Originally Posted by
Mabus
Pokajanje se samo prima onda kada se čovjek iskreno pokaje pod uslovom da to djelo više ne ponavlja. Ako to djelo ponavljaš, to znači da se nisi iskreno pokajao.
Osim toga, postavlja se pitanje od koga tražiš pokajanje. Ako tražiš od Isusa, neće se primiti ma koliko ono bilo iskreno. Ista stvar je i sa svecima i tzv. bogorodicom.
Dobro, to za ponavljanje istog grijeha je i meni kao ateisti normalno 
ali uzmimo ovo - ja prvo ubijem, pa se pokajem, oprosteno mi je; ukradem, pokajem se, i tako ja mogu da grijesim koliko ocu, sve dok su ti grijehovi kasnije pravilno okajani jel?
A kako onda katolici dobijaju oprost, samo ako priznaju da su pogrijesili? Zar treba tako?
I kako je to u islamu?

Originally Posted by
Hari Krisna
Prvi put otpjevas Gospodi pomiluj i tri puta Ocenas, drugi put sve to i jos 50 eura, treci put malo vise, a onda je ka na male goliće tri konrera penal i onda te to kosta pjeva ne pjeva iljadarku
Znam te ja kakv si nema ti druge nego napravi neku crkvu pokajnicu i onda ti je na kredit sve oprosteno i za ono sto ces zgrijesiti

Heheheheheheheheheh
You must spread some Reputation around before giving it to Hari Krisna again - prokleta Java script
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Bookmarks