Quote Originally Posted by El Re View Post
Ako se to desi, u šta ja još uvijek ne vjerujem, to bi po meni značilo da je Đukanović izgubio kontrolu nad odborom DPS-a u Podgorici.
Peco i Kadić, koji će vrlo brzo (gotovo sigurno i bez obzira kako se ona zvala) formirati jedinstvenu partiju, imaju plan da (ako ikako uspiju) dočekaju eventualni obračun u DPS-u kao njihovi koalicioni partneri na nivou glavnog grada koji je jako značajan i za nivo države. To bi, ukoliko Marović pocijepa jedno krilo u DPS-u, pružilo mogućnost Maroviću da već ima pripremljenu koaliciju s kojom će navodno da "miri" Crnu Goru i Crnogorce i Srbe. Marovićev DPS svakako ne bi imao dovoljno vremena da se sam predstavi kao poželjan Srbima a svi drugi partneri bi bili skuplji od NS koja se dokazala kao jako "kooperativna" tokom rušenja Miloševića. Bila bi to neka nova (sada Marovićeva) koalicija "Da živimo bolje".
Šta Peco dobija u ovom scenariu? Jack pot! Rehabilitovao bi stranku i podigao je iz mrtvih vraćajući parlamentarni status u postobračunskim izborima na nivou države a na koje se ne bi puno čekalo.
Šta Peca čeka ako ostane uz BCG? Prosto - nestanak...Za sva vremena.
iskreno vjerujem da ako ode milo da ide i sveto