Page 95 of 171 FirstFirst ... 4585919293949596979899105145 ... LastLast
Results 2,351 to 2,375 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    Zašto onda nije pronađen prelazni oblik između čovjeka i majmuna ? Teorija evolucije sačinjava takozvanu naučnu osnovu za materijalizam, od kojeg zavisi komunistička ideologija. Uzimajući teoriju evolucije kao referencu, komunizam nastoji opravdati sebe i predstaviti svoju ideologiju kao zvučnu i ispravnu. To je razlog zbog kojeg je osnivač komunizma, Karl Marks, za Darwinovu knjigu Porijeklo vrsta, koja je postavila temelj teorije evolucije, napisao slijedeće: Ovo je knjiga koja sadrži osnove istorije prirode našeg gledišta.Ustvari, materijalistički pogledi svake vrste, sa Marxovim idejama na čelu, potpuno su propali, kao i komunizam koji je negirao svaki oblik vjerovanja, jer je teorija evolucije, koja je zapravo jedna dogma iz XIX vijeka na kojoj materijalizam postoji, apsolutno poništena zahvaljujući otkrićima savremene nauke. Današnja nauka je pobila i nastavlja pobijati materijalistike hipoteze koje priznaju samo postojanje materije i ničeg više. Nauka, takođe, demonstrira da su sva bića produkt kreacije Jednog Superiornog Bića. Nemoguće je da život nastane sam od sebe, jer za svu pokretljivost i život je potreban prvi uzrok. To jest život može da nastane samo od života.
    Problem sa vama vjernicima je sto uvijek kad se nadje fosil koji je prelazni oblik vi trazite fosil koji se nalazi izmedju prelaznog oblika i tako bi mogli zauvijek. Ako nadjemo fosil C koji je prelazni oblik izmedju A i B vi trazite vosil D koji je prelazni oblik izmenju A i C i tako dalje. Na taj nacin mislite da mozete da poreknete evoluciju. A ja cu opet da vam ukazem da samim posmatranjem virusa mozete da dodjete do zakljucka da je evolucija istinita.
    I ovo sto kazes za nauku i superiorno bice - pogledaj klip koji sam postavio pa onda pricaj. Sve je naucno objasnjeno i sto je najvaznije DOKAZANO. Bog nema nikakve veze sa tim. Naravno, ako ti imas neki protivdokaz rado bih ga pogledao.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Neodarvinisti supokušali ustanoviti jedan primjer za poogodnu mutaciju izvodeći hiljade eksperimenata sa mutacijama. Svi njihovi pokušaji završili su potpunim neuspjehom.Oni su tako pokušali dokazati da su prvi živi organizmi mogli postati slučajno, pod primitivnim zemaljskim uslovima koje je teorija postavila, ali isti neuspjeh pratio je ove eksperimente. Svaki eksperiment koji je nastojao dokazati da bi život mogao nastati slučajno - propao je. Vjerovatnoće dokazuju da čak niti jedan jedini protein, gradivni blok života, nije mogao postati slučajno. A o ćelijama da ne pričamo...
    Last edited by Ibn Sinan; 15-06-10 at 22:24.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by septembar View Post
    Bez cinizma nauka je pronašla tri grupe kostiju, tri faze
    1. Homo Habilis - razvijeniji je bio od šimpanze samo što je savladao skupljanje hrane i skrivanje u pećinama i sl.
    2. Homo Erectus - Lovac. Počeo je da jede meso. Najviše se razvio.
    3. Homo Sapiens - Govor i precizniji pokreti udova
    A na osnovu njihove DNK, oni su ili majmuni ili 100% ljudi. Šta kaže DNK?
    Quote Originally Posted by VanjaTheMan View Post
    nema nikakve potrebe da udjes u dijalog sa osobom koja u 2016-oj misli da je Zemlja ravna.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

Neodarvinisti supokušali ustanoviti jedan primjer za poogodnu mutaciju izvodeći hiljade eksperimenata sa mutacijama. Svi njihovi pokušaji završili su potpunim neuspjehom.Oni su tako pokušali dokazati da su prvi živi organizmi mogli postati slučajno, pod primitivnim zemaljskim uslovima koje je teorija postavila, ali isti neuspjeh pratio je ove eksperimente. Svaki eksperiment koji je nastojao dokazati da bi život mogao nastati slučajno - propao je. Vjerovatnoće dokazuju da čak niti jedan jedini protein, gradivni blok života, nije mogao postati slučajno. A o ćelijama da ne pričamo...
    Ocemo opet toga da se igramo? Ako zivot nije mogao da nastane slucajno onda nije ni bog. Tvojom logikom, boga je neko morao da stvori.

Ne mozes eksperimentima da dokazujes slucajnost nastanka zivota. Nije to brojanje karata pa da gledas vjerovatnocu za dobitak na Blek Dzek. Ako vrsis eksperimente ti pokusavas da forsiras mutaciju a to je u startu osudjeno na propast.
    Ja sam vam fino dao klip koji baca u vodu vasu teoriju o inteligentnom dizajnu i vi i dalje odbijate da poslusate razum. Vi ste na gubitku.
    Last edited by VanjaTheMan; 15-06-10 at 22:30.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Mabus View Post
    Zašto onda nije pronađen prelazni oblik između čovjeka i majmuna?
    Šta podrazumijevaš pod "čovjek" i "majmun"? Čini mi se da imamo različito shvatanje.

Teorija evolucije sačinjava takozvanu naučnu osnovu za materijalizam..

..jer je teorija evolucije apsolutno poništena zahvaljujući otkrićima savremene nauke. Nauka, takođe, demonstrira da su sva bića produkt kreacije Jednog Superiornog Bića.

Nemoguće je da život nastane sam od sebe, jer za svu pokretljivost i život je potreban prvi uzrok.
    Ovo je suvišno komentarisati.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Prema nestvarnoj - izmišljenoj shemi evolucionista, unutrašnja evolucija homo vrste odvijala se slijedećim redoslijedom: prvo Homo erectus, onda Homo sapiens archaic i Neandertalski čovjek, onda Kromanjonski čovjek i, na kraju, savremeni čovjek. Međutim, sve ove klase u stvarnosti samo su originalne ljudske rase. Razlika između njih nije veća od razlike između jednog Eskima i jednog crnca ili između jednog Pigmeja i jednog Evropljanina. Hajde da prvo ispitamo Homo erectusa, za kojeg se tvrdi da je najprimitivnija ljudska vrsta. Kao što riječ erect (što znači uspravan) i implicira, Homo erectus znači čovjek koji hoda uspravno. Evolucionisti su morali odvojiti ove ljude od prethodnih dodajući kvalitet uspravnosti, zato što su svi dostupni fosili Homo erectusa uspravni u takvoj mjeri koja nije uoštena ubilo kojeg primjerka Australopithecusa ili Homo habilisa.
    Last edited by Ibn Sinan; 15-06-10 at 22:40.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sta mislis koliko se procentualno razlikuju tvoji geni od gena orangutana?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

razlike između jednog Eskima i jednog crnca ili između jednog Pigmeja i jednog Evropljanina. Hajde da prvo ispitamo ....
    Zbilja kako svi oni nastadose od samo jednog Adama i Eve a tako razliciti?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Mnogo mnogo daleko od mene majmuni daleko iš iššš, pa nogom u dupe a on ne zna šta ga snađe.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Hari Krisna View Post
    Ne pominji to jer će sinan pogresno shvatiti neku rijec

DNK od čovjeka i šimpanze su preko 95% isti.
    Na osnovu građe kostiju lobanje , analize DNK, kostiju udova i još stvari izveden je zaključak ...
    to biće je uspravno hodalo, moglo je da razmišlja i primitivno koristi ruke ali nije moglo da govori složenije razmišlja kao današnji čovjek i preciznije koristi ruke.

Evolucija nije slučajna. Zanimljivo mi je kako izgleda kao drvo...
    Jednostavnije http://muttslikeme.files.wordpress.c...treeolife3.jpg
    Detaljnije http://www.dhushara.com/book/unraveltree/life4CK.jpg

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Neodarvinisti supokušali ustanoviti jedan primjer za poogodnu mutaciju izvodeći hiljade eksperimenata sa mutacijama. Svi njihovi pokušaji završili su potpunim neuspjehom.
    Hopa.
    http://www.wired.com/medtech/health/news/2005/01/66198
    http://www.msnbc.msn.com/id/5278028/

Oni su tako pokušali dokazati da su prvi živi organizmi mogli postati slučajno, pod primitivnim zemaljskim uslovima koje je teorija postavila, ali isti neuspjeh pratio je ove eksperimente. Svaki eksperiment koji je nastojao dokazati da bi život mogao nastati slučajno - propao je.
    Za razliku od eksperimenata u kojima su ljudi pokušali da stvore život magijom, koji su se pokazali vrlo uspješnim.

Vjerovatnoće dokazuju da čak niti jedan jedini protein, gradivni blok života, nije mogao postati slučajno. A o ćelijama da ne pričamo...
    Ovo je tačno, ali ne i relevantno. Niko ne tvrdi da se ćelija spontano stvorila od smješe atoma.

I ti i Mabus se igrate vjerovatnoće a ne razumijete je. Da je razumijete shvatili biste da isti argument koji pokušavate da primijenite (nakon zamjene teza) obara i Allaha.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hahahahaha. Allaha ne obara to što te neko morao stvoriti sa razmišljanjem. Zbog toga sam ja napisao kako bih nogom u dupe udario majmuna, a on nebi znao što ga zadesi. Ne vrijeđaj sebe u tome što se porediš sa majmunom, to je poniženje za svakog pametnog čovjeka. Šta je odvratilo majmune od ponovnog pretvaranja u ljude? Hahahaha.
    Last edited by Ibn Sinan; 15-06-10 at 22:55.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

Zbilja kako svi oni nastadose od samo jednog Adama i Eve a tako razliciti?
    Ne ne, nastali su od njihove djece. Mislim na njihova 3 sina koja su imali. Svi nastadosmo od Caina, Abela i Setha.

Hahahahaha. Allaha ne obara to što te neko morao stvoriti sa razmišljanjem. Zbog toga sam ja napisao kako bih nogom u dupe udario majmuna, a on nebi znao što ga zadesi. Ne vrijeđaj sebe u tome što se porediš sa majmunom, to je poniženje za svakog pametnog čovjeka. Šta je odvratilo majmune od ponovnog pretvaranja u ljude? Hahahaha.
    Alaha obara svaki tvoj i Mabusov pokusaj da negirate dokazane naucne cinjenice. Do sad ste dokazali najmanje 15 puta da Alah ne postoji. Cestitam.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hahahahaha. Allaha ne obara to što te neko morao stvoriti sa razmišljanjem. Zbog toga sam ja napisao kako bih nogom u dupe udario majmuna, a on nebi znao što ga zadesi. Ne vrijeđaj sebe u tome što se porediš sa majmunom, to je poniženje za svakog pametnog čovjeka.
    Svaki veće otkriće donosi poniženje i svijest da smo samo manji dio veće cjeline.
    Svaki korak ka Bogu donosi saznanje da si sve manji dio sve veće cjeline.

Naprimjer otkrića
    1. Da Zemlja nije u centru Univerzuma i da ima gomila drugih "sunaca" i planeta
    2. Da je čovjek nastao od majmuna i da pripada grupi u kojoj su šimpanza, gorila i orangutan široj grupi sisara kao delfin i krava i vuk još široj grupi kičmenjaka u kojoj je i pastrmka ...
    3. Psihoanaliza - da je većina čovjekovog uma podsvjesna aktivnost, želje , strasti, refleksi ... Svjesne misli su samo "vrh ledenog brijega"
    Last edited by septembar; 15-06-10 at 23:03.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Quote Originally Posted by septembar View Post

DNK od čovjeka i šimpanze su preko 95% isti.
    Razlika je 1,24 procenata ito poslije zaokruzivanja. Gen FOXP2 ili gen govora nemaju, a ostale razlike su jako male. prof. Evan Eichler je ispitujući duplikacije većih fragmenata DNK kod simpanza nasao fragment koji je odgovoran za sklonost na autizam i schizofreniju.
    Nekom ko zna iole o evolucionizmu je to lako objasnjivo (mnoge crkve ne dovode evolucionizam u suprotnost sa crkvenom dogmom) a izvjesni evolucionista koji jako voli da prica sa kreacionistima kad pocnu teze "zasto se danas od majmuna ne radja covjek...," odgovara da je mozda i to moguće. Kad pred sobom ima suprotan primjer da je jedan cojek napravio majmuna mozda je i to moguće

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ali se čovjek odlikuje razmišljanjem, što ga uzdiše od majmuna i svih drugih bića beskonačno. Danas samo ljudi mogu sebe da ponižavaju time što žele bliskost sa majmunima.
    Last edited by Ibn Sinan; 15-06-10 at 23:10.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

I ostali majmuni razmišljaju. Bliskost sa ostalim majmunima postoji želio ti to ili ne.

..to je poniženje za svakog pametnog čovjeka..
    A kažu da evolucija "opravdava" rasizam, nacizam etc.

Šta je odvratilo majmune od ponovnog pretvaranja u ljude?
    Čovjek nije nastao od šimpanze i gorile, nego su šimpanza, gorila, čovjek i ostali majmuni nastali od jedne vrste. Da li će se šimpanze ikad razviti koliko i čovjek? Viđećemo za nekih 100,000 godina. Vjerovatno ne, jer će izumrijeti, zbog ljudi kao što si ti.
    Last edited by RoNN|3; 16-06-10 at 17:53.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sinane, uzmi neku knjigu pa procitaj sta znaci evolucija jedno 6 miliona godina. Razmisli malo da li je samo tvoj pradjed mislio kao ti pa onda jos malo unazad pa jos malo, pa do toliko miliona unazad pa ćees sam shvatiti. Ako ne shvatis onda ti ni Alah ne moze pomoći

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ali se čovjek odlikuje razmišljanjem, što ga uzdiše od majmuna i svih drugih bića beskonačno.
    Razmišljanje je samo moć . Sve zavisi kako se koristi.
    Ako se ispravno koristi onda ga uzdiže daleko od majmuna ali ako se zloupotrebi onda imaš svakakva zla koja nijedan majmun nemože smisliti jer nema tu moć.
    I tako opet dolazimo do onoga što je od anđela trinestog napravilo đavola do grijeha "gordosti".

Nego otići ćemo daleko od teme Ateizma.
    Daj nekome vlast pa da vidiš kakav je čovjek.
    Razlika je 1,24 procenata ito poslije zaokruzivanja. Gen FOXP2 ili gen govora nemaju, a ostale razlike su jako male. prof. Evan Eichler je ispitujući duplikacije većih fragmenata DNK kod simpanza nasao fragment koji je odgovoran za sklonost na autizam i schizofreniju.
    Nekom ko zna iole o evolucionizmu je to lako objasnjivo (mnoge crkve ne dovode evolucionizam u suprotnost sa crkvenom dogmom) a izvjesni evolucionista koji jako voli da prica sa kreacionistima kad pocnu teze "zasto se danas od majmuna ne radja covjek...," odgovara da je mozda i to moguće. Kad pred sobom ima suprotan primjer da je jedan cojek napravio majmuna mozda je i to moguće
    A svake godine imaš novi virus gripa... samo neko kaže da se to ne broji. To je premala promjena.
    Kad sabereš 6 miliona godina tih malih promjena dobiješ "otkud sad ovo"
    Čudo ti je strpljenje
    Last edited by septembar; 16-06-10 at 00:00.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Ja mislim ipak da Alah stvara te viruse da se ljudi o jadu zabave

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Dalje, Tesla nije izmislio struju, Tesla je samo otkrio. Hoćeš da ti kažem kako? Božijim nadahnućem, što je on i sam priznao.

očigledno nisi pročitao ono što sam napisao ali se ne čudim tome (zašto bi se razllikovao od ostalih pripadnika božijeg stada )
    Tesla nije ni otkrio struju on je napravio upgrade jednosmjerne na naizmjeničnu.

nešto si zaćutao pošto su moji istomišljenici iznjeli čvrste dokaze zasnovane na EGZAKTNIM NAUKAMA
    mene je jednostavno bilo mučno da pišem iznova i iznova jedno te isto, a pripadnici stada da recituju stihove
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ali se čovjek odlikuje razmišljanjem, što ga uzdiše od majmuna i svih drugih bića beskonačno. Danas samo ljudi mogu sebe da ponižavaju time što žele bliskost sa majmunima.

nije mi jasno odkud tebi ideja da životinje ne razmišljaju

npr. delfini i kitovi uživaju u sex-u i ne rade to isključivo zbog produženja vrste
    imaju daleko razvijeniji i bolji sistem komunikacije od nas (jednim piskom obavještava sve u krugu od 50km o tome ko je, kako je, jeli napaljen,koliko je star, jeli povrijeđen, koji je znak u kineskom horoskopu, dok je tebi da bi rekao ove informacije potrebno da pričaš pola sata)
    šta rade majmuni kada urlikanjem upozoravaju jedni druge na opasnost
    kako je majmun otkrio da može koristiti alat za lov na termite (možda mi je bog dao u ruke drveni štap)
    kako je morska vidra otkrila alat za lomljenje školjki(možda je je bog naučio da lomi školjke kamenjem)
    kako su slonovi došli na ideju da sakrivaju kosture bližnjih
    a slonovi su zaista interesantni pošto su počeli da sakrivaju kosti svojih bližnjih (odatle legenda o groblju slonova), takođe se trenutno događa veliki evolutivni skok u zadnjih 50 god. 30% slonova nema kljove. (vjerovatno zbog činjenice da su skoro izumrli zbog slonovače).

SVE ŽIVOTINJE RAZMIŠLJAJU NEKOM NIVOU (neke na osnovnom ,neke ne visočijem a neke na visokom nivou)

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

DNK kaže da se razlikujemo u par genoma

ne samo to, nego nam je DNK 90% isti kao DNK miša
    razlikujemo se u 5 genoma (mali dio DNK) od orangutana

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Vidim da te mutacije koristis kao neki dokaz...

Imam onda jedno pitanje...

Zasto je bog dozvolio, da od potpuno zdravih roditelja se rodi degenericno dijete? Sto mu je dijete krivo? Ili su roditelji krivi, pa preko djeteta se kaznjavaju? Ako nas je vec napravio ovako savrsene, kao sto tvrdis, zasto je previdio tu cinjenicu? Zasto postoje mutacije cak i od potpuno dva zdrava roditelja? Bozja greska u stvaranju genetskog koda?

I nemoj mi govorit o radijaciji, o spoljasnjim uslovima, kad toga nije bilo prije nekoliko hiljada godina, dok su uslovi okoline bili zdravi, bez sadasnjih materija koje je donijela industrijska revolucija

Kako gledas na to?
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    37
    Thanks Thanks Received 
    8,801
    Thanked in
    3,914 Posts

Džaba pitaš takva pitanja kad ćeš uvijek dobit isti odgovor: to bog njih iskušava. Ovozemaljski život je jedno veliko iskušenje. I tako u krug i dovijeka... Odnosno do kraja ljudskog života, a onda na ručak sa crvima svi mi. Uzalud se nadate nečemu drugome, vjernici...

Ako je već do propalih eksperimenata, probajte da bezgrešno (bez polnih ćelija) začnete dijete. Ili razdvojte vodu okena na dva dijela kad vam se prohtje. Ili pretvorite vodu u vino. Ili hodajte po vodi. Ili dokažite da je zemlja ravna, da su žene vještice, da su svi oni koji nisu "prave" vjere nevjernici, da se đavo istjeruje lomačom, da je religija starija od vjere, a da je vjera starija od razuma...
    - .- - .- - .- - .. .-. .- -- --- ... -. .--- .. -.-. .... .- .-. ..

Page 95 of 171 FirstFirst ... 4585919293949596979899105145 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks