Page 79 of 171 FirstFirst ... 296975767778798081828389129 ... LastLast
Results 1,951 to 1,975 of 4251

Thread: Ateizam

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Quote Originally Posted by Ibn Sinan View Post
    Nemojte za one koji su umrli na Allahovom putu, ( A BILI SU VJERNICI ) da kažete da su mrtvi, ne oni su u blagodati kod Gospodara svoga, i tužni zbog vas što im se još niste pridružili. Plakanje je samo osjećaj duše o trenutnom rastajanju. Nema ti tu Krisna kuknjave, na kakvu nailaziš kod ateista, jer oni kukaju kao da znaju, da onaj koga ispraćaju ide u vječnu vatru.
    Ne bih sada da te razočaram, ali mrtvi su mrtvi.

Njih više nema...

Tuga je prirodan proces, ona dolazi iz dubine duše.

Koji je to bolestan um koji osuđuje tugu za voljenim bićem?
    Riječi utjehe o privremenom rastanku su OK...

Zar ima bolesnog uma koji osuđuje jecaj, plač ožalošćenog?

A ovo ti je stvarno za oskara : ''Nema ti tu Krisna kuknjave, na kakvu nailaziš kod ateista, jer oni kukaju kao da znaju, da onaj koga ispraćaju ide u vječnu vatru.''

Smrt je sastavni dio života, doći će vrijeme kada ćeš se suočiti sa njom...pa onda se sjeti ovih kretenizama koje valjaš na ovu temu.
    Kada te tuga pritisne...ti zapjevaj i časti društvo...

Umro mi je član porodice...YEAH!
    Obrni turu za društvo...ne sahranjuje se voljeno biće svaki dan!!!
    YEAH!!!
    Jedva čekam da shranim još nekoga...ovo je tako COOL!!!
    I daj svirače i teftike...oću radosnu muziku ne one usrane sevdalinke!!!
    Pjevaj te mi o Mladiću jer je on usrećio muslimanski narod najviše, toliko nam je srmtne radosti podario!!!

A one majke što kukaju za svojim sinovima, sve su one jeretičke duše! Kaže vam ibn sinan čovjek koji je Islam shvatio i razumio, kome se nebesa smješe već za života.
    Last edited by gaul; 25-04-10 at 13:36.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Svaka duša smrt će okusiti, a samo ćete na Sudnjem danu u potpunosti dobiti plate vaše! Pa ko bude od vatre udaljen i u Dženet uveden, uspio je! A život na ovom svijetu samo je varljivo naslađivanje! Vi ćete sigurno biti iskušavani u imecima vašim, i životima vašim, a slušat ćete od onih, kojima je data Knjiga, i ideolopoklonika mnoge neugodnosti. Ako budete izdržali i Allaha se bojali, to doista, u istinske postupke spada. Allah uzvišeni je Jedini Živi Koji neće umrijeti. Dok će sva stvorenja pomrijeti, tako da će On biti Poslednji, kao što je bio Prvi. Stoga ovaj ajet, sadrži jednu vrstu saučešća svim ljudima, budući da niko na zemlji neće ostati. Kada se završi postojeći svijet, Allah će uspšostaviti Sudnji dan i izvršit obračun sa stvorenjima na pravedan način. Tako da je ovaj svijet ostavljeno naslađivanje.. Evo pogledajte kakve uvrede imam od indijanca, ali ću ja to prihvatiti jer je tako zapisano. Jer ko se drži istine, navodi na dobro ili odvraća od zla, mora doživjeti neugodnosti. A vidjećemo, šta je njemu Allah pripremio.
    Last edited by Ibn Sinan; 25-04-10 at 17:22.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Nesto ne vidju da te "indijanac" vrijedja vec se diskutuje. Objasni samo kako će Alah njemu ili meni suditi kad u to ne vjerejumo? Da li će Alah suditi i hriscanima i budistima i ko zna kojim vjernicima? Vidis koliko je tu nelogicnosti kod vas vjernika. Ako Alah potamani hrisćane, a Hrist muslimane ostade raj za ateiste, a kad se oni gore pokomate sve ode u pakao

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Usrane sevdalinke, zbori indijanac, zar to nije vrijeđanje moje kulture, i mene jer joj pripadam? Sudit će svima, ne brini, tada će nevjernik reći : Da sam Bog dao, zemlja ostao. Nelogičnost se samo nalazi u tvojoj glavi. Kako Onaj koji je stvorio sva bića, da nekima sudi a nekima ne? Sudit će svima i muslimanima, i jevrejima, i hrišćanima, i nevjernicima i ideolopoklonicima. Samo ajet u Kuranu govori, da će ove dvije zadnje vrste u potpunosti, bez izuzetka biti gorivo za vatru. Pakao je dovoljno velik, ne brini...
    Last edited by Ibn Sinan; 25-04-10 at 18:19.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Kako Onaj koji je stvorio sva bića, da nekima sudi a nekima ne? Sudit će svima i muslimanima, i jevrejima, i hrišćanima, i nevjernicima i ideolopoklonicima. Samo ajet u Kuranu govori, da će ove dvije zadnje vrste u potpunosti, bez izuzetka biti gorivo za vatru. Pakao je dovoljno velik, ne brini...
    Sinane, e stvarno si skrenuo, sad si izaso s koloseka, daj ucini sebi Restart. Cemu bogu i svim tim prorocima ovo??? zasto da dovedu ljude u ovaj svijet, da ih iskuse, i onda da ih kaznjavaju??!!! sta poslije??/ nece valjda vijecno biti u nekom stanju, zasto ne bi ponovio bog to ili pak da promijeni politiku i cini iskusenje nas na neki drugi nacin??!!

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Usrane sevdalinke, zbori indijanac, zar to nije vrijeđanje moje kulture, i mene jer joj pripadam? Sudit će svima, ne brini, tada će nevjernik reći : Da sam Bog dao, zemlja ostao. Nelogičnost se samo nalazi u tvojoj glavi. Kako Onaj koji je stvorio sva bića, da nekima sudi a nekima ne? Sudit će svima i muslimanima, i jevrejima, i hrišćanima, i nevjernicima i ideolopoklonicima. Samo ajet u Kuranu govori, da će ove dvije zadnje vrste u potpunosti, bez izuzetka biti gorivo za vatru. Pakao je dovoljno velik, ne brini...
    Ne budi preosjetljiv jer to je muzicki ukus i to sto se nekome ne svidjaju gusle zato bi bila uvreda za mene. Meni se svidjaju sevdalinke, ali ne zbog tebe ili sto razmisljam kojoj i cijoj kulturi pripada. Kultura ima takvu osobinu da pripada svima pa bilo to sevdalinka ili rock, rap ili tehno

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

@ibn sinane

Ne prokomentarisa svoj stav o žalosti za gubitkom voljenog bića.
    Niko tebe ne vrijeđa osim ti što vrijeđaš sam sebe.
    Nego kao što rekoh, žal i osjećaj tuge...prokomentariši mi tugu srebreničkih majki koji plaču za svojim voljenim?

Prije nego što kreneš da muabetiš oko bilo čega, ne daj da te mržnja vodi...

Kao što rekoh umiru svi i svima je žao.

A to oko uvreda...AHAHAHAHA...
    Daj pogledaj sopstvene postove. Iskreno da mi nisi toliko simpatičan u svojoj tupavosti i šašavosti možda bi se naljutio na tebe. Ovako ostaješ mi drag i ne želim ti nikakvo zlo i ako ti meni želiš.

I zašto indijanac? AHAHAHAHA
    Već me žešće bačaš u rebus...

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ma nemoj, ja nikad nebih rekao usrane gusle. Prokomentarisao sam stav o gubitku voljenog bića, neko može da plače, a ne da kuka. Ma ko mi kaže, hahahahaha, u tvojim postovima je i previše mržnje, u svemu što dolazi iz islama. A da nisi tupav i šašav, nebih te prozvao dvorska luda. A kad zaslužiš da te zovem po dostojnom imenu, onda kažem: Gaul, INDIJANAC, PO SLICI KOJU IMAŠ NARAVNO.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    2
    Thanked in
    2 Posts

Sinane, ajde poslusaj ove dvije pjesme pa nam reci koja je prikladnija za ateiste a koja za vjernike.

Last edited by Hari Krisna; 26-04-10 at 08:51.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    3
    Thanked in
    3 Posts

Ma nemoj, ja nikad nebih rekao usrane gusle. Prokomentarisao sam stav o gubitku voljenog bića, neko može da plače, a ne da kuka. Ma ko mi kaže, hahahahaha, u tvojim postovima je i previše mržnje, u svemu što dolazi iz islama. A da nisi tupav i šašav, nebih te prozvao dvorska luda. A kad zaslužiš da te zovem po dostojnom imenu, onda kažem: Gaul, INDIJANAC, PO SLICI KOJU IMAŠ NARAVNO.
    Ništa, budi pozdravljen od indijanca, poglavica 'znaš ti dobro koji'

AHAHAHAHA

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,961
    Thanked in
    1,464 Posts

Ja sam sad ukapirao da ti pojma nemas zasto vjerujes. Ti samo citiras Kur'an a blage veze nemas zasto vjerujes u to. Nikad nisi ni zastao da razmotris ostale mogucnosti, mozda da izaberes neku drugu religiju. Ti si pravo olicenje slijepog vjernika iz 12-og vijeka. Ne mogu da vjerujem da jos ima takvih ljudi. A trebalo bi malo vise da te vrijedja to sto Muslimani rade u ime te vase "religije mira" kako je zovete. Nijedna psovka na racun Islama ne moze da bude veca uvreda od teroristickih napada.
    My stomach was making the rumblies - that only hands would satisfy.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Tako da je ovaj svijet ostavljeno naslađivanje.. Evo pogledajte kakve uvrede imam od indijanca, ali ću ja to prihvatiti jer je tako zapisano. Jer ko se drži istine, navodi na dobro ili odvraća od zla, mora doživjeti neugodnosti. A vidjećemo, šta je njemu Allah pripremio.
    E pa Gaule nadrljo si sad, hehe uvrijedio si Sinana dje ces sad??

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja za razliku od tebe Vanja, poznajem sve glavne svjetske religije, kao i filozofije, jer sam to i studirao. A ti imaš samo stav skerticizama i ateizama, kao dva oblika negiranja mogućnosti istine. Mili, ja znam da ti teško padaju moje riječi, ali suzdrži se u svojoj mržnji. Objasni, šta to muslimani rade, da možda ne napadaju nedužne hrišćane? Generalni stav borbe muslimana sa drugim ljudima je izražen u ova dva ajeta:1. Allah vam ne zabranjuje da činite dobro i da budete pravedni prema onima koji ne ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg ne izgone-Allah , zaista, voli one koji su pravični. i drugi 2.ali vam zabranjuje da prijateljujete sa onima koji ratuju protiv vas zbog vjere i koji vas iz zavičaja vašeg izgone i koji pomažu da budete prognani.
    Last edited by Ibn Sinan; 26-04-10 at 09:01.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

A da nisi tupav i šašav, nebih te prozvao dvorska luda. A kad zaslužiš da te zovem po dostojnom imenu, onda kažem: Gaul, INDIJANAC, PO SLICI KOJU IMAŠ NARAVNO.
    Hahahahaha hahaha i opet hahahaah pa j...b...ga hahah pa u toj slici je Johnny Depp u filmu "Pirates of the Carribbean" i ne igra ulogu indijanca haha, Sinane, koliko si piva popio, i pij kada treba kao ja npr. ja pijem kad ne pridjem vise kompjuteru.
    Last edited by bonnob1; 26-04-10 at 09:02.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

opa, Sinan zna da se sali Sinane, ti samo uzivaj u svojim mislima, niko ti to ne osporava, ali ruzno je takve stvari pricati o drugima samo zato sto ne dijele tvoje misljenje. Svako neka se moli svome bogu i svima ce biti lijepo.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,961
    Thanked in
    1,464 Posts

Ja za razliku od tebe Vanja, poznajem sve glavne svjetske religije, kao i filozofije, jer sam to i studirao.
    Pa da si stvarno to studirao valjda bi shvatio da su to gluposti. Ja sam procitao Bibliju i Kur'an. I mislim te nista ne moze brze ubijedit da je religija ljudska izmisljotina od ovih knjiga. Toliko je ocigledno da je Biblija knjiga bajki a Kur'an knjiga zakona koja vazi samo za jedan narod, na odredjenom podrucju za odredjeni vremenski period. I nema joj mjesta u 21-om vijeku, za ovaj narod, na ovom prostoru u ovom vremenu. Jednostvano su ti zakoni prevazidjeni.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Pa nađi mi nešto što je prevaziđeno i nije u skladu sa današnjom naukom. Kada tako mudro zboriš. Ti si to jednom pročitao, a ja svaki dan čitam o tome. Jednom potkrijepi svoje mišljenje argumentima, da znam pričam li sa razumnim čovjekom.
    Last edited by Ibn Sinan; 26-04-10 at 09:33.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,961
    Thanked in
    1,464 Posts

Pa nađi mi nešto što je prevaziđeno i nije u skladu sa današnjom naukom. Kada tako mudro zboriš. Ti si to jednom pročitao, a ja svaki dan čitam o tome.
    I jos nisi shvatio...

Hmmm. nesto primitivno, mislis nesto kao krivicno pravo u Serijatu? Posto je jedan od izvora Serijata Kur' an, rekao bih glavni izvor jer ga smatrate bozjom objavom. Ali to je samo jedan opsti primjer.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja sam te izazvao, i tražim od tebe, da vidimo šta to ne odgovara svim vremenima i svim prostorima?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Nisu sva znanja u tim knjigama, i ne moze biti, znanje je opce sire i to sto stoji u tim knjigama moze bit misljenje samo nekolicine ljudi a nikako covjecanstva, jer to se razvija stalno, kad je prvi kompjuter napravljen sta mislis da su rijesili naucnici (citiram) Naucnici?? da razvijaju dalje taj kompjuter (velicine jedne velike sobe) ili da ga ostave tako jer je Sveto pa ne smije se dirati vise??!! Kad bi oni poslusali one poput tebe danas bi mi trcali s jednog ugla sobe do drugog kako bi postigli izracunati nesto a da nam se ne brise informacija.

Thanks Thanks Given 
    453
    Thanks Thanks Received 
    2,961
    Thanked in
    1,464 Posts

Ja sam te izazvao, i tražim od tebe, da vidimo šta to ne odgovara svim vremenima i svim prostorima?
    Primjera ima koliko oces ali mi najvise smeta ovaj jer je jedno vrijeme cak bio i prevazidjen pa se ponovo javio u Serijatu
    Primjena Taliona! Druze, sad imamo zatvorske kazne, novcane kazne, opomene, drustveno-koristan rad itd. Zar da sijecemo ljudima ruke, noseve, jezike itd?

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Ja se svakim danom pitam, ko ide u vecu krajnost, ovi shto su ih knjige ustrojile ili ateisti. Da se razumijemo nijesam ni jedno ni drugo, samo kad vidim moderni ateizam, koji kod nas polako postaje moda "pametnijih" i realno pocinje da poprima oblike religije bez knjige. Lutajuci po mnogim forumima, vidim da se ateisti wishe zheste po pitanju boga i vjerowanja nego ovi religiozni, pa je to mali apsurd, obzirom na to kako je ateizam nastao. Takodje svi ateisti pokusavaju da ubjede sve oko sebe da su oni sigurno u pravu jer je njihovo "logicnije" a ne kontaju da u stvari rade istu stvar kao i crkve kad otvoreno idu u potragu za novim simpatizerima. URazmite se ljudi, i ako imate imalo mozga skontacete da ne treba jedni druge da ubjedjujete da je tudja teorija glupa, i da je ova druga sigurno taacna. Ok je promovisati ideje svog vjerowanja, ali potcjenjivati druge ljude zbog njihovih je blago receno neinteligentno... jedno je sigurno, svi tezhimo homogenizaciji i ubijanju svih razlika. svi bismo da su kao mi. otvorite sirom prozore, mozhda se i iznenadite...
    Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.

Katjon vazda :)

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Hajde Bonoble, nije te to valjda toliko pogodilo. Oprosti, pretjerao sam...ali si prvi počeo...
    Dobro Sinane, nije nista, niko tu nije prvi poceo, nego postoje dva svijetova: Realni i Iluzionisticki. Razlika izmedju njih je: Realni svijet mozes vidjeti, dotaknuti, cuti, osjetiti, a Iluzionisticki mozes: fantazirati, nadati se, sanjati, poslati buket zelja, zamisljati itd.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by Prekidi_stvarnosti View Post
    Ja se svakim danom pitam, ko ide u vecu krajnost, ovi shto su ih knjige ustrojile ili ateisti. Da se razumijemo nijesam ni jedno ni drugo, samo kad vidim moderni ateizam, koji kod nas polako postaje moda "pametnijih" i realno pocinje da poprima oblike religije bez knjige. Lutajuci po mnogim forumima, vidim da se ateisti wishe zheste po pitanju boga i vjerowanja nego ovi religiozni, pa je to mali apsurd, obzirom na to kako je ateizam nastao. Takodje svi ateisti pokusavaju da ubjede sve oko sebe da su oni sigurno u pravu jer je njihovo "logicnije" a ne kontaju da u stvari rade istu stvar kao i crkve kad otvoreno idu u potragu za novim simpatizerima. URazmite se ljudi, i ako imate imalo mozga skontacete da ne treba jedni druge da ubjedjujete da je tudja teorija glupa, i da je ova druga sigurno taacna. Ok je promovisati ideje svog vjerowanja, ali potcjenjivati druge ljude zbog njihovih je blago receno neinteligentno... jedno je sigurno, svi tezhimo homogenizaciji i ubijanju svih razlika. svi bismo da su kao mi. otvorite sirom prozore, mozhda se i iznenadite...
    Postavlja se pitanje sto si ti onda tu??? kad ti se ne da da komentarises si usao u pogresnu adresu, i ateizam nije religija, grijesis ako tako mislis.

Thanks Thanks Given 
    0
    Thanks Thanks Received 
    0
    Thanked in
    0 Posts

Quote Originally Posted by bonnob1 View Post
    Postavlja se pitanje sto si ti onda tu??? kad ti se ne da da komentarises si usao u pogresnu adresu, i ateizam nije religija, grijesis ako tako mislis.
    prijatelju ovo je forum, mjesto dje se ocekuje od korisnika da pishu i razmatraju shto je vishe moguce stvari. Dakle nikako nijesam na pogresnoj adresi, samo dajem svoja zapazhanja. Ti ocigledno nista nijesi skontao iz mog proslog post-a, vec me odmah vidish kao neprijatelja ateizma. A ja nijesam rekao da je ateizam religija, vec da poprima oblike moderne religije. Da bi to razumio morash da procitash par knjiga, vecina njih napisana je od strane ateista.
    Crazy isn't being broken or swallowing a dark secret. It's you or me amplified.

Katjon vazda :)

Page 79 of 171 FirstFirst ... 296975767778798081828389129 ... LastLast

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 2 users browsing this thread. (0 members and 2 guests)

Bookmarks

Bookmarks