Koalicija za evropsku Podgoricu – dr Miomir Mugoša – DPS – LP - BS
Lista za izbor odbornika za Skupštinu Podgorice „SDP čist izbor – prof. dr Vujica Lazović”
Lista za izbor odbornika za Skupštinu Glavnog grada Stranke srpskih narodnjaka – Dobrilo Dedeić
„Bolja Podgorica, bolja Crna Gora”, (SNP, Nova, PzP....
Ne izlazim na glasanje
necu da sma advokat Oscaru i ne treba mu jer odgovara na sve moguce provokacije ovdje, ali sto se tice Cetinja jedino ko je u prethodne 3-4 godine ensto radio u Ct to su kadrovi SDP _a i zasluzeno su dobili porast broja biraca na Cetinje, i to im niko ne moze osporiti
``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``
Ja mislim da su ove varnice između Harija i Oscara više s ukusom neke pomalo lične (a siguran sam prolazne) "žute minute" obojice, nego želje da se ozbiljno osvrnu na to o čemu govore.
Mislim, ovom mojom ludom glavom, da je prava istina zapravo neđe između njihova dva stava.
ORA ET LABORA
http://elre-montenegro.blogspot.com/
Kad im isticu ovi pregovori
``ljudi su da razmijene i uvaze misljenja, a zivotinje da se kolju i ujedaju jer nemaju mozga``
Ako se to desi, u šta ja još uvijek ne vjerujem, to bi po meni značilo da je Đukanović izgubio kontrolu nad odborom DPS-a u Podgorici.
Peco i Kadić, koji će vrlo brzo (gotovo sigurno i bez obzira kako se ona zvala) formirati jedinstvenu partiju, imaju plan da (ako ikako uspiju) dočekaju eventualni obračun u DPS-u kao njihovi koalicioni partneri na nivou glavnog grada koji je jako značajan i za nivo države. To bi, ukoliko Marović pocijepa jedno krilo u DPS-u, pružilo mogućnost Maroviću da već ima pripremljenu koaliciju s kojom će navodno da "miri" Crnu Goru i Crnogorce i Srbe. Marovićev DPS svakako ne bi imao dovoljno vremena da se sam predstavi kao poželjan Srbima a svi drugi partneri bi bili skuplji od NS koja se dokazala kao jako "kooperativna" tokom rušenja Miloševića. Bila bi to neka nova (sada Marovićeva) koalicija "Da živimo bolje".
Šta Peco dobija u ovom scenariu? Jack pot! Rehabilitovao bi stranku i podigao je iz mrtvih vraćajući parlamentarni status u postobračunskim izborima na nivou države a na koje se ne bi puno čekalo.
Šta Peca čeka ako ostane uz BCG? Prosto - nestanak...Za sva vremena.
ORA ET LABORA
Pa zar to nije interes svih, "srpska" stranka koja sebe i svoj interes vidi u Crnoj Gori!
Problem koji ima Sveto je u tome što "ako ode Milo" ostaće na vlasti neki "Milo" da radi za Mila, a ako "ode Sveto" - ode Sveto i njegov kapital u "majčevinu".
Prosto, ne postoji način da "ode Milo" jer svi "Milovići" u vrhu DPS-a iščekuju da "ode" Sveto.
Ako Sveto želi s anđelima da "ode" morao bi prethodno "miloviće" da izbaci iz vrha partije, što mu Milo neće dozvolit pa kad bi morao da se okruni i proglasi za suverena.
Tu su basnoslovne količine novca u pitanju i tu niko nikom ne vjeruje na riječ da ukoliko se "odbije" od vlasti da mu to neki bivši "drug" neće konfiskovat, njega uzaptit, a možda čak i fizički eliminisat.
Za sada Milo i Sveto igraju "sve pošteno" pa ko koga zahjebe.
Last edited by El Re; 14-06-10 at 13:41.
ORA ET LABORA
Nema tu ni "l" od licnoga nego kad ovim iz SDP demagogija postane providna onda se prelazi na bajke. Kao da je dosad neko s Marsa vladao u Podgorici a ne oni zajedno sa DPS-om. Taman kao da moja i tvoja baba pocnu da pricaju kako su nevine. Oni bi sad da trguju sa Mugijem i to je " koalicioni dogovor ili ugovor", ali ako bi neko drugi onda je to Mugijeva kupovina![]()
Samo neka ih Mugi najuri na nove izbore da se pokazu
Meni se, iskreno, svidja ta malena Bihor-enklava u nashem komshiluku, imam mnogo prijatelja gore... Samo da nije toliko zatvorena, toliko politicki motivisana i sama sebi dovoljna, toliko netolerantna... Sha znam. Inace to funkcionisanje u zatvorenim zajednicama ne podrzavam, najmanje sto treba CG je getoizacija...
Just to slip the skin...
Tako to i ja vidim. Ovog puta se Đukanović namjerio na sebi ravnog šta god ja o bilo kom od njih dvojice mislio. To su Titani crnogorske politike iako znam da će mnogi reć "žalosti naše", ali je tako...
Zapravo me ne bi iznenadilo da su oba masoni ili iz kakvog mundijalističkog zatvorenog intelektualnog kruga. Prosto je nepristojno s koliko se umijeća održavaju svih ovih više od 20 godina. Neko će reći: "to je zato što smo mi tup narod"...Nije, vjerujte mi...Uspjela bi obojica da su blo gdje na Zapadu gradili političku karijeru a posebno u okviru nekog kompanijskog menadžmenta. To je neko moje uvjerenje a možda nisam u pravu...
ORA ET LABORA
Naravno,.. - da ne!Pala je jedna garaža u Dinošu i to je zamalo izazvalo ustanak mještana.
Mada, istini za volju, da razgovaramo onako pošteno, ne može se naselje Masline na gradskom-građevinskom zemljištu poredit sa industrijskim i poljoprivrednim zemljištem kakav status ima ono na Karabuškom ili ono u Dinoši.
Po toj logici bi Mugoša imao pravo da bagere pošalje u Zetu i malo koja bi kuća pretekla pa bi iz solitera i s Gorice ljudi imali pogled na rivijeru jezera.
Last edited by El Re; 14-06-10 at 14:21.
ORA ET LABORA
Portal Analitika: 14.06.2010
Politika - Vijesti
Popović: Vodićemo računa o sopstvenim interesima
[
Narodna stranka je podnijela zahtjev za verifikaciju svog mandata u podgoričkom parlamentu, jer je očigledno da je bilo i drugih namjera unutar opozicije, rekao je danas njen predsjednik Predrag Popović, prenosi agencija MINA.
- „Bojim se da je sve to bilo u kontekstu ponude koalicije Socijaldemokratskoj partiji, pa bi se mogao steći utisak da je neki imao namjeru da naš i mandat Demokratske srpske stranke, koje su jasno saopštile da neće koaliciju sa SDP, možda dodijele nekom drugom“, rekao je Popović.
On je kazao da je koalicioni sporazum crnogorske opozicija više puta grubo prekršen. "Zbog toga će NS u narednom periodu voditi računa o sopstvenom i interesu srpskog naroda, kazao je Popović. Popović je ocijenio da je stanje u opoziciji „sve sem redovno“, navodeći da je odluka o neprisustvovanju konstitutivnoj sjednici podgoričkog parlamenta doneseno bez znanja NS.
On je kazao da NS niko ne može „da nudi mrvice“. „NS je uzela ono što joj pripada. Mi ćemo voditi računa o interesima NS, dobro čuvajući interese srpskog naroda“. Upitan ostaje li NS u koaliciji, Popović je odgovorio potvrdno, dodajući da sporazum nije stavljen van snage - „Ali je grubo prekšen u nekoliko navrata i s pravom se postavlja pitanje da li on još važi“. Odgovarajući hoće li NS preispitati stav da neće ulaziti u koaliciju sa Demokratskom partijom socijalista, Popović je ponovio da će stranka voditi računa o sopstvenim intersima.
„Prema tome, tema nije koalicija s DPS. Onaj ko je ponudio koaliciju SDP-u, taj je faktički srušio sporazum i mi nemamo nikavu namjeru da odgovaramo na pitanja koja bi suštinski relatizovala taj krupan prekšaj. To je tema, nećemo je mijenjati drugom“, kazao je on
----------------------------------------------------------------------------
Analitičari bi rekli "Popović ponovo jaše", a simpatizeri opozicije rezignirano procijedili "ko s Đavolom tikve sadi o glavu mu se lupaju"...
Last edited by El Re; 14-06-10 at 15:52.
ORA ET LABORA
Samo da se SDP ne naljuti pa raskine drzavnu koaliciju![]()
Potpuno ispravan potez NS jer svak prije svega stiti svoje interese, sve dok prica o visim ciljevima, a na kraju se ispostavi da je to po ledjima NS. Lazovic i kompanija ce ucjenjivati, strasiti, koketirati, a neko će velikodusno ustupati mandat njegove partije. Nemam pojma ko je taj Guberinić, ali dok ostali trguju on dosao na śednicu sto znaci postuje svoj grad i funkciju na koju ga izabrali sugradjanii.
Evo vidim oglasilo se već i drugo (zrikavo) oko "stamene" opozicione koalicije "Bolja Crna Gora"
--------------------------------------------------------------------
Simonida Kordić potvrdila da među koalicionim partnerima na listi “Bolja Crna Gora” nije bilo konsultacija ni prije ni u toku kampanje:
Popis stanovništva je presudan za srpski narod u Crnoj Gori
June 13, 2010
Izvor: IN4S
Činjenica da su, pri donošenju ključnih odluka, izostale konsultacije između koalicionih partnera i prije izbora, kao i tokom kampanje, a onda i neposredno nakon izbora, rezultirala je izbornim rezultatom koji ni jednoj ozbiljnoj političkoj partiji ne može biti prihvatljiv.
Predsedništvo DSS jeste za ostanak opozicione koalicione liste, ali ne na način na koji je do sada funkcionisala, po svaku cijenu i pod ovakvim uslovima. Smatramo da je jačanje narodnjačke koalicije ključno za zaštitu političkih interesa srpskog naroda u Crnoj Gori. Zbog toga predsjedništvo predlaže formiranje zajedničkog tijela koje bi obezbijedilo efikasnije funkcionisanje narodnjačke koalicije.
Predjedništvo DSS potvrdilo je naš prepoznatljiv stav da je apsolutno neprihvatljivo nuđenje bilo kakve koalicije SDP-u, kao stranci koja je svojim djelovanjem pokazala izraziti anti-srpski stav koji se u pojedinim djelovima graničio sa nekim prepoznatljivim diktatorskim ideologijama i stranci koja je pozivala na protivpravne akte usmjerene protiv Srpske pravoslavne crkve, i vodila jasnu politiku negiranja i zatiranja srpskog nacionalnog identiteta u Crnoj Gori.
Koalicija sa takvom strankom i doprinos njenom jačanju u državnom aparatu Crne Gore, bila bi praktično pogubna, posebno danas, uoči popisa koji je presudan za srpski narod u Crnoj Gori. Zato nemamo opravdanja ni razumijevanja za takvu ponudu koja je došla iz „Bloka za bolju Crnu Goru“ bez konsultacija niti pristanka DSS-a.
DSS je prepoznata kao stranka koja se drži svog programa, poštuje ono što je potpisala i smatra da i u ovakvoj Crnoj Gori mora biti barem malo morala u politici. Nadamo se da će se ovih principa držati i ostale stranke iz „Bloka za bolju Crnu Goru”, navodi se, nakon sjednice današnje sjednice Predsjedništva DSS, u saopštenju Simonide Kordić, potpredsjednika ove stranke .
--------------------------------------------------------------------
Ispade Mugoša i DPS najprihvatljiviji za srpske kombi-nacionaliste. Čuješ "SDP jurišao na crkvu" a Mugoša ju je valjda branio šaljući bagere na Pardus i tvrdeći usput da je Amfilohije mafijaš koji je nezakonito registrovao na sebe crkvenu imovinu po Podgorici.
Ima li u bilo kojoj državi ovako gadne i šašave opozicije ko kod nas...
Šta sve čovjek neće pročitat...
Last edited by El Re; 14-06-10 at 17:33.
ORA ET LABORA
Ne vjerujem da ce NS otvoreno podrzati Mugošu.Prerano je za tako nešto. Lično bih volio da se to desi. Prije će se desiti neki neka pravna zavrzlama u smislu da Mugoša i DPS apsolutno vladaju do isteka Mugošinog mandata. A do tada će pokupovati i 10 odbornika ako bude trebalo. SDP neće praviti koaliciju sa opozicijom.
She is only here to annoy herself!
A-ha,..hoće.....Ipak mene lično zabrinjava stepen kojim javno mjenje u CG dozvoljava da bude manipulisano. Za samo 2-3 mjeseca javnost je potpuno "legla" na priču o navodnim i to programskim žestokim razlikama između DPS-a i SDP-a. I tu čak ni opozicija ne zaostaje već pokazuje koliko je to jedan potpuno infantilan skup raznoraznih političkih amatera.
Za 3 mjeseca SDP je potpuno "oprao" skoro 10 godina perverzne harmonije sa DPS-om na kormilu državu. Ne kažem ja da su DPS i SDP isto. Da to mislim ne bih glasao SDP ali ovaj cirkus o "nepremostivim razlikama" već počinje da iritira svojom bezočnošću.
Ja zaista vjerujem i dalje, a možda sam stvarno potpuno poludio, da je cilj čitave ove farse da se stvori slika o SDP-u kao potpuno autonomnom subjektu. Sjutra ako potpišu koaliciju ispašće: "SDP se muški držao u pregovorima i nije poklekao pred strašnim DPS-om već je istjerao u zahtjevima do maksimuma mogućeg", a ako ne potpišu još će opozicija da balavi od sreće i divi se SDP-u koji se eto nije dao. U obije varijante - SDP ispada moralna gromada i postaje "veliki" igrač crnogorske političke scene, a što je upravo ono što je Đukanović (po mojoj ludoj pameti) i želio.
Ovo je zaista teatar apsurda in vivo. Vrhunac političke manipulacije.
Već sam rekao da mislim da je potez NS na mjestu. Naravno ako nijeste previše gadljivi a oni svakako nisu. Reklo bi se da je očigledno NS u vremenu koalicije sa DPS-om naučila puno od političke igre ali i izgubila svaku mjeru u granicama vlastitog prostituisanja. Za njih izgleda svaki cilj opravdava sredstvo i čini se da bi vlastitu majku prodali da ostvare što su naumili.
Poznajem čovjeka lično, na žalost...Ako postoji srpski fašista tipa Himlera to je on. Oba smo Vasojevići i gotovo generacija. Dolazio je u selo kraj Lima odakle su očevi porijeklom i u koje sam nekad znao gotovo svake godine poći na po 10-15 dana, posebno kao dijete. Ni njegovo nije daleko od mog s tom razlikom što sam ja (možda imao nesreću da budem) rođeno "podgoričanče", a on se nedavno doselio u PG i to po partijskom zadatku.
Elem, sjećam ga se s plaža dok smo bili momci a gdje je dolazio kako bi se tokom ljeta kupao u Limu. Nije bio drzak i bezobrazan već je za razliku od društva samo slušao sa smješkom šta govorim izigravajući nekog "prosvijećenog ideologa" dok su ovi iz njegovog okruženja imali orgazme na pomen Pavla Đurišića, Mladića i Arkana . Imao sam osjećaj da bi me Guberinić klao tupim nožem koliko me sjekao pogledom dok sam polemisao s par neandertalaca. Znali su moje opredjeljenje i onda je svako imao želju nešto da me "pita" očekujući da ja jednostavno neću imati da im dam odgovor na njihove "svetosavske" istine. Najviše ih je zbunjivalo to kako ja zaboga ne smatram da crnogorske Albance i muslimane treba sve pobit i proćerat. To im nikako nije ulazilo u glavu već su me gledali ko da nisam čist. I tako,..te bi razgovore slušali ljudi na plaži...Bila je to prva polovina '90.-ih. Sreo sam ga par puta od tada, ali je uvijek neka težina u tim susretima i izbjegavanje, valjda zbog uspomena na ta vremena.
Prije par mjeseci sam imao neprijatnu polemiku đe smo nas par Vasojevića na FB grupi "Pleme Vasojevići" imali oštar sukob sa nekim fašistima koji moderiraju izgled te "grupe". Na toj grupi Guberinić zahvaljući izvjesnom Đekiću koji moderira, svojim "pohvalama" pojedinim gostima sugeriše kako jedan Vasojević treba da se ponaša i šta treba da mu je moralni i nacionalni kredo. U vremenu predizborne kampanje malo je zapostavio svoje časove političkog i moralnog odgoja na toj grupi. Ipak, veliki broj Vasojevića je u međuvremenu razočaran napuštio tu FB grupu, a najviše baš u vrijeme fašizoidnih četničkih tirada Guberinića i u međuvremenu su osnovane druge koje ne veličaju četništvo već prirodne ljepote tog kraja.
Sve u svemu, eto, doživio sam Guberinića kao odbornika u mom rodnom gradu...Pa ko kaže da život nije čudo...Ako doživim da mi Guberinić spasava obraz grada kao ključni poslanik za podršku DPS-u idem da se prijavim u dragu opštinu Danilovgrad a đe imam drugi stan tj. kuću i registrujem kao raseljeno lice iz Podgorice.
Last edited by El Re; 14-06-10 at 22:17.
ORA ET LABORA
Za početak, veliki PRC! snimljeni prije 10 dana
"bolici hotel" -fatamorgana M.Mugose
Last edited by minjo; 14-06-10 at 20:48.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks