Page 91 of 171 FirstFirst ... 4181878889909192939495101141 ... LastLast
Results 2,251 to 2,275 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Da bi umro nedužan, moraš se roditi.
    Sam nastanak je blagoslov. Već si dobio dio Božije ljubavi prema čovjeku.

Sa druge strane, ponekad nedužni umiru i brzo, ne muče se baš svi.

Oni koji umiru u mukama, rečeno je da dobijaju nadoknadu na onom svijetu.

tako da ne vidim tu kontradikciju...
    Ja nijesam tražio nikome da budem rođen, tako da se nijesam rođenjem zadužio. Nije bitno šta je na onome svijetu. Bog svejedno može da spriječi muke nedužnih. Zašto Bog to ne uradi? Ja ću ti reći: Zato što ne postoji. Bi li mogao đetetu koje umire od raka kostiju da kažeš da ne brine ništa jer će dobiti naknadu na onome svijetu?

Doslovce, daj mi dokaži, pošto preuzimaš pitanje...obrazloži neposrednim dokazom odakle znaš da svaki teista na ovom bijelom svijetu griješi. Ono veliko NE!
    Teret dokaza nije na meni nego na teistima.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post

Koji se redovno sluze naucnim cinjenicama, sve dok ne budu satjerani u cosak, a onda vade kec iz rukava da je bog svemocan, i da treba vjerovat.

Po tome, svaki covjek, ukoliko posmatramo ljude kao jedinke, bi imao neku svoju verziju religije.

MEdjutim, u tom slucaju, ljudi bi ispoljili nezavisnost, cak i u vjerovanju, i ne bi se moglo manipulisat s njima.

Recite mi vjernici, zasto se islo u krstaske ratove?

Kako se sirila religija po J Americi? Ako vec postujete tudje religije, zasto niste i njihovu, jer su je imali?
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ja nijesam tražio nikome da budem rođen, tako da se nijesam rođenjem zadužio.
    Ali ipak si rođen...živiš dišeš, možeš da uzmeš kalašnjikov i pucaš u bližnjeg svoga, dakle postojiš.

Nije bitno šta je na onome svijetu. Bog svejedno može da spriječi muke nedužnih. Zašto Bog to ne uradi?
    Iskreno pojma nemam zašto to ne uradi. Neki su to pokušali objasniti sa nadoknadom na onaj svijet.

Ja ću ti reći: Zato što ne postoji.
    OK to je tvoje mišljenje...ali mi jednostavno ništa nisi dokazao. Za sada teisti imaju mnogo jači stav od tebe.

Bi li mogao đetetu koje umire od raka kostiju da kažeš da ne brine ništa jer će dobiti naknadu na onome svijetu?
    Apsolutno bih...pričao dok bih imao daha u grudima sve ono što bi želio da čuje i što mislim da bi mu dalo nadu za bolje sjutra...ako ne na ovom onda na onom svijetu.

iskreno, morbidan ti je primjer. Bar meni teško pada, na dječiju patnju sam nenormalno osjetljiv.

teret dokaza je na onome koji agresivno nastupa sa svojim mišljenjem i koji ga želi nametnuti...

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Koji se redovno sluze naucnim cinjenicama, sve dok ne budu satjerani u cosak, a onda vade kec iz rukava da je bog svemocan, i da treba vjerovat.
    Živa istina. U tome i jeste problem što i nauka i religija često bivaju potčinjene uskom interesu čovjeka i njegovoj malicioznosti.

da li misliš da sinan ili ihtus su zaista vjerujući...ili jednostavno slučajem im je dopalo članstvo pa sada sami sebe forsiraju u nekoj svojoj 'religioznosti'..

Po tome, svaki covjek, ukoliko posmatramo ljude kao jedinke, bi imao neku svoju verziju religije.
    Čovjek i jeste jedinka i sve doživljava na svojstven način.

MEdjutim, u tom slucaju, ljudi bi ispoljili nezavisnost, cak i u vjerovanju, i ne bi se moglo manipulisat s njima.
    U tome je kvaka...i nauka i religija i...ma sve se podvrgava manipulaciji,kontroli...ukratko kontaminaciji...

sama nauka sigurno nema u svojoj biti onaj praktični dio da je kriva za najveće oružane sukobe...ljudske patnje i stradanje.

Nažalost ona drži primat u zloupotrebi i manipulaciji sa njenim dostignućima.

Recite mi vjernici, zasto se islo u krstaske ratove?

Kako se sirila religija po J Americi? Ako vec postujete tudje religije, zasto niste i njihovu, jer su je imali?
    Ni jedan jedini valjani i ispravni razlog...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Sine, nemoj da me ljutiš...mnogo palamudiš

upravo si dobio otkaz i kada dođe smak svijeta nećeš se uzdići sa krotkima nego ćeš goreti u VJEČNOJ VATRI I POVLAČIĆEŠ LINIJE SUMPORA
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Ali ipak si rođen...živiš dišeš, možeš da uzmeš kalašnjikov i pucaš u bližnjeg svoga, dakle postojiš.
    bar šalje ljude koje muči u dobar zagrobni život

Iskreno pojma nemam zašto to ne uradi. Neki su to pokušali objasniti sa nadoknadom na onaj svijet.
    interesantno je da su uglavnom dobri ljudi ti koji su jebena strana, a razni ubice lopovi, dileri svega i svačega žive super (ali dobri ljudi imaju satisfakciju da će dno dna jednoga dana ići u pakao.
    Čovjek dobije kancer kostiju i umire u najvećim mukama i kaže TOOOOOOO SUPER u zagrobnom životu ću da uživam

OK to je tvoje mišljenje...ali mi jednostavno ništa nisi dokazao. Za sada teisti imaju mnogo jači stav od tebe.
    JAČI STAV ???? SA KOJIM TO ARGUMENTIMA
    "Bog postoji jer ja vjerujem u njega (protiv svih zakona prirode). Pošto sam vjerujući u boga dokazao njegovo postojanje ZNAČI DA BOG POSTOJI"

iskreno, morbidan ti je primjer. Bar meni teško pada, na dječiju patnju sam nenormalno osjetljiv.
    Ne kapiram zašto si osjetljiv na dječije patnje kada već znaš da će to dijete koje umire od raka uživati u raju

teret dokaza je na onome koji agresivno nastupa sa svojim mišljenjem i koji ga želi nametnuti...
    Ponavljam
    Diskusija je kao i svaka na forumu "religija i filosofija" započeta riječima gdje se pljuje po ljudima koji žive koristeći se logikom i dokazima npr. ovaj Thread nije započet riječima "Da li religija ima svoje opravdanje" već "Da li ateizam ima svoje opravdanje? Kuda vodi? i Chemu sluzhi? :roll: "

Čovjek i jeste jedinka i sve doživljava na svojstven način.
    Tačno, što nekom čovjeku sa svojim mišljenjem ma kako nelogično bilo ne daje za pravo da pokušava da mi natura svoje mišljenje ( Diskusija je kao i svaka na forumu "religija i filosofija" započeta riječima gdje se pljuje po ljudima koji žive koristeći se logikom i dokazima npr. ovaj Thread nije započet riječima "Da li religija ima svoje opravdanje već "Da li ateizam ima svoje opravdanje? Kuda vodi? i Chemu sluzhi? :roll: "

U tome je kvaka...i nauka i religija i...ma sve se podvrgava manipulaciji,kontroli...ukratko kontaminaciji...
    Nauka je podložna kontroli jer se konstantno mijenja sa novim DOKAZIMA. Religija nije podložna kontroli i samim time niko ne sputava nazovi vjernike da prave sranja po svijetu

sama nauka sigurno nema u svojoj biti onaj praktični dio da je kriva za najveće oružane sukobe...ljudske patnje i stradanje.
    upravo svi krive nauku za nuklearke, biološko oružije, medicinske opite nad ljudima(Mengele nije bio Pop-popio mi gov*o, nego Doktor) i sl.
    a sto se krivice samog nastanka rata tice Istorija je puna primjera na kojem su osnovu počinjani svi ratovi

Nažalost ona drži primat u zloupotrebi i manipulaciji sa njenim dostignućima.
    Nauka drži primat u dostignućima za uništavanje i mučenje ljudi, a Religija drži primat u razlozima za uništavanje i mučenje ljudi.
    Čija je krivica veća, Alfreda Nobela što je izmislio dinamit(za svrhe olakšavanja posla rudarima) ili Religije koja je stvorila fanatika koji tim istim dinamitom pobije gomilu nedužnog naroda ?????

SVE U SVEMU JOŠ NISAM PROČITAO NEKI ODGOVOR NA POSTOVANE DOKAZE I LOGIKU, VEĆ SAMO KRATKO "BOG POSTOJI" I NEKE STIHOVE DA ZAČINE TO
    Last edited by Rakun; 03-06-10 at 11:05.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Rakun View Post
    interesantno je da su uglavnom dobri ljudi ti koji su jebena strana, a razni ubice lopovi, dileri svega i svačega žive super (ali dobri ljudi imaju satisfakciju da će dno dna jednoga dana ići u pakao.
    Čovjek dobije kancer kostiju i umire u najvećim mukama i kaže TOOOOOOO SUPER u zagrobnom životu ću da uživam
    Nesreća je univerzalna. Pogađa i one koji su 'dobri' i one koji su 'loši'.
    Vidim pogađa te nesreća dobrih i nevinih...i ona ti izgleda upečatljivija i nepravednija.

Što misliš na osnovu čega si izgradio takvo mišljenje i naklonost prema nevinim i dobrim ?

JAČI STAV ???? SA KOJIM TO ARGUMENTIMA
    "Bog postoji jer ja vjerujem u njega (protiv svih zakona prirode). Pošto sam vjerujući u boga dokazao njegovo postojanje ZNAČI DA BOG POSTOJI"
    Da...treba neki jači stav, kad već toliko agresivno namećeš mišljenje.
    @kvarni je zaista divno rekao, u pitanju su stavovi pojedinaca...kada već pokušavaš da utičeš na njih, daj malo argumenata.
    Histerija nikada nije bila 'valjani' dokument...

još uvijek čekam.

Ne kapiram zašto si osjetljiv na dječije patnje kada već znaš da će to dijete koje umire od raka uživati u raju
    ne znam koji ti dio nije jasan kada sam naveo razloge.

Sada želiš da me ubijeđuješ da imam pogrešan stav...da iskazana emocija u ovom slučaju nije iskrena...

Ponavljam
    Diskusija je kao i svaka na forumu "religija i filosofija" započeta riječima gdje se pljuje po ljudima koji žive koristeći se logikom i dokazima npr. ovaj Thread nije započet riječima "Da li religija ima svoje opravdanje" već "Da li ateizam ima svoje opravdanje? Kuda vodi? i Chemu sluzhi? :roll: "
    Ovdje iznosiš svoj niski stav...predrasude.
    Zašto misliš da ateizam jedini polaže pravo na logiku?
    Logika je način razmišljanja...o stvarima koje će ljudi da uzmu kao dokaze, stvar je njihovog iskustva i njihovg saznanja.

Divno, predrasude, podijele sve su to začini velikog i 'modernog' uma.

Nauka je podložna kontroli jer se konstantno mijenja sa novim DOKAZIMA. Religija nije podložna kontroli i samim time niko ne sputava nazovi vjernike da prave sranja po svijetu
    Baš upravo zbog neke tamo demokratije i i razmišljanja bez predrasuda.
    Valjda se treba individualizirati nedjelo i ono osuditi i kazniti na način koji priliči toj situaciji.

bilo bi smiješno sada ubijati odnosno kažnjavati ljude jer misle da Bog postoji, ili obratno, što si član neke religije, poltičke partije, rase, države,porodice...

O ovakvim generalizacijama je glupo pričati...pogotovo kada je ovako izražen primitivan stav.

Nauka drži primat u dostignućima za uništavanje i mučenje ljudi, a Religija drži primat u razlozima za uništavanje i mučenje ljudi.
    Čija je krivica veća Alfreda Nobela što je izmislio dinamit(za svrhe olakšavanja posla rudarima) ili Religije koja je stvorila fanatika koji tim istim dinamitom pobije gomilu nedužnog naroda ?????
    Očigledno nisi shvatio šta sam postovao o ovome.

Nobel je divan primjer...u njegovom naučnom radu i dostignuću nije bila namjera da pomogne da stvori oružije za masovno uništenje. Ipak je stvoreno.

Treba li negirati sva naučna dostignuća koja su generalno olakšala i unaprijedila život i proširila znanje?

Danas najveći naučnici i najbolja tehnologija upravo prvenstvenio ulazi i služi u svrhe vojski, koje opet ne služe da grade nasipe u slučaju poplava, već za ubijanje i razaranje.
    Last edited by gaul; 03-06-10 at 11:33.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Nesreća je univerzalna. Pogađa i one koji su 'dobri' i one koji su 'loši'.
    Vidim pogađa te nesreća dobrih i nevinih...i ona ti izgleda upečatljivija i nepravednija.
    nešto mi se ne čini da je univerzalna

niti ja niti bilo koji ateista nije Agresivno nametao svoje mišljenje
    pročitaj kako je započeta i ova i druge diskusije na temu pa reci iskreno ko je agresivan

Ovdje iznosiš svoj niski stav...predrasude.
    pod tim "Niski stav" misliš na ovozemaljski stav potkrepljen nekim prirodnim zakonima???

Zašto misliš da ateizam jedini polaže pravo na logiku?
    zato što druga strana jednostavno odbija dokaze i logiku, dok je stvoren na temeljima dokaza i logike

Logika je način razmišljanja...o stvarima koje će ljudi da uzmu kao dokaze, stvar je njihovog iskustva i njihovg saznanja.
    kako će neko da uzme dokaze
    na žalost dokazi se mogu uzeti samo na jedan način KAO ČINJENICE
    ne mogu ja da imam posebno viđenje matematike,fizike,hemije i sl.

Divno, predrasude, podijele sve su to začini velikog i 'modernog' uma.Baš upravo zbog neke tamo demokratije i i razmišljanja bez predrasuda.
    Predrasude i podjele su produkti modernog uma???!!!??!
    Ovo je već smiješno

Valjda se treba individualizirati nedjelo i ono osuditi i kazniti na način koji priliči toj situaciji.
    koga navesti individualizirati za desetine hiljada Bosanaca,Hrvata koji su se ubijali na vjerskoj osnovi.
    ako kažeš Tuđmana, Aliju i Karadžića oni su podstakli a ljudi vjernici od reda su sprovodili u djelo
    koga navesti individuaizati za Jevreje koje mrze ALI SVI HRIŠĆANI OD REDA
    zato što su zamisli izdali Isusa (ali ne razmišljaju da je Isus bio Jevrej)

ne znam koji ti dio nije jasan kada sam naveo razloge.
    kao razlog si naveo da te užasava dječija nesreća
    a ja sam odgovorio:
    zašto te užasava kada znaš da će mu od toga biti daleko bolje
    da ti pojasnim:
    mene lično užasavaju amputacije ali ako se ne bi radile rana bi se zagnojila i bolesnik bi umro u mukama(doduše ne računam da će mu biti dobro u raju)

bilo bi smiješno sada ubijati odnosno kažnjavati ljude jer misle da Bog postoji, ili obratno, što si član neke religije, poltičke partije, rase, države,porodice...
    elem, ne ubijaju ateisti vjernike već suprotno
    kroz istoriju vidimo ko je koga ubijao, mučio, spaljivao nekoga zbog toga što je ateista ili druge vjeroispovjesti
    što nas vraća na priču ko je agresivan
    Last edited by Rakun; 03-06-10 at 12:13.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

OK to je tvoje mišljenje...
    Prvo jedno malo pojašnjenje, mada bi trebalo da je jasno. Ono što sam "ja" pokazao je da Bog koji je sveznajuć, svemoguć i čovjekoljubiv ne postoji. Mislim da su ta tri svojstva ono što mu ti pripisuješ. Neki drugi Bog.. možda.. Ja ništa ne tvrdim.

Pa?

Iskreno pojma nemam zašto to ne uradi.
    Zato što ili nije svemoguć ili nije sveznajuć ili nije čovjekoljubiv. Tj. zato što Bog sa ova tri svojstva ne postoji.

...ali mi jednostavno ništa nisi dokazao. Za sada teisti imaju mnogo jači stav od tebe.
    Evo da ponovim još jednom. TERET DOKAZA NIJE NA MENI. Po čemu je njihov stav “jači”? Po fanatičnosti?

Iskreno, morbidan ti je primjer.
    Znam. Samo me zanima kako bi se ośećao u takvoj situaciji i šta bi uradio. Zapitaj se. Da te to dijete pita “Stvarno ću viđeti Boga? Ne lažeš me?”, bi li mogao da ga pogledaš u oči i kažeš mu da ne lažeš?

Teret dokaza je na onome koji agresivno nastupa sa svojim mišljenjem i koji ga želi nametnuti...
    Upravo tako.

Što misliš na osnovu čega si izgradio takvo mišljenje i naklonost prema nevinim i dobrim?
    Instinkt koji je posljedica evolucije.

kvarni je zaista divno rekao, u pitanju su stavovi pojedinaca...kada već pokušavaš da utičeš na njih, daj malo argumenata.
    Još jednom, teret dokaza je na onima koji tvrde nešto, a to su vjernici. Niko od njih ne kaže:
    "Ja VJERUJEM da ima Boga."
    "Ja VJERUJEM da će te Bog kazniti."
    "Ja VJERUJEM da ideš u Pakao."
    "Ja VJERUJEM da je taj i taj proklet."
    "Ja VJERUJEM da je Vasilije Ostroški svetac."...

Ne, oni kažu:
    "Ima Boga."
    "Bog će te kazniti."
    "Ideš u Pakao."
    "Taj i taj je proklet."
    "Vasilije Ostroški je svetac."

Na to mogu samo da kažem: Daj dokaze ili prestani da truješ omladinu.

"Ono što je iznešeno bez dokaza može se odbaciti bez dokaza." Ako oni mogu da šire takve priče bez dokaza, mogu i ja suprotne, samo što mi je takvo ponašanje ispod nivoa. Više volim civilizovan razgovor. Mislim da je to slučaj sa većinom ateista osim ukoliko im cilj nije da nekoga iznerviraju.

Da ja tebe pitam... Šta je Bog? Pošto, kad već diskutujemo o nečemu, treba da znamo šta podrazumijeva ta riječ.
    Last edited by RoNN|3; 03-06-10 at 18:13.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by ronn|3 View Post

još jednom, teret dokaza je na onima koji tvrde nešto, a to su vjernici. Niko od njih ne kaže:
    "ja vjerujem da ima boga."
    "ja vjerujem da će te bog kazniti."
    "ja vjerujem da ideš u pakao."
    "ja vjerujem da je taj i taj proklet."
    "ja vjerujem da je vasilije ostroški svetac."...

Ne, oni kažu:
    "ima boga."
    "bog će te kazniti."
    "ideš u pakao."
    "taj i taj je proklet."
    "vasilije ostroški je svetac."

na to mogu samo da kažem: Daj dokaze ili prestani da truješ omladinu.

"ono što je iznešeno bez dokaza može se odbaciti bez dokaza." ako oni mogu da šire takve priče bez dokaza, mogu i ja suprotne, samo što mi je takvo ponašanje ispod nivoa. Više volim civilizovan razgovor. Mislim da je to slučaj sa većinom ateista osim ukoliko im cilj nije da nekoga iznerviraju.
    А шта ја треба да урадим?Да пођем да украдем Светог Василија и да га донесем на форум да бисте повјеровали?Ено га под Острог,леже његове Свете Мошти.Ено га тамо доказ.Јеванђеље каже:дођи и виђи.

То је једна од импликација да БОГ постоји

da ja tebe pitam... Šta je bog? Pošto, kad već diskutujemo o nečemu, treba da znamo šta podrazumijeva ta riječ.
    Апсолут.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by ihtus777 View Post
    А шта ја треба да урадим? Да пођем да украдем Светог Василија и да га донесем на форум да бисте повјеровали? Ено га под Острог, леже његове Свете Мошти. Ено га тамо доказ. Јеванђеље каже: дођи и виђи.
    Bio sam tamo. Šta je trebalo da vidim?

То је једна од импликација да БОГ постоји
    Objasni mi kako. I objasni mi đe griješim ako kažem da je to implikacija da postoji demon Pazuzu, a ne Bog.

Апсолут.
    Ništa mi nijesi rekao, samo si mi dao novu nedefinisanu riječ. Mogao si reći i "Hobnob".

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

bio sam tamo. Šta je trebalo da vidim?
    Рецимо његове мошти које нису иструлиле ево 300 година.

objasni mi kako.
    Тако што БОГА схватамо као натприродног а то што се дешава под Острог је натприродно.Зато кажем да је једна од импликација.

i objasni mi đe griješim ako kažem da je to implikacija da postoji demon pazuzu, a ne bog.
    Ја вјерујем или полазим од тога је Свети Василије вјеровао у Христа и да је живот предао Христу и да је то један од начина да га Христос прослави.

Не видим зашто би га демон Пазузу прославио ако Свети Василије није имао додирних тачака са њим

ništa mi nijesi rekao, samo si mi dao novu nedefinisanu riječ. Mogao si reći i "hobnob".
    Па и не могу ти рећи јер ни ствари из свакодневнице не можемо описати нашим језиком.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

recite mi vjernici, zasto se islo u krstaske ratove?
    Реци ти мени колико је био невин атеистички СССР

kako se sirila religija po j americi? Ako vec postujete tudje religije, zasto niste i njihovu, jer su je imali?
    И како се ширио атеизам по Кини,Пољској,Румунији,Бугарској

Немојмо да генералзујемо

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,950
    Thanked in
    1,462 Posts

DABADUM TSSSSSSSSH!
    Dobar argument
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Prvo jedno malo pojašnjenje, mada bi trebalo da je jasno. Ono što sam "ja" pokazao je da Bog koji je sveznajuć, svemoguć i čovjekoljubiv ne postoji. Mislim da su ta tri svojstva ono što mu ti pripisuješ. Neki drugi Bog.. možda.. Ja ništa ne tvrdim.

Zato što ili nije svemoguć ili nije sveznajuć ili nije čovjekoljubiv. Tj. zato što Bog sa ova tri svojstva ne postoji.

Evo da ponovim još jednom. TERET DOKAZA NIJE NA MENI. Po čemu je njihov stav “jači”? Po fanatičnosti?

Znam. Samo me zanima kako bi se ośećao u takvoj situaciji i šta bi uradio. Zapitaj se. Da te to dijete pita “Stvarno ću viđeti Boga? Ne lažeš me?”, bi li mogao da ga pogledaš u oči i kažeš mu da ne lažeš?

Upravo tako.

Instinkt koji je posljedica evolucije.

"Ono što je iznešeno bez dokaza može se odbaciti bez dokaza." Ako oni mogu da šire takve priče bez dokaza, mogu i ja suprotne, samo što mi je takvo ponašanje ispod nivoa. Više volim civilizovan razgovor. Mislim da je to slučaj sa većinom ateista osim ukoliko im cilj nije da nekoga iznerviraju.

Da ja tebe pitam... Šta je Bog? Pošto, kad već diskutujemo o nečemu, treba da znamo šta podrazumijeva ta riječ.
    Teret dokazivanja nije na tebi...odakle ti ta eksluziva ili autoritet ?

ti si istupio sa NE , pa sada nešto je problem da to i podržiš.

Pomalo si mi nejasan, jer sada već pored isključivosti oko nepostojanja otvaraš mogućnost da postoji ali u nekom drugom obliku.
    Koliko znam nije rasprava potekla oko prirode i karakteristika Boga, već oko njegovog postojanja.

Pitaš šta je Bog?

Šta misliš, kako Ga zamišlja neko poput mene i šta misli ?

I oko djeteta...koliko pita treba da ti odgovorim na ovo pitanje?
    Bih, apsolutno bih mu to rekao i mnogo toga još što bi u tom trenutku mislio da bi mu pomoglo, dalo neki tračak ... nečeg boljeg.

I tako, pošto navodiš da voliš civilizovanu raspravu...pa izvoli.
    Pošto uglavnom su ovdje civilizovani forumaši.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Рецимо његове мошти које нису иструлиле ево 300 година.
    Pa šta?

Тако што БОГА схватамо као натприродног а то што се дешава под Острог је натприродно. Зато кажем да је једна од импликација.
    Daj dokaz da je natprirodno. Pazuzu je isto natprirodan.

Ја вјерујем или полазим од тога је Свети Василије вјеровао у Христа и да је живот предао Христу и да је то један од начина да га Христос прослави.
    Ok, možeš da vjeruješ u šta hoćeš.

Па и не могу ти рећи јер ни ствари из свакодневнице не можемо описати нашим језиком.
    Možeš biti precizniji.

Реци ти мени колико је био невин атеистички СССР и како се ширио атеизам по Кини, Пољској, Румунији, Бугарској
    Dvije stvari.
    1) Hrišćani su često ubijali zbog religije, a komunisti nijesu ubijali zbog ateizma.
    2) Za razliku od Hrišćana, komunisti nijesu bili licemjeri.
    Last edited by RoNN|3; 03-06-10 at 19:41.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

1) Hrišćani su često ubijali zbog religije...
    Ovo stavljaš kao argument?

OK...teorija evolucije je postala podloga za stradanje i devastiranje na svjetskom nivou.

Koliko samo rasizma ?
    Nazadnosti ?

Čije se vrijednosti sada forsiraju ?

Ona je dala opravdanje nekim imperijama da kolonizuju druge države i narode jer su niže rase, na nižem stadijumu razvića.

Od Darvina preko eugenista, socijaldarvinista pa preko vulgarnog geografizma pa do 'hitlera'...

A u pitanju su imperije koje su davno odvojili crkvenu i svjetovnu vlast i suvišno je pričati o uticaju religija u pokolju zadnjih par vjekova koji su nadasve nadmašili gnusobe i kvalitet i kvantitet religijskog zločina.

Tako da ti je ovo slabo...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pa šta?

Daj dokaz da je natprirodno.
    Сами тим што не постоји подложност природним законима нешто јесте натприродно.Природно би било да тијело Светог Василија иструли после 300 година а оно је очувано.

ok, možeš da vjeruješ u šta hoćeš.
    Наравно,свако вјерује у нешто.

možeš biti precizniji.
    Кад кажем за пса да је пас.Шта сам рекао?Само сам дао назив а доказати не могу шта је пас,тачније,не могу његову суштину подржати језиком.

dvije stvari.
    1) hrišćani su često ubijali zbog religije, a komunisti nijesu ubijali zbog ateizma.
    Комунисти,тачније социјалисти,лијеви и десни,су направили више зла у историји него што ће то ико да уради и уопште није битно који је разлог убијања.

Комунисти су убијали због политике,нацисти због неких расних теорија а демократе због нафте.Убија се из разних разлога:неко је у име неког ``БОГА`` убијао,питање је колико је то БОГ од њега тражио,а неко због неких других ствари.Само не знам која је разлика?

2) za razliku od hrišćana, komunisti nijesu bili licemjeri.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Teret dokazivanja nije na tebi...odakle ti ta eksluziva ili autoritet ?
    Ja ništa ne tvrdim, eto odatle.

Ti si istupio sa NE pa sada nešto je problem da to i podržiš. Pomalo si mi nejasan, jer sada već pored isključivosti oko nepostojanja otvaraš mogućnost da postoji ali u nekom drugom obliku. Koliko znam nije rasprava potekla oko prirode i karakteristika Boga, već oko njegovog postojanja.
    Ne možemo postaviti pitanje postojanja ako ne znamo koje su mu karakteristike. Ti si pitao “Postoji li Bog?” a nijesi objasnio šta znači riječ Bog. Isto kao da ja tebe pitam “Postoji li Qulkiofgaghnimsix?”. Da sam te to pitao ti bi vjerovatno počeo da me nazivaš cinikom, sarkastikom itd. Dao si mi slobodu da sam odaberem šta ta riječ znači, i ja sam to i uradio. Ako je Bog “biće koje je svemoćno, sveznajuće i koje voli ljude” onda Bog ne postoji, dao sam dokaz. Ako je Bog nešto drugo, onda mi reci šta, pošto ne znam.

Bih, apsolutno bih mu to rekao i mnogo toga još što bi u tom trenutku mislio da bi mu pomoglo, dalo neki tračak ... nečeg boljeg
    Shvatam da bi mu rekao. Mene zanima da li bi osjećao da ga lažeš.

Ovo stavljaš kao argument?
    OK...teorija evolucije je postala podloga za stradanje i devastiranje na svjetskom nivou.
    Teorija evolucije nije isto što i ateizam. Teorija evolucije objašnjava kako evolucija funkcioniše i ništa više. Ona se ne izjašnjava o tome šta je moralno a šta ne, za razliku od “svetih” knjiga. Tako da ne znam odakle ti ideja da je ona “dala opravdanje” za nešto ili izazvala nešto. Rasizam je postojao i prije Darvina.

Ne vidim da si pokazao da je netačno to što sam rekao.

Сами тим што не постоји подложност природним законима нешто јесте натприродно. Природно би било да тијело Светог Василија иструли после 300 година а оно је очувано.
    Prirodno bi bilo i da se Ötzi raspadne poslije 5300 godina, pa niko ne veli da je svetac.

Кад кажем за пса да је пас. Шта сам рекао? Само сам дао назив а доказати не могу шта је пас, тачније, не могу његову суштину подржати језиком.
    Ne postoji “suština”. Tebi pojam Boga nešto znači, možeš se potruditi da meni jezikom preneseš šta je da bismo imali istu sliku (tj. dosta sličnu).

Комунисти,тачније социјалисти,лијеви и десни,су направили више зла у историји него што ће то ико да уради и уопште није битно који је разлог убијања.
    Velike riječi Zašto misliš da su oni učinili najviše zla? Ja mislim da su Hrišćani učinili najviše zla. Razlog je bitan zato što si ti koristio njih u poređenju i time sugerisao da je ateizam imao nekakve veze sa tim.

Само не знам која је разлика.
    Razlika je u tome što su ljudi sposobni za bilo šta ako misle da Bog odobrava. “Da dobri ljudi čine zlo, za to je potrebna religija.”

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Prirodno bi bilo i da se Ötzi raspadne poslije 5300 godina, pa niko ne veli da je svetac.
    Да,само што услови у којима Свети Василије,слава му и милост,пребива и у којима је пребива Еци нису исти.

Lying on its front and frozen in ice below the torso

А ево и како је Еци пронађен:

[IMG]file:///C:/DOCUME%7E1/ihtus777/LOCALS%7E1/Temp/moz-screenshot.png[/IMG]

Такође стоји да је пронађен у глечеру,што се да назријети са слике:

The mummy was found in September 1991 in the Schnalstal glacier in the Ötztal Alps, near Hauslabjoch on the border between Austria and Italy.[2] The nickname comes from Ötztal (Ötz valley), the region in which he was discovered

Услови у којима Свети Василије обитава су много погоднији за распад тијела

Ne postoji “suština”. Tebi pojam Boga nešto znači, možeš se potruditi da meni jezikom preneseš šta je da bismo imali istu sliku (tj. dosta sličnu).
    Итекако постоји суштина.Кад бих искључио суштину онда бих слободно могао да схватим да ствари имају двије димензије и могао бих да разумијем ништа

БОГ је за мене савршенство биће,тачније,савршена Личност Која обитава у вјечности од Које Је све и Коме се све враће.

Velike riječi Zašto misliš da su oni učinili najviše zla?
    Па ако гледамо из просјечне форуске слике како се зло разумије онда јесу јер су побили на милионе и милине људи.Слободно можемо рећи да те бројке премашују стотине милиона.

Ja mislim da su Hrišćani učinili najviše zla.
    Ако може појашњење

Razlog je bitan zato što si ti koristio njih u poređenju i time sugerisao da je ateizam imao nekakve veze sa tim.
    Па сад,да ли је битно ако неко убије човјека ради идеологије или религије или јер је то по његовој савјести?

Razlika je u tome što su ljudi sposobni za bilo šta ako misle da Bog odobrava. “Da dobri ljudi čine zlo, za to je potrebna religija.”
    Не бих рекао.Има гностика који по својој савјести и свијести одређују шта је добро а шта зло.Они би могли да кажу да је њихова савјест апсолут или БОГ.

Неко има мишљење које си ти навео,неко иде логиком:ја сам само себи битан и други ме не занимају,ја радим за себе шта ме брига и ако некога уништим ако дођем до циља.Томе који тако дјела добро је све оно што је у његовом интересу а лоше све што је против његовог интереса.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

NEmoj da mijesas babe i zabe. Ateisti nemaju knjigu vodilju koja poziva na mir i pokornost, tako da je samim tim iskljucena bilo koja mogucnost da se to radi pod pokroviteljstvom necega, u ateizmu donose odluke i ne kriju se iza knjiga, dok religija naprotiv, jedno pise a drugo radi, tako da ti poredjenje ne stoji
    И како се ширио атеизам по Кини,Пољској,Румунији,Бугарској

Немојмо да генералзујемо
    Isti odg kao gore, mi nemamo knjigu vodilju, u koju jedno pise, a mi radimo nesto sasvim suprotno pisanjima te knjige, a sve u njeno ime
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

nemoj da mijesas babe i zabe. Ateisti nemaju knjigu vodilju koja poziva na mir i pokornost, tako da je samim tim iskljucena bilo koja mogucnost da se to radi pod pokroviteljstvom necega, u ateizmu donose odluke i ne kriju se iza knjiga, dok religija naprotiv, jedno pise a drugo radi, tako da ti poredjenje ne stoji
    Ма ајде молим те,за кога су Лењин и Троцки писали,за браве

isti odg kao gore, mi nemamo knjigu vodilju, u koju jedno pise, a mi radimo nesto sasvim suprotno pisanjima te knjige, a sve u njeno ime
    То би значило да сте ви атеисти на нивоу звијери јер немате савјест?

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Ма ајде молим те,за кога су Лењин и Троцки писали,за браве
    Znaci ti njih dvojicu smatras bogovima?

То би значило да сте ви атеисти на нивоу звијери јер немате савјест?
    Imamo savjest, samo se borimo za ideale koje sami sebi postavimo, a nemoj samo da vi vjernici pricate o savjesti, koliko ste ljudi pobili, dje ce vam dusa...........................ah da, vi vjerujete, onda u pakao
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

znaci ti njih dvojicu smatras bogovima?
    Ја не али има оних који имају исти однос према њима као ја према Христу

imamo savjest, samo se borimo za ideale koje sami sebi postavimo, a nemoj samo da vi vjernici pricate o savjesti, koliko ste ljudi pobili, dje ce vam dusa...........................ah da, vi vjerujete, onda u pakao
    Чекај,критикуј ти мене јер ја за себе одговарам.Ниса ја крив што неко други злоупотријеби оно у шта ја вјерујем.

Ја знам да ти имаш савјест али сам пледирао на то да не мора све да буде записано јер нисмо роботи мајка му стара да радимо по команди

Елем,што се тиче злоупотребе:сви људи имају савјест и крше је.Онда је свако лицемјер,неко мање неко више.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Да,само што услови у којима Свети Василије,слава му и милост,пребива и у којима је пребива Еци нису исти.
    Lying on its front and frozen in ice below the torso....
    Dakle, Ötzievo očuvanje je prirodno. Upravo smo pokazali da je neraspadanje tijela prirodna pojava. Ne vidim zašto bismo isključili da je očuvanje Vasilija Ostroškog takođe prirodno.

Услови у којима Свети Василије обитава су много погоднији за распад тијела
    Možda. Dokaži. Možda je odgovorno suvo i zaleđeno tlo. Možda je odgovorna njegova ishrana. (cf. 即身仏) Možda je odgovoran Pazuzu.

БОГ је за мене савршено биће, тачније, савршена Личност Која обитава у вјечности од Које Је све и Коме се све враће.
    Dakle, Bog je savršen, ima um i odgovoran je za postojanje svega?

Па ако гледамо из просјечне форуске слике како се зло разумије онда јесу јер су побили на милионе и милионе људи. Слободно можемо рећи да те бројке премашују стотине милиона.
    I Hrišćani su pobili milione. I Bog je pobio milione. (Biblijski Bog)

Ако може појашњење

Unazadili su svijet ca 2000 godina. Istrijebili su brojne narode i kulture.

Ја не али има оних који имају исти однос према њима као ја према Христу
    Što opet pokazuje da je to društvo bilo više teističko nego ateističko.

Елем, што се тиче злоупотребе: сви људи имају савјест и крше је. Онда је свако лицемјер, неко мање неко више.
    Nekad moraš da biraš između dva zla, a nekad imaš 1 sec da biraš i ideš po instinktu. To je mnogo drukčije od epskoga licemjerstva „Voli bližnjega svoga“ a onda kreneš na Jerusalim ili na Inke.
    Last edited by RoNN|3; 03-06-10 at 23:53.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

dakle, Ötzievo očuvanje je prirodno. Upravo smo pokazali da je neraspadanje tijela prirodna pojava. Ne vidim zašto bismo isključili da je očuvanje vasilija ostroškog takođe prirodno.
    Зато што се у овом окружењу тијела људи после смрти распадају а Светом Василију је остало читаво после 300 година

Мислио сам да си ме разумио:ја сам говорио о случајевима и локацијама и утицајима којима је изложено тијело светитеља а не на специфичне услове.

možda. Dokaži. Možda je odgovorno suvo i zaleđeno tlo. Možda je odgovorna njegova ishrana. (cf. 即身仏) možda je odgovoran pazuzu.
    Купи кило меса и стави га у ледару или замрзивач и купи још кило па га стави на 40 степени у тањир не терасу.Ово што си ставио у ледару ће ти дуже трајати.Исто је и се Ецијем:тијело му се налазило смрзнуто и логично је да се очувало.Тијело СВетог Василија,слава му и милост,нити је смрзнуто нити је балсамовано него је само стављено у кивот и изложено и утицају вјетра,ваздуха,топлоте,влаге,бактеријама и свим могућим утицајима којима су изложени они који живе у манастиру и који тамо долазе.

dakle, bog je savršen, ima um i odgovoran je za postojanje svega?
    Наравно.

i hrišćani su pobili milione.
    Који Хришћани?Свети Николај Велимировић је рецимо казао да је Христос увијек био у мањини.О којим Хришћанима говоримо,јер није свако ко се декларише Хришћанином Хришћанин?

Ја рецимо никога нисам убио,као ни моји пријатељи који иду у Цркву.Ми смо Хришћани а нисмо убили никога.Немојмо да генерализујемо.

i bog je pobio milione. (biblijski bog)
    Ајде узмимо и да се тако грубо изразимо.Шта и да је убио?Он је створио човјека и Он може да га убије.Ко ће БОГА да пита за рачун?

На првој слици је приказ врло врло неистинит.Јасно је да га је радио неки острашћени атеиста

unazadili su svijet ca 2000 godina. Istrijebili su brojne narode i kulture.
    Са чим?

Što opet pokazuje da je to društvo bilo više teističko nego ateističko.
    То не никако не показује јер свако има неког свог идола-божанство којем се потајно клања

nekad moraš da biraš između dva zla, a nekad imaš 1 sec da biraš i ideš po instinktu. To je mnogo drukčije od epskoga licemjerstva „voli bližnjega svoga“ a onda kreneš na jerusalim ili na inke.
    Некад мораш да нападнеш да би се одбранио.Крсташки ратови су вођени за ослобођење Свете Земље,друго што је још неко имао план да успут некога опљачка или прикоље.

Што се тиче Инка:нико не говори да су сви они који су се називали Хришћанима били цвећке,само не можемо да генерализујемо да су Хришћани лицемјери јер ако неко узме хришћанско име и држи да је Хришћанин а не понаша се као тако него као атеиста онда је он атеиста и лицејер је као атеиста јер се лажно представљао као Хришћанин.

Page 91 of 171 FirstFirst ... 4181878889909192939495101141 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks