View Poll Results: 23. maja moj izbor će biti ...

Voters
205. You may not vote on this poll
  • Glasaću za DPS-SDP

51 24.88%
  • Glasaću za opoziciju

81 39.51%
  • Glasaću za neku treću (minornu) opciju, ako je bude

6 2.93%
  • Ne znam još, vagam

13 6.34%
  • Neću izaći

54 26.34%
Page 104 of 105 FirstFirst ... 45494100101102103104105 LastLast
Results 2,576 to 2,600 of 2603

Thread: Izbori, 23. maj 2010.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by El Re View Post
    Locirao sam ga na manje od 15 km...Večeras idu "kožni mantili" da i on "prelomi u mozgu" pa da ubuduće DPS ima najmanje 20 mandata u Berane.

Veliki i drugarski pozdrav dragom MonterO-u iako ga u poslednje vrijeme izgleda ozbiljno živciram pa je počeo da mi se obraća na momente sa "Kralju" uz veliko K na početku.
    Neka dođu u Berane slobodno, tamo ih ne čeka niko

Primjetićeš i da jednog drugog člana zovem Getzbi, a tvoj nik valjda znači "kralj"?
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Neka dođu u Berane slobodno, tamo ih ne čeka niko
    Eto a ja se taman ponadao da je Odjeljenje za Zaštitu Naroda na tragu "reakciji"...Znači ostaje vječita misterija iz koje crnogorske kasabe od ovih 21. politički djeluje MonterO?...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Eto a ja se taman ponadao da je Odjeljenje za Zaštitu Naroda na tragu "reakciji"...Znači ostaje vječita misterija iz koje crnogorske kasabe od ovih 21. politički djeluje MonterO?...

Ove liste da presložimo pa ću ti reći
    Hari Krisna: -bez trolovanja laganja i ostaloih podmetanja kao i visestrukih naloga

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ponekad se bojim da će CG u krajnje prefinjenoj fašizaciji društva otići mnogo dalje nego što su Srbija i Hrvatska u zenitu svog nacionalizma...

Ne mislim da je dobro na taj način "pomagati" poštovanje državnih simbola CG i to u višenacionalnoj državi kada su oni prihvaćeni mnogo šire nego što je iko to pomišljao. One budale koje prkos i nezadovoljstvo ispoljavaju nad državnim simbolima su ionako prezrene i od strane istomišljenika.

Opet kažem, bojim se da se nešto drugo želi postići...A to je flert sa Đavolom i ovo nema veze sa Srbima i onima koji imaju rezervu prema simbolima. To ima veze prije svega sa nama.
    El Re, nijesi ti veci Crnogorac od onih Srba iz Andrijevice ili Savnika, Zabljaka i ostalih mjesta. Oni vole Crnu Goru na svoj nacin i imaju pravo na svoje misljenje. Ako su glasali za zajednicku drzavu sa Srbijom , neka su, imali su pravo na to vidjenje stvari. Ne moze se i ne treba izbrisati srpska svijest u Crnoj Gori. Ona je dio tradicije i kulture. Ta srpska svijest naravno nije isto sto i svijest Srba u Srbiji ali se mora postovati i uvazavati.
    Nijesu Andrijevicki Srbi sad glasali DPS zbog himne, zastave i drugih stvari. Oni su i dalje ostali Srbi i nijesu ni malo blizi tvojoj svijesti o Crnoj Gori. Zalosno je samo sto svi potencirate podjele. Pricao sam sa dosta ljudi iz SNP-a i oni su manji nacionalisti od vas ovdje na forumu. Ja bih rekao da vise vole ovu drzavu od vas pojedinih koji branite mafiju na ovom forumu.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by lale47 View Post
    El Re, nijesi ti veci Crnogorac od onih Srba iz Andrijevice ili Savnika, Zabljaka i ostalih mjesta.
    Ovo je u rangu izjave jednog drugog forumasa (a mozda si i to bio ti), a njegov biser je bio: Svaka promjena je dobra, pa i ona na gore.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

El Re, nijesi ti veci Crnogorac od onih Srba iz Andrijevice ili Savnika, Zabljaka i ostalih mjesta. Oni vole Crnu Goru na svoj nacin i imaju pravo na svoje misljenje. Ako su glasali za zajednicku drzavu sa Srbijom , neka su, imali su pravo na to vidjenje stvari. Ne moze se i ne treba izbrisati srpska svijest u Crnoj Gori. Ona je dio tradicije i kulture. Ta srpska svijest naravno nije isto sto i svijest Srba u Srbiji ali se mora postovati i uvazavati.
    Nijesu Andrijevicki Srbi sad glasali DPS zbog himne, zastave i drugih stvari. Oni su i dalje ostali Srbi i nijesu ni malo blizi tvojoj svijesti o Crnoj Gori. Zalosno je samo sto svi potencirate podjele. Pricao sam sa dosta ljudi iz SNP-a i oni su manji nacionalisti od vas ovdje na forumu. Ja bih rekao da vise vole ovu drzavu od vas pojedinih koji branite mafiju na ovom forumu.
    Volim kad neko nije iskvaren i kad se to vidi iz njegovog posta bez obzira što mislim o njegovom postu. I zbog toga evo da ti kliknem na vagu...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nijesu Andrijevicki Srbi sad glasali DPS zbog himne, zastave i drugih stvari. Oni su i dalje ostali Srbi i nijesu ni malo blizi tvojoj svijesti o Crnoj Gori.

Ne znam koliko je ovo tacno,jer veliki broj biraca,a posebno funkcionera DPS na sjeveru cine bivsi narodnjaci,to ce rec nacionalni Srbi do prije nekih 10 godina,koji sad to vise nisu.
    Meni licno to i smeta,jer dojucerasnji obozavatelji Mladica,Karadzica,Arkana...postadose Crnogorci i to veliki.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    1
    Thanked in
    1 Post

Quote Originally Posted by GreatMontenegro View Post
    Meni licno to i smeta,jer dojucerasnji obozavatelji Mladica,Karadzica,Arkana...postadose Crnogorci i to veliki.
    Ma ne smeta meni što i takvi postaju Crnogorci. Šaka smo mi jada da budemo previše izbirljivi...Nismo mi žuti...Ja sam eto pozdravio i to što je Taksin postao Crnogorac..Neka!..Naćemo mu mjesto, svrhu i zadatak. Platiće on taj pasoš ako ne na mostu ono na ćupriji..
    Problem je što se tim pridošlicama prvo ne sastruže dobro prva (srpska) farba pa tek onda nanese nova boja.
    Ovako nisu dovoljno "resetovani" (što bi rekao minjo) pa čim makar malo zagrebeš na nekoj temi a ono iz njega se pojavi ta prva farba.
    Zato su pametni komunisti imali političke komesare i časove u prirodi pa dok mu dobro iznutra ne "izbrije" bradu nema članstva u partiji pa nek šeni kol'ko hoće. I to po dva "druga" da mu obavezno prate dalje "zdravstveno" stanje da se ponovo ne vrati na stari program...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Problem je što se tim pridošlicama prvo ne sastruže dobro prva (srpska) farba pa tek onda nanese nova boja.

Problem je što u sastavu nove boje imaš jaku bazu odone prve
    Last edited by MonterO; 26-05-10 at 22:20.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Eh,ima tu vise farbi nego na onoj gej zastavi .

Thanks Thanks Given 
    561
    Thanks Thanks Received 
    3,088
    Thanked in
    1,621 Posts

...
    Zato su pametni komunisti imali političke komesare i časove u prirodi pa dok mu dobro iznutra ne "izbrije" bradu nema članstva u partiji pa nek šeni kol'ko hoće. I to po dva "druga" da mu obavezno prate dalje "zdravstveno" stanje da se ponovo ne vrati na stari program...
    I prodje 40 godina i opet brade izrastose kroz emajl od petokrake :-)

Da se takve stvari policijom, komesarima i nadzorom postizu trajala bi ona Jugoslavija bar koliko Rimsko carstvo :-)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Eh,ima tu vise farbi nego na onoj gej zastavi .
    Kad ćete pravit paradu?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by MonterO View Post
    Kad ćete pravit paradu?

Pozivnica nije potrebna .

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Default 22. opština

Izanalizirali smo sve opštine i složili se da je došlo do porasta povjerenja u procrnogorske stranke, da se narod slobodno izjašnjavao, dajući prednost proevropskim partijama i jasno se opredijelio za poštovanje državnih simbola.
    Nego, kako vi analizirate 22. opštinu? Onu u kojoj u uvijek pobjeđuje vlast.
    Sa neskrivenim zadovoljstvom vam predstavljam rezultate lokalnih izbora u 22. opštini, poznatijoj kao glasačko mjesto KP Dom.
    Radi se o glasovima zatvorenika u ZIKS-u Podgorica i Bijelo Polje

Code:
    Opština  -glasalo zatvorenika-  zatvorenika za DPS&co-  procenat za DPS
    Andrijevica   5   3   0.60       
    Šavnik   1   0   0.00       
    Plužine   0   0   0.00       
    Žabljak   2   2   1.00       
    Podgorica   362   226   0.62       
    Rožaje   27   21   0.78       
    Bijelo Polje   54   40   0.74       
    Berane   36   24   0.67       
    Danilovgrad   7   5   0.71       
    Pljevlja   21   18   0.86       
    Plav   9   3   0.33       
    Bar   33   24   0.73       
    Ulcinj   10   9   0.90       
    Ukupno   567   375   0.66       

Golubovci   29   15   0.52
           Tuzi   26   14   0.54
    Slažete li se ako konstatujem da su Srbi najpošteniji narod u Crnoj Gori?
    Last edited by MonterO; 27-05-10 at 16:33.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

ne razumijem ovu tabelu i ove proracune ?
    AJMO CRNA GORO !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gatsbyy View Post
    ne razumijem ovu tabelu i ove proracune ?
    Opština- broj glasača- glasalo za DPS - procenat za DPS

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

na sledece izbore glasaju samo Crnogorski drzavljani, tako da je cao ovim prosrpskim strankama,a i doslo je vrijeme vise...

i bice jos ubjedljivije za dps i sdp
    AJMO CRNA GORO !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by gatsbyy View Post
    na sledece izbore glasaju samo Crnogorski drzavljani, tako da je cao ovim prosrpskim strankama,a i doslo je vrijeme vise...

i bice jos ubjedljivije za dps i sdp
    Mislim da tvoja opaska nema veze sa mojim postom.

Ovo su glasovi iz zatvora

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

pa i nema veze, samo konstatacija
    AJMO CRNA GORO !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

"Srbija nema interesa da upravlja političkim procesima u Crnoj Gori i nema interesa da se ponovo integriše sa Crnom Gorom" istakao je Tadić."Napadi na Srbiju,što je prepoznao svijet i EU, služe isključivo u predizbornoj kampanji. Srbija ce nastaviti politiku dobrosusjedstva sa Crnom Gorom.Na napade koji podsećaju na 90-e godine i koji su deo jedne balkanske političke retorike nećemo odgovarati",rekao je Tadić.

:blah:
    AJMO CRNA GORO !!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pogrijesio si odje,nisu cetnici nego Balisti i Njemci(folksdojceri su valjda cinili dobar dio).
    Meni su vazda stariji pričali da su dobar dio stanovnika tamo pobili četnici iz Vasojevića, Polja, Kolašina...no eto, otkrije čojek nešto i pod stare dane.
    Da ne širimo priču o tome, iako bi se imalo jp mnogo toga iz prošlih vremena.
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    11
    Thanked in
    11 Posts

Default Politika - Četvrtak, 27. maj 2010. godine

Pobjeda na licu mjesta: Andrijevica - tri dana nakon izbornog "iznenađenja"

Dojadio koncept političkog srpstva

Gradonačelnik Veselin Bakić ne potvrđuje najavu obnove proizvodnje želatinskih slatkiša. Dr Zvonko Vuković, na optužbe, da je DPS do glasova došla ucjenama, prijetnjama i potkupljivanjem, odgovara: tužno je kada ljudi koji su Andrijevicom vladali gotovo 20 godina optužuju narod da je potkupljiv i nedostojan

Je li andrijevičkom narodu definitivno dojadila 13-godišnja dominacija koncepta političkog srpstva u koje su pakovani svakovrsni sadržaji, počev od kosovskog mita, preko favorizovanja simbola druge i nipodaštavanja znamenja sopstvene države, pa do "oživljavanja " raznih pogona sa patriotski zvučnom porukom začinjenom ratlokumima Štarka i ostalim želatinskim slatkišima? Kako god tumačili, u nedjelju 23. maja, dosadašnja parlamentarna većina, proširena za još nekoliko stranaka, pa ih je ukupno bilo osam, doživjela je za mnoge prognostičare neočekivani debakl.
    Demokratska partija socijalista, na čelu sa Srđanom Mašovićem, dobila je 1.645 glasova i sa 15 osvojenih odborničkih mjesta, uz jedan mandat SDP, imaće većinu u parlamentu, a to znači i predsjednika Skupštine, direktore Javnog komunalnog preduzeća i javnih ustanova - Centra za kulturu, Radija i Eko-katuna. Tokom predizborne kampanje čelnici koalicije Bolja Andrijevica - bolja Crna Gora odbijali su svaku mogućnost gubitka parlamentarne vlasti, a juče su tokom razgovora za Pobjedu još bile vidljive posljedice svojevrsnog šoka.
    - Zbilja sam iznenađen - iskren je gradonačelnik Veselin Bakić, inače, nosilac koalicione liste, da bi odmah potom našao - po njegovom mišljenju - prave razloge poraza: Kad se sve analizira, možda je ovakav rezultat trebalo očekivati, s obzirom da je DPS koristila sva uglavnom nedozvoljena sredstva, počev od zloupotrebe državnih resursa, socijalnih davanja, asfaltiranja puteva preko njiva do direktne kupovine glasova. Išli su od kuće do kuće, podmićivali narod, obećavali brda i doline, a kada su procjenjivali da im ni to ne pomaže, čak su pribjegavali ucjenama i prijetnjama – kaže on.
    Na pitanje - ima li i jedan dokaz za takve tvrdnje, Bakić umjesto odgovara nudi protivpitanje:
    - A, kako je to uopšte moguće dokazati? Uostalom, sami pitajte ljude, ako vam budu smjeli priznati. Ili još bolje - slikajte puteve koje su do privatnih kuća u nekim selima asfaltirali državnim parama (?!).
    Za dr Zvonka Vukovića, jednog od ključnih ljudi andrijevičkog odbora DPS još od "rascjepa" 1997. godine, izjave poput Bakićeve nijesu iznenađenje. Sve dosadašnje poraze pravdali su na isti način, pa ni ovaj put nijesu "omanuli".
    - Tužno je, međutim, kada ljudi koji su Andrijevicom vladali gotovo 20 godina optužuju narod da je potkupljiv i nedostojan, iako im je taj isti narod svih prethodnih godina davao glasove. To je zbilja sramota, posebno ako se imaju u vidu činjenice da su cijeli ovaj kraj doveli do samog ruba propasti, o čemu svjedoči i podatak da čitave familije odlaze, da o bilo kakvom razvoju nema ni govora i da su opstajali na vlasti samo sebe radi. Zato su sada nervozni jer im narod nije povjerovao da bilo šta mogu učiniti, uprkos obećavajućim projektima želatinskih slatkiša - naglašava dr Vuković.
    - Prošla su ta vremena i Andrijevičani su definitivno shvatili o čemu se radi. Siguran sam da će na prvim sljedećim izborima koalicija na čelu sa SNP biti još drastičnije marginalizovana – ocijenio je on.
    Vuković ponovo podsjeća na "detalje" koji izborni rezultat od 23. maja čine sasvim očekivanim i realnim. Primjera ima dovoljno:
    Nakon podjela u DPS upravo je dr Vuković bio jedini odbornik te partije u lokalnom parlamentu. Na izborima 1998. godine osvojeno je šest, a 2001. čak devet mandata. U novembru 2006. DPS je bila pojedinačno najjača stranka sa 11 odbornika. Takođe, na posljednjim izborima za gradonačelnika Veselin Bakić je pobijedio dr Vukovića za pedesetak glasova, uz tada nepodijeljeno uvjerenje da je kandidat DPS u cijelu kampanju, sticajem okolnosti, ušao veoma mlako, gotovo nezainteresovano, da bi i pored toga dobio oko 1.600 glasova.
    - To je već dio andrijevičke istorije, a nove stranice ispisivaćemo neuporedivo odgovornije od naših prethodnika - kaže dr Vuković. Nadam se brzom i jasnom dogovoru sa SDP, pa da odmah krenemo u realizaciu programa koji smo ponudili građanima.

Odlazi li predsjednik

- Spreman sam za proceduru referendumskog preispitivanja legitimiteta i vrlo je vjerovatno da će se skupštinska većina odlučiti na taj korak - kaže aktuelni predsjednik opštine Veselin Bakić.
    Takođe, potpuno je realno očekivati da u javnim preduzećima i ustanovama nova većina imenuje nova rukovodstva, ali on se nada da neće biti brutalnosti, odnosno drastičnih primjera nekorektnosti...
    - Još je rano za bilo kakve najave, ali da sam ja u poziciji gospodina Bakića, nakon ovakvog izbornog rezultata podnio bih neopozivu ostavku - tvrdi dr Zvonko Vuković. - Tim činom Bakić bi zaslužio poštovanje.
    Što se rukovodstava u javnim preduzećima i ustanovama tiče, naravno da će doći novi ljudi, odabrani po sposobnosti, a ne isključivo po partijskoj liniji, mada se lojalnost konceptu evropske Andrijevice u evropskoj Crnoj Gori podrazumijeva...

Bilo bi slatko...

Da li će Štarkov pogon za proizvodnju ratlokuma i želea ponovo biti otvoren, kako je najavljivao uoči izbora gradonačelnik Bakić, tri dana poslije zbrajanja glasova nije mogao da potvrdi. Za Pobjedu je rekao:
    - Plan je bio da realizacija počne u septembru, ali se ovih dana nijesam čuo sa njihovim predstavnicima, pa ne mogu tačno reći šta će dalje biti. Nadam se da neće odustati.
    Predsjednik OO DPS Srđan Mašović okarakterisao je najavu revitalizovanja pogona uoči izbora kao još jedan pokušaj podvale i javno pitao: Koja bi to kompanija u tržišnim uslovima mogla ući u projekat koji donosi čisti gubitak? Kako otvoriti 30 ili 50 radnih mjesta u fabrici ratlokuma, kada istu količinu jednako kvalitetnih proizvoda tržištu nude mnogi pogoni sa desetak zaposlenih? Takav poklon Andrijevici naprosto nije moguć bez obzira da li ga najavljuju iz Srbije ili neke druge prijateljske zemlje, uprkos pokušajima srbijančenja ili crnogorčenja.
    - Svakako, da je tako što bilo moguće lično bih čestitao gradonačelniku i njegovoj sposobnosti da nadjača elementarne ekonomske zakonitosti - kazao je četiri dana prije izbora predsjednik DPS Mašović.
    Lokumi, dakle, nijesu pomogli, pa će oni što su ih obećavali tokom naredne četiri godine biti u opoziciji. Dileme uprkos svemu nema: Andrijevičani (i dalje) vole lokume, no nijesu bili voljni da trpe vlast koja je "stara" gotovo dvije decenije.

Izbjegnuti incidenti

U Andrijevici je postizborna noć protekla mirno. Pristalice DPS nijesu pretjerivale u slavlju, ali je oko ponoći umalo došlo do incidenta koji bi nesumnjivo imao teške posljedice, prvenstveno po međuljudske odnose u ovoj varošici.
    Među nekoliko stotina mladih Andrijevičana sa crnogorskim zastavama, u samom centru dok su proslavljali uspjeh stranke za koju su glasali, uletio je automobil, a četvorica mladića u njemu provokativnim uzvicima i sa tri uzdignuta prsta očigledno su prizvala sukob. Na sreću, reagovalo je rukovodstvo DPS i smirilo isprovocirane pristalice, omogućavajući "motorizovanim" provokatorima da se bezbjedno udalje.
    - Naša partija je skup strpljivih i odgovornih ljudi koji ni u čemu ne pretjeruju, pa tako ni u slavljima - kaže dr Vuković.
    - Zato do ozbiljnijih incidenata nije ni moglo doći, mada povremeno nije bilo baš lagano otrpjeti sve što nam se događalo...

R. Tomić

http://www.pobjeda.co.me/citanje.php...5-27&id=185834

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Što radi "specijalac" Tomić, sramota novinarske profesije...
    Primjeri cojstva i junastva Crnogoraca i Arbanasa - Marko Miljanov Popovic...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by OSCAR View Post
    Što radi "specijalac" Tomić, sramota novinarske profesije...
    Hvala.....

Page 104 of 105 FirstFirst ... 45494100101102103104105 LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)