"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
samo trenutak , nesto mi nije jasno
kažes da je to učenje satanizma
satanisti su po tebi nevjernici ??
a oni su toliki vjernici da ne vjeruju samo u boga već i u anđele
(Lucifer je prvi i najljepši božiji anđeo koji je rekao da bog možda i nije u pravu kada je stvorio ljude)
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
ŽAO MI JE ŠTO SPAMUJEM ALI MORAM, OVO MI JE OMILJENA TEMA
zapravo ti nemaš pravo ništa da tvrdiš kada nisi pročitala Bibliju (i stari i novi zavjet) a fino vidim da Stari nećeš ni moći da pročitaš pošto bi ti bio previše komplikovan
u Crnoj Gori ima sve više vjernika ne zato što su počeli da vjeruju već zato što je to postalo moderno jer nikoga ništa ne košta da kaže da Bog postoji a da ne pogleda uputstvo (ti si tipični primjer toga)
veoma poštujem vjernike koji ispunjavaju uslove koje im vjera propisuje a broj takvih je zanemarljiv.
"Bog je LJUBAV, i Bog ne kažnjava!"
na 100 mjesta u bibliji piše "boj se boga"
"Sami pravimo gluposti...LJUDI su krivi za ratove, za glad, za tolike bolesti!!!"
po vama vjernicima Bog kontroliše ljude što ti je u Starom Zavjetu navedeno za Faraona kada mu je Mojsije zaprijetio da će ga Jahve karati ako ne pusti Jevreje "i Bog očvrsnu njegovo srce" da bi pokazao svoju moć i ubio svu prvorođenu djecu Egipatsku
---
da pričamo o činjenicama kada si već počela o njima
"Priča o Kršćanstvu-2000 godina vjere!!!!"
pređi onda u budiste-5000 godina vjere a još nisu toliko napredovali da imaju boga (budisti nemaju boga)
što se osjećanja tiče za njih su isključivo zaslužne hemikalije i hormoni (posebno što se LJUBAVI tiče)
u mozgu zaljubljene osobe se konstantno luče iste hemikalije kao i kada jede čokoladu (ovo je naučno dokazano)
da li si možda nekada čula za nešto što se zove feromon ?
Što se Međugorja tiče sama si rekla da su u pitanju djeca, da li je još neko osim te djece vidio nešto - NIJE!
kada tako kažeš već si me zamislio
možda je bog u stvari neko ko igra 55 ti dio igre SimCity tj. SimSpace
i radi CTRL+C .... CTRL+V sa hljebom i ribom
Last edited by Rakun; 19-05-10 at 13:24.
A ima stvarno likova ovdje. Eto sad ovaj Old Bone. Ne mogu da vjerujem da je nekom tako ispran mozak. Kao da je izasao iz jednog od onih americkih Isus kampova. Kaze dzaba nas ubjedjujes. On toliko zeli da vjeruje u ono u sta su ga naucili kad je bio mali da nece ni da pogleda drugu stranu a kamoli neku trecu ili desetu jer ih ima mnogo. Jos Ego da se vrati i bice svi ludaci na broju. Jedini vjernici koji zasluzuju postovanje ovdje su ihtus i emanuil.
Last edited by VanjaTheMan; 19-05-10 at 13:10.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Obracaj paznju malo i imaj postovanja. Mislim da je Old Bone malo vise stariji i od mene i od tebe.
istorijska činjenica je da je Isus postojao da je rođen ne 0 godine već 50-te godine nove ere i da je bio po zanimanju stolar i to odličan (i dan danas u jerusalemu postoji jedno spiralno stepenište koje je izradio)
vitraž koji prikazuje Isusa kao stolara :
http://www.churchgiftshops.com/ccml/index.htm
istorijska činjenica buda je takođe postojao i bio je princ manje regije u današnjoj Indiji
Last edited by Rakun; 19-05-10 at 14:06.
zapravo ti nemaš pravo ništa da tvrdiš kada nisi pročitala Bibliju (i stari i novi zavjet) a fino vidim da Stari nećeš ni moći da pročitaš pošto bi ti bio previše komplikovan
u Crnoj Gori ima sve više vjernika ne zato što su počeli da vjeruju već zato što je to postalo moderno jer nikoga ništa ne košta da kaže da Bog postoji a da ne pogleda uputstvo (ti si tipični primjer toga)
veoma poštujem vjernike koji ispunjavaju uslove koje im vjera propisuje a broj takvih je zanemarljiv.
"Bog je LJUBAV, i Bog ne kažnjava!"
na 100 mjesta u bibliji piše "boj se boga"
"Sami pravimo gluposti...LJUDI su krivi za ratove, za glad, za tolike bolesti!!!"
po vama vjernicima Bog kontroliše ljude što ti je u Starom Zavjetu navedeno za Faraona kada mu je Mojsije zaprijetio da će ga Jahve karati ako ne pusti Jevreje "i Bog očvrsnu njegovo srce" da bi pokazao svoju moć i ubio svu prvorođenu djecu Egipatsku
---
da pričamo o činjenicama kada si već počela o njima
"Priča o Kršćanstvu-2000 godina vjere!!!!"
pređi onda u budiste-5000 godina vjere a još nisu toliko napredovali da imaju boga (budisti nemaju boga)
što se osjećanja tiče za njih su isključivo zaslužne hemikalije i hormoni (posebno što se LJUBAVI tiče)
u mozgu zaljubljene osobe se konstantno luče iste hemikalije kao i kada jede čokoladu (ovo je naučno dokazano)
da li si možda nekada čula za nešto što se zove feromon ?
Što se Međugorja tiče sama si rekla da su u pitanju djeca, da li je još neko osim te djece vidio nešto - NIJE!
Sto se Medjugorja tice-tako zelim da mene pravoslavca Bog i Bogorodica Marija nagrade time sto cu poci da se poklonim tamo, na mjestu gdje se ona ukazala NAJDOSTOJNIJIMA-DJECI! Poklonicu se Djevici Mariji i tamo, i na kamenu i u kolima I SVUGDJE, jer je ona presveta i precista....
Pozdravljam svu bracu i sestre katolicke vjeroispovesti, A POSEBNO HODOCASNIKE SA PRAVOGA SVETOG MJESTA U MEDJUGORJU ( da je sveto-to tvrdim zato sto da nije, ne bi trajalo ovako dugo, i postajalo sve slavnije i poznatije)....Bog i Bogorodica znaju sto rade!
Pozdrav i blagoslov od Boga,
Last edited by Old Bone; 19-05-10 at 14:13.
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
sve sto cu reći je ukazala se djeci (moj mali sestrić je pošto je odgledao film ET Vanzemaljac tvrdio da mu komšija drži ET-ja, pazi kada se ispostavilo da je ET Sar Pei)
Stara Kosko treba mi jedno objašnjenje
taj izraz Bogorodica i poistovjećivanje Isusa sa bogom mi nikada nije bio jasan.
po bibliji Marija nije rodila BOG-a, već joj je on napravio Isusa (znači SINA BOŽIJEG a ne BOG-a)
samo da znaš tvoj bog nije Isus već Jehova (koji je i Jevrejski bog)
znaš ono "u ime oca(BOG-a), Sina(Isusa) i svetoga duha (onaj tip sto je Mariji saopstio radosnu vijest)"
znači pobrkao si lončiće mada nisi jedini
svi hrišćani znaju samo za Isusa a njegovog oca ne priznaju zato što je on originalno bog jevreja (onaj tip sto je natovario Mojsija kao magare sa 20 kila kamena niz planinu Sinaj)
Last edited by Rakun; 19-05-10 at 19:17.
(JEDNOBOŠTVO) U BIBLIJI
1. I gle, Gospod je stajao nad tim i reče: "Ja sam Gospod Bog Abrahama tvog oca i Bog Isakov". (Postanak 28:13)
2. I on reče: "Da znaš da nema niko sličan Gospodu našem Bogu". (Izlazak 8:6)
3. "Ko je kao Ti Gospode među bogovima, ko je kao Ti slavan u svetosti, u djelima strašan, čineći čuda?" (Izlazak 15:11)
4. "Ne pravite sebi uzame bogove od srebra niti pravite sebi bogove od zlata". (Izlazak 20:23)
5. "Čuj zato Izraele! Gospod naš Bog je jedan Gospod." (P. Zakon 6:4)
6. "Tebi je to pokazano, da bi ti znao da je Gospod On Bog; nema drugog mimo Njega...... Znaj dakle danas i zasadi u svoje srce da je Gospod On Bog gore na nebu i dole na Zemlji, drugog nema." (P. Zakon 4:35 i 39)
7. "Niko nije kao Bog Ješurunov: po nebesima u pomoć ti jezdi i u svom veličanstvu po oblacima". (P. Zakon 33:26)
8. "Vidite sada da sam Ja, Ja On i nema drugog boga osim mene: Ja usmrčujem i Ja oživljavam, Ja ranjavam i Ja liječim: ne postoji taj ko se može iz Moje ruke izbaviti." (P. Zakon 32:39)
9. Salomon je stajao ispred oltara Gospodnjeg pred čitavim skupom Izraela i raširi ruke svoje prema nebu. I reče on: "Gospode Bože Izraelov, nema Boga kao tebe gore u nebesima, niti dole na zemlji, koji držiš savez i milost svojim slugama što kroče pred Tobom sa svim svojim srcem." (Kraljevi I, 8:22 i 23)
10. "Naš Gospode, nema nikog kao što si Ti, niti ima boga osim Tebe, po svemu što smo ušima svojim čuli". (Ljetopisi I, 17:20 i Samuel II, 7:22)
11. "Neki ljudi znaju da si Ti, čije je ime JEHOVAH, najuzvišeniji nad svom zemljom." (Psalmi 83:19)
12. "Jer Ti si velik i činiš čudesa: samo si Ti Bog." (Psalmi 86:10)
13. Ovako govori Gospod.... "Ja sam Prvi i Ja sam Posljednji, osim Mene boga nema". (Isaija 44:6)
14. "Jer tako kaže Gospod koji je stvorio nebesa: On je Bog koji je formirao zemlju i stvorio je, postavio je, nije je uzalud stvorio, stvorio je da se naseli, Ja sam Gospod i drugog nema". (Isaija 45:10 )
15. "Jer ko se u nebu može porediti sa Gospodom ?, ko među sinovima Močnog može biti sličan Gospodu?" (Psalmi 89:7)
16. "S kim ćete prispodobit Boga?, ili s kakvim likom ga usporediti?" (Isaija 40:10 )
17. "Jer Ja sam Gospod tvog Bog, Sveti Izraelov, Spasitelj; dao sam ti Egipat za otkup, Etiopiju i Šebu za tebe". (Isaija 43:3)
18. "Vi ste Moji svjedoci", reče Gospod i moje sluge koje sam Ja izabrao: da biste znali i vjerovali Me i razumjeli da sam Ja On: prije Mene nije bilo boga, niti će biti poslije Mene. Ja, Ja sam Gospod; osim Mene nema Spasitelja." (Isaija 43:11)
19. "Ja sam Gospod i drugog nema, osim Mene Boga nema. Ja te naoružah mada Me nisi znao, da bi ti znao od izlaska sunca i od zapada, da nema niko osim Mene. Ja sam Gospod i drugog nikog nema". (Isaija 45:5,6)
20. "Ko je to činio i izvršio, zovući generacije od početka? Ja, Gospod, Prvi i Posljednji, Ja sam On". (Isaija 41:4)
21. "Od početka svijeta ljudi nisu čuli uhom niti vidjeli okom o Bože, mimo Tebe, šta je On pripremio za onog koji Ga čeka". (Isaija 64:4)
22. "Ja sam Gospod tvog bog od zemlje Egipat, ne znaj drugog boga sem Mene, jer nema Spasitelja mimo Mene." (Hošea 13:4)
23. "I Gospod će biti kralj nad zemljom: na taj dan biće JEDAN GOSPOD i ime Negovo jedno". (Zaharija 14:9)
24. "Zar nemamo svi jednog oca?, zar nas nije jedan Bog stvorio?" (Malahija 1:6)
25. "I ne idite za drugim bogovima da biste ih služili i obožavali." (Jeremija 25:6)
26. Isus mu odgovori: "Prva od svih zapovjesti je: čuj Izraele: "Gospod naš Bog je jedan Gospod: ti voli gospoda svog Boga svim svojim srcem i svom svojom dušom i umom i svom svojom snagom; ovo je prva zapovjest".... I književnik mu reče: "Dobro gospodaru, rekao si istinu: jer postoji JEDAN BOG i nema nikog drugog mimo Njega." (Marko 12:29,30,32)
27. Isus zaplaka i reče: "Onaj ko vjeruje u mene, ne vjeruje u mene nego u Onog koji me je posalo...Ja ne govorim od sebe; nego Otac koji me je poslao." (Ivan 14:44)?
28. "Otac je veći od mene". (Ivan 14:20)
29. "Nema drugog boga osim jednog." (Korinćanima I, 8:4)
30. "Jedan Bog i Otac svih, koji je iznad svega i kroz sve i u svima vama." (Efežanima 4:6)
31. "Jedan je Bog." (Timoteju I, 2:5)
Last edited by Ibn Sinan; 19-05-10 at 19:24.
a poenta mućkalice starog i novog zavjeta je ?
jedno priznajem vama muslimanima
u Bibliji na svakom koraku piše boj se boga dok u kuranu piše samo "Allah je milostiv"
kao i probleme koje sam imao sa čitanjem Biblije (pogotovo Starog zavjeta) dok sam Kuran pročitao u cugu, pitak je gotovo kao i "Tako je govorio Budha"
ali Vam ne priznajem da ste veći vjernici (još ne upoznadoh muslimana koji ne pije)
sto se toga tice jedno me interesuje
cini mi se (a ti me ispravi ako grijesim) da u kuranu pise da se ne pije fermetizovano Voće
da li je dozvoljena medovina ???
Last edited by Rakun; 19-05-10 at 19:52.
Hahahahaha, neka navede Ihtus đe se to pominje trojedinstvo.
ne odgovori mi na pitanje o Medovini
Nije dozvoljeno samo voće koje se uskiseli u buradima i posudama i tako postane alkohol. Evo upoznao si jednoga koji od 18 god, do svoje 31 nije popio gutljaj. Med je generalno dozvoljen i preporučuje se kao lijek za stomak, kao i čitavo tijelo.
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
znaci imate rupu u zakonu, medovinu(nije voce) i masu pica od povrca i zitarica
Last edited by Rakun; 20-05-10 at 07:05.
đe ste vjernici, što ne odgovarate na Јеванђеље по Ракуну ili specijalno za Sinana
ajmo malo pobijanja činjenica i iznesite malo vaših dokaza
raspoložen sam za izazove
nisam paljevina tako da ne mozete da me iznervirate ili da se vrijeđamo, argumenti su mi iskljucivo cinjenice
OBOŽAVAM OVU TEMU
Last edited by Rakun; 20-05-10 at 10:54.
Vjerujem jer je nevjerovatno!
(Creda quia impossibillie est)
Tertulianum, pravnik i mudrac, jedan od prvih hriscanskih teoreticara i dogmata.
Ovo je prva i poslednja tajna prave vjere....ne logicirati, vec prihvatiti dusom.
Nito hocu, niti mogu da ubijedim Vanju ili Rakuna da sam ja IMAO LICNO ISKUSTVO BOGA i da za mene nema dileme, logike, price, dokazivanja....stvari su onakve kakve su otprilke prikazane u filmu *Avatar*-sve je povezano talasima razlicitih vibracija, sve je u harmoniji, ta harmonija je ljubav=Bog, i ima svetlosne titraje, pa je zato=svetlost, a onaj ko se *prikljuci* bar na momenat ima osjecanje divne smirenosti i tihe radosti...slava Bogu na nebesima....a Isus i njegov put je samo najkraci, najlaksi, najljepsi ( i zato se smatram privilegovanim sto bas njega obozavam nekriticno...kao i Boga tvorca i oca i Duha Kreatora)-ALI NE I JEDINI PUT! No drugi putevi su duzi i sa vise krivina...I TO BI BILO SVE!
POzdrav,
Last edited by Old Bone; 20-05-10 at 11:47.
za Džedaja Tertulianum-a nisam čuo
ali
kažeš "ljubav=bog"
a npr. mržnja=bog ? od kako svijet postoji daleko više ima mržnje nego ljubavi (i uglavnom je ta mržnja na vjerskoj osnovi)
"No drugi putevi su duzi i sa vise krivina"
naprotiv
daleko je lakše opušteno reći to je BOŽIJA VOLJA, umjesto se nervirati kada znaš da si LIČNO ZAJEBAO STVARI
"Ovo je prva i poslednja tajna prave vjere....ne logicirati"
kao što sam rekao u početku ja sam po crkvi JERETIK, a nisam dio stada božijeg(JERES u prevodu iz starogrčkog znači razmišljati)
znači kriv sam što razmišljam i što nisam ovca(makar i božija, ali ovca je ovca)
i za kraj ponovo citiram "Isus i njegov put je samo najkraci, najlaksi, najljepsi"
omalovažavaš druge vjere što je na 2 koraka od mržnje (a zapamti Ljubav=Bog)
i tražio sam neke vaše argumente o postojanju bog-a i Isusa u izdanju božijeg sina a ne prazna naklapanja(namjerno sam boldovao ovo "u izdanju božijeg sina" jer se nadam da sam utuvio nekima u glavu da je Isus bio istorijska ličnost i da je po zanimanju bio stolar koji je činjenica imao neke pametne izreke)
a i kakve veze ima ova tvoja priča sa cijenom pirinča u kini
Last edited by Rakun; 20-05-10 at 13:03.
ne nisam prvi daleko bilo
ali je činjenica da mi niko od vjernika ne kontrira ni meni ni bilo kom ateisti koji se potrudio da pročita Bibliju,Kuran,Tako je govorio Buda itd...
Ja sam isto skoro odgleda film i ne mogu reci da mi se nije svidio, ima emocija u njemu i to je sto mi se svidja. Sve ostalo je klasika modernog holivudskog filma.
Sto se tice religijskog aspekta, ipak mislim da poruka nije da Boga ima (bar ne hriscanskog), vec naprotiv.
Oni ondje mislim velicaju nekog drugog boga.
Last edited by autodijagnostika; 20-05-10 at 13:09.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks