jesu, on vjerovatno ne bi bio ubijen.
    Bruna su ubili a Galileo se odrekao ucenja da bi ostao ziv i izgovorio cuvenu recenicu: Ipak se okrece, ne malo prije smrti.
    I sto ti to govori? Ti mu i dalje ne bi vjerovao jer politika crkve nije odobravala takvo ucenje. Tako da bi za tebe i dalje se okretalo sunce oko zemlje.
    To je preslikano tvoje stanje i na ovoj temi, stim sto mozes viđeti ako hoces 150 dogaza i za sebe naci 1 relevantan, ako hoces. Ali posto ti u startu ne vjerujes, onda mi je bez veze da se vode ovakve rasprave. Postujem tvoju skepticnost, ali ne ocekuj od mene da mi je cilj da uvjeravam tebe ili bilo koga u ono sto ja mislim da je ispravno. Ovdje hocu da podijelim mnoge naznake, dokaze, sumnje pa i lazne tvrdnje da bi dosli do nekog koliko toliko uoblicenog misljenja. Tako da mi ne pada na pamet da dokazujem nesto sto odavno postoji i sto je odavno prisutno, jer bi to bio salto u nazad.
    Last edited by McS; 14-06-10 at 00:56.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

To nije fenomen. Je li ti fenomen avion mozda? Ili izgleda da su Maje bili toliko primitivni pa su znali da ih posjecuju sa drugih planeta a danas intelektualni krugovi ne mogu da nađu prave rijeci da to kazu.
    Možda se ne slažemo oko značenja same riječi. (cf. Oxford dictionary) Avion nije fenomen jer je česta i objašnjena pojava, za razliku od UFO. Ovu drugu rečenicu nijesam razumio.

Vjerovatnoca u opste nije u pitanju, a dokaze mozes viđet ako zelis da gledas.
    Sve što nije prošlo peer review nije dokaz već blebetanje čovjeka koji je mentalno defektan u nekoj mjeri ili je željan publiciteta. Da ti ljudi stvarno imaju dokaze ponijeli bi ih u neku naučnu instituciju na provjeru a ne u “Treće Oko”.

Kako znas?
    Tako što naučne institucije za to služe. Da nijesu ti "ufolozi" možda probali da nešto objave? Nešto ne čujem da se žale kako ih neko sputava u objavi naučnog rada.

Aj zbogom...
    Zemlja je ravna. Slike okrugle Zemlje su montaža koju je napravila NASA a finansirali Illuminati. Nemam dokaz da je ravna ali dokaz ima Guóānbů. Dakle, ravna je. Q.E.D.
    Nemoj što zamjerit ali “Dokaze nemam jer ih je uzeo FBI, pojeo pas, uništio grom, sakrili Liliputanci i sl.” ne dodaje nikakav kredibilitet cijeloj priči. Ti si rekao da političari skrivaju neke dokaze. Imaš li čime da potrkijepiš tu tvrdnju? Postovao si dva videa. Ko su ovi ljudi? Zašto je bitno šta oni imaju da kažu? Đe su dokazi njihovih tvrdnji?

I sto ti to govori? Ti mu i dalje ne bi vjerovao jer politika crkva nije odobravala takvo ucenje. Tako da bi za tebe i dalje se okretalo sunce oko zemlje.
    Da je imao dokaz Crkva mu ne bi mogla ništa i svi bi mu vjerovali. Poređenje ti je loše jer je Crkva psihičkim i fizičkim mučenjem usađivala ljudima u glavu geocentrični model. Nijesam primjetio da je to danas slučaj sa vladama svijeta i vanzemaljcima.

Ali posto ti u startu ne vjerujes, onda mi je bez veze da se vode ovakve rasprave. Postujem tvoju skepticnost, ali ne ocekuj od mene da mi je cilj da uvjeravam tebe ili bilo koga u ono sto ja mislim da je ispravno. Ovdje hocu da podijelim mnoge naznake, dokaze, sumnje pa i lazne tvrdnje da bi dosli do nekog koliko toliko uoblicenog misljenja. Tako da mi ne pada na pamet da dokazujem nesto sto odavno postoji i sto je odavno prisutno, jer bi to bio salto u nazad.
    Ne tražim da me uvjeravaš, nego da se pravilno i fer izražavaš. Ovo je javni forum (i thread), a ne forum namjenjen isključivo ljudima koji vjeruju u vanzemaljce, tako da to duguješ auditorijumu. E.g. rekao si “Davno je potvrđeno da postoje i tu nema rasprave.” i "..nesto sto odavno postoji i sto je odavno prisutno.." Za ovako nešto si dužan da daš dokaz. Video koji si dao se ne može nazvati dokazom. Ako nemaš dokaz onda nemoj da daješ ovakve izjave.

Thanks Thanks Given 
    133
    Thanks Thanks Received 
    288
    Thanked in
    146 Posts

[quote=RoNN|3;1685566]

Zato se i zovu NLO! Ponekad su objašnjenja "zvaničnih" krugova toliko smiješna da sa razlogom otvaraju prostora za "sumnju" u njihovu vjerodostojnost, vjerovatno su i 99% objašnjenja koje bi ti iznio u najmanju ruku tragikomična.

"Zanemarljivo malo" je veće od nule. Od kud ti znaš dali ima ili nema dokaza?

Nisam teoretičar zavjera povezanih sa iluminatima, masonima, zelenih sivih ... ljubičastih, ali sam svjestan kakav bi učinak imalo objavljivanje prave istine oko NLO fenomena i zato sam siguran da i ako "postoje" nekakvi relevantni dokazi neće tek tako biti prezentovani javnosti.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    9 Posts

Veliki je problem što ljudi vrlo malo razumiju svoje neposrijedno okruženje ( da ne pominjem koliko shvataju sebe same). Na samoj Zemlji postoje neljucke ciilizacije koje nam stoje pred nosem pa nijesmo u stanju s njima kontaktirati (čak ni grupe ljudi čak istogovorećih ljudi nijesu u stanju razmijeniti misli jedni drugih nego topuzom po glav bližnjega). Ako zamislimo jednu od zabluda nauke da je ispravna odnosno da se svijest i znanje nalaze u mozgu, a da je čovjek upravo zbog razvijenosti svog mozga (što naravno nije tačno) najrazvijenije stvorenje na Zemlji što tad možemo reći o delfinima čiji je mozak dva puta veći i složenije građeod ljuckog ili možda kitovima čiji je mozak 5-6 pita veći i neizmjerno složenije građe od ljuckog. A mi ih lovimo i jedemo. Kako mi koji čak ne možemo definisati osnovne prirodne pojave u svojim životima kao sam život kao misao ka svijest i slično, možemo uopšte i razmišljati o neshvatljivom mnoštvu pojavnih oblika života na bezbrojnim svjetovima ne samo u dubokom svemiru nego u neposrednoj okolini Zemlje. Naravno da su vanzemaljci posjećivali Zemlju (i ne samo ljude) i da ih i sad ima u svakom zemaljskom budžaku, stim da bi terbali naučiti viđeti ih a za to treba malo više od takozvanih zakona prirode za koje tvrdimo da su nepromjenljivi. O koja gordost koja zapravo više govori o neznanju.
    Last edited by FORMICA; 14-06-10 at 13:10.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Evo malo tehnologije koja ce biti sve prisutnija

Hologram girl dancing in a shop window in Korea

Claytronics - Physical Dynamic Rendering

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

U sta su ovi ljudi gledali?

Koga su jurili Ruski migovi?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

A sad malo o tome sto su slike u "zitu"

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by FORMICA View Post
    Na samoj Zemlji postoje neljucke ciilizacije koje nam stoje pred nosem pa nijesmo u stanju s njima kontaktirati (čak ni grupe ljudi čak istogovorećih ljudi nijesu u stanju razmijeniti misli jedni drugih nego topuzom po glav bližnjega).
    Sad? Upravo sad postoje te neljuCke civilizacije?
    Jesi ti stupio u kontakt sa njima? I gdje su oni?
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    9 Posts

Kitovi i delfini imaju svoje civilizacije i rade vrlo važne poslove za Zemlju, što misliš zašto neki NLO postaju NPO (neidentifikovani plivajući objekti. Pored njih po tvrdnjama ljudi kojima nemam razloga nevjerovati postoji zemaljska neljucka civilizacija gušterolikih stvorenja a postoje i vanzemaljske baze. Znam za Marsovce mada nijedne nijesam viđao.

Thanks Thanks Given 
    3,181
    Thanks Thanks Received 
    3,222
    Thanked in
    1,560 Posts

hebemu svaki troll na ovom forumu moze da dogura do senior membera
    She is only here to annoy herself!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by FORMICA View Post
    Kitovi i delfini imaju svoje civilizacije i rade vrlo važne poslove za Zemlju, što misliš zašto neki NLO postaju NPO (neidentifikovani plivajući objekti. Pored njih po tvrdnjama ljudi kojima nemam razloga nevjerovati postoji zemaljska neljucka civilizacija gušterolikih stvorenja a postoje i vanzemaljske baze. Znam za Marsovce mada nijedne nijesam viđao.
    Čekaj, čekaj, čekaj. Evo jedno pitanje koje nema veze sa ovom temom. Da li si religiozan?
    Uz to, bojim se da se to što kitovi i delfini imaju ne može nazvati civilizacijom. Da bi imali civilizaciju, morali bi imati barem kulturu. Kulturu nemaju.
    Sem toga, pored toga što nemaš razloga da ne vjeruješ ljudima koji ti nešto govore, nemaš razloga ni da im vjeruješ. Jesam li u pravu?
    Last edited by Čika Džo; 15-06-10 at 01:05.
    "And if they didn't believe me, they believe me now."

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    9
    Thanked in
    9 Posts

Naravno da sam duboko religiozan, mada na drugačiji način nego što preporučuju institucije koje se proglašavaju religioznim.
    Imaju civilizaciju na žalost mi sve gledamo kroz ljucke oči. Zašto civilizacija mora imati kulturu i što je to kultura što je to u njoj toliko univerzalno da bi morala biti obavezujuća za bilo koje stvorenje osim čovjeka. Uzgred i naša kultura je upitna. Sistemi pamćenja i čuvanja znanja nijesu povezani sa fizičkim svijetom pa razvijenija stvorenja koriste tu vrstu memorije bez potrebe za pisanjem i drvljenjem školskih klupa. Greška je misliti da mozak kao organ ima ikakve veze sa znanjem , iteligenciom, obdarenošću i svim ostalim, zapravo ima ali kao ograničavajući mehanizam.

Naravno da si u pravu ali ako sam mogao provjeriti neke njihove navode i pokazali su se tačnim zašto ne bih prihvatio i druge naročito ako su logični.

*NSX hebemu svaki troll na ovom forumu moze da dogura do senior membera *
    Last edited by FORMICA; 15-06-10 at 11:08.

Thanks Thanks Given 
    6,598
    Thanks Thanks Received 
    6,292
    Thanked in
    2,622 Posts

Ovo sam davno pricao, a kao referencu imate wikipediju, a valjalo bi da pogledate i film, baziran na istinitoj prici - The Arrow

U svakom slcuaju, krajem 50-ih, projekat se zvao Avrocar

Having a parachute greatly increases your chance of surviving a long fall.
    Have a parachute.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by Antares View Post
    Ovo sam davno pricao, a kao referencu imate wikipediju, a valjalo bi da pogledate i film, baziran na istinitoj prici - The Arrow
    U svakom slcuaju, krajem 50-ih, projekat se zvao Avrocar
    Pedesetih je bio krik tehnologije, danas se ne razvija taj sistem.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by NSX View Post
    hebemu svaki troll na ovom forumu moze da dogura do senior membera
    Mislim da to nije tema.:joint:

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Za najvece skeptike!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Zato se i zovu NLO! Ponekad su objašnjenja "zvaničnih" krugova toliko smiješna da sa razlogom otvaraju prostora za "sumnju" u njihovu vjerodostojnost, vjerovatno su i 99% objašnjenja koje bi ti iznio u najmanju ruku tragikomična.
    Ne znam jesam li te dobro shvatio, ali za tebe vanzemaljci nijesu tragikomično objašnjenje?

"Zanemarljivo malo" je veće od nule. Od kud ti znaš dali ima ili nema dokaza?
    Zanemarljivo malo puta ograničeno je ponovo zanemarljivo malo. Za ovo drugo, mislim da je kontekst jasan.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Za najvece skeptike!

je li ona iz prvog dijela dosijea x dje kao kriju od moldera da postoje vanzemaljci , ili onaj drugi dio gdje kao kriju da ne postoje vanzemaljci )))))).
    Die When You Can Do No More Damage!!!

SUPERJOINT RITUAL

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by RiddicK View Post
    je li ona iz prvog dijela dosijea x dje kao kriju od moldera da postoje vanzemaljci , ili onaj drugi dio gdje kao kriju da ne postoje vanzemaljci )))))).
    Pogodio si

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Pogodio si
    znaooo sam, god damn smokey man :P
    Die When You Can Do No More Damage!!!

SUPERJOINT RITUAL

Page 13 of 25 FirstFirst ... 39101112131415161723 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)