"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
Između ostalog i ovo...
Baš kad već se razumiješ u smradove i mirise, odnosno arome...da ti dodam...razlika između smrada i miomirisa jeste subjektivni osjećaj.
A to što te štipa za oči, su uglavnom jedinjenja koja štete zdravlju, odnosno sluzokoža oka reaguje, takav gas i ne mora imati miris. Aroma sa time nema ništa. Štipalo bi i za oči i onoga ko čulo mirisa i nema.
Nego ljudsko iskustvo jeste gomilalo podatke o štetnim materijama tako da bi smrad bio ni manje ni više upozorenje da se kloniš toga. To je već priča za drugu temu.
Recimo...dokaži mi da voliš svoju majku...
Kad si već ovoliko zabrazdio,jedno prosto pitanje za tebe.
Da li Bog postoji?
Prestala ne bih zbog teorije nego iskljucivo ako bih vidjela tu kornjacu i slona, sto je nemoguce tako da ostajem pri svom...
Stvarno bih voljela da znam kako igleda BOG posto nikad u zivotu ne vidjeh nikakvu sliku ni priliku vec se o tome prica iskljucivo fiktivno, postujem svacije misljenje pa me nemojte kamenovati... Bog je onaj stari ciko bijele brade jel?
teologija jeste nauka ali nikad nije naucno dokazano ni pokazano da postoji taj bradati ciko...
Weakness of attitude becomes weakness of character.
Ovi sto pominju vazduh i vakum i druge gluposti samo da su mi zdravo sa razumom.... Vazduh ima hemijski sastav, vazdusni i bezvazdusni prostor mali milion experimeneta i dokaza fizika i hemija osnovna i srednja skola.....
Ovi sto su toliko vjerujuci pa im je svaki drugi dan praznik vjerovatno nisu ni isli u skolu da nauce sta je teorija a sta dokaz teorije, vjerovatno ih je BOG prosvijetlio pa im skola ni ne treba...
“Blagoslovljeno neka je sveto ime Božije, koji je od svoje dobrote i milosti htio da stvori svoja stvorenja, da bi ga oni slavili. Blagoslovljeno neka je ime Božije, koji je stvorio Sjaj svih svetih prije svih stvari, da bi ga poslao za spas svijeta, kao što je On govorio svom slugi Davidu, rekavši: ”Prije Lucifera u blještavilu ja sam te stvorio". Blagoslovljeno neka je sveto ime Božije, koji je stvorio anđele, da bi ga oni služili. I blagoslovljen neka je Bog, koji je kaznio i prokleo Sotonu i njegove sljedbenike, koji ne bi štovali onoga koga Bog hoće da bude poštovan. Blagoslovljeno neka je sveto ime Božije, koji je stvorio čovjeka od ilovače, od zemlje, i postavio ga nad njegovim djelima. Blagoslovljeno neka je sveto ime Božije, koji je izvukao čovjeka iz raja jer je prekršio Njegovo sveto pravilo. Blagoslovljeno neka je sveto ime Božije, koji je s milosrđem gledao na suze Adama i Eve, praroditelja ljudske vrste. Blagoslovljeno neka je sveto ime Božije, koji je pravedno kaznio Kajina za bratoubojstvo, poslao potop na zemlju, spalio tri zla grada, spržio Egipat, potopio faraona u Crvenom moru, razbacao neprijatelje njegovih ljudi, kaznio nevjernike i kaznio one koji se ne kaju. Blagoslovljeno neka je sveto ime Božije koji s milosrđem gleda na svoja stvorenja i zato im je slao svoje svete proroke, da bi oni hodali s istinom i pravdom pred Njim; koji je izbavio svoje sluge iz svakog zla i dao im ovu zemlju, kao što je obećao našem ocu Abrahamu i njegovom sinu za svagda. Bog je dobro bez kojeg ništa nema dobro; Bog je biće bez kog nema ništa što jest; Bog je život bez kog nema ničeg što živi; tako velik da on ispunjava sve i svugdje je. On sam nema nikog sebi ravnog. On nije imao početka, niti će On ikad imati kraj, ali On je svemu dao početak, i svemu će On dati kraj. On nema oca niti majku; On nema sinova, niti braće, niti drugova. I zato što Bog nema tijelo, On ne jede, ne spava, ne umire, ne hoda, ne kreće se, nego postoji vjećno bez ljudske sličnosti, jer on je bestjelesan, nesastavljen, nematerijalan, od najprostije supstanice. On je tako dobar da voli samo dobrotu; On je tako pravedan, da kad On kažnjava ili prašta, to ne može biti proturiječno. Ukratko, da ovdje na zemlji mi ne možemo vidjeti Njega, niti ga sasvim spoznati; ali u njegovom kraljevstvu svikoji vjeruju u Njega će ga vidjeti za stalno: u tome se sastoji sva naša sreća i slava”.
Last edited by Ibn Sinan; 26-05-10 at 14:56.
Divna konstatacija...
Za mediokriteta nema mnogo nepoznanica, on veoma lako pronađe odgovore koji ga zadovolje i lako popuni svoje silose sa žitom saznanja koje primi od okoline.
Kako raste intelekt tako se otvaraju beskonačne dveri saznanja i nepoznatoga. Genij će za sebe vrlo olako reći da zna da ništa ne zna...
ponovi'u tvoju riječ "jedinjenja" (postoji i ako ga ne vidim čak ni pod mikroskopom)
naravno da postoji dokaz da osoba voli nekog,ali to nije dokaz postojanja predmenta ljubavi
po tebi ako npr. ja ne volim majku ona ne postoji
to što vjernici vole Bog-a što ne potvrđuje njegovo postojanje
kada već postajemo banalni (ti si podigao priču na hemijski nivo)
kao što sam već negdje rekao ljubav nastaje kao posledica hormona koji se luči u mozgu (interesantno je da se isti hormon luči i pri jedenju čokolade)
ti si ono baš uporan sa prozom i poezijom
šta čovjek da ti odgovori na to ??
"Santa Marija della salute ljubim te u tvoje prečiste skute. Santa Marija della salute sve četiri noge sve četiri krute.I ajmo svi u glas. Jer ti si princeza nekog drugog svijeta tvoja riječ stvara čuda, budi iskrena i uputi mi osmeh tek da znam postojis, nisam sam, negde izvan planeta.Like virgin, touch for the very first time. Like Virgin your body next to mine.Ringe,ringe raja došo čika Paja pa pojeo jaja. Jedno Jaje muć, a mi djeca čuč.Nekad sam leteo leptir bio i ja svjetlost me mamila, krila mi sprzila. Crni leptiru bježi u noc jutro sacekaj svjetlost ce doć'"
Last edited by Rakun; 27-05-10 at 08:25.
nisam još vidio da je noko od vjernika ovdje postovao bilo kakvu teoriju
samo stihove, citate iz Biblije(Kurana)i jednu rečenicu "Bog postoji"
nema tu teorije(ili ja imam pogrešno tumačenje riječi "teorija")
čak niko nije rekao ni "ja vjerujem u Bog-a, prema tome on postoji.Samim tim sam dokazao da Bog postoji, prema tome vjerujem u njega"
(takozvana teorija beskonačne petlje)
THE END.
The events depicted in this post are fictitious. Any similarity to any person living or dead is merely coincidental
Last edited by Rakun; 27-05-10 at 08:17.
znači ti kažeš da nije crkva ta koja je loša, već ljudi koji se pozivaju na nju
pošto vidim da si vjernik što znači da vjeruješ i u Lucifera
po tvojoj teoriji Lucifer nije loš, već samo ljudi koji se pozivaju na njega
inače kao što sam ranije rekao taj dio o zidanju crkve je jedan od onih naknadnih dodataka u Bibliji
Last edited by Rakun; 27-05-10 at 08:37.
???
Ko je rekao da ne postoji...mnogo si konfuzan
Tako prosto,a u nemogućnosti si mi dokazati...hmmm
Zaista čudna konstatacija da ono što ne voliš da ne mora da postoji...
ne vole svi vjernici Boga...neko ga se plaši, neko ga napada, neko ga i voli...između ostalog i sama vizija Boga je različita, kao što vidiš mnogi ga doživljavaju na svoje načine pritom vodeći žustre konflikte oko samog religioznog dojma, koji je ispravniji...itd
Ljubav ne dokazuje nečije postojanje... najveće i najiskrenije ljubavi pripadaju tom resoru 'nepostojećeg'...fantazije
Nisam ja podigao priču na neki nivo...kako kažeš 'hemijski'...sam si se upleo u neke besmislene metafore koje su za sobom donijele ovu tematiku.
U suštini svaka rapsrava počiva na jednom banalnom pitanju na kome se daje kratak i jasan odgovor. Kao što vidim zaobišao si ga u širokom luku...pa ću ga ponoviti, ipak si možda zaboravio da konkretno odgovoriš na njega.
Naime, da li postoji Bog?
Daj Rakune o'ladi! Vrijedjas nas kojima Isus znaci vise od zivota!
Ovaj kvarni bar zna da bunca i da je spucan, kao sto mu je i filozofija zivota, a ti mislis da mislis i zivis ispravno, a da smo mi oko tebe zlonamjerni,a nismo, vec ti nesto pogresno spojio pa provociras iz razonode-a to tesko da je dobar zivot.
Ne zamjeri, ali tako sam procitao prethodna 2 posta.
Pozdrav,
Last edited by Old Bone; 27-05-10 at 14:06.
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
A dje si ti sreo Isusa? Ili u krajnjem slucaju, kako si stekao saznanje da on postoji? Da li materijalnim dokazima, ili cisto duhovno, da ne kazem fantazijski, da ne ispane da buncam?
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Džaba ti je i ja sam ubijeđen, i da buncaš i da si spucan. I ti i ovi Rakunčić, koji misli da je sva znanja ovog svijeta popio.
Last edited by Ibn Sinan; 27-05-10 at 16:04.
Pa normalna osoba ovako razmišlja, kada vidi šta sve ljudi ovdje mogu da napišu.
E vala nisam spucaniji od tebe, i tebi slicnih, u to ne mora niko da me ubjedjuje, to je aksiom
Dobro, da li je onda sam isus, aj da kazemo pravi, dokazao to? I nemoj mi samo navodit citate ljudi koji su nedje prije 2000 godina otkrili da ako ispuse konoplju, da im je lijepo, i da dobiju dar za pisanje i megalomanijom; pa sjeli i napisali sveto pismo
Pa sto si ti i jos neki jos uvjek ovdje, poceraste sav narod![]()
I nisam zidar, ali eto
oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton
Znaci Rakun je Isus. Nisam znao da je Isus glodar ali eto. Svaki dan covjek sazna nesto novo.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Ima ovde dosta glodara...a za Isusa se kaže da je jedino rođeni sin Božji. (Ivan 3:10)
O Davidu Biblija kaže: Gospod mi reče: "Ti si moj sin, danas te rodih". (Psalmi 2:3)
SIN BOŽJI. Tvrdi se da je Isus jedan iz Trojstva, jer je on jedino rođeni sin Božji, ali postoje drugi sinovi Božji pomenuti u Bibliji.
a) Ovako kaže Gospod:"Izrael je Moj prvorođenac". (Izlazak 4:22)
b) Blagoslovljeni su mirotvorci: jer oni će biti zvani sinovima Božjim. (Matej 5:9)
c) Svima koji su ga primili dao je moć da postanu sinovi Božji. (Ivan 1:12)
d) Reče onaj koji je sin Adamov, koji je sin Božji. (Luka 4:41)?
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks