Ljudi su prilicno retardirana bica, svaka na svoj nacin.. Usled tog super jupi stanja, najlakse sve pripisati nekim visim silama koje vuku konce nad nasim zivotima.. Aboridzini imaju nekog svog boga i vjeru, pa ih ostatak 'modernog' svijeta posmatra kao neandertalce.. Presmijesno je pricati danas o vjeri, i sa tom tematikom mogu jedino da se bave osobe bas ono prilicno zrele za jedno klinicko posmatranje..
U stvari, akcije IRA-e su često bile predstavljene kao "katolički terorizam", koliko god to nemalo veze ni sa katoličanstvom ni sa terorizmom.
Mada ne vidim kako se borb u sopstvenoj zemlji za oslobodjenje sopstvene teritorije od okupatora čije su mete uglavnom bili pripadnici britanske armije može porediti sa napadima koje islamski fundamentalisti sprovode u državama po Evropi ili Sjevernoj Americi, čije su žrtve skoro isključivo civili.
Sve živo pobiše muslinani, a nevini hrišćani nikoga ne ubiše. Šta bi nevjernici sa Bosnom i Kosovom, to je sve hrišćanska ljubav i pažnja prema muslimanima? Ko tebe kamenom, ti njega hljebom, licemjerno nema što...
Ponekad stvarno navodiš pogrešne primjere, pa tako ispada...ahahaha
Međutim Muslimani su svjeski šampioni u kreiranju i izvršavanju akcija gdje gine ogroman broj apsolutno nedužni ljudi.
Spominješ Bosnu i Kosovo. Interesantno da je upravo ona šejtanska Evropa zaustavila oba rata, pa sada ista daje ogromne pare da se pokrene život tamo. Ubijaju se od rada da kultivišu neke grupacije...
Stalno prišivaš neki epitet Hrišćanske vojske itd...to ne postoji, koliko ja znam. Postoje multinacionalne snage i NATO pakt koji recimo vrši te vojne operacije. daleko od toga da je sve tu idealno, ali svakako nisu prišili sebi taj prefiks i po tom ideologijom da dejstvuju.
Dok nažalost zaista i imaju razloga da pokrenu monstruoznu mašinu rata da bi jednostavno prekinuli i počeli da riješavaju neke stvari.
Koliko znam Turska, Albanija su članice NATO-a, a Saudi Arabija ne odbija poslovne dilove sa šejtanima sa zapada kada se pljuju parice...i tako.
Malo ti je naivna ta crno-bijela podijela.
Srećom to je samo tvoja subjektivna predstava. Koliko su samo hrišćani pobili inkvizicijom, krstaškim ratovima, kolonizacijom i pokrštavanjem na silu,. Prvi i drugi svjetski rat, itd... itd. Nego nijesu slijepe oči već srce u grudima.
Раздвајајмо Римокатолике од Православних јер и ви муслимани негодујете кад неко повезује Ислам са самоубицама.
Sad ih razlikuješ, a prije si tvrdio da su hrišćani jedinstveni. No dobro, pogledaj, Gaulčić ptić uopštava stvari, i govori muslimani su teroristi, ubice, fanatici itd..
Хм......не знам кад сам говорио да су римокатолици и православни једно.Можда сам рекао Римокатоличка Црква јер сматрам да Римокатолици имају итекако Црквености,али их нисам поистовјећивао.
Не треба поистовјећивати муслимане са самоубицама.Није битно на чему базирају учење једни или други,једноставно треба поћи од тога да већина муслимана не подржава самоубилачке нападе.
A koji normalan čovjek može da podrži kap krvi nečije prolivene...Studirajući o religijama došao sam do zaključka, da je Pravoslavno učenje i Katoličko veoma, veoma različito. Tako da ne poistovećujem ni njihova djela, posebno još to što smatram, da je za svoja djela odgovoran pojedinac.
Last edited by Ibn Sinan; 02-05-10 at 22:50.
Па наравно.....
А што се тиче Римокатолицизма и Православља:има много више сличности него разлика.Разлика има мало али су велике и дубоке,но да би зло било веће то су углавном културолошке разлике.
Last edited by ihtus777; 02-05-10 at 23:11.
Albert Ajnštajn, poznati fizičar,dobitnik Nobelove nagrade,rekao je:„Nauka bez vjere je osakaćena,a vjera bez nauke je slijepa .“Želim vam napomenuti da Kur'an nije naučna enciklopedija, Kur'an je knjiga ZNAKOVA ajeta! Postoji preko šest hiljada znakova,odnosno ajeta,od kojih njih preko hiljadu govori o nauci. Ima ljudi kojima je dovoljan jedan ajet. Nekim ljudima treba deset ajeta da bi prihvatili istinu. Nekima možda treba stotinu,a ima nekih ljudi ... U nastavku držaću ću se samo onih naučnih činjenica koje su naučno potvrdjene,a neću govoriti o teorijama koje su zasnovane na predpostavkama i hipotezama. Jer često se dešava da su teorije zasnovane na predpostavkama prepravljaju i mijenjaju ako upitate nekog astronoma- kako je formiran kosmos,kako je nastao,on će vam govoritio Teoriji Velikog praska,da je kosmos u početku bio jedna cjelina pa se u djeliću sekunde raskomadao,a to je dovelo do formiranja galaksija,u okviru kojih su nastali sistemi kao što je naš Sunčev sistem, i Zemlja na kojoj mi živimo.
Ovaj govor sam započeo citiranjem riječi iz Časnog Kur'ana,iz sure El-Enbija,ajet30..
“Zar ne znaju nevjernici da su nebesa i Zemlja bili jedna cjelina, pa smo ih Mi raskomadali...“
Ovako Kur'an sa malo riječi govori o teoriji Velikog praska. Zamislite Kur'an je spomenuo još prije 1400godina!
U časnom Kur'anu,u suri Fussilet, poglavlje 41.u 11. ajetu se kaže:
„ Zatim se prema nebu usmjerio dok je nebo još maglina bilo,pa je njemu i Zemlji rekao:-Pojavite se milom ili silom!-Pojavljujemo se drage volje!-odgovorili su.“ Arapska riječ koja je ovdje upotrebljena ja DUHAN,ŠTO ZNAČI –dim.,da je kosmos prije nego što je dobio ovaj oblik,bio posebna vrsta gasa. Arapska riječ duhan, što znači dim, je naučno ispravnija nego riječ prašina. Stiven Hokins, veoma poznati naučnik ,rekao je:najveće je otkriće stoljeća,i baca svjetlo na početak stvaranja kosmosa i na teoriju Velikog praska.....Isprije ljudi su vjerovali da je svijet ravan,pa su se plašili putovati predaleko,da nebi pali sa Zemlje.
U suri Lukman,poglavlje31.,29.ajet,Uzvišeni kaže:
“Zar ne vidiš da Allah uvodi noć u dan idanu noć...“UVODJENJE je spor i postepen proces,noć se polahko i postepeno mijenja u dan, a dan se polahko i postepeno mijenja u noć...
Ovaj fenomen je moguć samo ako je Zemlja okrugla,a ne bi bio moguć da je Zemlja ravna...Da je ravna, ove promjene bi bile nagle.
U suri Zumer,u 5. ajetu,Uzvišeni kaže:
„Nebesa i Zemlju je mudro i s istinom stvorio. On noću zavija dan idanom zavija noć...“ Arapska riječ koja je ovdje upotrebljena je KEWWERE. Kako će te obaviti turban oko glave? Ovo obavijanje ili zavijanje dana u noć i noći u dan jedino je moguće ako je Zemlja okrugla.Dalje u Kur'anu u suri Naziat poglavlje 79.u30.ajetu, Uzvišeni kaže:
„Poslije toga je Zemlju rasprostro...“Arapska riječ DEHAHA izvorno dolazi od riječi koja znači- jaje,i to ne bilo koje, već se njeno značenje specijalno odnosi na NOJEVO JAJE! Danas nam je poznato da Zemlja nije potpuno okrugla kao lopta,već ima elipsoidan oblik-blago spljoštena na polovima i izdužena na ekvatoru. Ako pogledate nojevo jaje ono ima baš takav oblik odozgo blago spljošteno,a izduženo sa strana. Dakle, Kur'an nam daje precizan opis elipsoidne Zemlje još prije 1400 godina! Doskora smo vjerovali da Mjesec ima svoju svjetlost. Tek nedavno je otkriveno da Mjesečeva svjetlost ustvari refleksija svjetlosti sa sunca.U suri Furkan, u 61.ajetu Uzvišeni kaže:
„Neka je Uzvišen Onaj Koji je na nebu velike zvijezde stvorio, i na njemu da Svjetiljku i Mjesec koji sija...“
Last edited by Ibn Sinan; 16-05-10 at 18:52.
1. Ako pricamo o hricanstvu, Bibliju su prepravljali pape po svom nahodjenju (za vrijeme nepodjeljenog hriscanstva glavni je bio papa, kao i danas kod katolika)
a) 2-ga bozija zapovjed je izbrisana a 10-ta podjeljena na 2 dijela
b) takodje je iz Novog Zavjeta promjenjen neradni dan iz Subote u Nedjelju (kod Jevreja je i dan danas Subota ili kako oni to zovu Sabath )
c) izbrisan je dio gdje Isus kaze ne praviti kipove po likovima svetaca (sto u islamu postoji i dan danas)
d) takodje je izbrisano i dio gdje Isus kaze da je grijeh praviti velelepne hramove i da covjekov hram moze biti i obican kamen (obrisan je dio "grijeh praviti velelepne hramove" a ostao gdje kaze covjek se i ispred kamena moze pomoliti )
e) sta mislite da li Hriscani mogu jesti Svinjetinu i nositi sal oko one stvari kada Isus nije jeo Svinjetinu i bio obrezan kao i svaki Jevrej (btw. ni Jevreji ni Muslimani ne jedu svinjetinu i obrezani su
f) za Mariju Magdalenu je tek papa Grgur Veliki dopisao da je bila prostitutka (valjda je bio ***** i mrzio zene)
g) prvi papa Konstantin(covjek koji je popularizovao Hriscanstvo) je bio paganin(visebozac) i krsten je tek na samrti
2. ako je neko od "vjernika" kojim slucajem citao Bibliju(Novi Zavjet) postoji scena u kojoj Isus tjera trgovce ispred Bozijeg Hrama , a danas u sklopu svake
crkve ima prodavnica sa krstovima, svijecama, ikonicama i sl.
3. Hriscani progone Jevreje navodno zbog toga sto su izdali Isusa, a zaboravljaju da je taj isti Isus bio Jevrejin kao i sto zaboravljaju da je Stari Zavjet originalno Jevrejska sveta knjiga
4. Izgovor za sve ratove je Vjeroispovjest, a ti ratovi (barem na nasim prostorima) su uglavnom izmedju hriscana i muslimana(i pored toga sto je Islam nastao na temeljima hriscanstva 600 poslije Isusa(namjerno kazem hriscanstva a ne judeizma zbog preklapanja sa Isusovim rijecima)
5.ako je neko u isto vrijeme veliki Crnogorac i veliki pravoslavac treba da zna da su Crnogorci, prije nego sto je dosao Rastko Nemanjic-Sveti Sava i "na miran nacin" uveo pravoslavlje u Crnu Goru, nekada bili Katolici (ko je cuo da je na planeti zemlji nova vjeroispovjest uvedena na miran nacin neka se javi)
6. zasto je Isus na silnim Ikonama i slikama prikazan kao bijelac sa ridjom bradom (ko je vidio covjeka sa srednjeg istoka da je bijel i to jos sa ridjom bradom)
7. i moja omiljena cinjenica, rijec JERES
je nastala tako sto su Rimljani preveli starogrcku rijec "hairetikos" (sto u prevodu znaci "razmisljati") u svoju "haeresis" (sto u prevodu znaci "izabrati")
Popovi vjernike nazivaju stadom bozijim ,sto znaci da sam kriv sto razmisljam i sto nisam OVCA !!!!
PS.
OVO SU CINJENICE , NEKA IH NEKO PROVJERI
PPS.
ako nekoga to interesuje, rodjen sam kao pravoslavac
Last edited by Rakun; 19-05-10 at 10:38.
"Ja i dalje čekam da mi dokažeš da je Sunce kancerogeno.", Bugi
razlike koje su bile povod razbijanju Hriscanstva su:
koliko smo eksera zabili Isusu
Katolici su se odlucili da budu fini i zabili su mu samo 3(jedan dugacki u prekrstene noge) dok smo mi(ja) pravoslavci okrutniji i zabili mu 4 (sto je nekako prorodnija poza)
da li je Isus i pio na zadnjoj Veceri iz svetog grala ,ili samo skupljana Isusova krv sa respeca u njega
na koju stranu je Isus dodavao hranu na posljednjoj veceri (desnu ili lijevu)
mada sam ja ubjedjen da su zene presudile
Pravoslavni popovi mogu biti sa zenama(cak sta vise, da bi bio POP moras biti zenjen) dok Katolici to ne mogu (mada su nasli rupu u zakonu, ne pise im nista za djecake)
ali su zato i Pravoslavini djakoni najebali (ni oni ne mogu)
mada su i kod pravoslavnih popova klinci postali popularni (sta ce popovi i oni se emancipuju)
sve u svemu POPOVI MI SE POPELI NA K**C
HAHAHAHAHA
ateisti nasilni
HAHAHA
ne mogu da vjerujem da je neko izvalio ovako nesto
napravise li ateisti i jedan rat ili je svaki kukali rat poceo pod Izgovorom vjeroispovjesti (stvarne razloge ne navodim)
ubi li mozda neki ateista nekog vjernika sto vjeruje u nesto ????
ima li mozda ateista bombasa samoubica
mozda za slicaj da ce mu ET ipak na dati na onome svijetu harem djevica zato sto je odnio sa sobom neke tamo koji su se drznuli da boga nazivaju jehovah (ili jahve) umjesto Allāh, a mozda mu je puno ime i prezime Allah Jehovah
SRAM IH BILO I DA IH JE SRAMOTA
spaljivase li ateisti jeretike na lomacama, ubijase li jevreje zbog Isusa.
mozda spaljivali crkve i dzamije zato sto im se ne svidja arhitektura ???
ako nas je istorija necemu naucila to je da su Ateisti jebeni od strane vjerinika na svakom koraku
sve u svemu
HAHAHAHHAHAHAHAHAHAHAHA
Last edited by Rakun; 19-05-10 at 10:59.
i jedan i drugi se prepirete a isti steOriginally Posted by gaul
Ibn
povod za Kosovo je naravno bila vjeroispovjest (kao i svaki "normalni" rat) ali je to u principu rat za teritoriju
a sto se tice Bosne koliko ja i ostatak svijeta zna sve je pocelo sa Alijom Izedbegovicem (to sto je musliman je slucajnost)
zbog čega je spaljeno onoliko crkvi na Kosovu kada ti kažes da su Pravoslavci krivi za sranja koja su nastala tamo
gaul
sto se tice Hriscanske vojske
zbog cega li se ono klaše Hrvati i Srbi ?
sta su ono bješe krstaši ?
ko ono spaljivase džamije ?
i na kraju pitanje za Sinana
smatraš li bližim gaul-a od crnca iz Afrike ?
postoji malena mogućnost je da je tvoj prađed je bio krsteni kum gaul-ovog prađeda (Ako si Orao ili spadas u onih 9% muslimana u bivšoj Jugoslaviji koji su Turci izvinjavam se)
i jedno pitanje za gaul-a
da li ti smatras da ti je bliži Sinan od brata Srbina iz Afrike(Većina Africkih crnaca su pravoslavci ) ???
Dali ti se dopada slika pravoslavnog pop-a(popio mi go**o svaki od njih) sa kalašem i nožem ??
takođe postoji mala mogućnost da su vam prađedovi bili kršteni kumovi
(pod uslovom da je Sinan Crnogorski musliman)
raspitajte se malo ako ste junci i jedan i drugi
da li je za Titovo vrijeme bilo netrpeljivosti na vjerskoj osnovi ???
NIJE JER JE VJEROISPOVJEST IMALA NEKA OGRANIČENJA, A NE KAO DANAS KADA NES JEBU SA SVAKE STRANE
PS.
ko kaže da je za Titovog vremena crkva bila zabranjena mnogo ga sere
1. 127 parova je vjenčano u crkvama po Beogradu od 1952 do 1978
2. moja rođena sestra je krštena 1973 god.
3. Popovi(i katolici i pravoslavci) koji su bili u partizanima su imali pjesmicu "Krst Nosim, Zvijezdom se ponosim. Tita Volim, a bogu se molim"
Last edited by Rakun; 19-05-10 at 11:49.
Nema rakune no si ova pitanja postavi profesorski![]()
(╯°□°)╯ ︵ ┻━┻
a da, ne rekoh da sam profesor Teologije u penziji :lolblue:
doduse nisu mi se još razvila ljubav prema klincima u tolikoj mjeri
Last edited by Rakun; 19-05-10 at 11:54.
Ima Boga i divan je, slava NJemu i Sinu i Duhu!
Kako je jedan on njegovih nizih andjela, koja u Hinduizmu ima ime nize boginje ( jer i oni priznaju Bramu, vrhovnog svemocnog Boga)-da obznani *cudo* koje je toliko potrebno vjernicima-pocetnicima ( to kazem jer je za one koji su duzde razmisljeli o Bogu njegovo prisustvo toliko veliko i nesumnjivo da nama NIKAKVE SUMNJE NITI POTREBU ZA DOKAZIVANJAIMA)-i da im pokaze da je Bog najveci ljekar, ako zeli i da je njemu sve, sve,SVE moguce, pa i da neko ne jede 70 godine, niti da se *prazni*, naravno.
Indijac koji 70 godina ne jede ostaje misterija za nauku
Indijski naučnici izrazili su čuđenje nakon obavljenih praktičnih testova kojima je bio podvrgnut 83-godišnji Prahlad Džani koji tvrdi da je proveo više od 70 godina bez vode i hrane.
U bolnici u Ahmedabadu Džani je podvrgnut dvonedjeljnim testovima pod cjelodnevnim nadzorom, a u bolnici je sve vrijeme bio bez vode i hrane, ali i bez fiziološkog pražnjenja.
„Još ne možemo da shvatimo kako preživljava. Taj fenomen ostaje misterija“, izjavio je Sudhir Šah, neurolog u timu od oko 30 ljekara.
„Ako Džani ne izvlači energiju od namirnica i vode mora da postoje drugi izvori koji ga okružuju, a jedno od njih je sunce“ ( a nije no Bog, svudj oko njega prisutan!), izjavio je doktor.
Pradi je nakon eksperimenta vraćen u rodno selo.
Last edited by Old Bone; 19-05-10 at 11:57.
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
Tako mi Boga nisu velike, no male i plitke, DA SMO LJUDI...
Flliokve pitanje?-ko smi mi bijedni da debatujemo o ishodu Duha Svetoga...da mi to pouzdano znamo, mi bi bili Bogo-ravni, a nismo.
Primus inter pares pitanje-evo im ga na ....I TREBA da ima poslednji autoritet, jer katolika ima milijarda, sto im ipak daje pravo je da je i rimski pontifeks prvi.
Ikone ili figure-pusti jadan....sve sto slavi Boga je fino i lijepo...pa makar i ne bilo estetski lijepo!
Broj cavala, pricest na lijevo ili desno, je li popio malo Isus (a jes popio, pa je drustva radi i vodu u vino pretvorio na svadbi!)-sve su to sitnice, totalno nevazne.
Zenidba svestenka-bolje je u pravoslavlju, da je monastvo visi izbor i prizvanje (pozvanje od Boga). Stav da mogu, pa I TREBA, da se zene popovi, ALI NE OBAVEZNO, kako je kod pravoslavaca sada...nego da zenidba bude dar od Boga i STVAR LICNOG IZBORA.
Evo vi stari advokat, kompromiser po prirodi profesije dade SIGURNO DOBRA rjesenja...a kompromis je "najljudskiji" kvalitet, jer samo covjek ima duhovnu snagu da napravi kompromis bez direktnog opita. CAK SMATRAM DA JE INSISTIRANJE NA KRAJNJOJ "ISTINI" U OVAKVIM PITANJIMA PRELEST (samoljublje)!
Pozdrav SVIM LJUDIMA DOBRE VOLJE i blagoslov od Boga,
Last edited by Old Bone; 19-05-10 at 12:17.
"Svoj posa i svi na radne zadatke...i vrijeme je posle par stotina godina da pocnemo sa malo rada"
citaj sta covjek pise
napisao je da je Isus istorijska ličnost i napisao je da ne vjeruje da je bio takvo mudovište kakvim ga biblija prikazuje
ISUS JESTE POSTOJAO I BIO JE STOLAR PO PROFESIJI
KAO STO JE ČINJENICA I DA JE UMRO NA KRSTU KAO I HILJADE JEVREJA (RAZAPINJANJE JE BILA UOBIČAJENA KAZNA)
KO to kaze uopsteno-SRAM GA BILO! Pod tom vjerom su opstali svi koji su postovali jednog Boga.
Islam je DOKAZAO da je tolerantna vjera, koja postuje svaku "religiju knjige", ali fakat je da prema drugima vrstama religioznosti i prema ateistima NISU TOLERANTNI I DA TOME MORAJU DA SE NAUCE ako zele sa Evropom! Ateiste, budiste, hinduiste PREZIRU i smatraju da su qelb-ravni psu....govorim iz licnog iskustva, jer sam 2,5 godina zivio u Bagdadu, kolijevki pravog islama, sto je po meni suni i kalifska tradicija.
POzdrav i blagoslov od Boga,
PS
Na ovom topiku mogu da blagoslovim ljude dobre volje, jel tako?![]()
Last edited by Old Bone; 19-05-10 at 14:18.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks