oh contraire monsieur... ja kritikujem vasu sprdnju sa forumasem, i njegovo uvjedjivanje da je u pravu. Ja zapravo predlazhem zdravu diskusiju, naspram ove koja teche od kad je otvoren topic... dje se vi predstavljate kao hijene svaki put kad neko pokusa da ukaze na ista drugacije od ovoga na sto vi ukazujete, a onda i oni u inat idu u krajnosti. Ne vidim kako to pomaze razvoju misli i podsticanju i promovisanju svojih ideja.
Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.
Katjon vazda :)
to meni jednu lekciju iz ateizma? ajde moze, taman da vidim koji je postupak sirenja mudrostinikad nijesam bio iluzionista, oni mogu da ucine stvari ljepsima na kratko, ali u dugom roku, sve blijedi. Sa druge strane madjonicare sam uvijek volio
)) drago mi je da si me ti odmah "klasifikovao" i da si nacisto kojem taboru pripadam, iako sam ti vec ranije rekao da nijesam ni u jednoj od dvije grupe koje ti vidish.
Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.
Katjon vazda :)
My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.
Ostavite čovjeka na miru, đe vam je ateisti dobrodošlica. To je uobičajno za ateiste da nemaju lijepo ophođenje i ponašanje. Evo malo za ateiste: Allah u Kuranu kaže: Kunem se Danom kada Smak svijeta nastupi i kunem se dušom koja sebe kori. Zar čovjek misli da kosti njegove nećemo sakupiti? Hoćemo, Mi možemo stvoriti jagodice prsta njegovih ponovo. Ali, čovjek hoće dok je živ da griješi pa pita: Kada će Smak svijeta biti? Kad se pogled od straha ukoči i Mjesec pomrači i Sunce i Mjesec spoje-tog dana čovjek će povikati: Kuda da se bježi? Nikuda! Utočišta nema. Toga dana biće Gospodaru tvome prepušten, toga dana čovjek će o onome što je pripremio, a što propustio obaviješten biti, sam čovjek će protiv sebe svjedočiti, uzalud će mu biti što će opravdanja svoja iznositi.
Last edited by Ibn Sinan; 26-04-10 at 11:01.
Cudan si ti Prek_stvar... ako si nijedan onda si nesto novo koje mi ne znamo. Madjionicare volis a kompjuter si kupio s parama realnim.kazes nikad nijesam bio iluzionista , a ovamo podrzavas iluzionizam. ???!!!!! eee svasta. Cini mi se da ti si ili Mabus ili sam Ibn Sinan samo pod drugim nikom.
Tebi je vrhunac znanja da ljude optužuješ za nešto, a da pri tom ni jedan argument ne izneseš.
Sinane, ti kao vjernik bi se trebao zabrinuti sta te ceka jer vrijedjas sagovornike, umjesto da pokazes finocu svoje vjere ti joj pravis antipropagandu.... kad oni koji se kolebaju procitaju to odma će reći "necu ja sa onima koji vrijedjaju"
Pogledaj šta piše, pa razmisli ko koga vrijeđa...
Ne, to je uobicajeno za forumase, pogotovo za dobrodoslicu. Ateisti su inace mnogo fini ljudi, najcesce ne mrze nikog tako da nema potrebe da budu prema nekom grubi. Uvijek sam se zalagao za mirno rjesenje svakog konflikta i nije mi u prirodi da se svadjam bez potrebe. A mislim da je to slucaj i sa vecinom ateista. Ja ne pokusavam nikog da ubijedim da sam ja u pravu u stvarnom zivotu. Ovdje po malo, jer ipak, ovo je takva vrsta diskusije. Kad bi se svi slagali fino a sa razlicitim misljenjima kako bi to dosadno bilo. Odma bi se banovao![]()
Ateisti su inače mnogo fini ljudi, kaže mudri Vanja. A muslimani mu u ime Alaha napraviše zlo po svijetu. Samo ne znam đe to muslimani napadaju hrišćane, osim što se brane. Hitler, Musolini, Staljin, Sadam Husein...Jedna mudrost kaže: bit ćeš sa onima koje voliš.
Last edited by Ibn Sinan; 30-04-10 at 21:28.
To su ateisti, tvoje društvo...
Musolini je bio samo Hitlerov potrcko. Hitler, Staljin i Sadam su imali brkove. Mozda su zato bili zli? Mada sam prilicno siguran da je Sadam bio vjernik, no ga sad Muslimani odbacuju odjednom. Dobro niste rekli da je Hriscanin bioA ne moraju Muslimani da napadaju Hriscane da bi cinili zlo. Najvise zla rade sami sebi sa teroristickim napadima, primitivnim shvatanjima, odbijanjem progresa.
Jeste, samo što hrišćanski svijet manipulise preko Tv-a o islamu i terorizmu. A kada Eta i Ira, kao i Arkanovi tigrovi obave terorističke napade, tada niko ne kaže- hrišćanski terorizam. Ti na našu televiziju nikad nisi mogao da vidiš neku pravu emisiju o islamu, samo prikazuju ekstreme, kojih ima na sve strane, Tako žele da utrnu Allahovo svijetlo, ali Allahovog svijetla će uvijek biti. Zbog toga danas pametni ljudi prelaze u islam.
Last edited by Ibn Sinan; 30-04-10 at 21:48.
Pametni ljudi danas postaju Ateisti, oni koji ne znaju sta ce sa sobom mijenjaju vjeru. Ne bi ih nazvao pametnima. To je pretakanje iz supljeg u prazno.
Da bi bio okarakterisan kao vjerski terorizam mora da bude vjerski pokret koji vrzi teroristicki napad. Nije dovoljno samo da budu vjernici. To sto su oni radili je imalo politicki karakter i bilo je inspirisano politikom a ne religijom. Sa druge strane Muslimani teroristicke napade obavljaju u ime boga sa ciljem da pobiju sto vise pripadnika druge vjerske grupe.
Last edited by VanjaTheMan; 30-04-10 at 21:52.
Sve same laži. Ni jedan Jevrej nije poginuo u napadu na dvije kule, a optužili su Bin Ladena. To niko nije dokazao da su muslimani učinili. I u ostalom ja pričam sa čovjekom koji pojma nema sa islamom. Jer niđe u islamskom učenju ne postoji učenje o praktikovanju terorizma, niti ubijanju ljudi koji su drugačije vjere. Jer bi ja sad potražio tvoju adresu...HAHAHAHAHA
Last edited by Ibn Sinan; 30-04-10 at 22:02.
I to ti je argument? Sad ces da kazes da se Muslimani ne bave terorizmom? A sta su svi oni bombaski napadi po Iraku i Afganistanu, i po Turskoj svakih 2- mjeseca? To se ne broji, je li?
A sto se tice kula bliznakinja o tome ne moramo da raspravljamo. Ni ja ne vjerujem da je Bin Laden imao ista sa tim, previse dokaza upucuje na samu Americku vladu.
Terorizam nije vjersko učenje islama, jedan ajet kaže: ako neko ubije nekoga ko nikoga nije ubio, kao da je ubio sve ljude na svijetu. Sve su to organizacije slične Iri i Eti.
Ne mora da bude zvanicno vjersko ucenje. Cinjenica ostaje, Muslimani u ime Alaha izvode teroristicke napade. Ne kazem ja da to rade svi Muslimani, ali dok god se takve stvari desavaju, i dok god zive po nekim primitivnim nacelima iz Kurana niko ih nece shvatit ozbiljno. Mislim, kakvi to ljudi prijete smrcu zbog crteza Muhameda. I to ljudi koji zive u Americi prijete Amerikancu. Pa ajde da zive u Iraku i da taj sto je nacrtao Muhameda zivi u Iraku pa da se potrudim da shvatim, ali u sred Amerike takve primitivne ideje neko da ima, i da ne moze da shvati salu i kritiku...nemam rijeci. Primitivizam iz 12-og vijeka.
There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)
Bookmarks