Page 86 of 171 FirstFirst ... 367682838485868788899096136 ... LastLast
Results 2,126 to 2,150 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    Nema veze ni šta je rekao ni kako je živio i skončao.
    Upravo to je poenta. Samo što isto važi i za Muhameda.

Quote Originally Posted by kvarni View Post
    Ali pocinjem da zelim da crkva nikad nije ni postojala, jer nista dobro nije donijela.
    Tek sad?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Samo je Muhamed a.s ostavio Kuran i savršenu vjeru iza sebe, u tome je poenta.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ti ovdje razdvoji pravoslavnu i rimokatolicku. I neka si, davno su se razdvojile, ali su obje hriscanske, tako da ne moze to tako. Kao sto sad odvajaju islamisticke fundamentaliste od islama. Ne ide to tako. Zar crka treba da pere ruke od svojih?

Nevezano za temu, znas li sto sam provalio. Nisam vise ateista. Jesam. Ali pocinjem da zelim da crkva nikad nije ni postojala, jer nista dobro nije donijela.

Uostalom, ti ako si pravi vjernik, pravovjerni, za vjeki vjekov, sto ce tebe crkva, i branjenje iste? Zar je crkva neophodna karika u lancu vjerovanja (i to najslabija, ako cemo iskreno)?

Ja da sam vjernik, da mi se dokaze postojanje, meni crkva nista ne bi trebala
    Hm,mislim da ovdje ti imaš jedan problem koji se definiše kao opšte-pozanta neprihvatljivost postojanja u ovom slučaju Crkve kao organizma koji ima svoju mističku i prije svega spasonosnu ulogu u životu jednog hrišćanina.Tvoja konstatacija da "da zelim da crkva nikad nije ni postojala, jer nista dobro nije donijela" je vrlo proizvoljna i nepromišljena,ako ćemo mi sad iskreno.Objektivnost u sagledavanju istorije Crkve je vrlina i ta doza zahtijeva određenu nepristrasnost pri donošenju konačnog suda po tom pitanju.Dalje kažeš : "Zar crkva treba da pere ruke od svojih?" - Kojih svojih?Raskol,odnosno cijepanje zapada od hrišćanskog istoka ima svoje malo veće posledice tj. dimenzije tog raskola su malo ozbiljnje nego što ti kažeš.Dakle,treba malo poznavnje istorije hrišćanstva,istorije Crkve itd.
    Сваки човјек је - мали бог у блату.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Razmišljanjem dolazimo do zaključka da su Kuran i Biblija bajke. Dr House je rekao: Kad bi religiozni ljudi bili razumni, ne bi bilo religioznih ljudi. Prc.
    dr ti je takodje rekao prije toga no nisi zapazio "Truth begins in lies."

Quote Originally Posted by gaul View Post
    Dr. House je rekao...?OMG

Fascinantno , citiraš imaginarnog lika...kao dokaz da nečije saznanje je pogrešno, da je zapravo Bog imaginaran
    :lolblue: Bice nesto od njega, ipak se covjek bazira na velikog mislioca 21-og vijeka

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Dimenzije toga raskola u hrišćanstvu moj Emanuile su potpuno različita učenja, kako za njih Allah u Kuranu kaže: A oni su se razjedinili baš onda kada im je došlo pravo znanje iz međusobne zavisti, svaka stranka zadovoljna onim što ispovijeda.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by emanuil View Post
    Hm,mislim da ovdje ti imaš jedan problem koji se definiše kao opšte-pozanta neprihvatljivost postojanja u ovom slučaju Crkve kao organizma koji ima svoju mističku i prije svega spasonosnu ulogu u životu jednog hrišćanina.Tvoja konstatacija da "da zelim da crkva nikad nije ni postojala, jer nista dobro nije donijela" je vrlo proizvoljna i nepromišljena,ako ćemo mi sad iskreno.Objektivnost u sagledavanju istorije Crkve je vrlina i ta doza zahtijeva određenu nepristrasnost pri donošenju konačnog suda po tom pitanju.Dalje kažeš : "Zar crkva treba da pere ruke od svojih?" - Kojih svojih?Raskol,odnosno cijepanje zapada od hrišćanskog istoka ima svoje malo veće posledice tj. dimenzije tog raskola su malo ozbiljnje nego što ti kažeš.Dakle,treba malo poznavnje istorije hrišćanstva,istorije Crkve itd.
    Pod broj jedan, crkva nije samostalan organizam, entitet, nastao iz nicega. Crkva je stvorena od strane ljudi, tako da o misticnosti crkve necemo da pricamo. A znamo koliko je bila uticajna, cak u nekim vremenima vise od kraljeva i careva i grofova, jelte? Pa za sve ispade da grijesi.

Pod dva, ako postoji crkva, za koju kazes da je organizam, postoj li dvije crkve, dva organizma, ili samo jedan, hriscanski organizam? Koliko ima organizama?
    I nisam zidar, ali eto
    oko mene ceo zivot cigle, zgrade, blokovi i beton

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ima mnogo organizama koji se ne pitaju sa svojim udovima, zbog toga islam ima samo jedan.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Uništiste temu, kao i uvijek. Ne vidim kakve veze raskol crkve ima.

Quote Originally Posted by Spidey131 View Post
    dr ti je takodje rekao prije toga no nisi zapazio "Truth begins in lies."

:lolblue: Bice nesto od njega, ipak se covjek bazira na velikog mislioca 21-og vijeka
    Last edited by RoNN|3; 25-05-10 at 00:18.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pod broj jedan, crkva nije samostalan organizam, entitet, nastao iz nicega. Crkva je stvorena od strane ljudi, tako da o misticnosti crkve necemo da pricamo. A znamo koliko je bila uticajna, cak u nekim vremenima vise od kraljeva i careva i grofova, jelte? Pa za sve ispade da grijesi.
    Није Црква та која гријеши,него људи су по својој природи слабашни па зато долази до грешака.Христос је рекао : "Сазидаћу Цркву Своју, и ни врата паклена. неће је надвладати. (Мат. 16,18)" .Црква је освештена Духом Светим,који у њој дише од времена Апостола.

Pod dva, ako postoji crkva, za koju kazes da je organizam, postoj li dvije crkve, dva organizma, ili samo jedan, hriscanski organizam? Koliko ima organizama?
    У чему се огледа јединство Цркве у њеној земаљској равни? Где је конкретан, видљив принцип овог јединства?

У саборности као изражавању свести читаве васељенске Цркве, која по речима апостола Павла има " ум Христов". Сваки раскол је борба против Цркве и пре свега супротстављање свог уско-групног, у суштини затворено-секташког мишљења саборном уму Цркве. Трагичан пример супротстављања васељенској Цркви представља историја римске (римокатоличке) цркве. Многи сматрају да је узрок њеног пада била латинска јерес "Filioque" (тј. погрешно учење које тврди да Дух Свети исходи не само од Оца већ "и од Сина") и друга одступања неспојива са Православљем, али они су пре били последица него узрок. Стварни узрок је била претензија и напор римског епископа да постави себе изнад васељенске Цркве, тј. игнорисање саборног мишљења Цркве као принципа чувања истине. Управо су отуда дошле све римске грешке и одступања која су потом ушла у праксу и свест римске цркве, а затим су била проглашена за догмате. Сваки раскол је, дакле, последица претензије дела да представља читаву целину.Црква је живо Тело Христово, због тога део, отргнут и ишчупан из организма, постаје мртво парче које трули.
    Сваки човјек је - мали бог у блату.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Ko je ubio više ljudi, po Bibliji?

Bog:
    2,391,421+

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Није Црква та која гријеши,него људи су по својој природи слабашни па зато долази до грешака.Христос је рекао : "Сазидаћу Цркву Своју, и ни врата паклена. неће је надвладати. (Мат. 16,18)" .Црква је освештена Духом Светим,који у њој дише од времена Апостола.

У чему се огледа јединство Цркве у њеној земаљској равни? Где је конкретан, видљив принцип овог јединства?

У саборности као изражавању свести читаве васељенске Цркве, која по речима апостола Павла има " ум Христов". Сваки раскол је борба против Цркве и пре свега супротстављање свог уско-групног, у суштини затворено-секташког мишљења саборном уму Цркве. Трагичан пример супротстављања васељенској Цркви представља историја римске (римокатоличке) цркве. Многи сматрају да је узрок њеног пада била латинска јерес "Filioque" (тј. погрешно учење које тврди да Дух Свети исходи не само од Оца већ "и од Сина") и друга одступања неспојива са Православљем, али они су пре били последица него узрок. Стварни узрок је била претензија и напор римског епископа да постави себе изнад васељенске Цркве, тј. игнорисање саборног мишљења Цркве као принципа чувања истине. Управо су отуда дошле све римске грешке и одступања која су потом ушла у праксу и свест римске цркве, а затим су била проглашена за догмате. Сваки раскол је, дакле, последица претензије дела да представља читаву целину.Црква је живо Тело Христово, због тога део, отргнут и ишчупан из организма, постаје мртво парче које трули.
    Nesto ne bih rekao da rimokatolicka crkva truli i postaje mrtvo parce.

Znaci za tebe su katolici gresnici, i nevjernici, samim tim sto su katolici, i sto idu u katolicku crkvu? Iako su hriscani?

Zanimljivo...
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Dimenzije toga raskola u hrišćanstvu moj Emanuile su potpuno različita učenja, kako za njih Allah u Kuranu kaže: A oni su se razjedinili baš onda kada im je došlo pravo znanje iz međusobne zavisti, svaka stranka zadovoljna onim što ispovijeda.
    Ibn sinane, ako hriscanstvo ima nesto sto ne valja, a u isto vrijeme islam to nema, to ne znaci odma da je islam bolji ili pak savrseniji, vidjecemo dje ce islam bit za 600 godina, ipak je toliko mladji od hriscanstva
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Da citiram Isusa (tj. da ponovim svoje rijeci koje su Hriscani izbrisali iz svetih knjiga)

covjek se moze i pred kamenom moliti

time sam mislio da je grijeh od boga praviti velelepne crkve i hramove u ime moje
    "Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ima mnogo organizama koji se ne pitaju sa svojim udovima, zbog toga islam ima samo jedan.

Islam ima 'ud'?
    što vam je u naslijeđe ostavio prorok...halal vjera!

O salam salama kobasica mortadela prepodobni...

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Islam ima 'ud'?
    što vam je u naslijeđe ostavio prorok...halal vjera!

ne vrijedjaj, i ne siri medjuvjersku netrpeljivost

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    5
    Thanked in
    3 Posts

Jesi li ti to upravo citirao imaginarnog lika?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pošto Boga sagledavam kao Stvorioca i uzročnika svijeta, kao jedno savršeno i vječno biće, a tebe kao stvoreno, zavisno od svog Stvoritelja, nesavršenog i smrtnog, za mene si ti imaginaran a Bog potpuno STVARAN.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by RoNN|3 View Post
    Jesi li ti to upravo citirao imaginarnog lika?
    Nisam citirao nikoga...

Pošto Boga sagledavam kao Stvorioca i uzročnika svijeta, kao jedno savršeno i vječno biće, a tebe kao stvoreno, zavisno od svog Stvoritelja, nesavršenog i smrtnog, za mene si ti imaginaran a Bog potpuno STVARAN.
    Sam si rekao da je Islamu dat 'ud'...što ti ja mogu kada se prosipaš...ničim izazvan,onako spontano...

Ako je dijelo vječnog i stvarnog zapravo imaginarno, odnosno nepostojeće, onda je ono stvarno takođe nepostojeće,odnosno lažno.

Uf...prepodobni...moram mnogo da radim sa tobom

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa jeste moj indijanče samo Bog ima potpuno bivstvovanje sve ostalo je mješavina prelazak iz ničega u nešto i iz nečega u ništa.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Il' nešto il' ništa, nema prelaska...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Vjerujem samo u ono sto vidim svojim ocima, tako da sam potpuni ateista. Crkva je po meni profitna institucija (cast rijetkim pojedincima koji se jos uvijek bore za neke svoje ideale)...
    Poznato je da je religija nastala iz neznanja i mislim da je stvorila vise razdora nego bilo koja druga pojava poznata covjecanstvu.
    eto tako
    Weakness of attitude becomes weakness of character.

Thanks Thanks Given 
    22
    Thanks Thanks Received 
    54
    Thanked in
    30 Posts

Quote Originally Posted by Flame_S View Post
    Vjerujem samo u ono sto vidim svojim ocima, tako da sam potpuni ateista. Crkva je po meni profitna institucija (cast rijetkim pojedincima koji se jos uvijek bore za neke svoje ideale)...
    Poznato je da je religija nastala iz neznanja i mislim da je stvorila vise razdora nego bilo koja druga pojava poznata covjecanstvu.
    eto tako
    Brao ti ga brate moj.

A bi li prestao da budes ateista kad bi ti rekli teoriju o dzinovskoj kornjaci i rozom slonu?
    I nisam zidar, ali eto

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

A bi li prestao da budes ateista kad bi ti rekli teoriju o dzinovskoj kornjaci i rozom slonu?
    Teorija o kornjači i rozom slonu je čista jeres!!!

Zna se da je slon bio plav i da je sprštio kornjaču, i sada on na leđima nosi vaseljenu... :mad::mad::mad::mad::mad:

Quote Originally Posted by Flame_S View Post
    eto tako
    Mnoge stvari ne vidiš svojim očima a znaš da postoje...
    Za mnoge stvari nemaš dokaza, a opet znaš...

Nemoj da trčiš pred rudu, ako želiš da se ogradiš od teista, samo reci da nisi vjerujuć odnosno da si ateista...
    Last edited by gaul; 26-05-10 at 10:36.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Mnoge stvari ne vidiš svojim očima a znaš da postoje...

Nemoj da trčiš pred rudu, ako želiš da se ogradiš od teista, samo reci da nisi vjerujuć odnosno da si ateista...

neki primjeri stvari koje ne vidiš ,a znaš da postoje:

-Vazduh ne vidiš ali ga dišeš
    -Vakum ne vidiš ali ne možeš da dišeš
    -Aromu ne vidiš ali osjećaš smrad/miris (ako je smrad dovoljno jak štipa i za oči)

molio bih te da navedeš stvar koja se zna a nema dokaza za nju
    Last edited by Rakun; 26-05-10 at 11:51.

Thanks Thanks Given 
    96
    Thanks Thanks Received 
    112
    Thanked in
    90 Posts

Savrseno i vječno biće stvara nešto toliko nesavršeno i kratkog roka trajanja kao što je čovjek ????!!!!???

čak i za čovjeka koji je veoma stručan u nekoj oblasti važi da je ono što napravi u najmanju ruku odlično

Page 86 of 171 FirstFirst ... 367682838485868788899096136 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Bookmarks

Bookmarks